Şimdi Ara

Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber (791. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.858
Cevap
210
Favori
1.058.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 789790791792793
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EceliYakın

    sürüş mekaniklerini ben de sevmiyorum fakat forza ile karşılaştırmak mantıksız. biri arabalardan ibaret olan bir araba oyunu, diğeri ise arabaların içinde küçük bir bölüm işgal ettiği bir aksiyon oyunu.

    bir de objektif değerlendirme ile oyuna en fazla kötü denilebilir, çöp baya abartılı bir ifade. tabi kişisel bazdaki görüşler ayrı.

    Sürüş dinamikleride kötü değil aslında simülasyona dönük gamepadsiz oynanacak gibi durmuyor mudrunner tarzı tekerlerin dönmesi çat diye dönmüyor normal direksiyon gibi dönüyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulaaaa

    Bu mesaj silindi.

    "abi bi oyun olsun şimdi nfs gibi yarışayım ama battlefield gibi savaş aksiyonları olsun aynanda age of 3 gibi strateji olsun abi. ha bide divinity original sin gibi rpg mekanikleri olsun ama fifa gibi futbol oynayayım abi, grafikleride gta gibi olsun abi. vaar mı böyle oyun ?"

  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    oyunun 3 farklı sonunuda oynadım hepsindede V nin 6 aylk ömrü kalıyor, ama 2 ve 3. seçeneklerin sonu aynı oldu, rouge ile yaptğm görevden sonra, kuyuya girdim, ama panam ile yaptğm görev ile aynı Şafak görevi ile jonnyle başladımpek iç açıcı sonlar olmamış...ve şu sonda verilen düşmeyi yumuşatan ayakkabıyı nasıl elde edebiliriz?



    oyunu bitiren arkadaşlar için bir sorum var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 3 Ocak 2021; 8:5:37 >
  • Oyunun hikaye kısmının çok hızlı bittiğini düşünen, şaşıran arkadaşlar şaşırmasınla, buyurun hikayenin arka planı:


    2018'de yayımlanan tanıtım videosunda, 3 tane karakterden bir tanesini çocukluk kahramanımız olarak seçebiliyoruz. (silverhand de bunlardan bir tanesi) Mr.Blackhand'de bunlardan biri (ki kendisi Cyberpunk evreninde Johnny'den çok daha önemli bir karakter) ama ne olduysa Keanu Reeves'in aldığı inanılmaz güzel tepkiler ve hype treni sonrası oluyor.


    2018'de hikaye baştan yazılmaya başlanıyor. Ana rol Jonny'e veriliyor, Alt karakteri normalde hiç yok. Bunun üzerine seçtiğimiz 3 karakterden birisinin benliğimize işleyecek olan çipe entegre edilmesi olayı çıkarılıp, tamamen johnny üzerine kuruluyor hikaye.


    Normalde kulede bombayı patlatan Blackhand. Radyoda Silverhand'in 2076'da kayıp olduğu söyleniyor. Yani o çok önceleri gerçekleşen olayda, Adam Smasher olsun, bombalama olsun, herhangi bir varlığı yok.


    Zaten minor karakter olarak tasarlanmış kendisi ilk başta. Daha sonra Keanu, bir tık daha fazla bu işin içine girebileceğini belirtmiş. Aldığı korkunç derecede büyük olumlu tepkiler sonrası bizim yapımcıların gözlerinde dolar işareti belirip, hikayeyi sil baştan yazmaya karar vermelerine, bu yüzden hikayenin kısa olmasına, lineer olmasına, oyunun tanıtımından rpg logosunun çıkarılmasına sebep olan büyük değişiklikler ardı arkası kesilmeden geliyor.


    3rd person sinematik, konuşma anlarında kameranın dışa çıkması siliniyor oyundan, çünkü mo-cap için zaman yok. Ana hikayenin içerisinde olması gereken unsurlar, yan görevmiş gibi veriliyor -ki insanlar kalitesiz yan görevlere laf atmasın.


    Pek çok karakterin, hareket etme şekli ve görev scripti aynı. Oyunun sonuna etki eden seçim diye bir şey yok, sadece son görevde hangi sonu görmek istediğinizi seçiyorsunuz, bu kadar. Bu da yine zaman bütçesinin dar oluşundan ötürü (2 yıl) gidilen kısmaların sonuçlarından.


    Yani aslında pek çok şey çooookkkktannnn kendini belli etmiş, sadece bizler inanmak istememişiz. Keanu Reeves'i sağmak yerine gerçek oyuna yönelseler bir şaheser çıkabilirmiş ortaya.


    Buyurun 2018 tanıtım videosu ve Reddit'de ki konu. Şu 48 dakikalık bizzat CDPR tarafından yayımlanan videoyu izleyipte üzülmemek, CDPR'dan nefret etmemek, yaptıklarının cezasını çekmelerini istememek im-kan-sız ! Şu videoyu izleyip oyunu savunun lütfen ! Ki nasıl bir akıl tutulması yaşadığınız ortaya çıksın.


    https://www.reddit.com/r/cyberpunkgame/comments/kozfc1/if_you_feel_like_the_main_story_is_rushed_very/






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 3 Ocak 2021; 12:14:48 >




  • Oyunu az önce 27 lv iken 35 saatte bitirdim. Yan görevlere ara verip ana hikayeye daldım yoksa daha uzun sürerdi. Oyunun dünyası, atmosferi vs çok güzel ama ben aradığımı bulamadım. Sonda eklenen kıytırık sonlar beni tatmin etmedi. Ana hikayeyi beğenmedim. Aksiyon desen değil rpg değil. Yine de keyif aldım diyebilirim. Ciddi derecede bugla karşılasmadim. Sadece 1 yan görevde bug oldu konuşma seçeneği gelmiyordu, yapamadım. Npcler beni oyundan soğutmasa alacağım keyif daha fazla olurdu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • freshmind kullanıcısına yanıt
    Gayet mantıklı bu yazılanlar hocam. Sanki metro istasyonu isi de sonradan değiştirilmiş. 2000 lerde cikan oyunlarda dahi fiziksel olarak metroya/trene binip seyahat edebiliyodunuz. Yanlış hatırlamıyorsam cyberpunk trailer larinda da sanki gosterilmisti bu. Sonradan kaldirdilar. Birçok şeyin sonradan kaldırıldığı o kadar bariz ki.

    Lifepath seçimine göre 3 ayri senaryo yazabilirdi cdpr. Baska firma uğraşmaz belki ama bu adamlarda takıntı derecesinde ayrıntı merakı var. Ama dediğiniz gibi keanu yüzünüzden belki de her şeyi sil baştan yaptılar.
  • TheMute23 T kullanıcısına yanıt

    işte oyunda farklı hiçbir şey olmadığı gibi olanında en iyisi yok.ee o zaman... birde üstüne bir ton bug oyunun mayası bile bug lu zaten araç görünmemiş bilmem ne değil sorun oyunu tamamen bitiren bile çok az




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulaaaa -- 3 Ocak 2021; 14:25:30 >
  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    3'ten fazla son var aslında. Şöyle kafamdan bir sayayım. Arasaka, Rogue, Panam. Rogue ve Panam'ın kendi içinde 2'şer sonu var hangi karakteri Alt'la gönderdiğinize bağlı olarak. Ayrıca Johnny ile %70 yakınlık kurmuşsanız bir gizli son var. O sonda da hiç kimseyi yanınıza almadan tek başınıza son göreve gidiyorsunuz. V'nin geri döndüğü sonların hepsinde yaklaşık 6 ay ömrü var, ileride DLC'lerle bu değişecektir muhtemelen. Ayakkabıyı alamazsınız, bildiğim kadarıyla o sonda Rogue'nin silahını alabilirsiniz ancak.
  • Oyundaki ingilizce adı Quickhack'tır sanırım, çeviriye güvenmediğim için ingilizce oynuyorum, benimkisi tahmin sadece yani. Parçaları dediğinize göre, oyun ileride quichack üretmenize (craft) izin veriyor, aynı zırh, silah üretebildiğiniz gibi. Epic ve legendary versiyonları var bunların. Bu quickhack'leri üretebilmek için bu gibi parçalara ihtiyacınız olacak doğal olarak.

  • ulaaaa kullanıcısına yanıt

    Zorunda değilsiniz, birini bitirin merakınız varsa diğerlerine de bakarsınız.

  • saintroyo kullanıcısına yanıt

    Steam açıkken f12'ye bastığınız halde ss almıyorsa Steam ayarlarınızı kontrol edin. Genelde küçük bir pencere açılır bu resimlerden hangilerini yüklemek istiyorsun diye sorar. Oyunun kendi ekran görüntüsü alma tuşu "N", bu da diğer arkadaşlar için bilgi olarak bulunsun.

  • Beyler, frenleri iyi hızlı bir araba önerebilir misiniz ? Caliburn var bende, hızlı ama frenleri inanılmaz kötü araba resmen durmuyor.

  • Arwen Undomiel kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Bende de bugluydu o görev, silahın modunu değiştirdiyseniz (bir süre sonra ilk seçtiğiniz modun tersine alıyor kendini) ilerleyen zamanlarda o size sahibini hatırladığını, ona götürmenizi söyleyecektir. 50 kişi öldürdükten sonra silahın modu değişmediyse (bug) envanterinizi açın, fare silahın üstündeyken farenin orta tuşuna basıp silahı bırakın ve hiç hareket etmeden bir süre (3-5dk) bekleyin. Silah tepki verecektir. Tabi 50 kişi öldürdüğünüze emin olmanız lazım, kullanılan bazı silah ve kiroshi modları sadece bayıltmaya ayarlı çünkü.Skippy'yi geri verme konusundaysa, evinizin duvarında görmek istiyorsanız "seni geri vermeyeceğim" deyip duplicate glitch yapabilirsiniz. Ben 2 skippy yaptım, birini duvara astım diğerini Regina'ya teslim ettim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brnk

    Sürüş dinamikleride kötü değil aslında simülasyona dönük gamepadsiz oynanacak gibi durmuyor mudrunner tarzı tekerlerin dönmesi çat diye dönmüyor normal direksiyon gibi dönüyor



    Alıntıları Göster

    Arabaya geçtiğim zaman Xbox kontrolcüsü ile sürüş yapıyorum. Gayet zevkli geliyor. Klayve ile araba sürüşü gerçekten çok kötü.

  • brnk kullanıcısına yanıt

    valla ben gta 5 vs oynamadım, aksiyon oyunlarında sürüş ne derece iyi oluyor bilmiyorum hocam ama bu oyunda baya keyifsiz. araçları yolda tutmak için sarf ettiğim efordan ne etrafı seyredebiliyorum sürüş esnasında ne keyif alıyorum. neyse, sineye çektik bunu da. ilk witcher'ın hatırı hâlâ var bende.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThomasAngelo89

    Gayet mantıklı bu yazılanlar hocam. Sanki metro istasyonu isi de sonradan değiştirilmiş. 2000 lerde cikan oyunlarda dahi fiziksel olarak metroya/trene binip seyahat edebiliyodunuz. Yanlış hatırlamıyorsam cyberpunk trailer larinda da sanki gosterilmisti bu. Sonradan kaldirdilar. Birçok şeyin sonradan kaldırıldığı o kadar bariz ki.

    Lifepath seçimine göre 3 ayri senaryo yazabilirdi cdpr. Baska firma uğraşmaz belki ama bu adamlarda takıntı derecesinde ayrıntı merakı var. Ama dediğiniz gibi keanu yüzünüzden belki de her şeyi sil baştan yaptılar.

    hocam şehrin bazı noktalarında metro istasyonları var oraya giderseniz hızlı seyahet edebiliyorsunuz ama bunlar haritada gözükmüyor, muhtemelen metro olayına başlamışlar ama ara sahneleri felan yapamayınca yarım bırakmışlar ve bazılarını unutmuşlar. oraya gidip normal mavi noktalar gibi seyahet edebiliyorsunuz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMute23 -- 3 Ocak 2021; 19:21:52 >




  • TheMute23 T kullanıcısına yanıt
    Yok hocam onu biliyorum :) bahsettigim fiziki olarak metroya binip yolculuk yapabilmek. Bunu kaldirmislar bence sonradan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThomasAngelo89

    Yok hocam onu biliyorum :) bahsettigim fiziki olarak metroya binip yolculuk yapabilmek. Bunu kaldirmislar bence sonradan.

    işte oralar baya fiziki olarak tasarlanmış. hatta birinde asansörle çıkıyorsunuz ama sonradan yetişmemiş tabi muhtemelen.

  • Şöyle bir şey sızdırılmış: https://www.reddit.com/r/GamingLeaksAndRumours/comments/kpl567/alleged_cdpr_dev_talks_about_the_state_of/


    Şayet doğruysa cidden bir ne diyeceğimi bilemiyorum. Oyundan o kadar çok içerik çıkartılıp var olanlarda tekrardan yazılmış ki aklınız durur. İlginç detaylar var söylenti de. CDPR'dan birinin sızdırdığı söylenmiş.


    -Sırf buglarını temizleyemiyorlar diye 2 koca hikaye ve görev dizisini oyundan çıkarmış adamlar burada yazana göre.

    -Yine burada yazana göre koca Night City kadar bir de Night City'nin yeraltı da varmış ki buglar ve kararsızlıktan dolayı onu da çıkartmışlar.

    -Asıl Johhny Silverhand'in bizim gördüğümüzden baya farklı olduğunu ve oyuncu içinde Cillian Murphy düşünülmüş geliştirici ekipte.

    -"Kapalı (kilitli)" yazan her kapının girilebilir ve lootlanabilir olduğunu ama buglar sebebiyle bunların çoğunun çıkarıldığı ve 50.000 ve üzerinde diyaloğunda oyundan çıkarıldığı söylenmiş.

    -Haziran ayı dahil olmak üzere Haziran ayına kadar ki güncellemelerde oyunun tüm buglarından arındırılacağı ve kesilen içeriklerin ekleneceğini de umduğunu söylemiş söylentiyi yayan arkadaş. Ayrıca DLC'lerin de oyuna hem eksik içerikleri hem de çok ilginç ve çılgın fikirleri ekleyeceği yazılmış.


    Ah be CDPR...





  • 
Sayfa: önceki 789790791792793
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.