Şimdi Ara

Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber (695. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.858
Cevap
210
Favori
1.058.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 693694695696697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyunu açıkçası sevdim. RPG olarak değil de açık dünya FPS oyunu gözüyle bakarsam sevdim, RPG kısmı olmamış evet. Hikayeye de geniş geniş yön verebilmeyi isterdim fakat bu haliyle iyi RPG diyemesem de iyi bir oyun. Ve hayatımda ben bu kadar buglu oyun oynamadım. Performans sorunları da ayrı bir olay. Performans sorunu ve buglardan ötürü Steam'de eksi not verdim fakat bu sorunlar çözülürse notum artıya geçecek. 2. defa bitirmeyi bile düşünebilirim. Kısa vadede hatta ocak ve şubat aylarında gelecek güncellemelerle düzeleceğini zannetmiyorum ama en azından kabul edilebilir seviyeye getirirler umarım.


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enis oyunu beğenmiş nasıl beğenirsinci tayfa cephaneleri hazırlamış gidiyordur şimdi nasıl beğenirsin lan oyunu diye başlarlar sonra devamı gelir Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber 

  • Cok net bir sey soyleyecegim, iyi ki fpp olmus. Boyle cok daha gercekci ve animasyonlar daha hos geliyor goze.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hızlıca patchleri yayınlayıp free dlc leri çıkarsalarda oyun hakettiği yere doğru ilerlese

  • Teknoseyir in oyun hakkında ki görüşleri hepsine sonuna kadar katılıyorum. 50. dakikadan itibaren başlıyor bir göz atın derim.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterangamer -- 16 Aralık 2020; 17:46:44 >
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Eee para kolay kazanılmıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekostros

    Hikayeyi bitirdim ve yorum yazabilecek kadar da yan hikaye oynadım. Eleştiri odaklı beğenmediğim şeyler konusunda fikirlerimi belirtmek sitiyorum.


    -Oyunu "erken erişim seviyesinde" diyebileceğim kadar hatalı ve eksik buldum.

    -Grafik performansı olarak RTX kartlara ve DSLL açık olmasına mahkum kalması negatif bir durum ama en azından ileride düzelebilir bir şey

    -Yapay zeka çok kötü. Devasa açık dünyalı oyunlar içinde gördüğüm belki de en kötüsü olabilir. Düşmanlar kendilerini koruma ihtiyacı duymadan aklını yitirmiş gibi üzerime koşuyor, bazen de hiç bir şey yapmadan öylece bekliyolar. Polisler bir anda respawn oluyor, peşinde polis olduğunda yürüyerek bir cadde aşağı iniyorsun bir anda varlığını unutup dönüp gidiyolar, ne bir arama emri ne tutuklama emri hiç bir şey yok. Polisin yanına gidip 3 saniye durduğunda da bir anda sana ateş etmeye başlıyor. 2000'lerin başlarında bundan çok daha iyi yapay zekalar vardı

    -Harita ve atmosfer gerçekten müthiş olmuş ama sokaklar ve şehirdeki yaşam,canlılık konuları biraz eksik kalmış. Mesela bunun belki de 10'da 1'i bütçeyle ve 150 kişilik bir ekiple 2012'de yapılmış Sleeping Dogs oyununa bir açın bakın. Şehrin canlılığına, npc'lere, grafiklerine, animasyonlara inanılmaz ötesi bir iş çıkarmışlardı bir çok şey bu oyundan açık ara daha iyi. Yani 8 senede 1200 kişilik ekibin böylesine büyük bir bütçeyle bundan çok daha iyisini yapması gerekiyordu.

    -Hack mevzusunda silahla nişan alır gibi her şeyi hack'leyerek geçebilmek bana pek mantıklı gelmedi. Kombat sisteminde bir dengesizlik mevcut

    -Hikaye fazla yüzeysel ve akılda kalıcı değildi. Aranızda hiç William Gibson veya Philip K Dick okuyan var mı bilmiyorum ama bir cyberpunk dünyası yaratıpta hikayede hiç politik derinlik,komplo teorileri ve bunların gerçek olduğunun ortaya çıkışı,büyük bir gizemin aydınlatılması vs... gibi elementlerin olmaması "cyberpunk" içeriğini görsellikten ibaret bir hale getirmiş. Hikayenin tek kurtarıcısı "Keanu Reeves" olmuş. Keanu'nun varlığı sayesinde kıçı kurtarmışlar diyebilirim.


    Zamanla ne kadar gelişir ne kadar değişir bilemiyorum ama şu haliyle eğer CD Project değil başka bir firmadan çıkmış olsaydı bunun 10 katı negatif tepki alırdı. Daha yazmadığım ufak ufak ama çok fazla özensiz yapılmış şeyler var. CDPR ben de dahil olmak üzere oyuncular tarafından çok sevilen, gözlerde pozitif olan bir firma bu sevgiden dolayı bir çok kişi durumu kabullenmekte zorluk çekiyor ve eleştiride kendini belki bilinçli belki bilinçsiz olarak frenliyor. 8 milyon ön siparişle çıktı piyasaya bu kadar ilgi, desteğe karşılık daha özenli olmaları gerekirdi 8 senenin yarısında yatılmış kalan birkaç senede gaza basılmış gibi bir durum mevcut. Kötü bir oyun değil zevk aldım almasına oynamaya da devam edeceğim şehir dizaynı, neon tabelalar aydınlatmalar, araç dizaynları vs... atmosferi gerçekten çok başarılı ama "Cyberpunk" tanımının 8 sene ve bütçenin karşılığı bundan çok daha iyisi olmalıydı.

    Benim gibi düşünen birisi daha varmış. Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber  Oyun çıktıktan sonra benimde kafam Sleeping Dogs'a gitmişti. Dediğin gibi şehir daha canlı, npc lerle etkileşime giriyorsun. Ne bileyim yemek yiyebiliyorsun vs. Yakın dövüşü fersah fersah önde. Yakın dövüşte çevreyle etkileşime de girebiliyorsun. Sleeping Dogs eksikleri olsa da harbiden çok güzel oyundu. Keşke 2.si gelseydi.





  • Oyunu bitiren arkadaşlara soruyorum. Oyunda new game+ var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ana hikaye ÇOK KISA

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HardMuz

    ana hikaye ÇOK KISA

    20-25 oynayış hızınıza göre bencede çok kısa oyunun olayı hikayesi zaten

  • quote:

    Orijinalden alıntı: VulonViing

    Arkadaşın linked hesabında 14 senedir, görünüşe göre, kendi kurduğu stüdyoda çalıştığı görülüyor. 14 senede de sadece Kabus 22 diye bir oyun yapılmış.


    Kendisinin oyun yapımcılığına zerre lafım yok, seneler önceki imkansızlıklarla yaptığı iş de muhakkak ki çok güzeldir, ancak "oyun yapımcısı" sıfatını da biraz irdelemek lazım. Herkese bu sıfatı vermemek lazım. Türkiye'de oyun yapımcısı sıfatı böyle bir şeyse hepimizin bildiği TaleWorlds'deki arkadaşlar ya da Zafer Çoban gibi isimler hangi sıfatla anılmalı düşünmek lazım.


    14 senedir Kabus 22'den çıkamayan arkadaşın şu oyunun sonuna da adını yazdırabilmek için birçok şeyi feda edebileceğine çok eminim.

    Hocam dediğiniz bir yönden doğru bir yönden yanlış bana göre. Bu arkadaş zamanında Türkiye'nin ilk oyunlarından birini yapmış mı yapmış oyun yapımcısı sıfatı için bu yeterli. TaleWorlds'deki arkadaşlar da Zafer Çoban da oyun yapımcısı sadece daha bilgili, daha yetenekli veya daha tecrübeliler. Tabi ki ismini orda görmek ister, öyle bir teklif gelse uçarak gider Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber ama orada yapılan anlatımı kuvvetlendirmek için abartı sadece hepimizin yaptığı bir şey. Bence eleştirilerinde haklılar kişi olarak bakmaktansa bu şekilde bakmak daha doğru.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: rezyeg

    20-25 oynayış hızınıza göre bencede çok kısa oyunun olayı hikayesi zaten



    Alıntıları Göster

    yan görevler vs uzun eyvallah ama ben ana hikaye bitirdim 20 saat hissetmedim ki oynarken yan görevlerde yapmşımdır

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HardMuz

    yan görevler vs uzun eyvallah ama ben ana hikaye bitirdim 20 saat hissetmedim ki oynarken yan görevlerde yapmşımdır



    Alıntıları Göster

    evet yan görevler fena olmasada aynı tadı vermiyor birde oyunu bitirince açık dünyada yapıcak birşey bulunmuyor birtek ben mi yaşadım acaba bu sıkıntıyı

  • Nvidia’nın son driver’ı bi fark yaratmış mı, yüklemeye gerek var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya V'nin Hayat Yolu, Temel Nitelikler ve Seviye İlerleyişleri, Yetenekler başlıklarını ekledim.

  • Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Alın teri ile yapılmış 300k temiz.Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber 80 saattir oynuyorum hala yapılacak tonla yan görev var. Adamlar bir an bile sıkılmadan en az 100 saat oynayacağımız oyun yapmış. Şu anki haliyle bile bir çok oyundan daha iyi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 16 Aralık 2020; 18:48:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: psycho90

    Nvidia’nın son driver’ı bi fark yaratmış mı, yüklemeye gerek var mı?

    Bende herhangi bir etkisi olmadı...

  • samed7171 kullanıcısına yanıt

    Şuanlık yok,Witcher 3 gibi sonradan gelecektir büyük ihtimal.

  • Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber
    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    bugün de macera devam ediyor...

  • 
Sayfa: önceki 693694695696697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.