Şimdi Ara

Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber (694. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.857
Cevap
210
Favori
1.058.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 692693694695696
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bensatanistdegilim

    Haritada görev yollarını bir takip edemeyen ben miyim ? Sanki bana bir anda yol değişiyormuş gibi geliyor. Döneceğim yol harita ekranı ve oyuncu ekranında bir dengesiz geliyor.


    Mesela mekana uzaklık 100 metre gösteriyor ama yolu takip edince neredeyse 2 km yol gidiyorum. Haritadan bakınca görev yeri karşı kıyıda 100 metre ama yol öyle değil :)

    Oyunun yazılımı sorunlu yazılımı, bahsettiğiniz problemi oyunun basından sonuna yasadım. Yolu rahat bir şekilde takip edemiyorsun sağ üstte ki map de bir anda dönüyor takip edilen sarı çizgi..Hani bunu bile becerememişler ne diyeyim kaç kere döneceğim yolu vs geçip gittim oyunda..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterangamer -- 16 Aralık 2020; 16:0:45 >
  • bensatanistdegilim kullanıcısına yanıt

    GPS sistemi beni benden aldı yeminle. Dönemeçleri sürekli kaçırıyorum, basmışım gaza dip gidiyorum hop birden sağa dön. Bu dönüşler yüzünden yayaları katlettim bir kaç kere hatta.


    En sevmediğim yönü bu oldu diyebilirim.

  • Oyunda şöyle bir sıkıntıda var aslında kimse bunu söylemiyor daha doğrusu dile getirmiyor ama. Kontrol sorunu.
    Yani Pc tarafında kontrol olayına hiç el atmamışlar direk konsoldan port gibi.
    Konsolda Gamepad ile joystick’i ne kadar ilerletirsen karakter ona göre tepki veriyor. Ama bu Klavyede öyle değil. Yön tuşlarına bastığın zaman karakter uçuyor resmen, hele kapalı mekanlarda ve bu da kontrolü zorlaştırıyor. Xbox gamepad’i var onla denedim çokta güzel oluyor ama Gamepad’de Aim özürlü olduğum için, o sıkıntı oluyor.
    Tps modu olsa oynarım Gamepad ile ama, Fps modunda beceremiyorum elim yatkın değil.
    Oyun Kontrol bölümünde çeşitli ayarlar var ama zannedersem bu gamepad ayarları, ölü noktasını filan arttırıp düşünebiliyorsun. Klavye için değildir zannedersem aklımda değil tam olarak şu an ne içindi bu ayarlar. Eğer klavye için böyle bir ayar varsa güzel olur ince ayar seçilir iç mekanlarda uçmaz karakter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion_Army -- 16 Aralık 2020; 16:13:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dönüşü olmayan noktadan sonra eski görevler siliniyor mu? bir daha yapamıyor muyuz? haritayı temizlemeden gitmemeli mi? son görev mi? spoiler olmadan biri söylerse sevinirim. kaç gündür bekletiyorum
  • hiçbir illegal ya da korsan şeyle ilgili yazı yazmadım çok fazla da bir şey yazdığım yok ama forumda ilk kez uyarı almışım adminden. mesajı da silmişler ne olduğunu bile anlamadım. oyun ile ilgili konuşmak suç sebebi mi anlamış değilim.

    tek hatırladığım biri korsan çıktı demişti bende ona yanıt verip bu kadar para verdik korsan çıkması üzücü bir durum dedim. bundan dolayı uyarı mı verilir korsana karşı bir şey demişim adminler okumuyor mu okuduğunu anlamıyor nu emin değilim :(

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reyminom -- 16 Aralık 2020; 16:21:8 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: reyminom

    dönüşü olmayan noktadan sonra eski görevler siliniyor mu? bir daha yapamıyor muyuz? haritayı temizlemeden gitmemeli mi? son görev mi? spoiler olmadan biri söylerse sevinirim. kaç gündür bekletiyorum

    Yapabiliyorsunuz oyun sizi son save geri atıyor oyun bitince, benim gibi bir de manuel kayıt alın her ihtimale karşı oyun bozuk belli olmaz.

  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt

    Valla seviyem 21 saygınlığım 40 zırhım 289 sağlığım 220 enerjim 112. Hardda oynuyorum. 10 tane siberdonanım implantım var. Sarı işaretli orta seviyeli adamlardan bir tek elektrikli mermi yer yemez mefta oluyorum anlamadım gitti. Bug gibi geliyor ama dur bakalım. Elektrik hasarını azaltacak geliştirmeler var mı? Belki takarsam hata ise de resetlenebilir.

  • arkadaşlar birbirinizi yıpratmaya gerek yok. OYUN BİTMEMİŞ.


    kötü demiyorum ama alfa sürümü release etmek büyük kepazelik.


    -optimizasyon

    -Npc AI

    -Npc ile açık dünyada etkileşim

    -Sürüş Dinamikleri (Belki bişeye benzer diye utanmadan gamepad bağladım)

    -Rpg öğeleri

    -Onlarca bug


    oynanışı etkileyen neredeyse tüm etkenlerin yarısı kötü halde.


    ne iyi derseniz,

    -genel tasarımlar/artstyle (araç,giyim,silahlar)

    -FULL ULTRA da grafikler

    -silah sesleri hadi vuruş hissi diyelim.

    -hikaye sunumu


    CDPR hiç böyle bir işe girişmeseydi, lineer bi dünyada saf fps bir oyun anlatsaydı ve sunsaydı çok daha başarılı olurdu. Ama witcher gibi open-world deneyimi olan firmanın böyle takoz gibi bir oyunu çıkarması...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lion_Army

    Oyunda şöyle bir sıkıntıda var aslında kimse bunu söylemiyor daha doğrusu dile getirmiyor ama. Kontrol sorunu.
    Yani Pc tarafında kontrol olayına hiç el atmamışlar direk konsoldan port gibi.
    Konsolda Gamepad ile joystick’i ne kadar ilerletirsen karakter ona göre tepki veriyor. Ama bu Klavyede öyle değil. Yön tuşlarına bastığın zaman karakter uçuyor resmen, hele kapalı mekanlarda ve bu da kontrolü zorlaştırıyor. Xbox gamepad’i var onla denedim çokta güzel oluyor ama Gamepad’de Aim özürlü olduğum için, o sıkıntı oluyor.
    Tps modu olsa oynarım Gamepad ile ama, Fps modunda beceremiyorum elim yatkın değil.
    Oyun Kontrol bölümünde çeşitli ayarlar var ama zannedersem bu gamepad ayarları, ölü noktasını filan arttırıp düşünebiliyorsun. Klavye için değildir zannedersem aklımda değil tam olarak şu an ne içindi bu ayarlar. Eğer klavye için böyle bir ayar varsa güzel olur ince ayar seçilir iç mekanlarda uçmaz karakter.

    Valla klavyede bilmiyorum ama birkaç gün önce burada bir arkadaş gamepad için şu linki bırakmıştı. Görsellerdeki ayarları yapınca gamepad kendine geldi resmen.. Tavsiye ederim hocam..


    https://www.thewrap.com/how-to-fix-the-annoying-camera-settings-controller-in-cyberpunk-2077//





  • Kirazoğlu yeni video yapmış:



    Önceki videoları:



    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • rubenmartin kullanıcısına yanıt

    Biz oyunun bu güzel yanlarını söylediğimizde nedense bize Yapımcının FanBoyu gibi muamele yaptılar burda düne kadar.

    Çıktığı günden beri diyorum Optimizasyon yerlerde, Aşırı Bug var. Bu söylediklerimizi görmüyorlar oyunun RPG öğeleri güzel işte Grafik güzel diyoruz, karşılık olarak bana bug’lı resim video atıyor adam. Yani oyunun optimizasyon ve bug özürlü olduğunda hem fikiriz bu saldırma niye. Yahu oyunda yolda koşuyorum ayak sesi bi geliyor bi gelmiyor. Bir yere tırmanıyorsun karakterin ıkınma sesleri geliyor ne bir duvara sürtünme tutunma sesi. Yukarıda mesajda dediğim gibi kontroller aşırı hassas. Gamepad ile oynuyorsun tamam düzgün çalışıyor ama herkes gamepad ile oynamak zorunda değil oyunu Pc’de.

    Dediğimiz gibi Alpha sürüm oyunu çıkardılar, Erteleseydin en başta Şubat ayı sonuna ne olurdu sanki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion_Army -- 16 Aralık 2020; 16:47:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: powerstorm

    Forumda illegal içeriklerle ilgili mesajlar yasak ve hepsi siliniyor. İçeriği önemli değil.


    Bir sorununuz varsa bunu düzgün bir şekilde dile getirirseniz seve seve yardımcı olurum. Bu şekilde bir mesaja ancak gülüp geçilir ama üyelere karşı sorumluluğum yüzünden cevap vermek istedim.


    Yoksa sizin rtx li ultra über sisteminiz umrumuzda değil. Herkesi kendiniz gibi sanmayın.



    Alıntıları Göster

    Bu ne trajikomik bir cevaptır ya siz yönetim olarak bu duruma mı geldiniz gerçekten? İnsanların attığı ekran görüntüsünden illegal olup olmadığına kendinize göre karar verir mi oldunuz? İllegal içerik?? Nerede bu illegal içerik? Attığım ekran görüntüsü illegal mi? İllegal olduğunu nasıl anlıyorsunuz özel güçleriniz mi var? siz hangi kanıta göre yargılayabiliyorsunuz da sorup soruşturmadan ceza verebiliyorsunuz? Dingonun ahırı mı burası? Burada yüzlerce ekran görüntüsü atılıyor bunların hepsi illegal olabilir nereden bileceksiniz? Hiç birine ceza verdiniz mi bunlarla ilgili mesela yukarıda biri paylaşmış bir ekran görüntüsü hadi ceza verin.


    Ne yapıyorsunuz ekran görüntüsü atan herkese mesaj atıp "ya bu ekran görüntüsü illegal mi acaba dürüst cevap verin ceza vericez de o yüzden" mi diyorsunuz?


    Oyunun ambargosu kalkmış, yayınlayan yayınlamış, benim elime geçen bir oyunu siz hangi özel güçlerinizle illegal olduğuna kanaat getirdiniz ben bunu çok merak ediyorum.


    Cezayı verenin siz olmadığını ben çok iyi biliyorum. O kendini biliyor ve fesatlığını da çok iyi biliyorum diliniz boşa yoruyorsunuz.


    Sen kalk röportaj adı altında sitende Samsung yetkilisinin Oled'i kötülediği, kendi reklamını yaptığı o söyleşiyi burada habermiş röportajmış gibi paylaş, sonra illegal içerikten bize ceza ver. Asıl korsanlık sizin yaptığınız. Haber diye, duyuru diye para uğruna yalan yanlış zerzevatların reklamını yaptığınızı biz bilmiyor muyuz? Korsan sizin yaptığınızdır.


    Düzgün bir şekilde dile getireyim diyor. Sizin verdiğiniz cezaların neresi düzgün de siz düzgün dili hakediyorsunuz? Şahsa hedef olmayan ortaya konuşulan, hakaret içermeyen kaç tane mesajdan ceza verdiniz haberiniz yok. Yaptığınız şey en masum haliyle komik. Diğer hallerini yazmayayım. Ha zaten kaliteniz o kadar yerlerde ki üyeler olsun siz olsun zaten bir şey paylaştığım yok burada artık. Cezza vermişsiniz vermemişsiniz kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz. Böyle otoriter yönetim anlayışıyla sadece insanların gözünde saygınızı kaybedersiniz başka bir halt olmaz. Ben üç beş akılsızı gördüm mü yazar geçerim arrtık bu forumda forumun hali ne ki ben ne olayım. Aşağılayıcı mesaj atmışım. Kimi aşağılıyorum hedefi yok? Belli değil. Ama cezalar hemen şipşak. Böyle bir saçmalık var mı? Hangisini tutsak elimizde kalıyor. Neyse yani saçmalıklarınızla hanginize laf anlatacağız ki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 16 Aralık 2020; 17:8:6 >




  • magicans kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler akşam bi denerim.

    Zannedersem Aim Aissist’de fazla yok oyunda.

    Yani öyle aimin kilitlenmesi gibi bir durum söz konusu değil, hafif var Standart olarak geçiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lion_Army kullanıcısına yanıt

    Rica ederim valla işte o ayarları yaptım assist'de açık halde ve baya konsol deneyimi yaşatıyor kontroller hocam kontroller. Dener bakarsın.. Yani o görseldeki ayarları yapmadan önce gamepad ile cidden debelenmişim onu fark ettim öyle söyleyeyim sana..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicans -- 16 Aralık 2020; 17:15:29 >
  • dortcahar D kullanıcısına yanıt

    Var tabiî. Azaltacak ve hiç hasar almamanızı sağlayacak geliştirmeler var. Bende elbise için zehre ve şoka karşı dokunulmazlık veren legendary bir modifiye var. Ayrıca sadece şoka karşı olan epic seviyede modifiye var. İmplant ile de şoka karşı dokunulmazlık alabiliyorsunuz. Ve son olarak dayanıklılığı yükseltirseniz aldığınız hasarlar azalır.

  • Hikayeyi bitirdim ve yorum yazabilecek kadar da yan hikaye oynadım. Eleştiri odaklı beğenmediğim şeyler konusunda fikirlerimi belirtmek sitiyorum.


    -Oyunu "erken erişim seviyesinde" diyebileceğim kadar hatalı ve eksik buldum.

    -Grafik performansı olarak RTX kartlara ve DSLL açık olmasına mahkum kalması negatif bir durum ama en azından ileride düzelebilir bir şey

    -Yapay zeka çok kötü. Devasa açık dünyalı oyunlar içinde gördüğüm belki de en kötüsü olabilir. Düşmanlar kendilerini koruma ihtiyacı duymadan aklını yitirmiş gibi üzerime koşuyor, bazen de hiç bir şey yapmadan öylece bekliyolar. Polisler bir anda respawn oluyor, peşinde polis olduğunda yürüyerek bir cadde aşağı iniyorsun bir anda varlığını unutup dönüp gidiyolar, ne bir arama emri ne tutuklama emri hiç bir şey yok. Polisin yanına gidip 3 saniye durduğunda da bir anda sana ateş etmeye başlıyor. 2000'lerin başlarında bundan çok daha iyi yapay zekalar vardı

    -Harita ve atmosfer gerçekten müthiş olmuş ama sokaklar ve şehirdeki yaşam,canlılık konuları biraz eksik kalmış. Mesela bunun belki de 10'da 1'i bütçeyle ve 150 kişilik bir ekiple 2012'de yapılmış Sleeping Dogs oyununa bir açın bakın. Şehrin canlılığına, npc'lere, grafiklerine, animasyonlara inanılmaz ötesi bir iş çıkarmışlardı bir çok şey bu oyundan açık ara daha iyi. Yani 8 senede 1200 kişilik ekibin böylesine büyük bir bütçeyle bundan çok daha iyisini yapması gerekiyordu.

    -Hack mevzusunda silahla nişan alır gibi her şeyi hack'leyerek geçebilmek bana pek mantıklı gelmedi. Kombat sisteminde bir dengesizlik mevcut

    -Hikaye fazla yüzeysel ve akılda kalıcı değildi. Aranızda hiç William Gibson veya Philip K Dick okuyan var mı bilmiyorum ama bir cyberpunk dünyası yaratıpta hikayede hiç politik derinlik,komplo teorileri ve bunların gerçek olduğunun ortaya çıkışı,büyük bir gizemin aydınlatılması vs... gibi elementlerin olmaması "cyberpunk" içeriğini görsellikten ibaret bir hale getirmiş. Hikayenin tek kurtarıcısı "Keanu Reeves" olmuş. Keanu'nun varlığı sayesinde kıçı kurtarmışlar diyebilirim.


    Zamanla ne kadar gelişir ne kadar değişir bilemiyorum ama şu haliyle eğer CD Project değil başka bir firmadan çıkmış olsaydı bunun 10 katı negatif tepki alırdı. Daha yazmadığım ufak ufak ama çok fazla özensiz yapılmış şeyler var. CDPR ben de dahil olmak üzere oyuncular tarafından çok sevilen, gözlerde pozitif olan bir firma bu sevgiden dolayı bir çok kişi durumu kabullenmekte zorluk çekiyor ve eleştiride kendini belki bilinçli belki bilinçsiz olarak frenliyor. 8 milyon ön siparişle çıktı piyasaya bu kadar ilgi, desteğe karşılık daha özenli olmaları gerekirdi 8 senenin yarısında yatılmış kalan birkaç senede gaza basılmış gibi bir durum mevcut. Kötü bir oyun değil zevk aldım almasına oynamaya da devam edeceğim şehir dizaynı, neon tabelalar aydınlatmalar, araç dizaynları vs... atmosferi gerçekten çok başarılı ama "Cyberpunk" tanımının 8 sene ve bütçenin karşılığı bundan çok daha iyisi olmalıydı.





  • arkadaşlar AMD a10 apulu işlemcili ve 8 gb ramda çalıştı oyun

  • quote:

    Orijinalden alıntı: IuTKuI

    GPS sistemi beni benden aldı yeminle. Dönemeçleri sürekli kaçırıyorum, basmışım gaza dip gidiyorum hop birden sağa dön. Bu dönüşler yüzünden yayaları katlettim bir kaç kere hatta.


    En sevmediğim yönü bu oldu diyebilirim.

    Orada heralde gerçekçi yapmak için yarım saniyelik bir delay düşünmüşler ama gerçekten her şeyi mahvediyor. Sürekli dönemeç kaçırıyorsunuz. İnsan sinir krizine giriyor.


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 692693694695696
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.