Şimdi Ara

CV nasıl yazılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar okulu yeni bitircem.İş başvurularına bulunmaya başlıyacağım.Bana yardımcı olursanız sevinirim.Elinizde örnek cv ler varsa onlarıda verirseniz sevinirim

• KARİYER NETE GİR ORDA VAR AYRINTILI
  • CV hazırlamak öyle yemek yapmak gibi bi şey değildir. (İlginç bir örnek oldu farkındayım :) )
    Demek istediğim bi cv hazırlayayım bütün eleman arayan firmalara yollarım demek çok yanlış.

Öncelikle CV formatı sabit, içinde ne olması gerektiği belirli bi şey değil.
    Girmek istediğin firmaya kendini tanıttığın bir yazı olarak düşün.
    Bu yüzden firmanın görmek istediklerini yaz. Dediğim gibi format çok önemli değil. Okuyanı etkilemeye odaklan.

Benim bildiğim format acısından tek dikkat etmen gereken nokta 3. kişi agzından yazmak gerektiği. Yani şurada doğdu, şu okulu bitirdi gibi.

Mesela ben bilgisayar bitirdim. Yazılım sektorunde calışmak istiyordum. Bu sektorde tecrube onemli oldugu icin baktığım örnek cv lerde olmamasına ragmen gercekleştirdiği projeler diye bir bölüm ekledim.

Bunun yanında seni digerlerinden ayıran özelliklerini yaz. Üniversitede uye oldugun kulupleri falan mesela.

Bir de kariyer nette falan ornek cv lere bak. Ama onlara baglı kalma.
    Unutma cv ni verecegin firma senin cv n ile birlikte 100 lerce cv okuyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: abars

CV hazırlamak öyle yemek yapmak gibi bi şey değildir. (İlginç bir örnek oldu farkındayım :) )
    Demek istediğim bi cv hazırlayayım bütün eleman arayan firmalara yollarım demek çok yanlış.

Öncelikle CV formatı sabit, içinde ne olması gerektiği belirli bi şey değil.
    Girmek istediğin firmaya kendini tanıttığın bir yazı olarak düşün.
    Bu yüzden firmanın görmek istediklerini yaz. Dediğim gibi format çok önemli değil. Okuyanı etkilemeye odaklan.

Benim bildiğim format acısından tek dikkat etmen gereken nokta 3. kişi agzından yazmak gerektiği. Yani şurada doğdu, şu okulu bitirdi gibi.

Mesela ben bilgisayar bitirdim. Yazılım sektorunde calışmak istiyordum. Bu sektorde tecrube onemli oldugu icin baktığım örnek cv lerde olmamasına ragmen gercekleştirdiği projeler diye bir bölüm ekledim.

Bunun yanında seni digerlerinden ayıran özelliklerini yaz. Üniversitede uye oldugun kulupleri falan mesela.

Bir de kariyer nette falan ornek cv lere bak. Ama onlara baglı kalma.
    Unutma cv ni verecegin firma senin cv n ile birlikte 100 lerce cv okuyor.

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim

• MS Word kullanıyorsanız hazır hali ile ÖG örnekleri var. Siz sadece gerekli yerleri dolduruyorsunuz.
  • kardeş sana tavsiyem şu bir CV'ye en fazla 30 saniye bakıyorlar.

ona göre yaz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    90k Ne Yazılır
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

kardeş sana tavsiyem şu bir CV'ye en fazla 30 saniye bakıyorlar.

ona göre yaz..

• cv ye bi milletvekili adı yazdınmı 1sn bakarlar alırlar hemen
  • Hadi hayırlısı...Bakalım darısı başıma...Daha 2.sınıftayım.
  • CV nasıl yazılır?

cevap:CV diye yazılır sivi diye okunur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: platonisenator

CV nasıl yazılır?

Biz pek öyle yazmıyoruz/okumuyoruz ama...
  • quote:

CV nasıl yazılır?

ya sen foruma niye giriyon diyecektim ama fuzuli olduğunu anlayan yöneticiler ilgili cevabı vermişler.Hadi hayırlı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deathulazam

cv ye bi milletvekili adı yazdınmı 1sn bakarlar alırlar hemen

• quote:

Orjinalden alıntı: .C.O.

quote:

CV nasıl yazılır?

Biz pek öyle yazmıyoruz/okumuyoruz ama...

Sömürge Hintliler gibi konuşmuşsun.
  • CV nin Türkçesi ne ?
  • latince curriculum yani çember, çerçeve ve vitae hayat kelimelerinden oluşmuş ve pratik hayattaki kullanımı hayatın çerçevesi (bkz: cv)(bkz: özgecmis) ifade eden isim tamlaması
    kaynak ekşi
  • Bizim okulda 3. sınıfta cv nasıl yazılır, mülakatta nasıl davranılır, konuşulur vs gibi konuları içeren bir ders veriliyor. Her okulda yok sanırım bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Furkan

CV nin Türkçesi ne ?

evet Türkçe'de özgeçmiş olarak kullanılıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.