Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (351. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.063
Cevap
80
Favori
284.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 349350351352353
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ZvAnA kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler bilgiler için tekrar.

  • Bütün üstadlar burada olduğuna göre soru sormak istiyorum.


    Resimde görüldüğü gibi Akasa Venom 240mm radyatörlü sıvı soğutmam var. 3 sene falan olmuştur alınalı. Bir süre önce soğutma kabiliyetini kaybetti ben de zaman bulup içini ancak açabildim ki ne göreyim. Kapalı sistem sıvı soğutmanın içi çamur olmuş. Güzelce içine su basıp temizledim. Fotoğraftakinin en az 3 katı daha pislik çıktı, resmen pompa tıkanmış. Simdi kaynamış su doldurdum ama havasını iyi alamadığım için hava sesi yapıyor. Tam olarak bunu nasıl çözebilirim fikri olan var mı?



     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği




  • Ryzen Tevfik R kullanıcısına yanıt

    Aio sıvı soğutmalarla ilgili pek tecrübem olmasa da bu tip soğutmalarda bir rezervuar söz konusu olmadığından temel prensipleri baz alırsak sistemi radyatör, pompadan üstte kalacak şekilde konumlandırıp, sıvıyı bir şekilde olabildiğince doldurmak lazım aksi halde hava pompa içinde kaldıkça ses yapacaktır. Kalan az miktardaki havanın da radyatörde toplanmasını sağlamak en mantıklısı gibi. Bu da anca radyatör pompadan daha yüksekte olursa olur. Sıvıyı radyatör portlarından birinden pompaya kendiliğinden akacak şekilde doldurabilirsiniz diye düşünüyorum. Sıvı eklediğiniz porttan geri sıvı gelene kadar doldurup, hortumu bağladıktan sonra pompayı çalıştırıp devridaim yaptırın. İlk başta hava kabarcıklarının sesleri yine gelebilir, ama o kabarcıklar radyatör üstte olacağından zamanla radyatörün en yüksek noktasında birikecek ve kolay kolay pompaya tekrar gitmeyecektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZvAnA -- 9 Mayıs 2021; 17:27:20 >
  • ZvAnA kullanıcısına yanıt

    Değerli vaktinizi ayırıp verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hocam.


    Daha önce akvaryum işiyle uğraştığımdan az çok pompadaki hava olaylarına hakimim. Ama kapalı sistemde bu hava alma olayına çözüm olarak aklıma tek çözüm geldi.


    Radyatörün de tamamen sığacağı büyük bir kovaya su doldurdum ve sistemi içine batırdım. Tamamen havasını aldırarak silme doldurdum ve suyun içerisindeyken pompanın bakır levhasını kapattım. Bu şekilde işe yaradı şu anda kullanıyorum bir sorun göremedim. Tabi illaki az da olsa hava kaldı ama sizin dediğiniz gibi radyatörde toplandığından pompa sıfır gibi sessiz oldu çalışmasında ve soğutma performansında bir sorun görünmüyor.

  • Ryzen Tevfik R kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, sorunun çözülmesine sevindim.

  • İyi günler. Vaktinizi alıyorsam şimdiden özür dilerim.

    Dark AquaForce W242R alacağım bir arkadaştan fakat sıvısının yenilenmesi gerektiğini hatta belki de olmadığını söyledi. Acaba bu tip bir soğutucuda kaçar var ise nasıl belirlerim. Ayrıca bunun içine ne sıvı koyacağım aradım taradım bir türlü bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilirsiniz çok müteşekkir kalırım.

  • Sıvı soğutma sistemleri nin ömrü nekadar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Starforces S kullanıcısına yanıt

    Ben 2006 senesinden beri Laing D5 pompa, Aerocool extreme 360 radyatör, Silverstone FM122 fan kullanıyorum. Yıllar içinde de swiftech, EK, ve son olarak da şu anda Bykski CPU-XPR-CU-M-V2 cpu block kullanıyorum. İlk zamanlar ekran kartını da döngüye eklemiştim ama şu anda 3090 suprim x bloğu alıp almama arasında kararsızım. Sistem değiştirdikçe soket değişirse blok masrafı ve 10-16 silikon hortum ve antifreeze ile saf su değiştirip devam ettim. Laing zaten endüstriyel bir pompa olduğundan uzun ömürlü ama bir o kadar da pahalıydı şimdi ne durumda bilmiyorum. Ama hazır kitleri soruyorsanız zaten onları kullanacağınıza kaliteli bir hava soğutma alın daha iyi. Küçücük pompa, daracık hortumlar az miktarda sıvı...

  • Merhaba sıvı soğutma sıvısı yapayım diyorum. malum fiyatlarla internette pek bulunmuyor artık. Beyaz yapanlar var suyu bunu nasıl yapıyoruz? birde zamanında sedefli beyaz satılmış. bu sedefi nasıl vermişler? son olarak renkli mürekkepleri nerden buluruz fikri olan var mı?

  • Sistemi güncelledim sayılır. Yeni borulama ve Stokta görünce bloklu bir 3080 e geçtim. termalpadleride değiştirdik harika oldu. Max 52 53 derece bu aylarda.

     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği
  • efemelih kullanıcısına yanıt

    Elinize saglık. Bu sefer sıvı sıcaklıgındaki yukselmeyi hissedeceksiniz. Orjinal bloklu 3080 bulmanız guzel olmus. Gule gule kullanın.

  • Fikirlerinizi alsam ?


    Sıvı soğutmayı güncellenen bilgilerimle update yapma kararı aldım.


    Tasarımı bir kaç resimle anlatacağım.


    Kasa Corsair 1000D


    Plexi den kutu yaptırıp 2 motoru 2 farklı sıvı ile çalıştırmayı planlıyorum. biri neon yeşil saydam renk. diğeri mat turuncu.


    en üstten radyatöre girişi yeşil etrafına sarmal şeklinde turuncuyu dönmeyi planlıyorum. en sağdaki resim gibi.


    turuncuyu en altta ortada bir spiral yapmayı planlıyorum. yol uzayacak ama sıvı renkleri daha çok girecek.


    kasa içine beyaz led döşeyeceğim ayrıca böylelikle görünmez şekilde içerisinin aydınlığı artacak.

     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği
     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği
     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lunatic. MRR -- 7 Haziran 2021; 20:57:10 >




  • Lunatic. MRR kullanıcısına yanıt

    Merhabalar.

    Elinizdeki kasa her turlu modding işine yatkın. Yapacaklarınız hayallerinizle sınırlı diyebililrim. Eger waterway yapma/yaptırma imkanınız olursa işinize yarayacak birkac materyal ile yardımcı olayım.

    Komple waterway ve rezervuar grubu icin. (4) Corsair 1000D - Machining a Heatkiller Distro Plate (Update 5) | bit-tech Modding - YouTube


    Eger sadece pompa icin plexi işleyecekseniz video acıklamasında hazır cizimi de var. (4) How To Make a D5 or DDC Pump Distro Plate (Fusion 360 Tutorial) | bit-tech Modding - YouTube


    Kolay gelsin





  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt

    malesef bunu yapacak ne plexicim var nede ekipman. benim ki düz kutu rezervuar yapayım diyordum. böylelikle tüm renk orda görünsün hesabı. waterwayı isterim fakat onu yapacak teknik cizim tecrübem ve program bilgim yok malesef.

  • Lunatic. MRR kullanıcısına yanıt

    Ustad o sekilde olmaz maalesef. Sistem icerisindeki olusan basınc sizin yapacagınız kutuyu kotu etkiler. Bana sorarsanız aliexpreste 1000d icin guzel işler yapan adamlar var onlarla irtibat kurun.

  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt

    Sistem içerisinde ne kadar bir basınç var ki kötü etkilesin. Yapılacak kutu kloroform ile güzelce yapıştırılırsa hiç bir şey olmaz.

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Kloroform kucuk tamirler icin iyi olsada butun rezervuarı o sekilde yapılandırmak cok saglıklık olmayacaktır.

  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt

    Yıllardır sistemlere tank yaparım şimdiye kadar bi zararını görmedim. Aksine vida deliği açmak akriliği zayıflatır ve zamanla çatlamasına neden olur.

  • benim rezervuar çok büyük olmayacak. amaç kasanın o kısmına renk vermek ve sıvı soğutmanın rengini kasa içine dağıtmak. kasa metalinin olduğu yönede plexiye sırtını dayayacak şekilde rgb led koymayı planlıyorum. böylelikle kasa içine de arka plan rengi olarak gizli bir ışık dağıtıcım olacak. direk rezervuara bakmadığı için ledlerin çipleri de görünmez.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

    Ustad o sekilde olmaz maalesef. Sistem icerisindeki olusan basınc sizin yapacagınız kutuyu kotu etkiler. Bana sorarsanız aliexpreste 1000d icin guzel işler yapan adamlar var onlarla irtibat kurun.

    baktım fakat kurla birlikte aşırı pahalıya geliyor. rezervuar kadar hacimde sağlamıyorlar. 2 tane sprial rezervuarım var zaten ama ışıkla ve içindekiler sıvı ile hoş durmadığına karar verdim. sticker ile kendim yapacağım rezervuara güzel görüntü veririm gibi geliyor.

  • 
Sayfa: önceki 349350351352353
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.