Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (350. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.064
Cevap
80
Favori
284.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 348349350351352
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • M0meNtS kullanıcısına yanıt
    Allah gönlüne göre versin daha iyisi isteyenlere olsun. 2 adet daha var onlarda yeni bitti atmadım onları müsait olduğumda fazla malzeme var bayağı foruma satışa koyacağım.
  • efemelih kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Gayet mümkün ve sorunsuz kurulum yapılabiliyor. Ben bu kez gpu'yu dahil etmedim ancak görsel ekleyeyim;



     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği


    Daha fazlası da olmuyor maalesef, ekran kartını da özellikle riser ile kullanmanızı tavsiye ederim. Diziliminize göre net bir yorum yapılabilir, ancak dolu bir kart ise tahliye vanası eklemeniz durumunda direkt temas edecektir.

    Tüm parçaların minimal olması açısından dikkat etmekte fayda var, çok boğarsınız.

    *4000D yerine eğer almadıysanız 5000D modeline bakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iczeleven -- 9 Şubat 2021; 17:34:29 >




  • ZvAnA kullanıcısına yanıt
    Şimdi nasıl olmuş dostum ?

     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği

     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği

     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği




  • Çok temiz olmuş iyi günlerde kullanın. Ben şuan 280mm rad. cpu ve gpu içeren bir set aldım. Kasa olarak Phanteks P500A kullanmaya yöneldim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: efemelih

    Çok temiz olmuş iyi günlerde kullanın. Ben şuan 280mm rad. cpu ve gpu içeren bir set aldım. Kasa olarak Phanteks P500A kullanmaya yöneldim.

    Hayırlı olsun. Seti nereden aldınız.

  • guguk kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. İşlemcimi 5600x ile güncelledim, anakartıda b550 tomahawk yaptım. Ekran kartım 3060ti Tuf. Evet custom için komik olacak 3060ti ama canım sıkıldı evde açıkçası dedim yapalım değişiklik olsun. Taaa yıllar önce Thermaltake Bigwater 760 zamanından almış uğraşmıştım.


    Trde ilk 3060ti blok sanırım  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği  Set aşağıda ki gibidir.

     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği
  • Evet beyler siparişler geldi. TUF 3060Tİ blok-pompa-rakorlar ıvır zıvırlar vs...

    Rad ve cpu blok geldiğinde montaja giricem.

     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efemelih -- 19 Şubat 2021; 0:39:10 >
  • Arkadaşlar selamlar,
    Enthoo pro 2 kasasına arctic 420 aio ile 240mm aio lu 6800xt lc taktım ama şu custom loop işine hep aklımda şöyle güzel bir sistem de kurmak istiyorum da ekran kartının garantisi iptal olacak o sebeple girer miyim bilmiyorum ama sizlere sorularım var.

    Şimdi hangi marka almak lazım corsair ekwb ya da başka ne önerirsiniz? Yeter ki kaliteli olsun. Sızdırma vs az olsun.

    Bir diğer konu da güncel gelişmeleri ve genel bilgiyi nereden almak sağlıklı olur? 0 dan hiçbir şey bilmeyene anlatan videolar varsa çok iyi olur.

    Enthoo pro 2 ye gördüğüm kadarıyla alta ve üste 360 öne de 480 takılabiliyor. Sizin configurasyon önerilerinize de açığım.

    Son olarak yaklaşık 10bin TL civarı bu harcamanın karşılığını alacak bir sıcaklık düşüşü yaşar mıyım sizce? bir de bu var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 22 Şubat 2021; 0:34:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.

    10 bin lira gibi bir rakama gerek yokki. Siz giriş seviyesi bir loop yapıp o sekilde kullanacaksınız. yukarıda arkadas yaklasık olarak 300 dolarlık bir liste paylastı. Aynı listeden 280 lik radyatoru cıkarın ve 360+480 radyator ekleyin. 500 dolar civarı bir rakam tutacaktır. Kargosu vergisi ile 650-700 dolar gibi size mal olur. Daha ileri seviyede, (izleme ve kontrol cihazları gibi) rakam yukselecektir ama sonucta yapılacak ana iş budur. Sogutma konusunda elinizdeki kasa basarılı bir kasadır. Eger fanlarınız duzgun ise hem sessizlik hemde sogutma konusunda memnun kalırsınız.

  • TheMasterPiece kullanıcısına yanıt

    Çok daha güzel olmuş elinize sağlık. Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği 

  • sadece ekran kartı için sıvı soğutma sistemi kurmam lazım. Pek bilgim olmadığı için neler almam lazım yardımcı olursanız sevinirim.

  • guguk kullanıcısına yanıt

    Daha ne alacağını bilmiyorsan custom soğutma işine girmeni tavsiye etmem.

  • Evet sonunda bitirdik sistemi kabaca 5600x 3060ti ve Corsair 4000D üzerine kurulu. Serhat abi, Uğur abiye ve Sinan a teşekkürü borç bilirim.


    280 radyatör ve corsair Ql140ları çok zorda olsa tavana sığdırdık. Ram temas ediyor ancak herhangi bir sorun teşkil edecek düzeyde değil.



     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efemelih -- 4 Mart 2021; 23:45:39 >
  • efemelih kullanıcısına yanıt

    Elinize saglık tertemiz sistem olmus.

  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam. Bende beğendim açıkçası güzel duruyor. Bu arada barrow ve bykski ürünlerinin kalitesi oldukça hoşuma gitti. Özellikle ekran kartı blok ve rakorları oldukça kaliteli.

  • Merhaba dostlar,


    Bende şöyle bir sistem var iş için kullanıyorum genelde ve çok sık açmıyorum bile... Zamanında toplarken basit hortumlar kullanmıştım ve kink yaptı. Şimdi bu hortumları değiştirmek istiyorum. İşlemlere başlamadan önce birkaç sorumu yanıtlarsanız rçok sevinirim.


     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği
     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği


    1- Daha kaliyeli yumuşak hortum kullanmayı önerirsiniz yoksa sert borulara geçeyim mi artık? Yumuşak hortum için daha kaliteli öneriniz olur mu eğer yumuşak önerirseniz...


    2- Sert borulara geçeceksem https://prnt.sc/128zr7f örneğindeki gibi köşe parçalar kullanmadan bir boruyu birden fazla eksende döndürmemnin bir dezavantajı olur mu sizce? ve önereceğiniz bir marka var mı sert boru için?


    3- 2 adet alphacool d5 pump var. İnternette örnek vs bulamadım su tahliyesi ile ilgili. Sizin en sağlık su tahliyesi öeriniz nedir? Sanırım pumpın altında bir iki giriş veya çıkış yeri var fakat tahliye için bir aparat bağlamamıştım.





  • drwave D kullanıcısına yanıt

    Merhabalar. Sert boruya hic gerek yok ustadım. Daha kaliteli boru almanızada gerek yok. Aynısını alın. Fakat bu sefer radyator portlarına 90 derece rakor alın. Hortum ucları asagı dogru bakacagı icin kırılma olmayacaktır.

  • drwave D kullanıcısına yanıt

    İş için falan kullanıyorsanız sert boruyla falan uğraşmanıza gerek yok. Hortumla çalışmak (kaliteli, rakora uygun et kalınlığında) her zaman çok daha pratiktir ve uğraştırmaz, sızdırma şansı çok ama çok azdır sert boruya göre. 90 derecelik dirsek alırsanız işiniz kolaylaşır. Yalnız sizin hortumlar pek iyi değil anladığım kadarıyla, et kalınlığı da düşük gibi. Çünkü kaliteli bir boru o açıda kırılma yapmaz. Tavsiye isterseniz bilindik markaların hortumlarından birini alabilirsiniz.


    Sıvı tahliyesi sistem kurulumuna göre değişebilmekle birlikte, sistemin en alt tarafında bir yerlerde olmalıdır. Yani genel olarak sıvı seviyesinin en altından bir yerden çıkış alabilirsiniz. Sizin verdiğiniz fotoğraflara bakarak eğer mevcut sistemi kurarken herhangi bir tahliye vanası ya da portunu özellikle tahliye için bırakmadıysanız ki öyle görünüyor, D5 pompa portlarından boşta olan çıkış portlarından birini tahliye için kullanabilirsiniz. Muhtemelen min. 4 adet port vardır. İkisi zaten sizin hortumlara bağlıdır, diğer ikisi stop fitting ile kapalıdır. Bu stop fittingi çıkarıp tahliye yapabilirsiniz. Ancak burada portu açtığınız zaman sıvı fışkıracağı için bu kısma sıvıyı sisteme akıtmayacak şekilde uygun büyüklükte bir kab ve bu kabı sokabileceğiniz bir alan var mı ona bakmak lazım. Uygun yer var ise kağıt havlu peçetelerle ya da emişi yüksek bezlerle kabın altını ve sıvının taşabileceği kısımlara bunları kullanın. Birşey ters giderse bunlar siz tıpayı kapayana kadar vs zaman kazandırır.


    Eğer mevcut durumda kab falan girmeyecek gibiyse, sistem plastik hortumlarla kurulduğundan, pompaları yerlerinden sökün, hortumları germeyecek şekilde geniş bir kabı yaklaştırın ve mümkünse içine alın. Direk hortumun birini rakordan söküp sıvıyı kaba akıtın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZvAnA -- 2 Mayıs 2021; 1:31:14 >




  • ZvAnA kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, evet kurulum esnasında tahliyeyi düşünmedim. Pompaları kaldırıp doğrudan açacağım sanırım bahsettiğiniz delikleri. Önerdiğiniz marka var mı bilindiklerden kastınız nedir? barrow ve corsair hydro var bildiğim kadarıyla. 90° dirsek almamı önerir misiniz yine de kalliteli hortum aldıgım takdirde? önerirseniz sızıntı vs yaptırmayacak marka önerirseniz sevinirim, yoksa sadece hortumu mu değişeyi ek rakorlar kullanmadan.


    Ek olarak ben arıtma suyu koymuştum, yabancı kaynaklarda saf su ya da arıtma suyu da iş görür gibilerinden okumuştum 1-2 yıl önce. bu şekilde devam edeyim mi yoksa gerçekten farkı olacak bir sıvı soğutma önerir misiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drwave -- 2 Mayıs 2021; 2:43:44 >
  • Hortum olarak bilindik derken markalı birşey kastetmiştim. Uzun zamandır sert akrilik boru kullandığımdan şuan piyasada var mı bilmiyorum ama Tygon 3603 1/2" ID (3/4" OD) en iyilerden biridir. Ama uzun süreli kullanımda şeffaf olanlar sararma yapar. Onun için renkli düşünürseniz XSPC'nin hortumları hiç fena değildir. Ama illa bunlar olacak diye birşey yok. Önemli olan sizin rakorun ölçüsüne uygun olanı almak. İç çapı(ID) 1/2" ise 1/2", 3/4" ise 3/4" vs. uygun olanı alın. Onun dışında 90 derece rotaryleri her zaman öneririm. Her zaman kullanılan parçalardır.


    Sıvı için ise özel bir sıvı kullanmasanız bile saf su olmazsa olmazdır. Saf su ile 1/3 oranında antifrizde kullanılabilir. Ama ben son dönemde sadece saf su kullanıyorum. Arıtma suyunu kullanmayın. İkisi farklı şeydir. Saf su iletken değildir. Olası bir sızdırmada, taşmada sisteme gelse bile iletken olmadığı için sisteme bir zarar vermez.





  • 
Sayfa: önceki 348349350351352
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.