Şimdi Ara

Cumhurbaşkanlığı için SİT alanına 300 odalı yazlık saray yapılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cumhurbaşkanlığı için SİT alanına 300 odalı yazlık saray yapılıyor

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Okluk Koyu'na Cumhurbaşkanlığı için 300 odalı yazlık saray yapıldığını iddia etti. Üstündağ, inşaat çalışmalarının başladığı bölgenin SİT alanı olmaktan çıkarıldığını söyledi.

DUVAR – CHP’li Akın Üstündağ, Marmaris Okluk Koyu Gökova bölgesine Cumhurbaşkanlığı için 300 odalı ‘yazlık saray’ yapımına başladığını iddia etti. Üstündağ, “Yazlığın yapımı yasal değil. Koy balıkçılığa bile kapalı. Hukuk dışı mevzuata aykırı yazlık sarayı durdurun. Bu bölgeye uygun olmayan yazlık kaçak sarayın yapılmasına engel olacağız” dedi.

‘ÖZAL DÖNEMİNDE YIKILDI’

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Marmaris’in Okluk Koyu’nda Cumhurbaşkanlığına ‘yazlık saray’ yapıldığını iddia etti.

Akın Üstündağ, Turgut Özal döneminde dört oda bir salon olan cumhurbaşkanlığı köşkünün yıkıldığını yerine 300 odalı, surları uzaydan görünen bir yazlık inşaatının başladığını ileri sürdü. Yazlığın yapıldığı alanın imara açık olmadığını savunan Üstündağ şöyle konuştu:

“Yazlık saraya uzaydan bile görünen Çin seddi surları gibi yüksek surlar yapılıyor. Alan olarak da geniş bir alan ormanlık ve fundalık. 400 çalışanı olacağı belirlenen bir yazlık. Denize dolgu yapılarak bu kaçak sarayın önüne, iskeleye yatların demirlemesi planlanıyor. Soruyorum: 300 odalı yazlığı ne yapacaksın? Sen bu sarayda bütün sülaleni mi tatil yaptıracaksın yoksa çoluk çocuğu çok olan Katar prenslerine mi tatil yaptıracaksın? Mega yatlar kimin için yapılıyor? Katar’ın zengin Arap şeyhlerinin yatları mı demirleyecek buraya?

‘SİT ALANI OLMAKTAN ÇIKARILMIŞ’

Akın Üstündağ, yazlığın olduğu alanın 500 metre kıyı koruma kuşağı içinde olduğunu vurgulayarak inşaata ait olduğunu iddia ettiği fotoğrafları gösterdi. Koyun birinci derece SİT alanı olduğunu kaydeden Üstündağ şöyle devam etti:

“500 metre mesafede planlama yasak buna rağmen inşaat başlamış yüksek duvarlar örülmeye başlamış. Özellikle adrese teslim bir plan değişikliği olduğunu gösteren en önemli nokta ise yazlık sarayın olduğu Gökova 1/ 25 bin planda değişiklik yapılmış ve SİT alanı olmaktan çıkarılmış. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı oluruyla tescil edilmiş durumda. Niye o kadar yer varken özellikle Gökova bölgesi yazlık sarayın olduğu bölge tescil ediliyor. Bu kamuoyundan özellikle kaçılıyor. Bunu nedeni yazlık sarayın bir an önce yapılmasını sağlamaya yöneliktir.”

YAPIMI YASAL DEĞİL’

Yazlığın yapımının yasal olmadığını, inşaat çalışmalarının çevreye zarar verdiğini ileri süren Üstündağ şu ifadeleri kullandı: “Yazlığın yapımı yasal değildir. Kaçaktır ve çevreye zarar vermektedir. Söz konusu alanda yapılaşma yasa dışıdır. Koy, balıkçılığa dahi kapalı. Biraz ilerisi Akdeniz foklarının yumurtlama alanıdır. Yazlığı çevreleyen yüksek duvarlar uzaydan dahi görülme durumundadır. Buradan sesleniyorum: Hukuk dışı mevzuata aykırı yazlık sarayı durdurun. Doğaya zarar veren yapılaşmayı ve çevre katliamını durdurun. Bu çevre katliamını engelleyecek her türlü yasal girişimi yapaya kararlıyız. Bu bölgeye uygun olmayan yazlık kaçak sarayın yapılmasına engel olacağız.” (ANKARA/DHA)

http://www.gazeteduvar.com.tr/politika/2017/06/14/chpli-ustundag-cumhurbaskanligi-icin-sit-alanina-300-odali-yazlik-saray-yapiliyor/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 15 Haziran 2017; 14:4:3 >

• Eğer gerçekse yazıklar olsun bu millete de bu yönetime de bir de müslümanız diye geçinen bu insanlar islamiyette gösterişin hoş karşılanmadığını bilmiyorlar ne yazık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MegaWindows kullanıcısına yanıt
    Külliyedir o

Ankara'daki kışlık külliye, Marmaris'teki Kışlık Külliye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 15 Haziran 2017; 14:17:36 >
  • Cumhurbaşkanımız hain fetö darbesini engelledi, saraylar ona feda olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkece ne kadar acınacak haldeyiz.

Devletin olayı inşaat, muhalefetin olayı inşaatları engellemek.

1 tık adım öteye gittiğimiz yok.

Haber doğru ise ve bu zihniyet ile devam etmekte kararlı ise yetkili kişiler Allah tümden belalarını versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

Ülkece ne kadar acınacak haldeyiz.

Haber doğru ise ve bu zihniyet ile devam etmekte kararlı ise yetkili kişiler Allah tümden belalarını versin.

Iki tarafta is bilmiyormus iste cik sen ogret ulke nasil yonetilirmis harcama kendini forum koselerinde

• Geçmiş olsun.Çoktan şantiyeye dönmüş.O bölge komple sit alanıydı.İçine etmişler.

Öncesi

Sonrası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tornado of Souls -- 15 Haziran 2017; 14:29:2 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu millete az bile.
  • Yunanlıların işgal ettiği adalardan birini kurtarsın ne dikerse diksin.
  • quote:

Anayasamızda devletin görevlerini incelemek gerekirse;

1 – Adaleti Sağlamak

2 – Güvenlik

3 – Sağlık

4 – Eğitim

DEVLETİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
    Anayasanın 2. maddesi:
    Türkiye Cumhuriyeti; toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, İnsan haklarına saygılı,
    Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir

Anayasanın 5. maddesi:
    *Devletin temel amaç ve görevleri; Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun, refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak;
    *Kişinin temel hak ve hürriyetlerini sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.

Müteahit kafasıyla ülke yönetmek ve bunu normal görmek. Bence sen acınacak haldesin.

• BUNLARI YAPABİLSİNLER DİYE EVET VERDİK
    ŞİMDİ OTURUP ONLARIN SHOWLARINI İZLEME ZAMANI..
  • Sıkıntı yok. Bir yerlerine bir şeyler yapsınlar.
  • Müslümanız diye gezmeyin lan.

• Hayatında deniz görmemiş makarnacıların destekleri ile padişahımıza yapılan başka bir yapı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Fe4R]

quote:

Anayasamızda devletin görevlerini incelemek gerekirse;

1 – Adaleti Sağlamak

2 – Güvenlik

3 – Sağlık

4 – Eğitim

DEVLETİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
    Anayasanın 2. maddesi:
    Türkiye Cumhuriyeti; toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, İnsan haklarına saygılı,
    Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir

Anayasanın 5. maddesi:
    *Devletin temel amaç ve görevleri; Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun, refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak;
    *Kişinin temel hak ve hürriyetlerini sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.

Müteahit kafasıyla ülke yönetmek ve bunu normal görmek. Bence sen acınacak haldesin.

Kurduğum cümleden zihninizdeki ön yargılar ile hareket edince "devletin görevi inşaat yapmak" olarak anlaman gayet doğal.

Ben burada devlete isyan ediyorum inşaattan başka bir halt yaptıkları yok muhalefette bunların inşaatlarını kovalamaktan başka bir işe yaramıyor diyorum adam bana acınacak haldesin diyor.

Yahu siz nasıl bir zavallı mahluksunuz böyle?

• İnşaat ne durumda bilen var mı? Bu sefer ruhsat ve imar izni almışlardır herhalde, Beştepe gibi olmasın sonra

Bu ekonomik krizde yapılan harcamalara bak, sadece klima tesisatı ve ekipmanı 3 milyon lira. Şaka gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

İnşaat ne durumda bilen var mı? Bu sefer ruhsat ve imar izni almışlardır herhalde, Beştepe gibi olmasın sonra

Bu ekonomik krizde yapılan harcamalara bak, sadece klima tesisatı ve ekipmanı 3 milyon lira. Şaka gibi.
    Pardon biraz fedöcü olabilir misiniz? Klima üç milyon mu olur yahu. 3 bin tl dir o. Hem itibardan tasarruf olmaz. Yol yaptılar köprü yaptılar Almanya bizi kıskanıyor.

• Ne kdar mutlun oluyorum bu haberle ri görünce. 5 tane daha yapılsın biz öder iz mal çok nasılsa

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.