Şimdi Ara

CUDA Fortran programlama hakkında bir soru.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
91
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Cuda olayını merak ediyorum.
    elimdeki birkaç fortran programını Cuda ile kullanmak ve hesaplamak istiyorum. fortran source kodu sadece PGI fortran compiler derleyip çalıştırabiliyor. Nvidia bu konuda PGI ile anlaşmış .
    Ben elimdeki kodları PGI Fortran Compiler ile direk kodlayabilir miyim? Yoksa illa yeniden gözden geçirmek mi gerekir?

PGI Cuda fortran için Kepler mimari uyumluolduğunu okudum bu durumda 970 veya 980 serisi ile sorun yaşar mıyım. bildiğim kadarıyla 9XX serisi maxwell ve daha yeni seri 1080 ler için cuda ne olur?

ona göre proje verip ekran kartı ve iyi bir sistem almayı düşünüyorum.
    son olarak AMD bu konuda ne alemde bilen var mı?
    Zamanınızı almamışımdır inşallah. herkese iyi günler..

• Cudaya bağımlı kalırsan nvidianın sağladığı ile idare etmek zorunda kalıyorsun değil mi? Üstelik proje sunumunda sorun çıkar da daha eski nvidia kart ile çalışman gerekirse uyumluluk sorunun olmayacak mı?

Opencl dene. Hem amd intel ve bazı fpga üreticileri bunu destekliyor hem de çoğu nvidia serileri aynı opencl api sürümünü destekliyor.

Opencl kullanarak ekran kartımın kuramsal hesap gücünün %50 - %75 kadarını lineer matematik problemleri için kullanabiliyorum mesela.
  • hiç CUDA denemedim. Fortran biliyorum. açıkçası Opencl ile uğraşamam. hazır yazılmış Fortran kodlar var elimde. bir tanesinde 8 kadar altprogram var. sadece rastgele sayı üreten altprogramı cuda ile derleyip fortrana entegre edilebiliyorsa bana yeter. ama bunu denemek için milyar para dökmek istemiyorum. proje verince de başarısız olsun istemem. para alcam sonuçta oyun kartı aldı diyenlerin ağız kokusunu çekemem. normal serverda hesaplamalar varsın uzun sürsün.

eski model kartlarla çalışmak zorundayım galiba net anladığım bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkuazim

hiç CUDA denemedim. Fortran biliyorum. açıkçası Opencl ile uğraşamam. hazır yazılmış Fortran kodlar var elimde. bir tanesinde 8 kadar altprogram var. sadece rastgele sayı üreten altprogramı cuda ile derleyip fortrana entegre edilebiliyorsa bana yeter. ama bunu denemek için milyar para dökmek istemiyorum. proje verince de başarısız olsun istemem. para alcam sonuçta oyun kartı aldı diyenlerin ağız kokusunu çekemem. normal serverda hesaplamalar varsın uzun sürsün.

eski model kartlarla çalışmak zorundayım galiba net anladığım bu.

Evet, aynı performansı veren server kartları çok daha pahalı.

Openclde rastgele sayıyı şöyle ürettiriyorum:

void wang_rnd_0(__global unsigned int * rastgeleint,int id)
    {
    uint maxint=0;
    maxint--;
    uint rndint=wang_hash(id);
    rastgeleint[id]=rndint;
    }

float wang_rnd(__global unsigned int * rastgeleint,int id)
    {
    uint maxint=0;
    maxint--;
    uint rndint=wang_hash(rastgeleint[id]);
    rastgeleint[id]=rndint;
    return ((float)rndint)/(float)maxint;
    }

__kernel void rnd_1(__global unsigned int * rastgeleint,... ) 
    {
    int id=get_global_id(0);
    float rastgele=wang_rnd(rastgeleint,id);

}

Bu şekilde yapınca her thread kendi rastgele sayı üretecini kullanmış oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 24 Mayıs 2016; 23:43:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.