Şimdi Ara

ctfmon.exe nedir bu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • internet explorer ı açınca hemen devreye giriyor ad-aware pro var ad-wach eklentisi haber veriyor ctfmon.exe kayıt değişikliği denemesi bulundu diye bende engelle diyorum . nedir bu virüs falan değil spy da deği ne peki bilen varmı acaba.

• Yapay Zekanın Yanıtı

cftmon.exe Nedir?

ctfmon.exe, Windows işletim sistemlerinde çalışan bir sistem işlemidir. Tam adı "Common Text Format Monitor" (Ortak Metin Formatı İzleyicisi) olan bu işlem, metin giriş alanlarında alternatif dil giriş yöntemlerini, örneğin klavyeler ve el yazısı tanıma gibi yöntemleri etkinleştirir.

cftmon.exe Nasıl Çalışır?

• Klavyenizin farklı dillerde metin girmesine olanak tanır. Örneğin, İngilizce yazarken Türkçe karakterler kullanmanıza izin verir.
    • Ekrandaki metin giriş alanlarını izler ve metin girmeye çalıştığınızı algıladığında alternatif giriş yöntemlerini etkinleştirir.
    • Dil çubuğunuzu görüntüleyerek mevcut giriş yöntemleri arasında geçiş yapmanıza olanak tanır.

cftmon.exe Neden Çalışıyor?

• Çok dilli metinler yazmanız gerektiğinde faydalıdır.
    • Metin giriş yöntemlerini hızlı ve kolay bir şekilde değiştirmenizi sağlar.
    • Bilgisayarınızın farklı dil ortamlarında çalışmasına yardımcı olur.

cftmon.exe Güvenli mi?

Evet, ctfmon.exe Windows'un bir parçasıdır ve güvenlidir. Ancak, bu dosyayı devre dışı bırakmamalısın, çünkü bu metin giriş olanaklarını etkileyebilir.

Özetle:

ctfmon.exe, Windows sisteminde çalışan, alternatif metin giriş yöntemlerini etkinleştiren ve çok dilli metin yazımını destekleyen bir sistem işlemidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ctfmon.exe
    quote:

ctfmon.exe
    sağ alt tarafata duram TR diye ayzan dil cucbunun adı onu mscongfigten kapatırsan bi sorun olmaz...
  • Yaw pardon yazım karışık olmuş o dediğin şey dil çubuğu yaw TR , EN, diye yazan şey benim bildiğim
  • ctfmon MSOffice için arkada çalışan bir program galiba, olabilir de olmayabilir de bakmak lazım! Evet öyleymiş MS dediğine göre kapatılabilirmiş. Yani Office ile işin yoksa kapat Google ctfmon yaz ilk gelen arama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wawewq -- 5 Nisan 2005, 15:23:40 >
  • ben de yazıcı ile alakalı birşey diye düşünüyorum tam olarak ne olduğunu bilen yokmu .
  • office ile alakalı.word ü fln çıkınca açılıyo,starta ekliyo kendini
  • bende ie açınca çıkıyor zararsız heralde ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim sağolun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    conhost.exe nedir ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yaw MsConfig ten bakın ctfmon.exe dil çubuğu kardeşim msconfigten kapadığınız zaman açılmaz.... o sadece Klavye karakterleriylre ilgili....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Maniaclover

Yaw MsConfig ten bakın ctfmon.exe dil çubuğu kardeşim msconfigten kapadığınız zaman açılmaz.... o sadece Klavye karakterleriylre ilgili....

Doğrudur.

• What is ctfmon.exe? Is ctfmon.exe spyware or a virus? Process name: Alternative User Input Text Input Processor for Office

Product: Windows

Company: Microsoft

File: ctfmon.exe

Security Rating:

When you run a Microsoft Office XP program, the file Ctfmon.exe (Ctfmon) runs in the background, even after you quit all Office programs.
    Ctfmon.exe monitors the active windows and provides text input service support for speech recognition, handwriting recognition, keyboard, translation, and other alternative user input technologies.

Note: The ctfmon.exe file is located in the c:\windows\System32 folder. In other cases, ctfmon.exe is a virus, spyware, trojan or worm!

yazdigi uzere eger bu dosya c:\windows\system32 klasoru haricinde 1yerde ise bu bir virus,spyware,trojan yada worm dosyasi demektir. once bunu 1kontrol etmek gerekir.
    bunun haricinde yine yazdigina gore, calisan prosesin adi Alternatif kullanıcı (ve) text girdileri Ofis prosesi. (gibi bişey :)) yaani office XP calistirdiginda arkada calismaya basliyor ve tum office programlarini kapatsan bile calismaya devam ediyor. senin yazdiklarini falan kontrol ediyor gibi bişey. ama IE ile ne alakasi var bilmem, ya da dil cubugu ile..
    eger system32 klasorundeki calisiyorsa, zararsiz bişe. tersi bir durumda zararli olmasi da muhtemeldir.

• Ya arkadaşlar Benim Bilgisayarda Msaüstü Göründükten Sonra 30 saniye beklemek gerekiyor. sağ alttaki öğeler anca yükleniyor. Bende 4 yerde ctfmon var. Aşağıda gösterdim. Sizce bir virüs felan mı var bilgisayarda. Masaüstü görünene kadar da 40 saniye geçiyor. Bilgisayar toplamda 1dakika 10 saniyede açılıyor.

[simage]http://img178.imageshack.us/img178/5103/aaet4.jpg [/simage]

http://img178.imageshack.us/img178/5103/aaet4.jpg

• quote:

Orjinalden alıntı: Maniaclover

Yaw MsConfig ten bakın ctfmon.exe dil çubuğu kardeşim msconfigten kapadığınız zaman açılmaz.... o sadece Klavye karakterleriylre ilgili....

işte böylelerinin uzaklaştırıldığı hatta sınızbanyediği iyi oluyo.

lamak ne alaka şimdi burda mesaj atarken. sanki bilmeyen insanları suçlar gibi.

banlanıncada nedne banlandık diyorlar. Forumuns eviyesi yüksek geliyo tabi bunun gibilere

• quote:

Orjinalden alıntı: tahrix

Ya arkadaşlar Benim Bilgisayarda Msaüstü Göründükten Sonra 30 saniye beklemek gerekiyor. sağ alttaki öğeler anca yükleniyor. Bende 4 yerde ctfmon var. Aşağıda gösterdim. Sizce bir virüs felan mı var bilgisayarda. Masaüstü görünene kadar da 40 saniye geçiyor. Bilgisayar toplamda 1dakika 10 saniyede açılıyor.

[simage]http://img178.imageshack.us/img178/5103/aaet4.jpg [/simage]

çalıştıra- services.msc yaz Dns istemcisi otomatik ise onu sağ tıklayıp özelliklerden başlangıç türünüelle olarak seç. yeniden başlat. eğer düzelmezse eski haline getirebilirsin.

• O olayın üzerinden 1buçuk sene geçmiş sen boşver de benim bu koyduğum resme göre ve bilgisayarın bu kadar geç açılmasına göre ne yapabilirim bana bi fikir söyle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.