Şimdi Ara

svchost.exe -> Virüs var , lütfen yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
5.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar başlıkta belirttiğim virüs bulaştı bilgisayarıma .

Nesne -> C:\Users\Caspar\AppData\Roaming\install\svchost.exe

avast karantinaya taşıdı virüsü

sorularıma geçiyorum

1) bu virüs keylogger diyolar, avast karantinaya taşıdı. hala benim pcden yazdıklarımı alabilir mi?
    2) bu virüsü nasıl silerim
    3) Roaming klasörnde install diye bi yer yok orayı nası bulurum

lütfen yardım edin :(

• quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

http://forum.shiftdelete.net/guvenlik/95642-svchost-exe-virusu-nedir.html

http://www.webhatti.com/yazilim-genel/600884-svchost-exe-virusu-nasil-silinir-anlatim.html

ıncelemenızı tavsıye ederım .. ısınıze yarayacakdır ... ayrıca kullandıgım marlwarebytes ı onerırım ..lınk asagıda

http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=malwarebytes-anti-malware&lid=7701

öncelikle ilgin için teşekkür ederim. önerdiğin programı şimdi indirdim, deniyeceğim. inşallah virüsü siler.

bu arada üstteki sorularım hakkında fikrin var mı ?

install klasörü ve keyloggerin bilgi alması hakkında?

• http://www.****.com/akara/3015554-svchost-exe-keyloger-virusunu-temizlemek.html

yukarıdakı lınkde keyloger oldugu yazıyor..ben vırusu duymusdum ama keyloger oldugunu hatırlayamadım ...dıger sorunuzu bılmıyorum yanılmayayım sızı ..

vırus hakkında sonuc alamassanız tekrar yardımcı olurum
  • pm attım
  • quote:

pm attım

tesekkur ederim ilgin icin tekrar

sitelerde görev yöneticisinde eğer bu işlemin karşısında oturum açtığımız pc nin ismi yazıyorsa virüs diyolar .. ben baktım görev yöneticisinde CASPER olarak gözükmüyor. SYSTEM falan olarak gözüküyor.

avast virüsü buldu .. karantiya alındı başka bir işlem gerekmemektedir yazıyo uyarıda. yani bu virüs şuan bana zarar veremez değil mi? keylogger sonucta, pcde kredı kartı ile alısverıs yapılıyor sonra istenmedik durumlar ile karsılasmıyım :(

diğer arkadaşların da yardımını bekliyorum. sorularıma da cevap verip merakımı giderirseniz çok sevinirim
  • quote:

pm attım

verdiğim programı kurdum yıldırım hızında tarama yaptım 3 sonuç buldu bunlar arasında benim virüs yok. neyse bulduklarını kaldırıyım bari "seçilileri kaldır" a basıyorum değil mi silmek için*
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynen oyle ..
  • kasperky kur hem virüs gitsin hem windows
    bende bi ara svchost'a virüs girmişti nod32 anca buluyodu silinemedi diyodu acayip kasıyodu pc kaspersky 2011'i kurdum tarattım buldu virüsü yaklaşık silme işlemi yarım saat aynı ekranda bekledi silindi dedi kapatıp açınca aktif olacaktır dedi restart attım ama açılmadı pc bi daha format atana kadar
  • makarnacanavarı

Haklı aynı virüs bendede var kasperksy 2012 yükledim 1 saat tarama yaptım svchost.exe virüsü buldu sildi sorun kalktı .
  • Arkadaslar aynı virus bendede var win10 kullaniyorum.Gorev yoneticisinde karsisinda kullanici adim yaziyor ve suan virus pc yi cok zorluyor.Hp laptop kullaniyorum ve bu karsisinda kullanici adimin yazdigi gorevde dosya konumuna git dedigimde system32 deki svchost a gidiyor.Butun keylogger temizleme denedim hicbirinde ayni dosyalara rastlmadadim ama suan pc acilmiyor bile.Lutfen yardim edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baran0407

Arkadaslar aynı virus bendede var win10 kullaniyorum.Gorev yoneticisinde karsisinda kullanici adim yaziyor ve suan virus pc yi cok zorluyor.Hp laptop kullaniyorum ve bu karsisinda kullanici adimin yazdigi gorevde dosya konumuna git dedigimde system32 deki svchost a gidiyor.Butun keylogger temizleme denedim hicbirinde ayni dosyalara rastlmadadim ama suan pc acilmiyor bile.Lutfen yardim edin.

Tarattığınız programlardan birisi büyük ihtimalle windows'un içinde virüs bulaşan ama sistemin çalışması için gerekli bi dosyayı sildi o yüzden pc açılmıyo

Temiz bi format atmanız gerekicek bence
  • Suan pc yi sistem geri yuklemeyle actim ancak hala svchost un birisinin larsisinda kullanici adim yaziyor formati hemen atarim ama atmak istemiyorum win10u cok sevdim.Ucretsiz yuksletmeside bitti.Benim problemim internetteki gibi farkli dosyalarda degil benimki direkt system32 deki dosyada.

• Baran0407 B kullanıcısına yanıt
    Hocam masaüstü geliyorsa adwclenaer,Malwarebtes,Kaspersky gibi programları yükleyin deneyin bunlar zaten sonuç vermesse format tek çare ayrıca nette bir çok format dosyası var W10'NUN indirebilirsin
  • Baran0407 B kullanıcısına yanıt
    Şöyle bi durum var yanlız siz sistem geri yükleme ile sadece en son çalışan haline geri döndünüz pc'nin o yüzden bi değişiklik olmadı

Her yaptığınız işlemde tutarsızlık artıcak ve pc işletim sistemi zarar gördüğü için düşe kalka çalışacak konunun ilk başlangıcı olan 2012 yılında kullandığım pc i5 3470k corsair force gt 16gb ram ve hd7970 vb o zamanın iyi parçalarından oluşuyodu ama sürekli download yaptığımdan sürekli bahsettiğiniz virüs ve sality virüsü giriyodu pc'me bende o ara bu konuya yazmışım

Ama şimdi core 2 duo e8400 8gb ram hd4890 gibi parçalar var yani çok düşük bi sistem ama bu tarz sorunlar artık yaşamıyorum hatta antivirüs programı bile kullanmıyorum virüste girmiyo pc'ye

Uzun lafın kısası bi çok kişinin yaptığı gibi ya internet üzerinden windows 10 indirip dvd'ye yazıp format atıcaksınız yedeklerinizi alıp yada sitem ayarlarından geri önyükleme bölümünde saklı olan önceki windows sürününü geri yükleyeceksiniz

Bu saatten sonra en etkili antivirüs programı olan kaspersky veya norton'uda kursanız ilk stabilite olmuyacak

• Kaspersky ve antimalwarbytes deniyorum suan.

• ABİLERİM BENİM SORUNUMA DA YARDIMCI OLUR MUSUNUZ LUTFEN URL:
    https://forum.donanimhaber.com/m_119135373//tm.htm#119135716 1 AYDIR UĞRAŞIYORUM LUTFEN YARDIM EDİN
  • Arkadaslar win10 u satın aldım 60tl ye format attım.Hatta c yi full bicimlendirip formata attim.Sonra hemen gorev yoneticisini actim hala svchost.exe nin birtanesinin karsisinda kullanici adim yaziyor.Sizce bu win10da svchost.exe yi kullanici adim kullaniyor olabilir mi?

• Fenalaşıyorum . Hortlatmak yerine konu açsanız daha iyi değilmi belki daha çabuk cevap alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Baran0407

Arkadaslar win10 u satın aldım 60tl ye format attım.Hatta c yi full bicimlendirip formata attim.Sonra hemen gorev yoneticisini actim hala svchost.exe nin birtanesinin karsisinda kullanici adim yaziyor.Sizce bu win10da svchost.exe yi kullanici adim kullaniyor olabilir mi?

Svchost zaten çalışması gerekli olan bi program yada dosya ama birden fazla varsa o zaman sorun olabilir demektir karşısında adın yazmasıda normal
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.