Şimdi Ara

CS neden hala oynanıyor? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
0
Favori
14.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: CAN KIRIKLARI

quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Arkadaşım internet kafe ile felan alakası yok bunun, sana steam sitesinden istatistik veriyorum, dünya genelinde en çok online oynanan oyun diyorum hala ısrar ediyosun.

FPS'nin babalarından birisidir Half Life, bunu kimse yoksayamaz. Ortalıkta COD yokken Half Life vardı.
    Hiçbir oyun Half Life ve serisi kadar tutmadı.

Ben 11 yıldır oyun oynayan birisiyim ve neyin ne olduğunu az çok biliyorum. Grafik veya diğer yönleriyle değil, oyunun kendini duyurması, kalıplaşması ile ilgileniyorum ben.

Counter Strike ayrı bir dünyadır. Ne COD ne de bir başkası, hiçbiri CSnin yerini tutmaz. Hiçbiri de CS kadar popüler olamayacak.
    Çünkü arkasında tarih yatan bir oyun bu, 10 yaşında bir oyun.

ya dostum ne anlatmaya çalışıyorsun adamların kafası çalışsa anlarlardı seni anlamaz onlar onlar gta 4 crysis assian creed gençleri gözlerini bunlarla açmış zavallılar bi kere intert cafe ruhuda ayrıca atari salonundan gelme

atari salonunun kapısında açılsında street figter king of fighter mortal kombat mustafa snow bros tekken 2-3 oynıyalım diyen gençler anlar bunu e arkadaşlardada yok böle bişi uğraşmaya değmez

yapsınlar bir mod geniş kapsamlı elerini öperiz ama yapamazlarsada ağzının payını vermsini biliriz

İnceden inceden laf sokmaya çalışma.Lafın Allahını yaparımda burası yeri değil.Sizin gibi "tiki" diye hitap ettiğimiz çocuklar olduğu sürece bu forum ciddiliğini kaybeder.7 senelik cafe hayatım var benim.Daha fazlada olurdu ama ben sizin gibi 24 saatini kafede geçiren hayatta bir hedefi olmayan insanlardanda değilim.
    Seviyesizlik üst seviyeye ulaşmış..Sırf Artistlik yemin ederim.

Konu hakkında son söyleyeceğim şeyde şu : Öncedende belirttiğim gibi eskilerden beri Populer bir oyun.Türkiyede cafelerin uzun zamandan beri önde gelen oyunlarından hiç değişmedi bunlarıda söyledim neden diye..Sevenleri bunu ileriye taşıdılar ve daha hala oynuyorlar.zevklimi?evet zevkli..
    Burda kimse Cs'ye laf atmaya kalkışamaz.Çünkü ille bir kere cs oynamıştır.cs oynamayan arkadaş tanımıyorum.Ben sadece soruya cevap verdim.Sizde uzattınız.

• Tek cevap internet cafeler
    Geçen internet kafeye gitmek zorunda kalmıstım internetteki işim bitince oyunlara bir bakıyım dedim hala cod1-cod2 ve cs fln var e millet de yeni çıkan oyunlardan haberi yok küfürleşe küfürleşe gayet aç bir şekilde cs oynuyorBana gelince ben de Empire Total War ve Crysis Wars'un mp dünyasında takılıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Çöl Tilkisi

Tek cevap internet cafeler
    Geçen internet kafeye gitmek zorunda kalmıstım internetteki işim bitince oyunlara bir bakıyım dedim hala cod1-cod2 ve cs fln var e millet de yeni çıkan oyunlardan haberi yok küfürleşe küfürleşe gayet aç bir şekilde cs oynuyorBana gelince ben de Empire Total War ve Crysis Wars'un mp dünyasında takılıyorum

Katılıyorum.Demekki neymiş?Burda "cafe çocuğuyum bu ortamı çok iyi bilirim, benden iyimi bileceksin" diyenlerin hepsi yalancı ve artist..
    Türkiyedeki cafelerde Türkiye gibi geriden gidiyor..
    Ben daha bir sürü neden göstermiştim ama tek cevap yetiyor ; İnternet cafeler.

• çıktığı dönem güzeldi, beta zamanları falan iyi vakit öldürmüştük, kafede arkadaşlarla oynamak güzeldi, özellikle grafikleri o dönem için mükemmeldi. sonra diğer oyunlar arkasında ezildi.
    kafelerdeki dandirik bilgisayarlara oyun diye half life, counter strike, gta vice city kurarsan sonu bu olur...

oyunu eleştirmeye gelince, eskiden zevkliydi, alternatifi yoktu fazla, ama şimdi durum farklı.
    en nefret ettiğim yönü nişan alma olayıydı, call of dutynin oyunculara kazandırdığı en büyük özelliktir bence : gerçek hayattaki gibi nişan almak.
    counter strike da ise kurşunun nereye gideceği belli olmuyor
    ses olayı ayrı bir muamma zaten, 100 metre ilerdeki adamın ayak sesi geliyor

neyse daha fazla saymadan bırakayım burada ben, çoluk çocuğun eline düştü güzelim oyun...

• biz genelde can sıkıntısına arkadaşlarla online oynuyoruz
    + zevklide çok ahım sahım pcde istemiyor
  • hep birlikte oynanan sistem gereksinimi az olan bi oyun olduğundan
  • internet cafede de oynadık, botlarla da oynadık,
    dial-up bağlantı ile oynadık (yıl 2001, adsl çok az vardı, çoğu insanda pc ve net kullanımı yoktu bile)
    adls geldi, steam üzerinden oynadık,
    üniversitede lan partisinde oynadık...
    kız arkadaşlarımla oynadık...
    kız arkadaşımla oynadık...

internet kafede oynama frekansım baya düştü tabi artık, steamden dolayı...
    anca ünide boş bi vakitte 2-2 3-3 4-4 ekip olursa o an o zaman...

sistem gereksinimi az olması eğlencesinin az olması anlamına gelmez...
    aksine eski pc'ler ve notebooklar için avantaj haline dönüşüyor.
    cs 8mb'lık ekran kartlarından beri var ve oynanıyor...

en son cs:source hl2 grafik motoruyla çıktı piyasaya ve bir üst versiyonu gelmedi...
    ama modlanabilme özelliği ile oyun içi bir çok şey değişebiliyor...
    (predator modu oynayanlar ne kadar orjinal bir fikir olduğunu bilir, zombi modları yazmıyorum bile.)
    valve l4d'i bile aynı grafik motoru ile çıkarttı, çünkü en iyi grafik en iyi oyun değildir.
    eski toprak firma bunu biliyor.

• left4dead çıkalı cs'ı rafa kaldırdım.
  • cs gayet başarılı bi oyun daha yarım saat önce serverdan çıktım gayet başarılı harita modları var yine yaptınız YAPACAĞINIZI VE CRYSİS le karşılaştırdınız ya bole bi grup mu var her şeyi crysisle karşılaştıran yada cod la ..
    neden oynanıyor= çünkü kolay. klasik fps nin en basit hali her pc de çalışıyor minibook ta bile çalışıyor. dahada önemlisi internet kafe sahipleri düşük sistem gereksinimi nedeniyle pc leri yenilemeden uzun bi süre bu oyunu desteklemişler halada destekliyorlar bence sebep bu basit ve kasmayan bi oyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrencelcius -- 8 Nisan 2009; 15:36:41 >

• cs oynanmaya daha çok uzun süre devam eder.ben bile 3-4 ay oynamayıp sonra 1-2 hafta sarabiliyorum .steam kullananlar bilirler.

en çok satılanları gösterir ana sayfada,orda cs:source sürekli var.oyun hala deli gibi satılıyor anlayacagınız

birde not düşeyim,bu valve in başındaki tombik gözlüklü elemanın bir röportajını izledim,elemana counter strike 2 tarzı bir projeniz varmı diye

sordular,var demedi ama counter strike bizim için çok önemli bir oyun devamının gelmemesi mantıksız olurdu dedi
  • Bu oyun sayesinde internet kafeler 5 yıl daha pc yenilemez
  • Nedeni çok basit herkesin dediği gibi;
    Az sistem istemesi hatta Motitör-Kasa-Klavye üçlüsünün yeterli olması
    Oyun Kültürü Konusunda "Cahillik"
    Herkes evine 8800 veya Xbox360 alamadığından bu oyunla yetinmesi
    15- yaş grubuna hitap etmesi
    Beyninin sadece %10'luk kullanılabilirlik kısımının %10'luk kısmının bile yetmesi (takım namına birşey yok abaza gibi atla öldür)
    Aşırı yaygınlaşması (ama aşırı)
    Duvardan geçme gibi bugların olması ve bunu öğrenmesi...

Evet valla ben de isterdim halkımız Call of Duty nedir bilsin ama ne yaparsın
  • Cs olayına tür itibari ile pek bakmadım zamanında ve hala da bakmam. o dönem bir arkadaşın 'çok gerçekçi bak abi' diye yanıma yaklaşmasıdır. demiştim ki: "ulen neresi gerçekçi bunun, zıplayan terorist mi olurmuş" sorun oyunun gerçekçi olup olmaması değil, zaten gerçekçi oyun olamaz anca simulatör olur.
    yine de o masaüstü bilgisayarlarını toplayıp birimizin evine taşıyıp ağ üzerinden age of empires 1 oynadığımız günler çok güzeldi. malum 33,6kps modemlerimizle (türkiye o dönemler 56k altyapısına geçmemişti ve turnet ile superonline 'haydi tekel olalım' oyunu oynuyorlardı) MSzone üzerinden oynayamıyorduk. rush terimi lugatlarımıza girmişti.
    İşte bu arkadaşlar daha sonra cs olayına sardılar. ben de denedim bir iki tur, ama sarmadı. oyunun kötü olduğundan değil fps olayı beni pek sarmadığından. aradan geçen yıllardan sonra şuna dikkat ediyorum; bu bahsettiğim adamlar hala cs oynuyorlar. belki eskisi gibi manyakça oynayamıyorlar (malum yaş 30 a yönelince oyuna ayrılabilecek zaman önemli ölçüde azalıyor) ama hala oynuyorlar. eğer oynuyorlarsa vardır bir keramet bu işte.

bu biraz şunun gibi oldu; lise yıllarımızda masaüstü frp oynardık, arkadaşlar da merakla sorardı: "abi, ne anlıyorsunuz bu işten? görülen, elle tutulan bir şey bile yok" ben de cevap verirdim, "demekki senin göremediğini ben görebiliyorum."

• quote:

Orjinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

Nedeni çok basit herkesin dediği gibi;
    Beyninin sadece %10'luk kullanılabilirlik kısımının %10'luk kısmının bile yetmesi (takım namına birşey yok abaza gibi atla öldür)

bi oyun eski ve basit diye kötü manasına gelmez, adam 20 senedir oyun oynuyodur ama yine de cs oynayabilir. Her insanın her oyundan aldığı zevk aynı olamaz.

Bir de 15 yaşından küçük olmak bir suç değildir, 15 yaşından küçük olup oyun kültürü (neyse artık bu) senden yüksek olan insanlar vardır kesinlikle

• Görüyorumki birçok insan AŞAĞILAYICI sözler kullanmış. Kendinizi çok üstün gördüğünüz ve oyundan anlamadığınız belli. 3 sayfa yorum yapılmış konuya ama içlerinde bazıları yorum niteliğini taşıyor. Cs ye dandik, cahil kesime hitab ediyor vb. diyenler. Siz pc oyunlarını grafikten ibaret görüyorsunuz. Cs size ağır kaçar emin olun.

Oyunlarda kimisi aldığı zevke kimisi ise grafiğe önem verir ve burda bir fark oluşuyor ama bunu anlayamayan CAHİL kesimde bu oyunu küçümsüyor.Bu konu o kadar saçma olmuşki.. yani insanların zevklerinin tartışılmasından başka birşey değil. Siz kimsinizde insanların zevklerine dil uzatıyorsunuz ?

Herkezin isteklerini karşılayan bir oyun vardır mutlaka. Herkez zevk aldığını oyunasın. Ben nasıl senin zevklerine dil uzatmıyorsam. Sende benim zevklerime dil uzatamazsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Çöl Tilkisi

Bu oyun sayesinde internet kafeler 5 yıl daha pc yenilemez

kafelerde yasak değil mi?
  • - Kontrollerin kolaylığı ve yüksek kişiselleştirilebilirlik
    - Kontrol ayarlarının bir kısmının console'dan yapılabilmesinin sunduğu pratiklik
    - Silah tepkilerinin ve seslerinin verdiği gerçekçilik hissi
    - Rakip oyuncular vurulduğunda verdikleri tepkiler ve ortaya çıkan vurma etkisinin çıkan kan ile ve animasyonlarla vurgulanmış oluşu.
    - Her silahın ayrı özelliği olması ve duruma göre bunardan farklı olanları tercih etmenin gerekmesi. bu silahların kişiye göre onları favori yapan yanlarının bulunması.
    - Rakipler insan olduğu için yapay zeka sorunlarının olmaması (bazen yapay zeka değil de zeka sorunları oluyor ama idare eder). yine aynı nedenle ortaya çıkan zorlu rekabet ortamı.
    - İnsanın 'itaat etme, boyun eğme ihtiyacı', 'lider olma, kişileri veya kitleleri yönetme ihtiyacı', 'kendini kanıtlama ihtiyacı', 'dikkat çekme, ilgi görme ihtiyacı', 'üstün gelme, insanlar üzerinde baskı oluşturabilme ihtiyacı', 'bir grubun parçası olma ihtiyacı' gibi psikolojik gereksinimlere iyi cevaplar vermesi.
    - Haritaların genel itibariyle küçük olması ve genelinin iyi tasarlanmış olması.
    - Grafiklerin sadeliği, yorucu olmaması ile oyunun amacına iyi odaklanma sağlaması.
    - Grafik motorunun ve bağlantı sisteminin iyi optimize edilmiş olması, sorun çıkartmaması.
    - Grup mücadelesinin olması (bilirsiniz ki daha ilk okul 2'deyken bile a sınıfının öğrencileri b sınıfının öğrencileriyle toplu halde kavga ederdik. bu tamamiyle amaçsız ve gereksiz bir mücadeledir ancak insanın zihinsel yapısında bir grubun parçası olmak ve karşıt gruplarla mücadele etmek isteği var ). kazanılınca takım halinde kazanılması ve her elde oyuncuların yarısının bundan duyduğu haz.
    ...

Tamamen kendi yorumum olup bilimsel olarak araştırılmış falan değildir. Ancak tümden gelim yöntemiyle bakılarak çocukların bu oyunu hiç kalkmadan 20 saat oynamalarının nedenleri araştırılmalı, bu oyunun kişileri bağlayan yanları değerlendirilerek bunlar eğitim sistemine serpiştirilmeli diye düşünüyorum.

Elbette ki bu oyun çok insana büyük zararlar vermiştir. hayatın çocuklara-gençlere müthiş bir işlevsizlik ve doyumsuzluk hissi verdiğinin en önemli delillerindendir bu oyun. aileler ve eğitim kurumları bunu ve bunun gibi durumları değerlenmdirerek çocukların bu ihtiyaçlarını karşılayarak onları doğru yönlendirebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 9 Nisan 2009; 16:13:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Baneful

Kardeşim, Csyi 7 senedir oynuyorum ve oynamaya devam edicem. Böyle bi oyun daha bulamazsın bu oyun dünyaca ünlü bi oyun herkes oynuyo. Cs yi bilmeyenler cs hakkında saçma sapan düşüncelere sahipler. Oynamayı öğrendikden sonra böyle konuşmazsınız csnin diğer oyunlardan farkı sigara gibi bağımlılık yapması Bu oyunda üstüme yoktur Bu oyuna kimse "saçmasapan" kelimesini kullanmasın. Bu oyun bi çok oyundan büyük bir oyuncu kitlesine sahip!

Bize ne senin oyunda ne kadar iyi olduğundan.Çok birşeyine yarıyormuş gibi.

• quote:

Orjinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

Nedeni çok basit herkesin dediği gibi;

Call of Duty ayrı, cs ayrı.
    Red alert ayrı generals ayrı
    Gears of war ayrı, lost planet ayrı
    Virtua fighter ayrı, tekken ayrı
    Doğru söylemek ayrı, saçmalamak ayrı
    zeki olmak ayrı, kendini zeki sanmak ayrı
    kültürlü olmak ayrı, kültürlü geçinmek ayrı.

Call of duty'nin son versiyonu hariç hepsini büyük keyiflle oynamış birisi olarak counter'ı arada yine oynarım.

• Kuzenim Counter oynarken izlemiştim oyunu iyice KO'ya çevirmişler adam öldürdükçe level falan atlıyordun oda yetmezmiş gibi Iceworld haritasında 60 kişi vardı
    Sözde Tactical Shooter
    Bir de unutmadan 5 sn'yede bir senin ben a**** s*** gibi kelimeler geçiyordu ekrandan...
    İşte Türk işte zeka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnLiNe MaNaGeR -- 9 Nisan 2009; 16:52:08 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.