Şimdi Ara

CRT VE LCD ARASINDAKİ FARK ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
10.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Temren

quote:

Orjinalden alıntı: Formel
    Yanlışların var hem de bariz bir şekilde görüntü ve resim kalitesi olarak crt ler hala önde, prof. fotoğrafçılar hala 1.sınıf CRTmonitörler kullanmaktadır ve bu gidişle daha uzun bir süre daha kullanıcaklardır.Görüntünün parlaklığına kanıp çok güzel gösteriyor diyenler var tamamiyle yanlıştır Önemli olan doğru rengi vermektir.Görüş açısı olarak hala crtler iyi. TN panelin dışındakilerde bu sorun yoktur fakat onlarda tn panel kadar hızlı değillerdir. Evet eskiye göre daha iyi lcdler ama hala görüntü kalitesi gecikme süreleri görüş açılarını olarak 1.sınıf crt monitörler kadar iyi değillerdir.

Ne görüp görmediğimi benden iyi mi biliyorsun da bana yanlışların var diyorsun? Odamda iki tane crt mönitör var. 4 tane crt mönitör eskittim şimdiye kadar. Farkı karar verebilecek durumdayım. 1. sınıf fotoğtafçıysan gider kullanırsın. Verdiğin bilgi son derece alakasız ve şüpheli. Sanki kullanıcıların hepsinin mönitöre bakış açısıyla fotoğrafçınınki aynıymış gibi. Daha önce hiç bir ürüne kendi kullanım amacına göre bakmayı denedin mi?

Bir de birisi ekranı yenileme hızı mhz'den falan bahsetmiş. Lcd mönitörlerin çalışma biçimi crt'den farklı. Lcd'de mhz o kadar da önemli bir kriter değil. Normal tüplü mönitörde 75mhz'den aşağısı gözleri son derece rahatsız etmeye başlarken lcd'yi rahatlıkla 57-60 mhz'de kullanabiliyorsun. crt'lerdeki değişime kıyasla hiç de bir şey farketmiyor.

Bu vakitten sonra gidip prof veya değil, crt alanın ya parası olmaması lazım ya da akıldışı sebepleri

Şu yazdığın cevapla neyi ne kadar bildiğini gösterdin... Sen LCD ile devam et, senin için fark etmiyor nasıl olsa... Ya da farkı anlayacak tecrüben yok...

• Siz ikiniz ciddi misiniz ya, birisi crt her açıdan üstün diğeri sen lcd ile devam et tecrüben yok demiş. Burdaki sallamalarınızdan sonra gidip bir de ikinci el 19-20 inç mönitör mü arayaydım. Kendiniz yanlış biliyorsunuz, umrumda değil ne halt yerseniz yiyin ama insanları yanlış bilgilendirmeyin.

Çözünürlük yüksekliği ve gerçek düz ekran olma açısından lcd üstündür. Crt yüksek çözünürlüğe çıkarken mhz'den ödün vermek zorunda yani firmaların kağıt üzerinde gösterdiği çözünürlüklerde görüntü son derece bozulur. Ayrıca crt istediğiniz teknoloji olsun, prof olsun olmasın tam olarak düz değildir. İçindeki tüpten dolayı bir ovalliği vardır. Bu da bir şeye bakarken okurken farkında olmadan gözlerinizle baktığınız şeyi düzleştirdiğiniz anlamına gelir ki gözler çok daha yorulur crt'de. bu dediğim sebepten ötürü geometrik şekillerde lcd'de bozulma yokken crt'te şekillerde bozukluk vardır. Lcd daha iyi bir çalışma ortamı sunar. Bunun tam zıttını söyleyemezsiniz. bana 4-5 sene önceki durumda firmaların artık crt için son kozlarını oynayıp çıkarttığı crtlerin reklamlarında yazan şeylerle gelmeyin. Kendiniz de bunu göremiyorsanız crt'ye bakarken gözlerinizi iyice bozmuşsunuz demektir. Crt'nin çözünürlük konusunda tek iyi yanı çözünürlük kapasitesi biraz daha geniştir. Yani 1024*768 de de 1444*960 da da eğer dediğim gibi mhz olarak cortlamıyorsa kullanılabilir. Lcd'de bu genişlik yok. Ama buna keza lcd'de mhz kaygınız yok. arkadan devamlı renkleri atmak zorunda olan bir ışın tabancası yok. Değişen transistörler var ve bunların her saniyede yüz kere değişmesi gerekmiyor. Mhz çok önemli bir kriter değil lcd'de. Her kim ki mhz çok zayıf diyorsa kötüden iyiye geçtiğinin farkında bile olmadan şuursuzca mhz kötü demektedir. Mhz ne demek biliyor musunuz bu arada?..

Şekillerin, yazıların keskinliği açısından lcd üstündür. Şöyle bir iki gün samsungun t veya 223-226 serisini falan kullanın sonra dediğiniz crt'ye geçin. bu farkı göreceksiniz. O çok övdüğünüz prof crt'niz fıs diye sönecek. Sönmezse sağlığınıza yazık. Görüş açısı olarak da yine lcd'ler çok iyi işler çıkartıyor. bir mağazaya gidin. Bakın. MAdem benim söylediklerime inanmıyosunuz

her manada üstün olduğu için diyorum bunu da, ergonomi, yer ve estetik açıksından da mı crt üstün? Yaydığı radyasonun azlığı, yarattığı elektromanyetik alanın güçsüzlüğü olarak da mı crt üstün? ne içtiyseniz ben de ondan istiyorum. Yine yukarıda dediğim gibi lcd'de renkler daha saftır ama renkleri ayırma konusunda prof crt'ler daha iyi olabilir. Buna itirazım yok. İtirazım olan şey belki de 10000 kişiden biri için önemli olabilecek bu kriteri crt'nin belki de tek üstünlüğünü alıp bunu belirtmeniz

Fotoğrafçıysan böyle bir kaygın varsa alır kullanırsın. Ama yoksa boş. Alakasız. Cidden alakasız. Şurdan tut 100 kişi al oyun oynat, film seyrettir, nette dolaştır neredeyse hepsi bu renklerin farkını göremeyecektir bile.

Son olarak bu alanda çalışan mühendislerin ve üreticilerin katıldığı bir konferansta crt ve lcd farkı konusunda varılan sektörün de kabul ettiği sonuçlar. merak etmeyin prof crt'leri de katmışlar işin içine. Şimdi siz bunlara da tecrübesiz, bilmiyor falan dersiniz vah ki ne vah

CRT VE LCD ARASINDAKİ FARK ?

http://ergo.human.cornell.edu/PUB/LCD_vs_CRT_AH.pdf bu da pdf dosyası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 22 Aralık 2008; 20:29:11 >

• quote:

Siz ikiniz ciddi misiniz ya, birisi crt her açıdan üstün diğeri sen lcd ile devam et tecrüben yok demiş. Burdaki sallamalarınızdan sonra gidip bir de ikinci el 19-20 inç mönitör mü arayaydım. Kendiniz yanlış biliyorsunuz, umrumda değil ne halt yerseniz yiyin ama insanları yanlış bilgilendirmeyin.

Ben kimseye crt onermiyorum cunku artik onerilmiyorlar bunuda ozellikle belirtmisim.

"Bu zamandan sonra yeni bir monitor alacak olanlar zaten mecburen lcd alacaklar.O yuzden lcd crt tartismasina gerek yok"

Artik herkesde lcd oldugu icin ve tabi laptopda kullandigim icin lcd nedir biliyorum cunku artik herkesde lcd var ama buna ragmen israrla crt ustundur diyorum ben kendi gordugumu soyluyorum.Bu yuzdendirki planlarim arasinda lcd monitor almak yok simdilik.Kimse icin fark etmesede 60hz ile 120hz arasinda ciddi farklar var lcd lerdede bu gecerli gene ayni sekilde 2ms nin ustu ciddi bir sorun ki kaliteli panellerde hala bildigim kadariyla 6ms nin altina dusulemedi.Dandik TN paneller haric.Tabi birde 24 ve yukarisi full HD lcd lerde hala nokta araligi cok yuksek genelde 027 oluyorki bu 024 un ustunde olmamali.Sanirim acer haric gene diger lcd lerde cons oranlari cok dusuk acer in yeni lcd si sadece 50000 consa sahip yanlis bilmiyorsam.Kisacasi assagidaki tabloya degil ben kendi gordugume inaniyorum ki crt cok kotu bir teknoloji olsaydi SED TV teknolojisi gelistirilmezdi ki buda CRT nin hala lcd den ne kadar ustun oldugunun bir gostergeisidir bence.

Ama genede suanda monitor alacaklar icin tek secenek lcd ki kotu demiyorum kimsede gitsin crt alsin demiyorum ama bu birinci sinif crt lerin lcd lerden daha iyi oldugu gercegini degistirmez.

• quote:

Yani 1024*768 de de 1444*960 da da eğer dediğim gibi mhz olarak cortlamıyorsa kullanılabilir. Lcd'de bu genişlik yok. Ama buna keza lcd'de mhz kaygınız yok. arkadan devamlı renkleri atmak zorunda olan bir ışın tabancası yok. Değişen transistörler var ve bunların her saniyede yüz kere değişmesi gerekmiyor. Mhz çok önemli bir kriter değil lcd'de. Her kim ki mhz çok zayıf diyorsa kötüden iyiye geçtiğinin farkında bile olmadan şuursuzca mhz kötü demektedir. Mhz ne demek biliyor musunuz bu arada?..

MHz MHz diye millete ahkâm keseceğine onun MHz değil sadece Hz olduğunu öğren.

Eğer monitörler dikey olarak 85MHz gibi bir hızda tazeleme yapsa zaten görüntüyü tam katı görürsünüz.

Ayrıca,görüntü kalitesi olarak,CRTyi geçemez LCD.Tamam ekonomiktir sağlıklıdır hafiftir v.s v.s ama eğer bu cihazların gerçek kullanım amacı olan görüntü ise,ve hedef kalite ise,LCD geçemez.

Çünkü LCDnin gelişmesi gereken noktalar var.CRT yıllardır kullanılan ve sürekli geliştirilen bi teknoloji.

Benim 4.5 yaşındaki LG F700B monitörüm bile piyasadaki LCDlerin çoğundan kaliteli ve sıcak bir görüntü veriyor.Siyah rengindeki dolgunluğa ise yorum yapmaya bile gerek yok.

• ya sanki her crt aynıymıs gibi crt yi kotuluyorsunuz ,bende de 109p4 vardı 1600x1200 85hz ,1280x1024 100hz veriyor bu kalitede bir monitorle calısmadıysan yorum yapma 4 crt eskittim diye

diger arkadas divx film crt'de iyi demis haklı ,su an kullandıgım 24'' lcdye divx koyunca uzaktan bakmak zorunda kalıyorum cogu divxte cunku pikseller belli oluyor,hd film koyunca tabi ki lcd daha iyi

görüs acısı crt'de daha iyi

yani crt leri o kadar kotulemenin anlamı yok sizin crtden anladıgınız vestel crtlerse ön yargınız normal bisey diyemiycem
    CM HAF 922/ Aopen 750W/ MSI Z87-G43 GAMING /Intel I5 4670K / Noctua NH-U12P SE 2 /GSKILL RIPJAW 16 GB 1600 mhz/ MSİ GTX 980 Tİ /Asus VG278 27'' 120hz/ Razer Naga/ Razer Lycosa/ Razer Moray/ Logitech Cordless Rumpepad Logitech F710/ Creative Xi-Fi Gamer/ Creative I-Trigue L3800/
  • quote:

Görüntü ve resim kalitesi lcd'de daha üstün yani

Eksik. Bilgisayar uygulamalarında LCD iyidir. Hatta DVI-D ile kullanırsanız süper olur. Fakat filmlerde ve özellikle çok hızlı oynanan oyunlarda CRT üstündür. Çünkü CRT de tepkime süresi 0 dır. Renk doygunluğu üst seviyededir. Renkler daha canlı, daha sıcaktır. LCD ekranındaki gibi çiğ değildir.

Diğer açılardan LCD öndedir.
    Bütün oyunları 1900*1200 de oynayacak kadar sağlam bir işlemci ve ekran kartınız yoksa ve ful HD monitörü 1280 çözünürlükte çalıştırıyorsanız o zaman LCDnin bir üstünlüğü malesef kalmıyor. DVI ya da ne tü çıkış kullanırsanız kullanın...
    Tepkime süresi, kontrast düşüklüğü, renk derinliği ve doygunluğundaki eksiklik, görüş açısı gibi sorunları ayrıca düşünmek lazım....
    LCD lerin şu anki kaliteli CRTlerin seviyesine ulaşmasına hele 3-4 yıl daha var bence...

Orjinalden alıntı: airea

Native çözünürlüğü haricinde LCD leri kullanınca pixellerde meydana gelen bozulmalar ve bulanıklık sizi rahatsız etmiyor mu?
    Bütün oyunları 1900*1200 de oynayacak kadar sağlam bir işlemci ve ekran kartınız yoksa ve ful HD monitörü 1280 çözünürlükte çalıştırıyorsanız o zaman LCDnin bir üstünlüğü malesef kalmıyor. DVI ya da ne tü çıkış kullanırsanız kullanın...
    Tepkime süresi, kontrast düşüklüğü, renk derinliği ve doygunluğundaki eksiklik, görüş açısı gibi sorunları ayrıca düşünmek lazım....
    LCD lerin şu anki kaliteli CRTlerin seviyesine ulaşmasına hele 3-4 yıl daha var bence...

LCD ler teknolojisi gereği bence hiç bir zaman CRT lerin seviyesine çıkamayacak. Ölü pixel her zaman olacaktır. Ben hergün LCD li bilgisayarımı açarken acaba ölü pixel görecek miyim diye kuşkuya kapılıyorum.

Şimdilik temeli sağlam bir teknoloji değil LCD.

• arkadaşlar birisde bana cevap yazabilir mi .. yeni konu açtım ama cevap aldamadm .. bnm sorum da LCD ve PLAZMA arsındaki farklar .. yardımcı olurssanız sevinirim... tskkrler

Orjinalden alıntı: airea

Native çözünürlüğü haricinde LCD leri kullanınca pixellerde meydana gelen bozulmalar ve bulanıklık sizi rahatsız etmiyor mu?

OLED nasıl olacak bakalım CRT gibi olacaklar mı?
    Dahili Bileşenler: Intel Core i7 4770K || Arctic Freezer 34 eSports Duo rev2 || MSI Z87 MPOWER MAX || G.Skill RipJaws 2x4GB DDR3 1866Mhz || Gigabyte GTX 1060 Xtreme Gaming 6G || Samsung 850 PRO 256GB || Seagate 1TB Barracuda || Corsair AX760i 760W || Creative Sound Blaster Z || Pioneer DVR-S21FXV DVD-RW || 3x Corsair AF140 LED
    Harici Bileşenler: Corsair Obsidian 750D || Asus 23" VX239H IPS LED || Logitech G710+ || Razer Lancehead Tournament Edition || SteelSeries QcK Limited Mousepad || Edifier C2XD 53W RMS Optik || Asus RT-AC68U 1900Mbps || NetMASTER CBW-383ZN || Creative EVO ZX || Xbox One Controller + Wireless Adapter + Play &amp; Charge Kit || Lexmark MS510DN Mono Laser

• quote:

Orjinalden alıntı: burkyyy35

arkadaşlar birisde bana cevap yazabilir mi .. yeni konu açtım ama cevap aldamadm .. bnm sorum da LCD ve PLAZMA arsındaki farklar .. yardımcı olurssanız sevinirim... tskkrler

Plazma olarak bilgisayar monitörü yok. Eğer kasdettiğin iki teknolojiden hangisi daha iyi anlamında ise, sana açık açık söyliyim. Plazma teknolojisi LCD teknolojisine görüntü kusursuzluğu olarak 10 çeker. Hiç kimse asla aksini iddia edemez.

Bir Teknosa bayisine uğrayın. Plazma ile LCD yi karşılaştıran kitapçıklardan kaldıysa isteyin. Ücretsiz veriyorlar. Farkları en güzel şekilde yazıyor. Kitapçığı hazırlayanlar Panasonic ve Pioneer şirketleri.

Plazmanın daha önceleri tercih edilmemesinin sebebi şu: Aynı kanal uzun süre seyredilince veya sabit bir resim uzun süre ekranda kalınca TV yi kapatsanız bile, veya kanal değiştirseniz bile o resmin lekesi ekrandan gitmiyordu. Panelin tamamen değişmesi gerekiyordu. Fakat şimdi o durum aşıldı.

• quote:

Orjinalden alıntı: topaz42

quote:

arkadaşlar birisde bana cevap yazabilir mi .. yeni konu açtım ama cevap aldamadm .. bnm sorum da LCD ve PLAZMA arsındaki farklar .. yardımcı olurssanız sevinirim... tskkrler

Plazma olarak bilgisayar monitörü yok. Eğer kasdettiğin iki teknolojiden hangisi daha iyi anlamında ise, sana açık açık söyliyim. Plazma teknolojisi LCD teknolojisine görüntü kusursuzluğu olarak 10 çeker. Hiç kimse asla aksini iddia edemez.

Bir Teknosa bayisine uğrayın. Plazma ile LCD yi karşılaştıran kitapçıklardan kaldıysa isteyin. Ücretsiz veriyorlar. Farkları en güzel şekilde yazıyor. Kitapçığı hazırlayanlar Panasonic ve Pioneer şirketleri.

Plazmanın daha önceleri tercih edilmemesinin sebebi şu: Aynı kanal uzun süre seyredilince veya sabit bir resim uzun süre ekranda kalınca TV yi kapatsanız bile, veya kanal değiştirseniz bile o resmin lekesi ekrandan gitmiyordu. Panelin tamamen değişmesi gerekiyordu. Fakat şimdi o durum aşıldı.

Bildigim kadariyla resim lekesi sorunu tam olarak asilamadi birde yanilmiyorsam cozunurluk sorunu vardi ayrica cok elektrik yiyor ama bunlara karsin crt gibi cok iyi goruntuye sahip ve gecikme sorunu ms sorunu yok.Zaten plasmanin butun sorunlari halledilmis olsa mutlaka monitor olarak yaparlardi diye dusunuyorum.Acikcasi SED TV , Laser ve OLED belki crt ile rakip olabilir diye dusunuyorum hepsi daha gelisme asamasinda cunku.

• quote:

Orjinalden alıntı: killnOd

quote:

quote:

Bildigim kadariyla resim lekesi sorunu tam olarak asilamadi birde yanilmiyorsam cozunurluk sorunu vardi ayrica cok elektrik yiyor ama bunlara karsin crt gibi cok iyi goruntuye sahip ve gecikme sorunu ms sorunu yok.Zaten plasmanin butun sorunlari halledilmis olsa mutlaka monitor olarak yaparlardi diye dusunuyorum.Acikcasi SED TV , Laser ve OLED belki crt ile rakip olabilir diye dusunuyorum hepsi daha gelisme asamasinda cunku.

LCD monitör kullanmama rağmen bende CRT den yanayım. Fakat arkadaş LCD ile Plazma arasındaki farkı sorduğu için öyle yazdım. Plazmada renk doygunluğu, renklerin canlılığı LCD ye oranla daha iyi.

• lcd nin birşok avantajları olsada ben yine crt kullanma taraftarıyım
  • arkadaşlar bu kaliteli dediğiniz crt monitörler de küçük yazılar aynen lcd olduğu gibi net mi? bende phlips monitör var 107/e5 şimdi sorun var ama ilk aldığımda da yazılar lcd monitöre göre bulanıktı.. yüksek hz de iyice bulanıyordu..

Orjinalden alıntı: casual

arkadaşlar bu kaliteli dediğiniz crt monitörler de küçük yazılar aynen lcd olduğu gibi net mi? bende phlips monitör var 107/e5 şimdi sorun var ama ilk aldığımda da yazılar lcd monitöre göre bulanıktı.. yüksek hz de iyice bulanıyordu..

CRT ler video uygulamalarında daha iyi. Bilgisayar uygulamaları ve yazı okuma gibi işlerde LCD daha iyi.

quote:

Orjinalden alıntı: casual

arkadaşlar bu kaliteli dediğiniz crt monitörler de küçük yazılar aynen lcd olduğu gibi net mi? bende phlips monitör var 107/e5 şimdi sorun var ama ilk aldığımda da yazılar lcd monitöre göre bulanıktı.. yüksek hz de iyice bulanıyordu..

CRT ler video uygulamalarında daha iyi. Bilgisayar uygulamaları ve yazı okuma gibi işlerde LCD daha iyi.

Zamaninda cok arastirmis biri olarak eger yanlis hatirlamiyorsam e5 philipsin en kotu ve en ucuz modellerinden biridir.Yanlis hatirlamiyorsam flat bile degildi yani bombeli eski modellerdendi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: savohifi

hala crt tarafındayım :)

Radyasyona dikkat et o zaman. 8 sene 17 CRT kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim. Gözlerim hala acıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.