Şimdi Ara

CRT VE LCD ARASINDAKİ FARK ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
10.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • CRT' de göz yorulması hadisesinin büyük kısmı, ekranı 100 Hz veya 85 Hz' te değil, 60 Hz' de çalıştırma olayından gelir. PC sahibi olan çoğu insan bilgisayarına format attırdıktan sonra düzgün kurulmayan driver ve ayarlanmayan Hz yüzünden gözlerini bozmuştur. Gözleri sulana sulana monitöründen nefret eden ve LCD' ye geçen o kadar çok insan gördüm ki...
  • quote:

Orjinalden alıntı: SezginTezel

CRT' de göz yorulması hadisesinin büyük kısmı, ekranı 100 Hz veya 85 Hz' te değil, 60 Hz' de çalıştırma olayından gelir. PC sahibi olan çoğu insan bilgisayarına format attırdıktan sonra düzgün kurulmayan driver ve ayarlanmayan Hz yüzünden gözlerini bozmuştur. Gözleri sulana sulana monitöründen nefret eden ve LCD' ye geçen o kadar çok insan gördüm ki...

Ben bu dediğine çok dikkat ediyordum. 17 inc. CRT kullanıyordum. 1024*768 ve 85 Hz. Yine de acıtıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: killnOd

topaz hakli olabilirsin o yuzden 100hz nin altina dusme zaten tv lerdede 100hz var max120hz cunku goz icin 120hz nin yukarisi farketmiyor.O yuzden 100 veya 120hz en iyisi.

Yalnız şunu da söyleyelim. Okuyanlar bilsin. Bu 100 hz. meselesi CRT ler için geçerli. LCD ler 65 Hz olsa bile görüntüleme teknolojisi CRT den farklı olduğu için resim ekranda titremeden durur. Yani LCD de 65 Hz bile gözü hiç rahatsız etmez.
  • ya ben araştırdım konuyu ama LCD'nin Plazma'dan üstün yanını anlayamadım.plazma hep daha üstün gibi
    ??
  • Samsung793df markalı monitörün eski kullanıcısı olarak şu anda samsung960bf kullanmaktayım,LCd her açıdan Crt monitörüme fark atar,,gözleri yormuyor,daha az enerji,daha az radyasyon,daha canlı-parlak renkler,daha az yer kaplama,taşınması kolay,,,Benim tercihim LCd den yana ve de öyle oldu,monitör alacağım diye soran birine de LCd derim,

Orjinalden alıntı: DeeP__DReaM

Samsung793df markalı monitörün eski kullanıcısı olarak şu anda samsung960bf kullanmaktayım,LCd her açıdan Crt monitörüme fark atar,,gözleri yormuyor,daha az enerji,daha az radyasyon,daha canlı-parlak renkler,daha az yer kaplama,taşınması kolay,,,Benim tercihim LCd den yana ve de öyle oldu,monitör alacağım diye soran birine de LCd derim,

Evet bu devirde zaten artik CRT uretimi olmadigi icin bende soran birine lcd almasini soyluyorum dogal olarak.

Ayrica sizinde soylediginiz gibi sizin lcd niz 793 e fark atar cunku samsungun en kotu modellerinden biridir kendisi.ikinci sinif crt lerdendir 100hz i anca 800x600 de verebilmektedir 16" gorulebilir alana sahiptir.LCD almakla en iyisini yapmisiniz bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killnOd -- 29 Aralık 2008; 1:32:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: savohifi

ya ben araştırdım konuyu ama LCD'nin Plazma'dan üstün yanını anlayamadım.plazma hep daha üstün gibi
    ??

Genel kanı böyle ve doğru. Plazma, LCD den bir kaç gömlek üstün.

Şöyle misal vereyim. Biri plazma, diğeri LCD iki tane Full HD TV alın. Ya da Plazma Full HD olmasa da olur. İkisinde de HD DVD veya Bluray film oynatın. Ekranın dibine gidin ve bir kaç saniye dikkatli bakın.

Sonuç: LCD ekranda görüntüler sümükümsü görünürken, plazma ekranda zerre kadar kusur olmadan oynayacaktır.

LCD ekranlı TV de film seyrediyorsanız kusursuz görüntü için epey uzaktan seyretmelisiniz.

Not: Bu dediklerim LCD bilgisayar monitörleri için geçerli değil.

• lcd de hiçbirzaman renk crt kadar net ve parlak olamaz. bu mantık dışıdır. rengi elektron tabancası üretir crt de ve doğal renk verir. ama lcd de renk simulasyon üretilir. doğada varolmayan renkler sadece kodlarla ekranda dile getirilir. crt de piksel daha keskindir. en basitinden daire çizin lcd de bi de crt de çizin ve farkı görün. lcd de renkler bakış açısına göre hep değişir. crt de radyasyon var ama lcd de bakteriyel yayılma var 1+1 yani durum. yer kaplama olayına gelince lcd avantajlı. lcd de beyaz ve siyah asla yoktur. lcd yeni teknoloji diye crt den üstün olacak diye bir kaide yok. bugün yeniden crt ye japonya ve amerikada dönüş oldu. crt+projeksiyon diye geçiyor yani yarı tüplü. bunun üretilmesinin tek nedeni detayları akıcı görmek. arkadaşlar teknik veriler bi kenara birde kendi gözünüzle bakın.
    LG 47" LM660s CINEMA 3D SMART TV SAMSUNG LE-46"C530 LCD TV Samsung i9100 Galaxy S II Cowon X9 Intel Core i7 3770K @4,3Ghz - ASUS P8Z77-V DELUXE - 16GB RAM GSKILL(2*8GB) RIPJAWSX-1600MHZ CL9 - OCZ 256GB VERTEX 4 SSD - 2TB WD Caviar Black HDD - 2GB MSI GTX680 LIGHTNING GDDR5 - CORSAIR AX850 850W GOLD PSU - RAZER GOLIATHUS SPEED MousePad - Cooler Master HAF-X Full Tower Kasa - Logitech X-530 5.1 Speaker - RAZER DEATHADDER 3500 v2 - LOGITECH G510 GAMING KEYBOARD - LOGITECH G35 Gaming Headset 7.1 - NOCTUA NH-D14 Cpu Cooler - 22" ACER H223HQ LCD Wide Screen FULLHD Monitör 2 MS, DVI, HDMI, Full HD - 4TB 2x2TB=8TB WD My Book Essential External HDD
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.