Şimdi Ara

Crossfire mi yoksa komple değiştirmek mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyun oynayıp BR film izleyen birisi olarak;

Elimdeki 6850'nin yanına bir tane daha 6850'mi koyup c/f yapsam daha iyi olur yoksa elimdekini satıp GTX 660 2GB Twinfrozr'a mı geçsem daha iyi olur...

• Elindekini satıp hd7870'e geç.
  • ben hd 6950 ile cf yaptım ne denediysem tek kart kadar performans alamadım. ya cf biraz enteresan hayatımda bir kere denedim dahada denemem
  • cf tam olarak oturtamadılar desteği sanırım hep sorun yaşayanlar var malesef bende düşünüyordum bu yüzden geri çekildim
  • komple degistir cf ile ugrasma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quarysma

Oyun oynayıp BR film izleyen birisi olarak;

Elimdeki 6850'nin yanına bir tane daha 6850'mi koyup c/f yapsam daha iyi olur yoksa elimdekini satıp GTX 660 2GB Twinfrozr'a mı geçsem daha iyi olur...

Bende 20 güne kadar 6850 kullanıyordum, samimi cevabım, bence minimum 660ti ye geçmen ki , gerçekten bütün oyunları ultra fxaa açarak oyna farkı hisset , cf den birazcık anlasam yapardım, 2. el bir 6850 ile uçarsın 180-200 TL'ye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harpooner

quote:

Bende 20 güne kadar 6850 kullanıyordum, samimi cevabım, bence minimum 660ti ye geçmen ki , gerçekten bütün oyunları ultra fxaa açarak oyna farkı hisset , cf den birazcık anlasam yapardım, 2. el bir 6850 ile uçarsın 180-200 TL'ye.

cf da anlaşılmayacak bir durum yok iki kart arasına cf köprüsünü takıyorsun catalyst sürücüsünde performans başlığı altında crossfire aktif et tik koy bu kadar basit

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

quote:

quote:

cf da anlaşılmayacak bir durum yok iki kart arasına cf köprüsünü takıyorsun catalyst sürücüsünde performans başlığı altında crossfire aktif et tik koy bu kadar basit

Anlamak derken, oyun çıktığında çalışmıyo diyolar cf 1-2 hafta sonra , bişeyler indirmek lazım falan filan, yeni yeni merak sardık zaten insan gerçekten iyi bikart alınca sli inceliorz seneye 1 tane daha alıp sli denerim mesela, ama cahillik işte zamanında cf destekli anakart almışım :(

• Soğutma dışında hiçbir sorunun olmaz.Bende anlayamıyorum SLI 460-CF 6870 kullandım.Çok extreme olaylar dışında sıkıntı yaşamadım.Birçok arkadaşında farklı kart konfigrasyonlarında oynuyor.Have soğutm için dikkat edeceğin konu anakart ın slot lar arasındaki boşluğu ve kasanın üstteki kartın extra ısınmaması için besleyebiliceğin bir fan yuvası.
    Sıvı soğutma falan kullanıcaksan zaten bunların 2 sinede gerek yok tak köprünü driver+app profile yükle sorunsuz oynarsın.
  • bende zamanında hd6870 cf yapıcaktım sonra vazgecim ve hd7970 aldım onu sattım gtx680 aldım şimdi bunuda satıp hd7970 dc2 top almayı düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: IIBurkiII

cf tam olarak oturtamadılar desteği sanırım hep sorun yaşayanlar var malesef bende düşünüyordum bu yüzden geri çekildim

o sorunları biz niye yaşamıyoruz acaba şuan sıkıntısız bak yine cf sistem kuruyorum kulaktan doğma bilgilere inanmayım tek kötü yanı ısı problemi oluyor onun içinde işi biraz bilmek gerekiyor
  • GTX 660ti yerine HD7870 Twin Frozr III öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Anlamak derken, oyun çıktığında çalışmıyo diyolar cf 1-2 hafta sonra , bişeyler indirmek lazım falan filan, yeni yeni merak sardık zaten insan gerçekten iyi bikart alınca sli inceliorz seneye 1 tane daha alıp sli denerim mesela, ama cahillik işte zamanında cf destekli anakart almışım :(

Yeni oyun çıktığında çalışmıyor diye birşey yok sadece olması gerekenden az fps alırsın yani tek kartla 30 fps cf da 55-60 kare değil 40 kare görürsün.driver dışında ekstra birşey indirmenede gerek yok elindekini 7870 lerle değiştirip cf da yapabilirsin çok daha performanslı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 13 Mart 2013; 10:18:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

quote:

Orijinalden alıntı: IIBurkiII

cf tam olarak oturtamadılar desteği sanırım hep sorun yaşayanlar var malesef bende düşünüyordum bu yüzden geri çekildim

o sorunları biz niye yaşamıyoruz acaba şuan sıkıntısız bak yine cf sistem kuruyorum kulaktan doğma bilgilere inanmayım tek kötü yanı ısı problemi oluyor onun içinde işi biraz bilmek gerekiyor

doğrudur bilmek gerekiyor sorun yaşayanlar birşeyleri yanlış yapıyordur büyük ihtimalle

• quote:

Yeni oyun çıktığında çalışmıyor diye birşey yok sadece olması gerekenden az fps alırsın yani tek kartla 30 fps cf da 55-60 kare değil 40 kare görürsün.driver dışında ekstra birşey indirmenede gerek yok elindekini 7870 lerle değiştirip cf da yapabilirsin çok daha performanslı olur.

Bu konuda eksiğiniz var. Sürücü haricinde, sürücü paketinden ayrı bir paket halinde yayınlanan ve sürekli güncellenen Catalyst Application Profiles (CAP) paketini de sisteme kurmak gerekiyor CrossFire'dan tam performans alabilmek için.

CF'ın bir avantajı da fiyat konusu. Geçenlerde 2 adet 7850 2 GB kart alarak CF kurdum. Bana maliyeti 840 TL oldu. GTX 680'den çok daha iyi performans veren bir sistem; maliyeti de GTX 680'den çok daha ucuz. En uygun GTX 680 1200 TL'den başlıyor zira.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: siyau

quote:

Bu konuda eksiğiniz var. Sürücü haricinde, sürücü paketinden ayrı bir paket halinde yayınlanan ve sürekli güncellenen Catalyst Application Profiles (CAP) paketini de sisteme kurmak gerekiyor CrossFire'dan tam performans alabilmek için.

CF'ın bir avantajı da fiyat konusu. Geçenlerde 2 adet 7850 2 GB kart alarak CF kurdum. Bana maliyeti 840 TL oldu. GTX 680'den çok daha iyi performans veren bir sistem; maliyeti de GTX 680'den çok daha ucuz. En uygun GTX 680 1200 TL'den başlıyor zira.

Saygılar

kurmak gerekmiyor cf için böyle bir zorunluluk yok! dilersen kurarsın ki farcry2 tek kart konfigürasyonu dışında hiçbir getirisini göremedim o bakımdanda burada belirte ihtiyacı hissetmiyorum.

• Merhaba,

Ben kendi sistemimde şöyle bir durum gözlemledim. Catalyst 13.2 Beta 7 sürücüsünü kurduktan sonra sistem performansını test etmek için Unigine Heaven 4.0 testini çalıştırdım. Performans biraz düşük geldi, bir noktayı atladığımı düşündüm. Sonra CAP paketini indirip kurdum, testi tekrar çalıştırdım ve bu sefer olması gerektiği gibi, 2 misli bir performans elde ettim. CAP paketi kurulu olmadan Unigine testinde ikinci kart devreye girmiyordu; hatta test esnasında GPU saat hızlarını da gözlemledim ve 1 GHz yerine 300 MHz'de kalıyordu 2. kartın GPU'su.

Bilmiyorum belki de başka bir şey sebep olmuş olabilir bu duruma, ama söylediğim gibi CAP paketini kurunca sorun düzeldi.

Saygılar
  • cap dosyasını mutlak suret kurmak gerekiyor oyun ve cf kullanımı ile ilgili geliştirmeler oluyor realese notlarına bakarsanız yazar zaten
  • Hmm o zaman ben ekran kartını elden çıkarıp 660 alsam iyi olacak. Artık kasanın içini açmak, orasını burasını kurcalamak istemiyorum. 4-5 yıl yeter heralde bana 660. Teşekkürler herkese...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

cap dosyasını mutlak suret kurmak gerekiyor oyun ve cf kullanımı ile ilgili geliştirmeler oluyor realese notlarına bakarsanız yazar zaten

Yazdıklarınız ilginç cap 12.11 release notunda sadece farcry3 için oda single modda gelişme yarattığı belirtilmiş bende bundan aksi bir durum gözlemedim!

- Improves Far Cry 3 performance for single GPU configurations with AA enabled

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 13 Mart 2013; 21:56:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.