Bu tüfek hakkinda bilgisi olan varmi ?? Almanyada yasadim icin 7,5J gecmicek tüfek bakiyorum. Benim icin önemli olan max 50m Kadar isabetli olmasi lazim.Tavsiye edermisiniz??
quote:
Orijinalden alıntı: DonsuzLaz
Bu tüfek hakkinda bilgisi olan varmi ?? Almanyada yasadim icin 7,5J gecmicek tüfek bakiyorum. Benim icin önemli olan max 50m Kadar isabetli olmasi lazim.Tavsiye edermisiniz??
Uzun uzadıya bu tüfeği anlatmama gerek yok, google da aratırsanız birçok forumda zaten incelenmiş bir tüfek.
Şahsi görüşümü sorarsanız; "bu tüfekten uzak durun" derim. Eğer ki 50 mt de isabetli bir tüfek bakıyorsanız BB atan (çelik bilye) değilde pellet atan tüfeklere bakın. BB namlu içerisinde salınım yapacağından isabet beklemek zor. Pellet ise yiv / set çekilmiş namludan çıkacağı için eğer ki pellet de problem yoksa dosdoğru hedefine gidecektir.
Ayrıca Almanya da yaşıyorsanız Diana, Daystate ve Weihrauch gibi markalara bakmanızı öneririm. Yanlış bilmiyorsam Daystate de Alman malıydı. Aynı zamanda Walther marka Co2 lerede bakabilirsiniz. Alman imalat pelletler ise genelde oldukca kalitelidir. Örneğin; RWS, Diana gibi.
Dünyanın neredeyse en iyi silahlarını üretebilen bir yerde yaşıyorsunuz : ) ve bence hiç Crosman falan bakmayın. Hoş Crosman ın (her ne kadar Türkiye' de olmasada) orjinali Amerikan' dır ve orjinalini bulursanız elbet kalitelidir.
Umarım doğru bir seçim yaparsınız. Ama söylediğimi unutmayın; isabet istiyorsanız BB değil pellet atan silahlara bakın ...
Cevabin icin tesekkürler Usta. Bu Crosman hem 4,5mm BB hemde 4,5mm Pellet atabiliyor.BB zaten kullanmaya niyetim yok. Diger Markalar cok pahali oldu icin , pek yaklasmadim. .9-10 senedir Perfecto Mod.45 (Made in China) tüfek kullaniyorum, iyi kötü idare etti beni.Bahcede hedefe atiyorum, ne av icin nede baska canli hayvan icin lazim.Sadece hedef atisi.
Crosman su an 125€ bizim burda av dükkaninda.Sadece girgir olsun diye kullandim icin, bu fiyat bana oldukca makul. Bahsettiniz markalar 300-500€ civari. Burda iyi silahlar olabilir haklisiniz , ama yurdum Türkiyedede hepsi var. Tam tersi hatta , alman forumlarda Hatsan modeli gercekden üst segmentte oldundan yaziliyor.Fiyatlarina bakdim, modeline göre onlar 200-350€ .
Birde Baikal MP-61 var hosuma giden 120€.
quote:
Orijinalden alıntı: DonsuzLaz
Cevabin icin tesekkürler Usta. Bu Crosman hem 4,5mm BB hemde 4,5mm Pellet atabiliyor.BB zaten kullanmaya niyetim yok. Diger Markalar cok pahali oldu icin , pek yaklasmadim. .9-10 senedir Perfecto Mod.45 (Made in China) tüfek kullaniyorum, iyi kötü idare etti beni.Bahcede hedefe atiyorum, ne av icin nede baska canli hayvan icin lazim.Sadece hedef atisi.
Crosman su an 125€ bizim burda av dükkaninda.Sadece girgir olsun diye kullandim icin, bu fiyat bana oldukca makul. Bahsettiniz markalar 300-500€ civari. Burda iyi silahlar olabilir haklisiniz , ama yurdum Türkiyedede hepsi var. Tam tersi hatta , alman forumlarda Hatsan modeli gercekden üst segmentte oldundan yaziliyor.Fiyatlarina bakdim, modeline göre onlar 200-350€ .
Birde Baikal MP-61 var hosuma giden 120€.
Alman hatta Amerikan forumlarında sizinde dediğiniz gibi Hatsan markası oldukca beğenilen markalar arasındadır, tespitiniz doğru.
Gel gelelim bilmediğiniz bazı hususlar var. Zaten benimde Hatsan' ı sık sık eleştrimemdeki en büyük sebepdir. Hatsan 1. kalite üretim olan silahlarını yurt dışına, Almanya ve Amerika gibi ülkelere ihraç ediyor. Daha doğrusu yurt dışından italatcılar geliyor ve Hatsan' a "arkadaş Mod 125 şöyle olacak ben bunu bunuda istiyorum" diyor ve Türkiye piyasasında satılandan çok daha kaliteli Hatsan ları ülkelerine götürüyor. İhraç fazlası ve fason üretim yani yurt dışından gelen ithalatcıların almak dahi istemediği silahlar ise bizim iç piyasamıza sürülüyor.
Bu sebeptendir ki Almanya' daki Hatsan ile Türkiye' deki Hatsan birbirinden farklıdır. Örneğin Almanya' da tahmin ediyorum ki Nitro Piston Hatsan' lar mevcuttur, fakat Türkiye' de yok.
Malesef ki "yurdum Türkiye' de" hepsi yok : ). Ayrıca sanmıyorum ki sizin baktığınız Crosman Çin malı olsun, muhtemelen Amerikan malıdır. Eğer Çin malı ise zaten yaklaşmayın. Ayrıca unutmayın ki her havalı silah hem BB hemde pellet atabilir. Fakat 100 adet BB geçen bir namluya pellet sürdüğünüz zaman istikrar beklemek sadece iyimserlik, hayalperestlik olabilir. Eğer ki hedef atışı yapacaksanız üreticisinin "BB ve pellet atabilir" dediği bir silahtan uzak durmak gerekir.
Bütcenizi bilemem ama eğer ki bütceniz düşükse ve imkanınız varsa Bareta Stoeger X20 veya Hatsan Mod 85 / 90 / 99 modellerine bakın. Hatsan' ın iç piyasaya sürdüğü Mod 85 / 90 / 99 modelleri bile oldukca iyiyken yurt dışına ihraç edilenleri düşünemiyorum bile : ) ...
Hatsan mevsuzunda hakli olabilirsiniz , pek bilgim yok bu konuda. Sadece avrupada ve Türkiye farkli Modell veya detay olmasinin sebebi , avrupada 7,5 Joule gecmicek güce sahip olmasi gerekir kanunen.Daha Güclü oldu takdirde burda silah tasima belgesi isteniyor.Bu yüzden Hatsan sanirim avrupaya degisik modeller üretiyor.Farkli kalite konusunda hic bilgim yok.
Cin mali Crosman icin demek istemedim. Okudum kadariyla Made in USA. Benim su anki hava tüfegim cin mali demek istedim.9-10 senedirde kullaniyorum, artik emekliligi geldi.
Bahsettiniz modellere hemen bakiyorum.Tavsiyeniz icin tesekkür ederim.
Merhaba, Crosman M4-177 Özellikler Model Numarası M4-177 600 fps Pelet Hız BB Velocity kadar 625 fps Ağırlığı 3 £ 9 oz Uzunluk 34 Mekanizma Bolt eylem Güç Kaynağı Çoklu pompa Kalibre .177 Pelet Kapasitesi 5 BB Rezervuar 350 Namlu çelik yivli Arpacık Çıkarılabilir / ayarlanabilir Gez Çıkarılabilir / ayarlanabilir Güvenlik Crossbolt tetik tipi