Şimdi Ara

Creative X-Fİ Surround Harici / İnceleme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
2
Favori
23.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kararsız kaldım.
  • quote:

    Kararsız kaldım.

    masaüstü kullanıcılar için çok fazla alternatif var ama laptop için mükemmel bir ses kartı...niye kararsızsınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frkn3d -- 27 Temmuz 2010; 9:51:48 >
  • merhaba arkadaşlar benim de bu harici ses kartı hakkında bir sorum olacaktı. şimdi ben laptopta kullanmak üzere bunu almak istiyorum fakat şu an elimde olan ses sistemi zamanında aldığım philips marka 4.1 ses sistemi. şimdilik de değiştirmeyi düşünmüyorum fakat eğer bu ses kartını alacak olursam 4.1 olmasına rağmen kullanabilir miyim? Ses sisteminin çıkışları 2 tane: yeşil ve siyah renkte. acaba bu ses kartını alırsam dengeli ve kaliteli bir ses alabilir miyim 4.1 'den?
  • arkadaşlar şu an masaüstünde xi-fi titanium kullanıyorum .ses çok hoşuma gittiği için bir türlü bu sesi bırakıp lap top a geçmek istemiyor canım .bu ses kartını alsam xi-fi titanium un ses performansını yada çok yakınını alabilirmiyim aletten ?
  • merhaba arkadaşlar ses kartını alma aşamasındayım kullandığım sistem biraz düşük p4 2.66 ghz işlemci 1.5 gb ram 512 mb ekran kartı 80 gb harddisk bu sisteme bu kartı sürmem mantıklı olurmu sistemde donma ve seste kesilmeler söz konusu olabilir mi ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheMatador2

    merhaba arkadaşlar ses kartını alma aşamasındayım kullandığım sistem biraz düşük p4 2.66 ghz işlemci 1.5 gb ram 512 mb ekran kartı 80 gb harddisk bu sisteme bu kartı sürmem mantıklı olurmu sistemde donma ve seste kesilmeler söz konusu olabilir mi ??

    ben p4 3.0ghz 2gb ram 8400gs ve 80gb hdd win vista kullanıyorum. vista olduğu için sistemi çok zorluyor. xp kullanırsan sorun yaşamazsın bence ama böyle düşük sistemde vista ile kullanırken sesde cızırtı duyuyorum.(işlemci yüksek düzeyde çalıştığı zaman oluyor)
    o sistemde oyun oynayamazsın...sadece film izleyip müzik dinlersin heralde ama ben vista ile 720p filmlerde baya bir zorlanıyorum ve 1080p hiç oynatmıyor.
    HB den alacaksan eğer çok kaliteli kulaklık veriyor ve başka aletlerden müzik dinledikten sonra creative ses kartı & kulaklık ikilisini özlüyorum. Onboard kartlara göre inanılmaz kaliteli sesi var.

    sonuç: xp kullanıyorsan al sorun çıkarmaz...vista veya 7 kullanıyorsan internette sörf yaparken ve klasörler arası geçişte cızırtı duyabilirsin...
    (benim monitör 1080p de çalışıyor..bilgisayar birazda bu yüzden çok kasılıyor--çözünürlüğün 768p ise hiçbir sıkıntı çıkmaz bence)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: plantamax

    logitech X-540 ses 5+1 sistemi ile uyumlumu bu kart ??? ALL IN ONE PC için alacağım. PC normalde 2+1 destekliyor. Bu kart ile Logitech X540 5+1 kullanabilirmiyim sorunsuz olarak ???

    Kurulumu nasıl ??? PC ye usb bağlayıp, OUT yazan kısımdan ses çıkışımı alacağız ??? PC nin işletim sistemide windows 7 home premium. Sorun olurmu bilgi verirseniz sevinirim. 1 haftadır pc alamadım bu tip ufak tefek sorunlar yüzünden.


    merhaba, uyumlu tabi. 5.1 destekli bir kart yani (:

    ben bu kartı x540 ile 1.5 yıl civarı kullandım. x540'ın 3'lü kablosunu ses kartının arkasındaki çıkışlara takacaksın. frontların çıkışı RCA, x540'ın frontlar için jakları ise 3.5 mm. ancak ses kartının kutusundan RCA front girişlerini 3.5mm tek girişe çevirmek için arakablo çıkıyor. onu kullanırsın. bu kadar, sistemi bağladın.




  • @plantamax

    Ses kartını neredeyse Logitech'in tüm ses sistemleri ile kullandım.Gayet hoş tınısı oluyor.Onboard ses kartına göre hissedilir derecede artış gösteriyor.Özellikle bass konusunda oldukça fazla artış oluyor.
    Şu an Z2300 ile beraber kullanıyorum.Çoğu kişi Z2300 tizlerinin yetersizliğinden haklı olarak şikayetçidir örneğin laptopun onboard ses kartı ile kullanırken basslar tizleri eziyor ve ses boğuluyor ancak bu ses kartı ile bu sorun önemli ölçüde azalıyor.
    Ancak Windows 7 ile beraber kullananlar ses kartının fonksiyonlarını tam olarak kullanamıyor sanırım.Ses kartı yazılımının en önemli özelliği olan Console Launcher Win7'de sorun çıkartabiliyor.
    Bunları göz önüne alarak ses kartını alınız.

    Crosshair 'in de dediği gibi ses kartı bir ara kablo içeriyor.2+1 sistemlerde bu kabloyu kullanıyorsunuz.5+1 sistem bağlarken yine bu kabloyu kullanıyorsunuz.




  • windows 7 ve vista ile ses kartını sorunsuz kullanıyorum.
    @romeConcsole Launcher win7 de çalışıyor. Virüs gibi farklı bir şeyden sorun çıkarabilir.
  • Bu kart THX destekli mi. Aksi yönünde bilgiler okudum bir kaç yerde. Ve özelliklerinde de belirtilmiyor.
  • THX desteği yok malesef.
  • doğru. bu ürün. fiyatı da fena değilmiş aslında, 9 TL artmış kampanyadan sonra.
  • @frkn3d
    Hocam ses kartını ilk aldığımda temiz sistem Win7 ile denedim,XP'de kullanılan bazı özellikler tam olarak kullanılamıyordu.
    Win7 güncellemeler ile ses konusundaki problemi aşmış olabilir,bilemem,sonradan Win7 ile hiç denemedim.

    @plantamax
    Ürün gösterdiğiniz ürün. Farklı modeli bu görünümde yok.Zaten diğer usb destekli olan modellerin üretimi durduğu için 0 olarak bulmak imkansız.
    Crosshair 'in de dediği gibi fiyatlar artmış gibi.Belki de üretimi durdurulmuştur.Tükenmeden almakta fayda var.




  • aslında fiyat geçen seneye göre iyi. ben aldığımda 148 TL vermiştim. (:

    bir aralar 180 TL civarındaydı bu kartın fiyatları.
  • arkadaşlar bende bugün bu kartı aldım fakat bir sorunum var lüften yardım. şimdi ben eskiden masaüstü bilgisayarımda eski creative in ilk 5.1 ses kartlarından ve z5500 ses sistemi kullanyordum. yeni laptop aldım ve bu ürünü usb ile laptoba bağladım ve yine z5500 ü normal 3 kablo ile cihaza bağladım. fakat şöyle bir sorunum var eski bilgisayarımda winamp ile müzik dinlerken hem ön hemde arka hoparlörlerden ses gelirdi (center hariç) ve ben cşhazı hep 6 channel direct ile kullanırdım. fakat yeni bilgisayarda winamp ile müzik dinlerken arka hoparlörlerden ses gelmiyor bi türlü. işletim sistemi win 7 64 bit. creative consoldan ses testi yaptığımda bütün kanallardan ses alıyorum tek tek test ediyor orada bir sıkıntı yok. şimdi ben ne yapmalıyım ki arka hoparlörlerden de ses alabileyim. cmss 3d demeyin lütfen o biraz sesi bozuyor ki eski kartımda bu yokken 4 hoparlörden de ses alabilirdim. ürünü kurarken önce cd ile kurdum sonra da creative sitesinden win7 update indirip yükledim sonrasında bilgisayarı yeniden başlattığımda ses alabiliyordum.
    mkv videolarda bütün kanallar ses veriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarrath -- 22 Ekim 2010; 22:28:25 >




  • @zarrath

    Merhaba
    Normal bir mp3 dosyasında sesleri sadece ön uydulardan almanız normal.Çünkü çoğu müzik iki kanal olarak kaydedilir.Müziğin yapısı budur.Bazı gruplar ve şarkıcılar yeni yeni 5.1 kavrama uygun albümler çıkartmaya başladılar.
    Eğer filmlerde(DVD,BR,bazı mkv) tüm hoparlörlerden ses alabiliyorsanız ki aldığınızı belirtmişsiniz,sisteminizin doğru olarak çalıştığını gösterir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R0ME

    @zarrath

    Merhaba
    Normal bir mp3 dosyasında sesleri sadece ön uydulardan almanız normal.Çünkü çoğu müzik iki kanal olarak kaydedilir.Müziğin yapısı budur.Bazı gruplar ve şarkıcılar yeni yeni 5.1 kavrama uygun albümler çıkartmaya başladılar.
    Eğer filmlerde(DVD,BR,bazı mkv) tüm hoparlörlerden ses alabiliyorsanız ki aldığınızı belirtmişsiniz,sisteminizin doğru olarak çalıştığını gösterir.


    benim sıkıntım şöyle aslında eski bilgisayarımda hem ön hem de arka uydulardan ses alabiliyordum aynı mp3 aynı ses sistemi fakat farklı ses kartıyla bunun aynısını yeni ses kartımla da yapabilmek istiyordum..
    şu an bir miktar hayal kırıklığı yaşamaktayım açıkçası eski soundblaster live daha kullanışlıydı :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarrath -- 23 Ekim 2010; 0:04:19 >




  • @zarrath

    Creative Console Launcher>Speakers and Headphones Selection kısmında 5.1 speakers seçili değil mi?
    Z5500 decoderında oynama yaptığınız zaman da müziklerde 5.1 ses alamıyor musunuz?
  • speaker kısmında dediğiniz gibi 5.1 seçili evet. decoder de dts music modunda ses alabiliyorum ama onlar bana biraz yapay geliyor. benim bulmaya çalıştığım ön sağdan ne geliyorsa aynısı da arkadan gelsin ama 2xstereo yapınca da ses bi garipleşiyor anlayacağınız bu ses kartının direk arkalara ses verme özelliği ile ilgili. peki bu thx ile çıkan yeni model bunu destekler mi ?
    dostum birde sound console da bir full speed birde high speed var bunlardan hangisi daha iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarrath -- 23 Ekim 2010; 10:01:34 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.