Şimdi Ara

Creative x-fi extreme music ile daha net bass ve daha kaliteli ses(5+1)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu karti aldiktan sonra moralim cok bozulmustu cunku z-5400 den bir turlu istedigim sesi alamamistim denemedigim program eklenti kalmamisti biraz yabanci forumlardan birazda kendi ayarlarimla size suan kullandigim ve en memnun oldugum ayarlari gostermeye calisacagim

ilk olarak mp3 dinlemek icin kullanacagimiz program burdan en guncel versiyon neyse burdan FOOBAR2000 indirebilirsiniz

programi yukluyoruz ve az once verdigim linkten yani FOOBAR2000 burdan ASIO support isimli compenenti indiriyoz bunu programi yuklediginiz yerde component klasorunun icine atiyoruz

bir eklenti daha indirmemiz lazim 5+1 icin channel mixer lazim bunuda CHANNEL MIXER burdan indirebilirsiniz

Gecelim ayarlara

1-creative consol launcherdan mode'umuzu Audio Creation Mode olarak seciyoruz speaker configuration 5.1 olarak seciyoruz svm crystalizer ve EQ ayarlarini kapatiyoruz

2-simdi foobarimizi aciyoruz ve ctrl+p ye basip ayarlara giriyoruz playback sekmesinin icinde output ve bununda icinde Asio Virtual devices sekmesini goreceksiniz burdan add new deyip screende goruldugu gibi ayarlayin

3-ustteki ayarlari yaptiktan sonra playback-> output sekmesinde output device olarak az once ayarladigimiz asio deviceyi sececegiz ne isimde kaydettiysek o gozukur

4- outputu ayarladik gecelim ince ayarlara ince ayarlari yapmak icin yine preferencestan(ctrl+p) DSP sekmesine giriyoruz ustte 2 tane component indirmenizi soylemistim onalri indirdiyseniz bize lazim olan 4 tane dsp listede gozukecektir
    bunlar;
    -Resampler
    -Channel mixer
    -Equalizer
    -advanced limiter

bunlar listenin sag tarafinda gozukecektir bunlari cift tiklarsaniz sol tarafa gececektir sira onemlidir bu sirada yerlestirmeniz lazim

5-DSP effectleri yerlestirdik simdi ilk sirada bulunan Resamplari bir kere tiklayip ustte bulunan configure selected butonuna basiyoruz ve asagidaki gibi ayarliyoruz

6-2.DSP ayarimiz be en uzun isi olani channel mixeri bir kere tiklayip configure selected butonuna basiyoruz burda ayarlamamiz gereken yerler 4 tane bunlarin resimleri ve aciklamalarini altta yaziyorum

channel mixer general ayar output channeli 6 olarak ayarliyoruz

upmix alttaki resimdeki gibi ayarlayabilirsiniz arka hoparlorleriniz ne kadar uzaksa rear volume yi o kadar arttirin(rear in front degil rear icindeki volumeyi arttirin) resimde 1 olarak ayarli bu ayar arka ve on eger esit uzakliktaysa ayarlidir bende suan 2 olarak ayarli

subwoofer secenegi alttaki gibi ayarlanmali

delay secenegi burada hoparlorlerinizin size olan uzakligini yazmalisiniz

7-son olarak equalizer ayarlari burda herkes istedigi gibi ayar yapabilir ama benim en net kaliteli bas aldigim ayarlar sunlar ozellikle 3. frekansi dusurmek basi cok netlestiriyor eger daha fazla bas almak isterseniz bu 3. frekansi dusuk tutup bastakileri arttirin

Bu ayarlari yaptiktan sonra farkedeceksinizki sadece basslar degil sarkida daha cok ton duymaya baslicaksiniz daha dogal sesler ve ben hic geri donemedim bu ayarlardan, dedigim gibi denemedigim mp3 player programi ve eklentiler srs dfx enhancer filan herseyi denedim muzikleri bunun kadar dogal ve net calan bulamadim umarim sizlerinde isine yarar bu konu

• Aslında önemli olan Asio'dur. Foobar daha çok, açık kaynak kodlu olduğu için tutuluyor. Ben de şu anda Foobar+Asio kullanıyorum ama hiçbir eklenti olmadan. Sesi flat şekilde alabilmek için tüm yardımcı fonksiyonlar kapalı. Bir de, Resampler olayının hiçbir katkısı olmuyor. Ses, 44100 hz kodlandıysa bunu 96000 hz olarak dinlemek imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paramparca -- 21 Mart 2009; 17:15:57 >
  • resemplari arttirdiginda ses daha net oluyo tam olarak donusturemesede faydasi oluyo deneyebilrisin ama 96k yapinca mp3 disindaki tum sesler bozuldugu icin en fazla 48 yapilabiliyo birde winampinda asio eklentisi var mesela ama bu kadar net ses vermiyo
  • Dönüştürme değil de bir tür efekt diyebiliriz. Sonuçta bana göre ses doğallığını bozan bir şey. 96000 hz sanırım DVD kalitesi oluyor, bir şekilde onu taklit etme işlemi. Winamp için bir kaç tane Asio var, hangisini denedin bilmiyorum. Ben zamanında Winamp Asio ile Foobar Asio arasında fark görememiştim ama eski setimde denedim. Şimdiki sette de tekrarlarım bir ara.
  • denemeden yorum yazmak yanlış zaten asıl farkı 5.1 sistemde hissedersiniz ses cok daha net ve her kanalı duyarsınız deneyenler benim gibi baska program kullanamaz olurlar bu arada
    subwoofer secenegi alttaki gibi ayarlanmali baslıgı altındakı frequency ayarı 100 olarak gozukuyo o 35 olucak
  • güzel paylaşımın için tşk. ederim kardeşim
  • bu kart nasil bir karttir ? elime bir tane gecicek kısa sürede satmayi planliyorum ne kdra satmaliyim sıfır fiyatini bulamadim ikinci el olucak ztn sattigim kart bunu satip bi tane harici ses karti almayi planliyorum laptop iicn
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDMI Ses Sistemi ve 5+1
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende 2. el ilanı açtım 90 tl ye ama daha alıcı çıkmadıı ama artık vazgeçtim satmaktan çünkü onboard sese baktım aşırı fark var arada :)
  • bende x-fi titanium var. asio gözükmüyor. bu modelde olmuyor mu?
  • üzgünüz dostum bu sadece extreme music karta özel hehe konuyu açan arkadaş biliyor olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyurt

bende x-fi titanium var. asio gözükmüyor. bu modelde olmuyor mu?

bende x-fı titanium var asio kullanabılıyorum hatta kullanıyorum
  • crystalizer özelliğini kapattıkdan sonra x-fi kartın bir anlamı kalmıyor ki hocam
  • crystalizer sesi tız yapıp basları bozmaktan başka işe yaramıyor. FOObarcılara bu ekletniyi tavsiye ederim EQ cart curt hiçbirine gerek yok. Assiyo kullnamayanlara KS işini görecektir.

Edit: Ben stero sistem kullanıyorum. Onun için channel mixer benim işime yaramaz. 5+1 kulllananlar deneyeblir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga86 -- 8 Ağustos 2009; 17:18:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tolga86

crystalizer sesi tız yapıp basları bozmaktan başka işe yaramıyor.

Hocam çok yanlış düşünüyorsunuz, cam kırılma efektleri zil sesleri mükemmel oluyor ayrıca bass'lar yerinde kalıyor dediğim gibi bence yanlış düşüncedesiniz ben müzisyen biri olarak 128kbs kalite de bir mp3 cd kalitesine yakın bir dereceye çıkarttığına inanıyorum x-fi kartımı ilk aldığımda crystalizer özelliğine hayran kalmıştım şimdide aynı düşüncedeyim

• Arkadaşlar asio'yla kernel eklentisi aynı görevimi yapıyor
    birde 5+1 ses sisteminde bütün kanallardan ses alabiliyormuyuz bunla
    bide ben eq kullanıyorum hep full fass & trble olarak thx550'im var sizce eq sesi bozarmı ?

yanıtlarsanız çok tşk ederim herkese iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slayer_

quote:

Orijinalden alıntı: tolga86

crystalizer sesi tız yapıp basları bozmaktan başka işe yaramıyor.

Hocam çok yanlış düşünüyorsunuz, cam kırılma efektleri zil sesleri mükemmel oluyor ayrıca bass'lar yerinde kalıyor dediğim gibi bence yanlış düşüncedesiniz ben müzisyen biri olarak 128kbs kalite de bir mp3 cd kalitesine yakın bir dereceye çıkarttığına inanıyorum x-fi kartımı ilk aldığımda crystalizer özelliğine hayran kalmıştım şimdide aynı düşüncedeyim

ben de cok denedim crystalizer basları değiştiriyor biraz daha tok hale getiriyor yani orjinalinde güüüüm güüüm die olan bass sesler güm güm die oluyor anlatabilimşimdir umarım. bass test tarzı müziklerde baya belli oluyor. ben öle bi tespitte bulundum paylaşmak istedim. bi arkadasıma dinlettiğimde onun hosuna gitmişti bu efekt. birazda zevk meselesi galiba Saygılar.

• audigy-1 ve asio eklentisi ile bahsedilen programdan çok iyi sonuç aldım winamp yalan oldu artık .

teşekkürler...
  • Foobar winamptan çok daha kullanışlı ve daha güzel ses veriyor. Ayrıca sistem kaynaklarınıda fazla kullanmıyor diye biliyorum.
    MSN ileti eklentiside var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.