Şimdi Ara

CREATIVE GIGAWORKS S750 7.1 İSTASYONU (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.741
Cevap
6
Favori
124.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya arkadaslar ben bu aleti nasıl bulabilirim yaa. Creative distribitör'une felan soylesem getirtme olanakları olabilir miki???
    quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

Arkadaşlar sizlere S750 nin dijital kardeşi DDTS 100 ün çok güzel ve ayrıntılı resimlerini veriyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: chatixx

Ya arkadaslar ben bu aleti nasıl bulabilirim yaa. Creative distribitör'une felan soylesem getirtme olanakları olabilir miki???
    quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

Arkadaşlar sizlere S750 nin dijital kardeşi DDTS 100 ün çok güzel ve ayrıntılı resimlerini veriyorum.

getirmeleri için belli miktarda talep olması gerek almak isteyen arkadaşlar toplansınlar kont veya koyuncuya bildirsinler getirebilirler

• ana bendeki cihaz
  • Ya bu aletin fiyatı neydi??? Bilen varmı???
    Edit: Uff bunun fiyatı 250ytl'imiş ben bu kadar uçuk beklemiyordum. Bu beni aşar valla

Onurca ya arkadasım herhalde benim bilgisayardaki virüsten dolayı pm ve şikayet butonuna basınca direk sayfa basına gidiyor. Sanada pm yollayamıyorum. Teklifin için teşekkür ederim fakat benim durumum yukarıda yazdıgım gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatixx -- 10 Mayıs 2008; 22:59:22 >
  • eyw kardeşim gördüm tamamdır
  • Bence ihtiyacı olan arkdaşlar kaçırmasın derim 400liraya gigaworks s750 7.1 700w rms gerçi ben satmazdım o fiyata ama neyse herkezin kararları kendini bağlar vatan bilgisayarda decodersiz fiyatı 679$+kdv

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=10568
  • quote:

Orjinalden alıntı: Onurca

Bence ihtiyacı olan arkdaşlar kaçırmasın derim 400liraya gigaworks s750 7.1 700w rms gerçi ben satmazdım o fiyata ama neyse herkezin kararları kendini bağlar vatan bilgisayarda decodersiz fiyatı 679$+kdv

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=10568

400 liraya nerede var?
  • s750 ciler nerdesiniz yahu?

Sıcaktan mayıştınızmı?
  • Arkadaşlar sizlere bir sorum olacak fikir verirseniz sevinirim..

Bende faturalı - garantili sıfır Gigaworks S750 ses sistemi var. Kutusunu bile açmadım geldiği gibi duruyor.. Görebildiğim kadarıyla bu setin piyasa değeri çok yüksek en ucuz 850-900 YTL arası gidiyor..Kendim zaten Z-5500 kullandığım için bu sistemi satmayı düşünüyorum..

Sizlere sorum bu seti satmak istersem nakit bir rakam için yaklaşık ne kadar eder?? Yedekte tutmak fazla lüks bir davranış olur herhalde
  • http://www.gigatek.com.tr/taksit.php?id=1845 en uygun burda bunun bi 100 lira altına vermen lazım ki alacak kişi taksitle almak yerine senden nakit olarak alsın ürünün fatura kesim tarihine göre fiyatı biraz daha düşürebilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Theoden

Arkadaşlar sizlere bir sorum olacak fikir verirseniz sevinirim..

Bende faturalı - garantili sıfır Gigaworks S750 ses sistemi var. Kutusunu bile açmadım geldiği gibi duruyor.. Görebildiğim kadarıyla bu setin piyasa değeri çok yüksek en ucuz 850-900 YTL arası gidiyor..Kendim zaten Z-5500 kullandığım için bu sistemi satmayı düşünüyorum..

Sizlere sorum bu seti satmak istersem nakit bir rakam için yaklaşık ne kadar eder?? Yedekte tutmak fazla lüks bir davranış olur herhalde

Bence z5500 ü sat, s750 yi kullan.

Seste kaliteyi yakala.

• Ya açıkçası düşünüyordum S750 ye geçmeyi ama dijitali yok ve DDTS 100 çok zor bulunuyor ve ek masraf olur diye vazgeçtim. Z5500 den memnunum ama bu kadar övgü alıyorsa S750 de çok iyi olsa gerek. Açıp kurcalamadan satıyim diyorum sonra iyice kafam karışmasın

Benim esas amacım artık ses sistemimi PC den çıkarıp DVD Playera bağlayarak salonda kullanmak olduğu için Z5500 o konuda bana daha iyi gider diye düşündüm..S750 daha çok müzik, Z5500 ise daha çok DVD performansı verir gibi geliyor..Diğer yandan 7.1 çok farkedermi onuda bilmiyorum tabii..

Bu arada bir soru daha..S750 yi DVD playera dijital olarak bağlamak için DDTS 100 almak şartmı? Bildiğim kadarıyla DVD Player sesi dijital olarak çözsede decoder almadığım sürece ses S750 ye analog olarak iletilecek çünkü S750 sadece analog bağlanıyor... Ama Z5500 de böyle bir sorun olmayacak..

Eğer PC de kullanmaya devam edecek olsaydım büyük ihtimalle S 750 ye geçecektim..Ama şu anki düşüncem satmak gibi görünüyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: Theoden

Ya açıkçası düşünüyordum S750 ye geçmeyi ama dijitali yok ve DDTS 100 çok zor bulunuyor ve ek masraf olur diye vazgeçtim. Z5500 den memnunum ama bu kadar övgü alıyorsa S750 de çok iyi olsa gerek. Açıp kurcalamadan satıyim diyorum sonra iyice kafam karışmasın

Benim esas amacım artık ses sistemimi PC den çıkarıp DVD Playera bağlayarak salonda kullanmak olduğu için Z5500 o konuda bana daha iyi gider diye düşündüm..S750 daha çok müzik, Z5500 ise daha çok DVD performansı verir gibi geliyor..Diğer yandan 7.1 çok farkedermi onuda bilmiyorum tabii..

Bu arada bir soru daha..S750 yi DVD playera dijital olarak bağlamak için DDTS 100 almak şartmı? Bildiğim kadarıyla DVD Player sesi dijital olarak çözsede decoder almadığım sürece ses S750 ye analog olarak iletilecek çünkü S750 sadece analog bağlanıyor... Ama Z5500 de böyle bir sorun olmayacak..

Eğer PC de kullanmaya devam edecek olsaydım büyük ihtimalle S 750 ye geçecektim..Ama şu anki düşüncem satmak gibi görünüyor..

Dvd player ile z5500 iyi olur.

Pc ye de s750 yi bağlarsın.Zaten ses kartın güzel.DDTS 100 e ihtiyacın yok.

• Güzel fikir Eğer satmazsam öyle yapmak en mantıklısı..

Teşekkürler..
  • bazı dvd'ler dahili decoder içerir ve analog 7.1 ses çıkışı olur
    bu tür dvd kullanırken digital bağlamak gerekmez
  • Imperio,

Ben bu seti bir internet sitesinden açık arttırma yolu ile aldım ve bana tahmin ettiğimden çok daha ucuz bir fiyata geldi..Şansımı denemek istemiştim ve tuttu diyelim Bir tane vardı onu da ben aldım sonuçta..

Açıkçası sana hak veriyorum çünkü seti yok fiyatına vermedikçe nakit olarak vermek gerçekten zor..Kimsede para yok galiba.. Şu anda ikinci el forumda nakit 640 YTL den satıyorum..Ayrıca Gitti Gidiyor da taksitli satışa çıkardım..Aslında kıyamıyorum satmaya ama ihtiyacım olmadığı için elimde kalsın istemiyorum..Z5500 dahil diğer birçok iyi setin ne fiyatlara gittiğini - hatta gitmedğini görmek beni çok şaşırttı doğrusu..

Geçen gün merakımdan duramadım ve S750 nin bir uydusunu açıp inceledim Woofer ve poşetlerini yırtmak gerekmeyen diğer parçalarında birçoğuna baktım.. S 750 uyduları z5500 uydularına göre bariz daha ağır - büyük ve dolu geldi bana..Z5500 ise wooferda daha büyük tabii..Sonuçta beğendim s750 yi (görüntü olarak şimdilik) kaliteli bişey fakat dijital ses almam lazım benim o yüzden satıyorum..

PS3 aldım diyelim blueray için sonuçta bnm her durumda harici decoder almam lazım çünkü S750 de dijital giriş yok..Nasıl bağlarım direkt S750 ye dijital yoldan?Araştırdım DDTS 100 üretimde değil..Amerikadan getirtiyim dedim orda da bulamadım olanlarda uçuk fiyatlı geldi bana..Z5500 varken dijital ses almak için ekstra decoder gerekmiyor o işime geliyor..

Eğer anladığım doğruysa decorderli DVD ler gibi gelişmelerin oturmasına kadar daha var diye düşünüyorum..Hardware ve software çözücü olayını ise anlamadım açıkçası ..Benim tüm derdim sesin dijital bir kablo aracılığı ile ses sistemine taşınması (coax - optic) ve bunu sağlayamadıkça S 750 yi kullanmayı tercih etmeyebilirim..

Z5500 de sağlam 5.1 kodlu bir filmi önce analog sonra dijital çözdürüp izliyorum ve aradaki fark bence kendini çok bariz belli ediyor..Dijital aktarma netlik ve güç olarak filmelrde analog bağlantıya göre üstün..Ses kartım Audigy 2 ZS ama Z5000 dekoderi kadar iyi ses vermiyor filmlerde..

Diğer yandan Z5500 de tiz seslerde bariz bir sınır var aşmamak gereken bugüne kadarki denemelerimde bunu da gördüm açık söyliyim..S750 de uydularda titanium tweeter olması büyük bir artı..7.1 olması da artı puan diye düşünüyorum..Ama genel anlamda Z5500 den çok memnunum belirtmek isterim..

Sonuç olarak eğer S750 de dijital olayına çözüm bulabilirsem S750 ye geçerim..İstediğime yakın bir fiyata gitmezse detaylı bir dekoder arayışına gireceğim gibi..

Teşekkürler..

• @ AYKUTX

creative gigaworks s750 + x-fi elite pro

takip ettiğim kadarıyla bu kombinasyon sende mevcut! bende de s 750 vardı daha önceki sayfalarda katılmıştım topiğe, x-fi elite pro ses kartı aldım daha çok yeni sana birkaç sorum olucak cezan bitince cevaplarsın tabi konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını beklerim.

* s750 nin kendi konsolunda ki seviyelerin en ideal ayarı ne olmalı(artık x-fi konsolunu kullanıcağım için s750 konsolundaki ayarları nasıl bırakmalıyım?)
    * genelde müzik dinliyorum müzik için önerdiğin ayar ve varsa ekstra özellikler neler?
    * hoparlörlerin hepsinde eşit seviyede ses almak mümkünmü (stereo)?
    * ben mixerden konsoldaki aux a bağladım ama ses alamadım yardımcı olursan sevinirim? (ses kartının üzerindeki line-in den de bağladım ama center ağırlıklı bir ses aldım, mixer stereo tabiki bu nedenle tüm hoparlörlerden eşit ses almak istiyorum )

şimdilik bu kadar!

• * s750 nin kendi konsolunda ki seviyelerin en ideal ayarı ne olmalı(artık x-fi konsolunu kullanıcağım için s750 konsolundaki ayarları nasıl bırakmalıyım?)
    temiz net ve doğal bir ses için, herhangibir eko seçilmesine gerek yok, bazen crystalizer i %50 yi aşmamak kaydıyla kullanıyorum. bass - tiz % 50 de sabit kalabilir. Ekolayzıra pek gerek duyulmuyor ses zaten berrak. Eax ı da gerektiğinde farklılık için kullanabilirsin. THX set up tan bulunduğun uzaklığa göre derece ve mt. ayarı yapmalısın, crossover frekansı %80 de tutuyorum sub level - %50
    * genelde müzik dinliyorum müzik için önerdiğin ayar ve varsa ekstra özellikler neler?
    ses kartı iyi olduğundan extra birşey yapılmasına ihtiyaç pek duymuyor,
    hoparlörlerin hepsinde eşit seviyede ses almak mümkünmü (stereo)?
    cmss - 3d stereo surround seçilirse olur.
    * ben mixerden konsoldaki aux a bağladım ama ses alamadım yardımcı olursan sevinirim? (ses kartının üzerindeki line-in den de bağladım ama center ağırlıklı bir ses aldım, mixer stereo tabiki bu nedenle tüm hoparlörlerden eşit ses almak istiyorum )
    aux line vs. harici - extra bağlantı içindir, s750yi ses kartına orjinal kablosu ile bağlamalısın, 3 ses kartına giren+4 sub a giren.

Ayrıca harici dekoder e kesinlikle gerek yok, daha önce kullanmıştım, ses kalitesi x fi ye göre oldukça düşük, ps3, dvd player vb. kaynaklardaki digital sesi optik veya coxiyel olarak ses kartına giriyorum, ses kartının kendi dekoderi işlemi yapıp s750 ye göndermekte. Bilgisayar içinde dts ve dolby dinlemek için, ses kartımdan dts ve dolby çözümünü built in(ses kartının dekoderi) decoder olarak seçiyorum, video playerden de spdif out u on yani açık( bu durumda dijital ses sinyaline video player müdahale etmeden ses kartında işlenip kolonlara gidiyor) olarak seçiyorum, bu sayede kullandığım video player oynatıcısı (Power dvd 7 ) sadece görüntü gösterimi görevini yapıyor ve ses işini ses kartım yapıyor sonu gayet iyi temiz ve net bir ses, bu sayede ses kartının kristalizer eko eax vb. tüm özelliklerini etmiz bir şekilde istersem kullanabiliyorum. dts cd leride media soruce çözüyor zaten. Sonuç olarak kazaa vb. hiçbir codec yüklemeden işlem donanımsal olaarak gerçekleşebiliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: PROMOE

@ AYKUTX

takip ettiğim kadarıyla bu kombinasyon sende mevcut! bende de s 750 vardı daha önceki sayfalarda katılmıştım topiğe, x-fi elite pro ses kartı aldım daha çok yeni sana birkaç sorum olucak cezan bitince cevaplarsın tabi konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını beklerim.

* s750 nin kendi konsolunda ki seviyelerin en ideal ayarı ne olmalı(artık x-fi konsolunu kullanıcağım için s750 konsolundaki ayarları nasıl bırakmalıyım?)

şimdilik bu kadar!

• quote:

Orjinalden alıntı: Kizilgri

temiz net ve doğal bir ses için, herhangibir eko seçilmesine gerek yok, bazen crystalizer i %50 yi aşmamak kaydıyla kullanıyorum. bass - tiz % 50 de sabit kalabilir. Ekolayzıra pek gerek duyulmuyor ses zaten berrak. Eax ı da gerektiğinde farklılık için kullanabilirsin. THX set up tan bulunduğun uzaklığa göre derece ve mt. ayarı yapmalısın, crossover frekansı %80 de tutuyorum sub level - %50
    ses kartı iyi olduğundan extra birşey yapılmasına ihtiyaç pek duymuyor,
    hoparlörlerin hepsinde eşit seviyede ses almak mümkünmü (stereo)?
    cmss - 3d stereo surround seçilirse olur.
    aux line vs. harici - extra bağlantı içindir, s750yi ses kartına orjinal kablosu ile bağlamalısın, 3 ses kartına giren+4 sub a giren.

Ayrıca harici dekoder e kesinlikle gerek yok, daha önce kullanmıştım, ses kalitesi x fi ye göre oldukça düşük, ps3, dvd player vb. kaynaklardaki digital sesi optik veya coxiyel olarak ses kartına giriyorum, ses kartının kendi dekoderi işlemi yapıp s750 ye göndermekte. Bilgisayar içinde dts ve dolby dinlemek için, ses kartımdan dts ve dolby çözümünü built in(ses kartının dekoderi) decoder olarak seçiyorum, video playerden de spdif out u on yani açık( bu durumda dijital ses sinyaline video player müdahale etmeden ses kartında işlenip kolonlara gidiyor) olarak seçiyorum, bu sayede kullandığım video player oynatıcısı (Power dvd 7 ) sadece görüntü gösterimi görevini yapıyor ve ses işini ses kartım yapıyor sonu gayet iyi temiz ve net bir ses, bu sayede ses kartının kristalizer eko eax vb. tüm özelliklerini etmiz bir şekilde istersem kullanabiliyorum. dts cd leride media soruce çözüyor zaten. Sonuç olarak kazaa vb. hiçbir codec yüklemeden işlem donanımsal olaarak gerçekleşebiliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: PROMOE

@ AYKUTX

şimdilik bu kadar!

cevapların için teşekkürler ancak son soruya cevap alamadım durum şöle; bende 2 adet turntable + mixer mevcut bunun sesini s 750 den almak istiyorum o nedenle auxtan girmek istedim yani bu bana gerekli bir durum auxtan bağladım ama ses alamadım nasıl olcak?

** "ses kartımdan dts ve dolby çözümünü built in(ses kartının dekoderi) decoder olarak seçiyorum" benim menüde dts seçeneği yok yani bu ayar nerden yapılıyo onuda yazarsan sevinirim! dts filmler izlemek için ne yapmalıyım! malum s750 analog!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 19 Haziran 2008; 16:24:32 >

• cevapların için teşekkürler ancak son soruya cevap alamadım durum şöle; bende 2 adet turntable + mixer mevcut bunun sesini s 750 den almak istiyorum o nedenle auxtan girmek istedim yani bu bana gerekli bir durum auxtan bağladım ama ses alamadım nasıl olcak?

** "ses kartımdan dts ve dolby çözümünü built in(ses kartının dekoderi) decoder olarak seçiyorum" benim menüde dts seçeneği yok yani bu ayar nerden yapılıyo onuda yazarsan sevinirim! dts filmler izlemek için ne yapmalıyım! malum s750 analog!!

Elite pronun harici konsolunun arka tarafında, pikap mixer bağlayabilmen için line in girişler var preamp si de mevcut, bunları kullanabilirsin. eğer senin ses kartında dts ve dolby çözümüseçenekleri yoksa, ya ses kartın elit pro değil, yada sürücüsünde problem vardır.
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.