Şimdi Ara

Creatin,Protein,Amino asit hangisi nedir ne işe yarar daha yararlıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık 2 haftadır kilo aldırıc kullanıyorum yavas yavas etkilerini vermeye başladı şimdi bu bittikten sonra protein takviyesi almaya başlamayı düşünüyorum.Fakat konu başlığındakilerden hangisi daha yaralı hepsi bi arada kullanımı bütçeye baya bir zarar demek.Protein başlangıç için iyimi sonrasında cratein alınmalımı bu soruların cevabını bekliyorum.

Boy1.87
    Kilo 76

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoricoDH -- 3 Mayıs 2015; 20:15:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cratein değil Creatin, kasa enerji verir ağırlık arttırmaya neden olur bu da daha hızlı kas gelişimine neden olu ama tavsiye edilir mi sakıncaları var mı onu bilmem.
  • Creatin; kasın öncelikle kullandığı kas enerji deposudur. Spor esnasında kaslarının çabuk yorulmamasını sağlar. Bildiğim kadarıyla herhangi bir yan etkisi yok. Protein; kaslarımız için gerekli olan hammadde kaynağıdır. Sindirime uğrayacağı için kana yavaş karışır ve kas yapımı için uygun bir maddedir. Hayvansal ve bitkisel gıdalarda alınır. Amino asit ise proteinin yapı taşıdır. Monomer olduğu için protein gibi yavaş değil de kana proteinden hızlı karışır. Bu yüzden direkt kaslara etki eder. Ama protein tozu ile beraber kullanımı iyi olmaz. Çünkü mide yorulur.
  • gyuyas kullanıcısına yanıt
    Proteinle Creatine diye bilirmiyiz hocam
  • İkisi farklıdır birisi enerji kaynağı diğeri yapı kaynağı. Creatin kas yapmaz doğrudan, dolaylı olarak enerji vereceği için antrenmanının verimli geçmesine vesile olur. Kas yapımı için protein şarttır.
  • Şuraya konu açmadan önce bi 5-10 dk internetten araştırma yapsan bütün sorularına yanıt bulacaksın. Burası bilip bilmeyen herkesin salladığı bir yer, bilenler de var haklarını yemeyeyim ama cevap yazanlar arasında yok.

Creatine e enerji verici yazmış aha biri, birkaç ay önce de amatör olarak futbol oynadığını söyleyen biri maçtan önce creatine alıyorum maçta daha çok koşuyorum falan yazmıştı da ne gülmüştük. Dediğim gibi sen bi araştır da gel.
  • hangi piskopat eksiliyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kreatin nasıl kullanılır ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lights.Out kullanıcısına yanıt
    Forumun amacı bilgi paylaşmak bilmediklerini diğer kişilere sorarak tartışmak değil miydi ?
  • DoricoDH kullanıcısına yanıt
    Bana laf yetiştirerek hala zamanını boşa harcıyorsun. Kısa bir araştırmayla öğrenebileceğin bilgileri burada bize sormanın bir anlamı yok. Yanlış bilgilerini burada satanlarla da doğruydu yanlıştı tartışmasına girecek değilim. Açtığın konu da "polis imdatın numarası kaçtı?" diye konu açmaktan farksız.
    Hadi daha fazla baltalama forumun anlamını öğrenince gir forumlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoricoDH -- 3 Mayıs 2015; 20:08:28 >
  • DoricoDH kullanıcısına yanıt
    Tamam yazlıkcım, sen beklemeye devam et. Ben de zamanımı boşa harcıyorken hayrına bir tavsiye daha vereyim; bir ay sonra bırakacağın bu spor için kendini bu kadar yormaya değmez. Paranı boşa harcama yazık valla.

Dhde meşhurdur bak

• Kompleks kreatin enerjiye dönüşüyor yanlış bilgi vermeyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lights.Out

Şuraya konu açmadan önce bi 5-10 dk internetten araştırma yapsan bütün sorularına yanıt bulacaksın. Burası bilip bilmeyen herkesin salladığı bir yer, bilenler de var haklarını yemeyeyim ama cevap yazanlar arasında yok.

Creatine e enerji verici yazmış aha biri, birkaç ay önce de amatör olarak futbol oynadığını söyleyen biri maçtan önce creatine alıyorum maçta daha çok koşuyorum falan yazmıştı da ne gülmüştük. Dediğim gibi sen bi araştır da gel.

Büyük ihtimal lafın bana geldi. Evet, kreatin enerji vericidir. Kreatin bir amino asittir. Yediğimiz etlerden alırız ve vücudumuzda kendisi üretebilir bu amino asidi. Kaslarda fosfat ile birleşerek "kreatin fosfat" oluşturur ve kasın oksijen kullanmadan ATP sentezleyebilmesini sağlar. Vücuttaki miktarı arttıkça performans da o derece artar (enerji bazında) .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.