bende simkart takıyorum ama geçersiz sim veya sim kart yok diyor, yanlış mı takıyorum sanmıyorum ama
Önce ben de yanlış taktım. Dikkat! Kırık köşe pil e bakacak, sim yuvasında şekli var ve iyice iteceksin.
düzgün oradaki gibi taktım ama yanlış veya sim yok diyor.
Başka bir SİM denedin mi? Ben de böyle bir sorun olmadı. Bugün yaptığım birkaç konuşmada ses gayet netti, ses kalitesinden çok memnun kaldım. Zaten özelliklerini çözdükçe ve istediğim birkaç programı sorunsuz yükleyince işlem tamamdır dedim ve asıl telefonum olarak kullanmaya başladım. Bu arada Forumdan topu topu 3 kişi mi aldı bu telefonu, senden benden başka yazan yok. Yoksa herkes geri mi gönderdi?
alan vardır illaki, yakında yazarlar heralde.
Başka simle denemedim, sim kartımda sorun yok, sony ericsson telefonumda sorunsuz kullanıyorum. İşin kötü yanı kargo 27 km ileride ancak yarın iade için yollayabileceğim.
bu crea nerenin markasi beyler creative le ilgisi varmi
ama fason yaptırıyor bazı ürünlerini, mesela MS2'yu General Mobile üretmiş.
Merhaba arkadaşlar bu üründen ben de satın aldım. Ürün iade bir ürün. Ekranında rahatsız edecek derecede çizikler mevcut ama yine de bu haliyle kullanmayı düşünüyorum çünkü gönderdiğimde değişim olmayacak para iadesi yapacaklar. Fakata kafama takılan bazı sorunlar var: öncelikle faturada imei numarası yok. Kutunun üzerinde üzeri tahrif edilmiş bir numara var, tam okuyamamakla birlikte imei numarası gibi duruyor. Ancak cihazdaki imei ile kutunun üzerindeki bu numara uyuşmuyor. Size gelen faturalarda da mı imei numarası yok. Öyleyse ben bu fatura ile bu imei numaralı cihazı satın aldığımı nasıl kanıtlayacağım, ilerde bir sorun olması ihtimaline karşı...
Ben de aynı ikilemdeyim. Sıfır cihaz göndermedi HB. Kutu daha önce açılmış ama ekran filmi duruyordu ve çizik veya yıpranma yok. HB'den değişim talep etsek sıfır cihaz geleceğini sanmıyorum. Ben de kullanmaya karar verdim.
Faturamda "elle" yazılmış bir IMEI numarası var. Sorgulatınca
IMEI SORGULAMA
IMEI : 35************22 Durumu : IMEI numarası kayıtlı Kaynak : İthalat yoluyla kaydedilen IMEI Üretici : Üretici: Techfaith Wireless Communication Technology Limited. Pazar Adı: Vista-850 Sorgulama Tarihi 16.10.10
çıkıyor. Sanırım bu Vista-850 model MS2'nun orijinal modeli. Yani sorun yok gibi duruyor.
ben dün gönderdim, bana gönderilen ürün sorunlu simkart bile okumadı iade yada mümkünse sıfırı ile değişim yazdım nota. değişse iyi olur telefonu sevdim, fiyatıda uygundu. Bakalım ne olacak, servise yollayacağız vs deyip çok bekletirlerse açacağım ağzımı.
quote:
Orijinalden alıntı: 2
ben dün gönderdim, bana gönderilen ürün sorunlu simkart bile okumadı iade yada mümkünse sıfırı ile değişim yazdım nota. değişse iyi olur telefonu sevdim, fiyatıda uygundu. Bakalım ne olacak, servise yollayacağız vs deyip çok bekletirlerse açacağım ağzımı.
Ben de bugün değişim formu doldurdum. Cihaz sorunsuz, opera sözlük falan yükledim. wi-fi çekim gücünün 5800'dan hiçbir farkı yok. Ama ekranı çok çizik, telefonu eline alanlar bu telefon ikinci el mi diye soruyorlar. Telefonu kendim bir yıl kullansam o kadar çizik olmaz.
Ben de cihaza birkaç program yükledim ve tam istediğim gibi oldu. Dün artık ekran koruma filmini çıkardım ve ana telefonum olarak kullanmaya başladım. İade etmek zorunda kalan arkadaşlar için üzgünüm. Kaçıranlar için daha da üzgünüm. Ben şanslıydım bu sefer sanırım. Yine de sıfır olmayan cihaz gönderdiği için HB'ye
Cihazını kullanmaya karar verenler için 1-2 program önerebilirim. 1-2 kişi dışında kimse bu konuya birşey yazmadığı için programları isteyene pm'den göndereceğim.
İnş sıfırı vardırda gönderirler, bakıyorum bakıyorum benzer fiyatlara iyi bişey bulamıyorum.
İnşallah sıfırı veya bana gelen gibi temizi vardır da gönderirler. Aşırı memnunum şu an, çok ısındım cihaza. Dediğin gibi o fiyata benzer bir cihaz da yok. Bizi gelişmelerden haberdar et.
İnşallah, cihaz servise gönderilmiş, bakalım ne olacak. Durumu buradan bildiririm.
Başka iade için yolayanlarda vardı, sizlerden ses çektı mı acaba ?
Yenisi yok demekki dün itibarı ile telefonun iadesi kabul edildi. Crea maceramda başlamadan bitti
quote:
Orijinalden alıntı: 2
Yenisi yok demekki dün itibarı ile telefonun iadesi kabul edildi. Crea maceramda başlamadan bitti
Ben değişim formu doldurmadan önce mesaj attım, telefonu değiştirme imkanınız var mı diye... Stokta olmadığı için değişim yapamayız dediler, ben de göndermekten vazgeçtim. İkinci el niyetine garantili bir telefon. Telefonun gerçek adı Techfaith Vista 850. Standby süresi gerçekten azmış, şarjı bittiğinde 4 çubuktayken telefon kendiliğinden kapanıyor. Symbian kulanıyordum, windows mobile da fena değilmiş. Bir sürü program kurdum; ancak nokiada olduğu gibi bunda açık uygulamaları kapatma özelliği yok, programlar açık olunca ram'e fazla yük bindiğinden telefon çok yavaşlıyor. Açık uygulamaları kapatmak için celetask diye bir program kurdum; ancak deneme versiyonu. vista 850'nin özellikleri sitesinde şöyle:
Band Memory LCD Camera
Entertainments Communication
Talk time Standby time Battery EDGE/GSM/GPRS 850/900/1800/1900MHz 1GB + 64MB 2.4’ QVGA TFT 2.0M Main camera
64Poly MP3 / MP4 / MIDI / AAC / WMA / WMV / MSM / MMS ActiveSync / WAP / JAVA / Wifi 802.11b/g / Bluetooth 2.0 / Mini USB / Windows IE browser
200 mins 120 hrs 1100mAh
Verdiğim özelliklerde kayma olmuş, bekleme süresi 120 saat.
Konuşma süresi: 200 dakika
Bekleme süresi: 120 saat Pil : 1100mAh
Bu da daha detaylı özellikleri:
Detailed Technical Specifications of QiGi i3 (Techfaith Vista 850)
Brand: QiGi Browse QiGi devices Manufacturer: TechFaithWireless Browse all devices manufactured by TechFaithWireless Hardware+Designer: TechFaithWireless Project:Codename: Techfaith Vista 850 Browse all devices under Techfaith Vista 850 codename Release:Date: February, 2008 Physical_Attributes Dimensions (width x height x depth): 53 x 111 x 12.5 millimetres 2.1 x 4.4 x 0.5 inches Bounding_Volume: 73.5 cubecentimetres Mass: 95 grams (battery included) Software;Environment Embedded;Operating-System: Microsoft Windows Mobile 6 Standard Browse devices running this OS Operating;System;Kernel: Windows CE 5.2 Microprocessor,-Chipset CPU_Clock: 201 MHz CPU: Texas Instruments OMAP 850 Browse devices based on OMAP 850 Width:of:Machine;Word: 32 bit CPU-Core: ARM926EJ-S Level+1_cache: 8KiB data cache / 16 KiB instruction cache Instruction_Set: ARMv5TEJ Memory,-Storage_capacity RAM-type: SDRAM RAM;capacity: 64 MiB ROM;type: Flash EEPROM ROM_capacity: 1908 MiB ROM;capacity;in:bytes: 2 GB (billion bytes) Graphical_subsystem Display:Type: color reflective TFT display Display+Color-Depth: 16 bit/pixel (65536 scales) Display;Diagonal: 2.4 " (61 millimetres) Display+Resolution: 240 x 320 (76800 pixels) Viewable;Display+Size: 1.44 " x 1.92 " (36.6 x 48.8 millimetres) Pixel;density_(dot-pitch): 166.6 pixel/inch (0.1525 millimetre/pixel) Audio_Subsystem Audio:Channel(s): stereo sound Analog/Digital Converter (Recording): 16 bit nominal quantization 44100 Hz sampling frequency Digital/Analog Converter (Playing): 16 bit resolution 44100 Hz holding frequency Microphone(s): mono sound Loudspeaker(s): mono sound Audio+Output: 3.5mm plug Cellular-Phone Cellular:Networks: GSM850, GSM900, GSM1800, GSM1900 Cellular:Data_Links: CSD, GPRS, EDGE Cellular_Antenna: Internal antenna Call:Alert: 64 -chord melody (polyphonic) Vibrating;Alert: Supported Speakerphone;: Supported Phone_Controller: TI TMS320C55x Control+Peripherals Positioning_Device: TrackBall Primary+Keyboard: Built-in numeric phone keyboard, 16 keys Automatic keyboard backlight (upon press of any key) Directional;Pad: Not supported Scroll-Wheel: Not supported Interfaces Expansion;Interfaces: microSD, microSDHC, TransFlash, SDIO Supports High Capacity (SD 2.0/HC) memory cards with capacity of up to 32GB USB: USB 2.0 client, Hi-Speed (480Mbit/s) USB Series Mini-B (mini-USB) connector Bluetooth_(802.15): Bluetooth 2.0, Internal antenna Wireless_LAN/Wi-Fi+(802.11): IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, 54 Mbit/s Internal antenna Infrared+Gate: Not supported Multimedia-Broadcast Analog-Radio: Not supported Digital:Media-Broadcast: Not supported Built-in+Digital+Camera Sensor_Type: CMOS sensor Resolution: 1600 x1200 pixels (1.92MP) Autofocus_(AF): Not supported Optical-Zoom: 1 x Macro;Mode: Not supported Built-in_Flash: Not supported Camcorder: 176x144 pixels Recordable-Image_Formats: JPG Recordable_Video-Formats: 3GP, MPEG4 Power-Supply Battery;Technology: Lithium-ion battery Battery-Build: removable Battery_Capacity: 1100 mAh Additional-Details Additional:Features: GPRS Class 10 Bluetooth stereo audio profile (A2DP)
Ben şu an için oldukça memnunum telefondan. Tüm beklenti ve ihtiyaçlarımı karşılıyor. Şu an bu temayla kullanıyorum.
bu cihazda yazılım güncelleme hakkında bilgisi olan var mı?