Şimdi Ara

CRDİ mi MULTİJET mi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
4
Favori
7.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam 1.3 astradan sonra 1.6 ceed size ucak gibi gelmeli arkadasimda 1.3 astra vardi bende i30 var 1.6 manuel arkamdan toz topluyordu arac resmen gitmiyor ve gaza basan adam.icin cok yakiyordu astra.Size gore durum nedir? Hayirli olsun bu arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black-Viper

Hocam 1.3 astradan sonra 1.6 ceed size ucak gibi gelmeli arkadasimda 1.3 astra vardi bende i30 var 1.6 manuel arkamdan toz topluyordu arac resmen gitmiyor ve gaza basan adam.icin cok yakiyordu astra.Size gore durum nedir? Hayirli olsun bu arada.

Dogrudur 1.3 astra yokuslu vs kullanimda daha fazla yakiyor. Ceed onun yaninda daha iyi cekiyor ama asil ucak cerato idi ona haksizlik etmemek lazim. Motor titresimi vs tabi eski oldugu icin ceratoda daha fazla ama cekis de ondaydi. Gaz pedalinin dibi yok, 5 kisi ve bagaj dolu iken dik rampalarda klima acik 5. Vitesi neredeyse bitirip 6 olsa dedirtecek cekis vardi. Ceedde Euro5 ayagina kismislar. Ama rabi ki yine de astraya gore gidisi cok iyi.

Bununla beraber yol tutus, direksiyon hassasiyeti ve alt yalitim olarak astra j oturmus ve cok kaliteli bu arac. Ceedin yaninda tas gibi kaliyor. Ceed ise zevkli ama dinamikleri daha geriDe bi arac. Mesela 3. Viteste bi viraji donerken gaza fazla basinca hemen esp giriyor. Astrada espyi goreve cagirsan da gelmiyor cunku gerek kalmiyor kopmuyir araba.

• turkeril kullanıcısına yanıt
    Sizi tarafsiz ve guzel yorumunuz icin tebrik etmek istiyorum tesekkur ederim guzel ve aydinlatici bir yazi olmus dediklerinize bende katiliyorum astra ve ceed icin diger araci kullanmadigimdan bisey diyemiyorum.

• @doctor I

Kendim yol bilgisayarıdna gördüm. Kocaeliden izmire tam 90km hızda cc açtık 3,6 litre yaktı. i30 136hp 6 ileri manuel. He bu arada benline ile kıyaslamadımki bravo ile kıyasladım. arada uçurum var CRDİ kesinlikle Multijet tanımaz. Traktör gibi çalışıyor. 430binde CRDİ starex biliyorum 140 hp 11 kişi olduğu halde 200 görüyor. normal sürüşte şehir dışı 7 litreye kadar iniyor. şehir dışı 28 şehir içi 37 kuruş.
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç tespitler bende 2013 Ceed premium, abimde 2013 1,3 astra j var ancak yol tutuş astradan çok daha iyi, Ceed ile yüksek hızlarda viraja girdim bir defa bile esp ışığı yanmadı bence aracınızı kontrol ettirin bir yerde sıkıntı olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Çok ilginç tespitler bende 2013 Ceed premium, abimde 2013 1,3 astra j var ancak yol tutuş astradan çok daha iyi, Ceed ile yüksek hızlarda viraja girdim bir defa bile esp ışığı yanmadı bence aracınızı kontrol ettirin bir yerde sıkıntı olabilir

Premiumda 17 jant oldugu icin yol tutus 1 tik daha iyi olabilir. Concept icin de yol tutus iyi diyebilirim fakat kore mantalitesi konforu mutlaka cepte tutmak istiyor. Yoksa onlar da daha sert suspansiyon ile daha rijid bi arac yapmasini biliyordur herhalde.

Bahsettigim esp'nin kolay devreye girmesi olayi normal suruste degil de sehir ici virajlarda fantezi amacli ve aracin limitlerini anlama amacli hamlelerde sıkca gordugum bi durum.

Bir baska deyisle mesela 140 ile giderken direksiyonu azcik sola hareket ettirdiginizde sag tekerlekleri on ve arka olmak uzere net hissettirme olayi. Bu bizde biraz eksik oldugu icin slalom testi sonuclarimiz da biraz geride kaliyor. Bahsetigim his avrupalilarin genelinde daha iyi. Ama nedense kianin kullanimi daha tatli, kendini daha cok sevdiriyor.

• Multijet ekonomiktir, bakımı daha ucuzdur, parça sorunu yoktur.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.