Şimdi Ara

cpu kullanımına bağlı fan devrinin artması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    işyerinde kullandığım pc P 4.3.0 üzerine kurulu bir sistem. cpu'yu sogutan stok fanı mevcut.
    nedendir bilmiyorum ama internet tarayıcılarından hernangi birini çalıştırmaya başlayınca cpu kullanımı yüzde 100'lere çıkıyor. cpu kullanımının artması beraberinde fan devrini ikiye katlıyor. 3500 devir ve üzeri çalışan bir fanı sadece bu işyerinde gördüm
    örnegin firefox üzerinde 2 veya daha fazla sekme açıksa fan gürültüsü başlıyor.
    şu an cpu'yu en az yiyen chorome ile bağlanmaktayım ama bunda da 3-4 sekme açınca gürültü yine başlıyor. illede explorer 6 'da olduğu gibi tek pencere üzerinden bağlanalım internete

sorunun yazılımsal olma ihtimali var mı?
    çünkü aynı özellikteki diğer bilgisayarlarda fan gürültüsünden eser yok. bu nedenle sorunun donanımsal olduğunu düşünmüyorum
    pc de nod32 yüklü.
    eğer sorun yazılımsal ise NOD32'nin bulamadığı virüs veya trojan yemiş olabilirmiyim?
    fikri olan varsa veya benimle aynı sorunu yaşayıp da çözen birileri varsa bilgilerini paylaşsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilgezer -- 20 Nisan 2010; 12:46:19 >

• fanın ömrü dolmuş gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Love You My Angel

fanın ömrü dolmuş gibi

bilgisayarı benden önce bir arkadaş kullanıyordu onda gürültü yapmıyordu.
    sonra kendi hdd mi takıp ben kullanmaya başladım. şimdi harddiske tümden format atmak da olmaz...
    arşiv var hayat memat meselesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcgamebeer

quote:

fanın ömrü dolmuş gibi

sonra kendi hdd mi takıp ben kullanmaya başladım. şimdi harddiske tümden format atmak da olmaz...

ozaman bi görev yöneticisine bak hocam cpu kullanımı % kaç ? yabancı bi uygulama varmı falan
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pcgamebeer

quote:

fanın ömrü dolmuş gibi

ozaman bi görev yöneticisine bak hocam cpu kullanımı % kaç ? yabancı bi uygulama varmı falan

yabancı bir uygulama göremedim sadece charome yiyor
     cpu kullanımına bağlı fan devrinin artması

• Hocam sorun virus sanırım. Sağlam bir antivürüs ile tara trojan remover kullan. Aynı sorun bendede vardı bunları yaptım düzeldi
  • Fanin ufledigi metal yapraklar tozlanmis olabilir. Kasayi acip bak. Ozellikle p4 lerin fanlari cok cabuk tozlaniyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU Kullanımındaki Dalgalanma
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim dizüstünde de işlemcinin yüksek kullanılması sorunu var, özellikle bazı klasörleri açtığımda explorer.exe %97 civarında çalışıyor. Normal kullanımda açık olan bütün uygulamalar bunlar. Buyrun inceleyin, sorun ne olabilir?

http://img315.yukle.tc/image.php?id=5012.JPG
    http://img315.yukle.tc/images/5012.JPG

edit: öfff fotografı siteye koyamadım bir türlü, ikinci linke tıklayın bakın, sinir oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 20 Nisan 2010; 15:18:36 >

• İşlemcinin üstündeki fanı sıkı takın tam oturmamış ise işlemci yeterli derecede soğumaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.