Şimdi Ara

CPU 96 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kuzenim bilgisayarının uzun zamandır sorunlu olduğunu söylüyordu.servise götürüp getirdi adam kaç defa bi sonuç olmadı.geçenlerde ben bios tan sıcaklıklarına baktım ve işlemcinin 68 derece olduğunu gördüm.daha sonra windows a everesti kurdum ve bi program çalıştırdım , işlemci bi anda 80 küsür derece oldu ve 5 dakika içinde 96 derece olup pc dondu.aynı şeyi bikaç defa yaptım en fazla 10 dakika dayandı.msn ve internet kullanınca donma yok ama film bile açsan pc donuyodu...kasanın içi çok tozluydu içini iyice temizledim ama sıcaklıkta bir fark olmadı tekrar açıp işlemciye bakayım dedim ve işlemciye termal pad yada macun sürülü olmadığını gördüm.kuzen e bilgisayarı açmamısını söyledim yarın gidip termal macun sürmeyi ve birde sağlam bir cpu soğutucusu almayı düşünüyorum sizlerin tavsiyesi nedir iyi bir cpu soğutucusu yada başka bir öneriniz varsa bekliyorum.herkese teşekkürler...

işlemci p4 dual core 3 ghz

• Sıcaklıklar çok yüksek. Bilgisayarın kapanması , reset atması cok doğal. Uyarıyorum, bilgisayar reset atııkca sizde inat eder gibi yine açarsanız, işlemcinizi veya anakartınızı kaybedebilrisiniz, haberiniz olsun..
    Kasanın içi temizlediniz ise fanların çalıştığından emin olun. Scaklıklar anormal fazla. Bende P4 3ghz kullanıyorum + oc ile 3.7 çalışıyor ama scaıklık yükte 50C. Stock fan ile..
    Termal macun öyle ahım şahım bir etki etmez, ama sürün. Güzelde bir cpu sogutucu alın.. Bir tane önereyim.

ZEROTHERM NIRVANA 120MM CPU SOĞUTUCU

• 2 adet fan var ikiside çalışıyor...

şu soğutucu nasıldır acaba

bize 96 dereceyi 50 lere düşürecek bir soğutucu lazım...
  • Evet aynısını ben de yaşamıştım. Bir ara bir tamir işlemi sırasında bilgisayarı termal macunsuz çalıştırmayı denediğimde 90 derecelerde geziniyordu. Termal macunu sürünce 48-49 dereceye düştü "ohannes" dedim. O kadar fark etmesini beklemiyordum şok olmuştu.. Heey hey.. Anılar..

Neyse.. Toz 15-20 dereceye ve termal macun eksikliği de 50 dereceye kadar farkettirir. Zerotherm Nirvana fana ise değer biçilemez... Kasam tamamen tozsuz, yan panel açık, egzos fan yok, işlemcim P4 Prescott 3.2 (çok ısınan bir modeldir eskiden 45 altını hiç görmezdi) ona rağmen CPU sıcaklığı 1000RPM'de 25C! Sistem (anakart) sıcaklığı 35C derece... 10 numara fan koy sepete götür memlekete! Ben kefilim fana..

• önerdiğiniz soğutucu kdv dahil 99 ytl.o fiyata ısınmayan yeni yada ikinci el bir işlemci almak daha mantıklı değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mj_pelit

önerdiğiniz soğutucu kdv dahil 99 ytl.o fiyata ısınmayan yeni yada ikinci el bir işlemci almak daha mantıklı değil mi?

E2160 veya E2180 gibi işlemcileri 110-120 ytl arası bulabilirsiniz. Stock fanları yeterli olucaktır. Kasa fanını ise 12cm bir fan ile değişirtirirseniz stabil bir sistem oluşturursunuz.
  • yardımlarınız için teşekkürler....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu 70 derece!!!
    15 yıl önce açıldı
    80 derece anakart sıcaklığı
    11 yıl önce açıldı
    İşlemci 95 derece !
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • almışken iyi bir şey al Sana tavfiyem zalman 9600led biraz tuzlu ama ısıyı 96 yı 40 dereceye kadar düşürecektir...
  • ben lga 775 kullanıyorum sıcaklık gayet normal bence verilen soğutucular gayet iii kaçırmasın alan kişi zeroterm nirvana lga uyumlu oldugunu da öğrendik amd serilerine alışıktım hep
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.