Şimdi Ara

Çözülemeyen sorun: 2. Vites Tekleme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bir konuda yardıma ihtiyacım var.

Aracımla motor sıcak-soğuk farketmiyor, çoğu zaman 2. viteste gidemiyorum.

Gazdan ayağamı az biraz çektiğim anda sanki bir el tutuyor aracımı, sabit bastığımda hafif hafif ileri geri yapıyor. İleri geri sallan dur.

Gaz verdiğimde sorun olmuyor. Devirlenince sıkıntı çıkarmıyor.

Bu sorunu 2000-2500 devir arası yapıyor.

Motorun çalışması, sesi, ivmelenmesi vs. kusursuz. Titreme, çalışırken sarsıntı vb. hiçbir sorun yok. Herhangi bir olumsuzluğu yok.

Aynı aralıkta, hızda 3. vitese taktığımda sorunsuz, sarsıntısız gidiyor araç. Hızlanması vs sorunsuz oluyor 3. viteste. 2. viteste yaptığı abidik-gubidik tepkileri yapmıyor.

şehir içi 3. vites geziyorum bu nedenle bu aralar.

Bujiler, filtreler değişti, değişen birşey olmadı.

Araç chevrolet, lacetti. 1.6 109 hb benzinli.

Çevrede anlayan olmayınca da bilmeyenlere ellettirmek istemiyorum pek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KoLCu_ -- 24 Haziran 2011; 0:48:57 >

• merhaba;

aynı sorun bende de var; sorununuzla ilgili bir gelişme kaydettiniz mi?
    2000 Volkswagen Polo 1.4 75 Bg 2013-2014 (Km 122.000-126.000)
    2000 Volvo S40 2.0 136 Bg 2014-2020 (Km 160.000-284.000)
    2020 Fiat Egea 1.4 95 Bg 2020-2022 (Km 4500-43000)
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)
  • Konu baya bi hort ancak görüpte değerlendiren olabilir. Egr bu probleme zamanla yol açabiliyor onun dışında tüm Ecotec motorlarda mevcut gaz kelebeği aynı şekilde buna sebeb verebiliyor.
    tamircim boğaz kelebeğinin sağlam olduğunu söylüyor, temizlik ve adaptasyonun sorunsuz olduğunu söylüyor. ancak sorun devam ediyor.
    Boğaz kelebeğinin kontrolü için izmir de sağlam bir usta bulmam gerekecek galiba... Arızalı olduğundan emin olmadan bir boğaz kelebeğine de deneme olsun diye min.500 tll ödemek istemediğimdendir bunca araştırma ve soruşturma...

Orijinalden alıntı: canerg

Konu hort olmuş ancak sorunlar hort olmadı ne yazık ki :(
    tamircim boğaz kelebeğinin sağlam olduğunu söylüyor, temizlik ve adaptasyonun sorunsuz olduğunu söylüyor. ancak sorun devam ediyor.
    Boğaz kelebeğinin kontrolü için izmir de sağlam bir usta bulmam gerekecek galiba... Arızalı olduğundan emin olmadan bir boğaz kelebeğine de deneme olsun diye min.500 tll ödemek istemediğimdendir bunca araştırma ve soruşturma...

2. sanayi sitesinde Besim usta var bu işin uzmanı sayılır. Benim karbüratörle işlgili sorunum olduğu vakit direk ona giderim halleder.
    Yanlız şimdi dükkana oğlu bakıyor her halde, siz babasını bulabilirseniz aracınızı o na baktırın, size bir fikir verebilir. Besim usta kır saçlı, gözlüklü, ve parmaklarından biri eksik.

http://rehber.11880.com.tr/details/54d5_5c0d47hc_6d11cea6d752bk515e

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim arabamda da var di benzer sorun yanliz sizinki kadar degil buji kablosu degisti sikinti kalmadi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaçatı

quote:

Konu hort olmuş ancak sorunlar hort olmadı ne yazık ki :(

2. sanayi sitesinde Besim usta var bu işin uzmanı sayılır. Benim karbüratörle işlgili sorunum olduğu vakit direk ona giderim halleder.
    Yanlız şimdi dükkana oğlu bakıyor her halde, siz babasını bulabilirseniz aracınızı o na baktırın, size bir fikir verebilir. Besim usta kır saçlı, gözlüklü, ve parmaklarından biri eksik.

http://rehber.11880.com.tr/details/54d5_5c0d47hc_6d11cea6d752bk515e

2. ve 3. sanayiden çıkmıyor sayılırım zaten.
    Besim ustayı da denerim, sorun değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: babapars

Benim arabamda da var di benzer sorun yanliz sizinki kadar degil buji kablosu degisti sikinti kalmadi

Tekleme olduğunda bizde ilk önce ateşleme sistemini elden geçirdik zaten. LPG li araçlarda özellikle buji kabloları çabuk yıprandığından lpg ustaları da ilk onu değiştirtiyor.
    ilk başlarda kablo değişimi sonrası kerkinmeyi kısmen kesmese de azaltıyordu. Ancak özellikle düşük viteslerde hissedilmemesi neredeyse imkansız olmaya başladı.

canerg22 sa. önce, 10:20 merhaba; forumda bahsettiğiniz aracınızdaki sarsıntı problemini giderebildiniz mi? aynı sorun bende de var ve ne yazık ki hala çözemedim? _KoLCu_Kayıt Tarihi: 11 Eylül 2004 şikayet11 sa. önce, 20:57 Aşağıda alıntıladım çözümü, o aşamaları sırayla denemelisiniz.

Buji değişti düzelmedi.
    Bujı kablosu değişti düzelmedi
    Ateşleme bobini değişti düzelmedi
    Oksijen sensörü denendi olmadı
    Erg değişti olmadi

Boğaz kelebeği temizlendi, adaptasyon yapıldı, yazılım güncellendi araba sorunsuz hale geldi. Diğer tüm parçaları geri verip 40 tl masraflar halledildi : )

canerg az önce merhaba;
    yukarıdaki işlemlerin hepsini yaptım. boğaz kelebeğini de defalarca temizletip adaptasyon yapıldı ama sorun devam ediyor. Bu yüzden başka usta ya gösterme niyetindeyim:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canerg -- 16 Şubat 2014; 8:13:06 >

• Manuel mi? Baskı balatanız ne durumda? İlk anda tam kavramayı oturtamıyorsa balata bitik olabilir, volana da zarar vermiş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Manuel mi? Baskı balatanız ne durumda? İlk anda tam kavramayı oturtamıyorsa balata bitik olabilir, volana da zarar vermiş olabilir.

Aracım manuel, balatalarda da problem yok.
    İlk başlarda sorun ateşleme sisteminde sanmıştım ama hepsi elden geçti...

Şimdi boğaz kelebeğinden kaynaklandığına inanıyorum ama test edecek ve kontrol edecek usta problemi var izmir de?
    Araba rölantide çalışırken yada boşta giderken sorun yok; problem araç vitesdeyken gerçekleşiyor. Gazı kestiğinizde ve tekrar gaz verdiğinizde kerkinme (ileri geri sarsma) yapıyor.

Aslında araç vitesdeyken gaz verilmediği zaman gaz kelebeğinin kapalı olması gerek miyor mu?

Orijinalden alıntı: Edward A. Murphy

motor kulakçıklarındaki sorun da bu şekilde ileri geri sarsma yapabiliyor diye biliyorum.
    gaz pedalından ayağınızı bir anda çekince özellikle kendini hissettiriyor.

Motor kulakçığı önerisini ilk sizden duyuyorum. kontrol ettirmekte fayda var...
    Ama araç boşta giderken bunu yapmıyor, yada fren yaparken?

quote:

Orijinalden alıntı: Edward A. Murphy

motor kulakçıklarındaki sorun da bu şekilde ileri geri sarsma yapabiliyor diye biliyorum.
    gaz pedalından ayağınızı bir anda çekince özellikle kendini hissettiriyor.

Motor kulakçığı önerisini ilk sizden duyuyorum. kontrol ettirmekte fayda var...
    Ama araç boşta giderken bunu yapmıyor, yada fren yaparken?

bizde kangoo 1.5 dci var. alt viteslerde gaz pedalinden ayağınızı ani çekerseniz araba bi anda yığılıyo.
    çekişte vs herhangi bir sıkıntı yok.
    renault servisinde usta kulakçıklardan olur o dedi. fakat henüz değiştirmedik.400-500 lira gibi ücret söylemiştiler.

sizin sorununuzla ne kadar alakadar bilmiyorum ama böyle bişey var mı yok mu sorgulamakta fayda var.

• Dün tamircim elinde bir tane 2004 model lacetti olduğunu ve deneyip kendi aracımla karşılaştırmam için beni sanayiye çağırdı.
    Aracı kullandım ve aynı problemin diğer araçta ta olduğunu fark ettim. tamircimin dediğine göre ilk üretim lacettilerde daewoo motor kullanılmış ( doğrudur, aracımda daewoo motor var), bu motorlarda özellikle düşük viteste sarsıntı problemi var diyor.

Aramızda 2004 model aracı olup bu problemi yaşayan yada yaşamayan arkadaş var mıdır?

Sonraki üretimlerde opel motoru kullanıldığı için böyle bir problem yokmuş...

Dün tamircim elinde bir tane 2004 model lacetti olduğunu ve deneyip kendi aracımla karşılaştırmam için beni sanayiye çağırdı.
    Aracı kullandım ve aynı problemin diğer araçta ta olduğunu fark ettim. tamircimin dediğine göre ilk üretim lacettilerde daewoo motor kullanılmış ( doğrudur, aracımda daewoo motor var), bu motorlarda özellikle düşük viteste sarsıntı problemi var diyor.

Aramızda 2004 model aracı olup bu problemi yaşayan yada yaşamayan arkadaş var mıdır?

Sonraki üretimlerde opel motoru kullanıldığı için böyle bir problem yokmuş...

günceldir arkadaşlar...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.