Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] USB'den iso dosyasını boot etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

USB'ye boot özelliği olan birden fazla .iso dosyası (linux mint, pardus, windows kurulum, acronis vb gibi) kopyalayacağım. bilgisayarı usb'den başlattığımda listede gösterilen iso dosyalarından seçtiğim birini boot ettirmek isityorum. Bunu nasıl yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucius-132 -- 19 Mayıs 2015; 12:20:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lucius-132

merhaba. herkese iyi forumlar.

USB'ye boot özelliği olan birden fazla .iso dosyası (linux mint, pardus, windows kurulum, acronis vb gibi) kopyalayacağım. bilgisayarı usb'den başlattığımda listede gösterilen iso dosyalarından seçtiğim birini boot ettirmek isityorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Usb installer diye bir program var. Onu kullanarak her türlü iso dosyasını bootable olarak usb belleğe yazdırabilirsin. Şu adresten indir :
    http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/#button

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeş, mesajımda birden fazla iso dosyası demiştim. burada tek bir iso dosyasını usb'ye yazdırma var. ve bu dosyayı boot eder. eyvallah... ama benim istediğim tam olarak bu değil. usb'ye sadece iso dosyası kopyalayacağım. örneğin flash disk f: olsun. F sürücüsüne f:\pardus.iso f:\windows7.iso f:\windows8.iso f:\acronis.iso dosyası şeklinde kopyalayıp bilgisayar açılırken hangi iso dosyasını boot etmek istediğimi sorunca ben seçebilmeliyim. dediğin yöntemde flash diskle sadece bir tane iso dosyasını boot edebiliriz. 4 tane iso için 4 flash disk gerekecek.
  • quote:

kardeş, mesajımda birden fazla iso dosyası demiştim. burada tek bir iso dosyasını usb'ye yazdırma var. ve bu dosyayı boot eder. eyvallah... ama benim istediğim tam olarak bu değil. usb'ye sadece iso dosyası kopyalayacağım. örneğin flash disk f: olsun. F sürücüsüne f:\pardus.iso f:\windows7.iso f:\windows8.iso f:\acronis.iso dosyası şeklinde kopyalayıp bilgisayar açılırken hangi iso dosyasını boot etmek istediğimi sorunca ben seçebilmeliyim. dediğin yöntemde flash diskle sadece bir tane iso dosyasını boot edebiliriz. 4 tane iso için 4 flash disk gerekecek.

Haa anladım dediğini. Bak ben nasıl yapılır bilmiyorum ama Flash diski bölme olayını araştır. Bunu başarabilirsen.;örneğin 8gb bir Flash belleği 4e bölerek her bir 2gb a farklı bir iso kurabilirsin. Ama dediğim gibi, önce Flash belleği bölmeyi araştırman lazım. Daha önce hiç yapmadığım için bu konuda yardımcı olamam.

• quote:

kardeş, mesajımda birden fazla iso dosyası demiştim. burada tek bir iso dosyasını usb'ye yazdırma var. ve bu dosyayı boot eder. eyvallah... ama benim istediğim tam olarak bu değil. usb'ye sadece iso dosyası kopyalayacağım. örneğin flash disk f: olsun. F sürücüsüne f:\pardus.iso f:\windows7.iso f:\windows8.iso f:\acronis.iso dosyası şeklinde kopyalayıp bilgisayar açılırken hangi iso dosyasını boot etmek istediğimi sorunca ben seçebilmeliyim. dediğin yöntemde flash diskle sadece bir tane iso dosyasını boot edebiliriz. 4 tane iso için 4 flash disk gerekecek.

Eğer bir şekilde başarabilirsen, mutlaka bana da haber ver. Benim de tam olarak böyle bir şeye ihtiyacım var.

• Bugün win 8.1 Pro ile format atmayı denedim iso dosyamda problem çıktı güvenilir bir linkten bana gönderebilir misiniz özel mesaj olarak teşekkür ederim şimdiden

• Tek usb de farklı iso dosyalarını görmek ilginç olur. Mesajım bulunsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu konu ilgini çekebilir :http://7.enpedi.com/2011/01/super-bootable-usb-disk.html?m=1

Ben yarın, olmadı öbür gün deniycem şahsen. Müsait olduğunda bi dene bakalım

• forumda neler varmış neler...http://forum.donanimhaber.com/m_71579104/tm.htm

burada acronis için anlatılmış, gerekli dosyalar da var içinde ama üstteki linkten de menu.lst dosyasında nasıl değişiklik yapılabileceğini incelersek tam da istediğimiz gibi oluyor... test edildi, onaylandı...
    (en iyi tarafı: USB'de iso'dan başka sadece 2 dosya (251KB) ile hallediliyor)

teşekkürler DH Forum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucius-132 -- 17 Mayıs 2015; 23:39:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asmadavulcu

Bugün win 8.1 Pro ile format atmayı denedim iso dosyamda problem çıktı güvenilir bir linkten bana gönderebilir misiniz özel mesaj olarak teşekkür ederim şimdiden

Mesaj attım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş ben windows 7 x64 kullanıyorum. windows 8'e geçmedim henüz. geçmeyi de düşünmüyorum. o yüzden windows 8.1 iso dosyası yok, sağdan soldan araştırmadım da... ayrıca ben ingilizce kullandığım için torrent'ten indiriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucius-132 -- 18 Mayıs 2015; 23:57:51 >
  • quote:

kardeş ben windows 7 x64 kullanıyorum. windows 8'e geçmedim henüz. geçmeyi de düşünmüyorum. o yüzden windows 8.1 iso dosyası yok, sağdan soldan araştırmadım da... ayrıca ben ingilizce kullandığım için torrent'ten indiriyorum.

Ne demek istediğinizi anlamadım

• lucius-132 kullanıcısına yanıt
    usb menü hazırlamak istiyorsun sanırım. bilgisayarı başlattığında usbye gireceksin oradan menü çıkacak istediğini seçip ona göre işlem yapacaksın. onu yapan bir kaç program var internette bulabilirsin.

https://www.technopat.net/2014/01/24/isletim-sistemi-kurulumu-icin-usb-hazirlama/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elodea101

quote:

kardeş ben windows 7 x64 kullanıyorum. windows 8'e geçmedim henüz. geçmeyi de düşünmüyorum. o yüzden windows 8.1 iso dosyası yok, sağdan soldan araştırmadım da... ayrıca ben ingilizce kullandığım için torrent'ten indiriyorum.

Kardeş bende windows 7 lisansı var. laptop alırken orjinal aldım. istediğin windows 8 Pro iso bizde yok. Lisans satın alıp yasal windows kullanın, kafanız rahat etsin.
  • teşekkürler kardeşim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Elodea101

quote:

Kardeş bende windows 7 lisansı var. laptop alırken orjinal aldım. istediğin windows 8 Pro iso bizde yok. Lisans satın alıp yasal windows kullanın, kafanız rahat etsin.

windows 8 falan istedigim yok arkadas istemiş bende ona linkini verdim beni nasıl bagladın bu konuya anlayamadım

• kardeş. özür dilerim. hep şu windows 8 isteyen davulcu yüzünden oldu :D nasıl oldu da dikkatsizliğime geldiyse... onun yerine seni etiketlemiş oldum. kusura bakma..
  • lucius-132 kullanıcısına yanıt
    Sorun değil :)

• Y. U. M. I adlı program ile yapabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.