Şimdi Ara

[Çözüldü]Pc topladım ama ekrana görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
22.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet pc topladım ama ekrana görüntü gelmiyor.
    İşlemci:FX-6100
    Ram:Kingston HyperX blue 1600mhz 8gb
    Hdd:Wd blue 1tb
    Anakart:Msi 970a-g43
    Psu:Zalman Zm500-le
    Ekran Kartının modelini bilmiyorum. İlerde almayı düşünüyorum yenisini bu eski kart. Üstünde filan yazmıyo ne olduğu. Ama çalışıyor fanı çalışıp ısınıyor yani. Kasa eski kasam. Tüm fanlar ve harddisk çalışıyor. Vga kablo çalışıyor,monitör çalışıyor denendi.

Neden olabilir?

Edit:0 ekran kartı ile denedim açılmadı. Kasadan söküp uzay kasa yaptım açıldı sonrasında eski kartımı taktım oda açıldı. Biosa girdim çarpanı 20 yaptım 4 ghz olarak açtım sonra FSB değerini 225 yaptım resetledim bu sefer klavyeyi okumadı. Biosu sıfırlamak için pili çıkarıp pilsiz açtım yine geldi ekran sonra pili taktım yine gitti hala da gelmedi. Çok garip anakart arızalı galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genso -- 29 Ocak 2016; 2:58:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

PC Topladınız Ancak Ekrana Görüntü Gelmiyor: Nedenleri ve Çözümleri

Yeni veya topladığınız bir PC'de görüntü sorunu yaşıyorsanız, sorunun nedenleri ve olası çözümleri şunlar olabilir:

• Güç Bağlantısını Kontrol Edin: Bilgisayarınızın hem anakartına hem de ekran kartına doğru şekilde güç verildiğinden emin olun. Tüm güç kablolarının sağlam ve düzgün bir şekilde takılı olduğundan emin olun.

• Monitörü kontrol edin: Monitörünüzün açık olduğundan ve bilgisayarınıza doğru şekilde bağlı olduğundan emin olun. Farklı bir monitör veya kablo kullanmayı deneyin.

• Anakartı Kontrol Edin: Anakartınızın doğru şekilde takıldığından ve hasar görmediğinden emin olun. Gerekirse, anakartı yeniden takmayı deneyin.

• Ekran Kartını Kontrol Edin: Ekran kartınızın doğru şekilde takıldığından ve hasar görmediğinden emin olun. Gerekirse, ekran kartını yeniden takmayı deneyin veya farklı bir ekran kartı kullanın.

• BIOS Ayarlarını Kontrol Edin: BIOS ayarlarınıza erişin ve ana ekran cihazının doğru şekilde yapılandırıldığından emin olun.

• Donanım Çatışmalarını Kontrol Edin: Aygıt Yöneticisi'ni kullanarak herhangi bir donanım çatışması olup olmadığını kontrol edin. Çatışmalar varsa, bunları çözün.

• Sürücüleri Güncelleyin: Ekran kartı ve diğer ilgili cihazlar için en son sürücülerin yüklü olduğundan emin olun.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala görüntü gelmiyorsa, sorun daha karmaşık olabilir ve bir bilgisayar teknisyenine başvurmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • genso kullanıcısına yanıt
    Bağlantıları doğru yapmanıza rağmen görüntü yoksa eski dediğiniz ekran kartınızda sorun olabilir. Başka kasada denemenizi öneririm.

[Çözüldü]Pc topladım ama ekrana görüntü gelmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 25 Ocak 2016; 17:16:46 >
  • Bağlantılar doğru bahsettiğiniz bağlantıyıda yaptım. Galiba ekran kartına sorun ki inşallah öyledir diğerleri 0 parça sorun olursa kötü.

2-Buyuk ihtimalle ramde sorun olabilir
    Ram tekse sıkı sıkıya takin 2 taneyse tekini sikica takin calistirin sonra digerini yakin. Baska bir problem gozukmuyor karti degistirdiginize gore.

İşlemciye bir bakın ve ramlerden birini takın sadece. Aklıma gelenler bunlar.
    Türklük, Atatürk ve Cumhuriyet vazgeçilmezim. Küfür edene küfür etmekten çekinmem. Dini bütün gruplar tehlikelidir ve düşmanımdır. Din eğitimini sadece Devlet verir, gerisi çıkarcıdır. Fesli köpek, Armağan gibi Türk düşmanlarını örnek verenlerle çarpışırım.
  • Çok çok büyük ihtimalle sorununuz ekran kartında. Başka bir kartla deneme şansınız varsa deneyin bakalım ne çıkacak
    Intel Core i7 4790K 4.0 GHz İşlemci || MSI GeForce GTX1070 Ti GAMING 8GB Ekran Kartı || ASUS H97-PLUS DDR3 1600 MHs Anakart ||CORSAIR 8GB (2x4GB) Dual Kit Ram || WD3.5" 1TB Caviar Harddisk || Samsung 120 Gb 850 EVO SSD || COOLER MASTER HYPER LGA || LOGITECH G502 Proteus Spectrum RGB || LOGITECH G410 ATLAS SPECTRUM Klavye || STEELSERIES QcK HEAVY MOUSEPAD 6mm || HyperX Cloud 2 7.1 Gaming Headset || CORSAIR Carbide Spec-Alpha Siyah/Kırmızı Kasa
  • Teşekkürler Ram'i 4 slotada tek tek sıkı sıkı oturtup denedim(tek modül) değişme yok. İşlemciyi yeni kontrol ettim sıkıntı yok. 24 pinlik anakart, 8 pinlik CPU beslemeseni tekrardan taktım. Harddiski tamamen söküp bir daha vidaladım. Ha durum aynı. Galiba bu ekran kartıda sorunlu. Modeli AX3650'ymiş bunun

• ram kontrolu yap öncelikle, tek ramle açmayı dene görüntü alırsan digerini sonra takarsın , baglantı güç kablolarını gözden geçir.. ekran kartının pin girişlerini kontrol et eger pin girişi var ise.. power ı kontrol et. anakartın onbord vga girişinden görüntü almayı dene fakat bundan önce ekran kartını çıkar.. alırsan zaten sorun ekran kartındadır. sök tak yaparken işlemler sırasında kasanın kapalı olmasına dikkat et.
    işlemcini söküp yeniden tak dikkatlice, bunlarda olmassa çalısan baska bir ekran kartı dene .. iyi sanslar..
  • @jacquer
    Yukarıda belirttiğim gibi denedim ancak onunda çalıştığı kesin değildi illa masraf çıkacak gibi.
    @m3lancoli
    Tek modül hocam 4 slotada az önce denedim. Yükarı da tüm söylediklerinizi yaptığımı belirttim ancak bir daha yazayım güç kablolarını çıkarıp taktım. Ekrna kartı beslemesi bulunmuyor. Anakart onboard ekran kartı desteklemiyor. Kasa kapalıyken nasıl söküp takacağım anlamadım? İşlemciyide az önce kontrol ettim. Tek neden ekran kartına çıkıyor yine bilgisayarcı dediğimiz kazıkcılarda en ucuz 2.el ekran kartı 100 lira ki 100 liraya 0 5450 bulunabiliyor. Bunu alsam ileride kaça satabilirim en ucuz 55 tlye satan var ancak 5-6 ay sonra bunu 70 liraya satabilir miyim?

• 5570 al işini görecektir satarkende pek zorlamaz seni, işlem yaparken yani ram ekran kartı çıkarıp takarken powerin guc dugmesini yada power fısını cekerek yap çünkü anakart üzerinde hala belirli bir akım kalıyor devre vb parçalara zarar verebilirsin açısından dedim, ihtimalleri aza indirmek iyidir.. sorunun muhtemelen ekran kartı gibi gözüküyor .. son olarak power supply 0 degilse baska bir power tak dene elinde varsa.. bazen sorun en basit şeylerden gözden kaçabiliyor..
  • Yani baska cikar yol kalmadi anakart islemci ram hepsi tamamsa sorun ekran kartindadir. 2 yillik kutusuz 5450yi 50tlye sattim ancak almaya degmeyecek bir kart. Full hd film izletir birkac eski oyun oynarsiniz o kadar. 6570 en dusuk seceneginiz olsun 2. Elde 120tl civarina 4850 falanda bulabilirsiniz butce azsa her zaman 2. Elden yanayim.

İnternetten ikinci el düşünmüyorum çok sıkıntı çıkıyor. 2 yıllık 5450 50 tl ediyorsa 5 aylık 75 tl eder diye düşünüyorum. 102 alış 75 satış 37 tl fazla bir şey değil ama elimde kalırsa sıkıntı büyük. Kalma ihtimali düşük ama en kötü 60 liraya satar 15 lira daha zarara girerim. Neyse öyle yapıcam gibi.

Orijinalden alıntı: m3lancoli

kartı baska kasaya tak calısıyorsa . sorun anakart, anakart pcı slotu gibi duruyor.. görmeden birsey diyemem :)

Sistemi kasa dışına kurdum çalıştı. Hatta eski ekran kartı ile bile çalıştı. Garip, galiba şase yapıyor. Bunu nasıl çözebilirim?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.