Şimdi Ara

[Çözüldü] PC'den TV'ye görüntü gitmiyor(HDMI bağlantılı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HDMI dışında bir girişi olmayan TV ile yeni topladığım ve anakartında HDMI girişi olmayan, sadece taktığım ekran kartının HDMI çıkışını kullanabildiğim bir PC kasası arasında görüntü aktaramama sorunum var. Ekrana görüntü gelmiyor ve halihazırda hdd içinde bir sistem kurulu olmadığından, ben sıfır kurulum yapamıyor yani format atamıyorum. Bazı kaynaklarda "bios ekranı TVlerde görünmüyor" şeklinde okudum. Bazıları "sadece kablodan kaynaklı" dedi ve ben bunu pek olası görmüyorum şuan aynı kablo ve aynı TV ile dizüstü bilgisayarımdan bu mesajı yazıyorum. Bu konuda bilgi sahibi insanlar beni bilgilendirip belki sorunumu çözebilirse çok sevinirim. Şuan monitör alamadığım için kasanın performansını test edemiyor ayrıca parçaların durumunu göremiyorum. Benim bu TV ile bu kasaya format atabilmem için ne yapmam gerekiyor ?

Sorunun çözümü en alttadır!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcalabehcet -- 31 Ağustos 2016; 1:38:04 >

• parcalabehcet kullanıcısına yanıt
    Ekran kartında sadece hdmi mı var yoksa vga veya dvi da var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartımda 1 adet hdmi 1 adet dvi 3 adet display port 1.2 var. vga çıkışı yok. vga çıkışı anakart üzerinde var fakat TVde hdmi ve scart haricinde bir giriş yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcalabehcet

ekran kartımda 1 adet hdmi 1 adet dvi 3 adet display port 1.2 var. vga çıkışı yok. vga çıkışı anakart üzerinde var fakat TVde hdmi ve scart haricinde bir giriş yok.

O zaman hdmi to dvi kablo alıp, dvi dan görüntü almayı dene. Ekran kartının marka ve modelini yazar mısın

• hocam msi gaming x serisi gtx 1070 ekran kartım. axen marka tv 32inç. ben yarın dediğiniz kabloya bakacağım fakat bu işin TV ile ilgili olduğunu düşünüyorum. sırf deneme amaçlı kasasını TVye bağlayıp bios ekranını görebilen birileri çıkarsa işin kablo ve ekran kartı arızası yanlarına kafa yormam gerekecek. ama genel olarak "TV ile bios ekranını göremiyorum" diyen birçok kişi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcalabehcet

hocam msi gaming x serisi gtx 1070 ekran kartım. axen marka tv 32inç. ben yarın dediğiniz kabloya bakacağım fakat bu işin TV ile ilgili olduğunu düşünüyorum. sırf deneme amaçlı kasasını TVye bağlayıp bios ekranını görebilen birileri çıkarsa işin kablo ve ekran kartı arızası yanlarına kafa yormam gerekecek. ama genel olarak "TV ile bios ekranını göremiyorum" diyen birçok kişi var.

Bende Hyundai marka tv ve msi gt220 vardı. Hem hdmi hem de vga dan görüntü aldım. Bios görüntüsünü de. Format bile attım. Fakat nedenini hala bilmiyorum, hdmi ile görüntü çok bebattı. Artık kablo mu dandik(10tl),ekran kartı mı yoksa tv mi bilmem. Ama sonuçta görüntü aldım yani.

• Hocam senin ekran kartının dvi d si var.

Resimle karşılaştırdım.

Şu işini görebilir :

http://www.hepsiburada.com/dark-hdmi-disi-dvi-d-erkek-24-1-donusturucu-dk-hd-afhdmixmdvi-pm-bs42334
    Bu mesaja eklenen görseller:

[Çözüldü] PC'den TV'ye görüntü gitmiyor(HDMI bağlantılı) [Çözüldü] PC'den TV'ye görüntü gitmiyor(HDMI bağlantılı)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok teşekkür ederim hocam. kablo dönüştürücüsünü temin edip tekrar deneyeceğim. yarın inşallah bu sorunu çözüp testlerimi yapabilirim. ekran kartının arızalı olmamasını umuyorum.
  • Sorunun Çözümü : TV ayarlarından Görüntü Oranı kısmından 4:3, 16:9, Tam gibi değerler görüyorsanız bu kısmı Otomatik yapmanız gerekiyor. Eğer Otomatik değilse bios ekranı görüntüsünü vermiyor. Bu Sunny - Axen 32 ekran TV de işe yaramış yöntemdir. Genelde de çözüme bu yolla ulaşabilirsiniz. Herkese iyi forumlar :)
  • Bende de ayni sorun var sinyal yok hatasi aliyorum tvden. Kablo denedim donusturucu denedim bazen windows baslatiliyor ekrani yesilimsi sekilde gorunuyo sonra tekrar sinyal yok hatasi. 1 2 aydir sıkıntısız kullaniyordum tvyi bi actim bidaha goruntu gelmez oldu.

• Pcyi ayrica baska tvye takip goruntu aliyorum ama bunda olmuyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.