Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] Pc çöktükten sonra format attım ama yavaşladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle yeni üyeyim tüm cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Sorunum şu bilgisayarım acer aspire 5253 marka. 1.6 ghz amd e 350 işlemci 4gb ram 256 mb dahili (onboard) ekran kartı var. Bilgisayar uyku modunda duruyordu açtım uykuya alırken hiç bir problem yoktu açtıktan sonra çok yavaşladı Kapatıp açayım dedim kapattım acer yazısından sonra kaldı format tayım dedim Recovery çalışmadı dondu. Cd den attım çok yavaş bir şekilde Hdd boot hatası veriyor cdden format atmak 6 saat evet bu kadar sürdü. Sonra hirenboot Cd'si ile herşeyi sildim disk eraser ilede hddyi komple sildim yavaş birşekilde sildi. Geçer dedim. USB ile w7 kurdum hala yavaş. Hirens boot ile bad sector aradım yok. Hdd kafası sağlam kafada vurmamış. Biosu sıfırladım. Hdd yi çıkarıp taktım ramleri kontrol ettim. Sorun hdd de belli ama nedir ? Bu arada hdd 750 gb western digital. 1 haftadır uğraşıyorum bilgisayarcıya götürmek istemedim. Şimdi ise USB den attığım formatla sürekli uyku modunda tutuyorum kapatırsam ya açılmıyor ya da yarım saate açılıyor ya da boot hatası veriyor (= uzun oldu kusura bakmayın ama herşeyi denedim bildiğim ve araştırdığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fırat6 -- 1 Haziran 2014; 12:39:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• western digital...beddua etsem yeridir
    bro tak bi ssd uçur makinayı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdd bad sector bulmadı mı?
  • Yok bulmadı chkdsk bile yaptın yok birşey. Laptop satacaktım tam karar verdim pc açtım araştırma yapmak için benim pc çoktan yolcu neymiş bu WD neymiş baş belası

• hocam oncelıkle gecmıs olsun snn hdd gıtmıs snn yapacagın ssd dısk alacaksın 120 en asagı takacaksın format atacaksın makınanın omru bıtınce soker baska cıhaza takarsın neyse sogutma fanlarını da temızle guzelce bakım yap tak ssd yı kafa rahat olur
  • Sorun hdd ise açıklaması nedir acaba ? Hani yapmadığım test kalmadı. Çözülemeyecek kadar büyük olacağını sanmıyorum ki pc açılıyor başka bir olayı var ama ne

• Eğer HDD den şüpheleniyorsanız, elinizde ikinci bir HDD takabileceğiniz bir bilgisayar varsa, ona 2. HDD olarak takıp, kontrol işlemlerinizi onun üzerinden yapmanız, problemi bulmanızı kolaylaştıracaktır.

Diğer türlü (biraz uzun bir yol olacak, eğer elinizde kullanabileceğiniz başka bir bilgisayar yok ise), yeni bir HDD ve kullandığınız HDD ye ait bir kutu alın. Yeni aldığınızı HDD yi bilgisayarınza eskinin yerine takıp, sisteminizi ona kurun. Eski HDD yi kutuya takıp, yapmayı düşündüğünüz kontrolleri yapın.

Kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Format attım internet yok
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • meraklı_gözlük kullanıcısına yanıt
    hocam hertürlü testi yaptım hd tune ile linux tabanlı bir sistem ile yok ne bad sector ne başka birşey. Tıkır tıkır çalışan bilgisayar bir anda virüs girmiş gibi yavaşladı kapatıp yeniden açtım açılmadı. Virüs sandım format attım olmadı. Komple hddyi sildim sindire sindire sildi 1 saatte. Sonra tekrar kurulum yaptım rahat birşekilde kurdu w7 yi. ama çok yavaş. sorun hdd de ama ne bilmiyorum yaşayanda yok pek.
  • Hdd ye harl level fotmat at. Sorun bir nebze olsada duzelebilir.

• Attım bir nebze düzeldi ama şu açıdan pc açılıyor w7 yükleyebildim şükür ama yavaş (=

• hocam bad sector olmayabilir ama s.m.a.r.t. verilerine baktınız mı?
    belli ki harddiskte sıkıntı. bence başka bir hdd ile cihazı bi deneyin derim.
  • abi hdd' problemli olması büyük ihtimal...
    hdd'de bad sector'de olabilir. veya health arızasıda olabilir. veya
    okuma yazma hızı çok düşmüş olabilir.
    veya problemii siz tespit edemeyebilirsinizde .. yani kafa ile ilgili bir prblmde olabilir.
    en en en hızlı çözüm farklı bir hadd disk ile test etmek. al arkadaşınnın laptopundaki diski tak laptopuna kur windowsu bi dene...
    yani hdd arızası var ise ne kadar uğraşırsan uğraş sonuç hüsran olacak ve piskolojik olarak kendini iyi hissetmeyeceksin.
  • Kesin sorun hdd de acaba ne yapabilirim çöpe atmaktan başka. Bas sector yok healt arızasında bulmadı ?

• HIPHOPotam H kullanıcısına yanıt
    Smart verileride sağlam eror vermedi bilmiyorum yavaşlığın sebebi olmalı ama hala bulamadım bilgisayarcıya götürdüm hdd bitmiş dedi ama sorun bulamıyorum dedi. Bende kaç gündür arıyorum ama hala yok 3. Low formatı atıyorum şuan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fırat6 -- 27 Mayıs 2014; 23:32:10 >
  • şu zamana kadar o kadar pc , laptop kullandım o kadar bilgisayar topladım eşe dosta arkadaşa harddisklerde hep toshiba seçtim bugüne kadar tek bir arıza dahi görmedim senelerdir. Anakart yandı güç kaynağı yüzünden bi arkadaşımın harddiske yine bişey olmadı sen sen ol yorumlara falan aldanma toshibadan şaşma harddisk konusunda performansta ise ne bi eksilme ne artma 20 ye yakın bilgisayarda takılı en az 5 - 6 senedir de kendim akttif kullanıyorum sıfır sorun maşallah diyelimde
  • Maşallah tabikide (= ben şu hdd yi söküp parçalamadan önce en azından çözülmesede sorunu bulmk istiyorum..

• Arkadaşlar gariptir ama sorunu bilgisayarcı bile çözümedi ve hdd Pert dedi. Azmettim başardım. Hirens boot cd ile extended fdisk programı ile hdd sildim komple ve partition tabletleri yeniden oluşturdu sabaha kadar sürdü. Kalktığımda tamamlanmıştı. Ilk önce test için xp kurdum biostan sata yı ide yaptım ve oldu xp çalıştı hızlı. Sonra w7 kurmayı denedim bir saate pc Tamandır artık kursun etkinleştirme ana kart programları falan derken artık pc hızlı değişik garip bir sorun ilerde sorun yaşayanlara bir cevap olur hepinize çok teşekkür ederim.

• Fırat6 kullanıcısına yanıt
    Sorunun çözüldüğüne sevindim.Zahmet olmazsa konu başlığının yanına çözüldü yazar mısınız ?
  • buraya yazman iyi olmuş. teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.