Bildirim
[Çözüldü]ÖN panelde ki giriş sorunu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
hocam bide windowstan açmayı denesen hani sağ altta bulunan hoparlör simgesi varya ondan veya asusun kendi programından açabilirsin bende yaşmıştım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzbk -- 7 Ağustos 2011; 19:39:35 > -
quote:
Orijinalden alıntı: uzbk
hocam bide windowstan açmayı denesen hani sağ altta bulunan hoparlör simgesi varya ondan veya asusun kendi programından açabilirsin bende yaşmıştım
hoparlör in girişine takınca ses geliyor sorun olmuyor.kasanın ön girişine takınca ses gelmiyor.simgeden nereyi tıklamam gerekiyor anlamadım pek. -
kardeş benim çipset via çipsetten çipsete değişiyor ayarlarını bir gözden geçir ordan açmayınca ön panelden nazlanıyor benimkide kurulumdan soınra öyle sorun yapıyor burdan halletmiştimquote:
Orijinalden alıntı: x571quote:
hoparlör in girişine takınca ses geliyor sorun olmuyor.kasanın ön girişine takınca ses gelmiyor.simgeden nereyi tıklamam gerekiyor anlamadım pek.
Alıntıları Göster
-
evet oraları denedim.değişen birşey olmadıquote:
kardeş benim çipset via çipsetten çipsete değişiyor ayarlarını bir gözden geçir ordan açmayınca ön panelden nazlanıyor benimkide kurulumdan soınra öyle sorun yapıyor burdan halletmiştim
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: memotembelgezer
evet oraları denedim.değişen birşey olmadı
Kulaklık girişinin arızalanabileceğini düşündün mü? Kulaklığı takıp çıkatma sonucu ön paneldeki girişler çabuk arızalanabiliyor. Veya önpaneldeki kulaklık girişinden anakarta bağlanan kabloyu kontrol et belki yerinden çıkmış olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 8 Ağustos 2011; 11:50:01 > -
ses ayarlarından "ön panel jack saptamasını etkinleştir veya iptal et" gibi bişey göreceksin onu iptal et ses gelir.ben de kulaklık kullanıyorum.bulana kadar uğraşmıştım bayaa bi.quote:
Orijinalden alıntı: cmldrsquote:
Kulaklık girişinin arızalanabileceğini düşündün mü? Kulaklığı takıp çıkatma sonucu ön paneldeki girişler çabuk arızalanabiliyor. Veya önpaneldeki kulaklık girişinden anakarta bağlanan kabloyu kontrol et belki yerinden çıkmış olabilir.
Alıntıları Göster
-
biostan onboard ses ayarlarından ac97 enable yap.quote:
Orijinalden alıntı: uzmanbiyolog
ses ayarlarından "ön panel jack saptamasını etkinleştir veya iptal et" gibi bişey göreceksin onu iptal et ses gelir.ben de kulaklık kullanıyorum.bulana kadar uğraşmıştım bayaa bi.
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: cmldrs
quote:
daha önce kabloyu kontrol ettim.normal şekilde yerinde bağlı.hiç kullanamadım ki bozulsunyine de ihtimal dahili tabi.
-
senin anakartın da ses çipi realtek.yukarıda yazmış olduğum ön panel jack saptamasını engelleyin kısmına girdiğinde böyle bir seçenek olması lazım.ingiliz anahtarı şeklinde ayar butonu var.mutlaka olması lazım.bunu iptal etmen gerekiyor.ben böyle halletmiştim sorunu.quote:
Orijinalden alıntı: cmldrs
quote:
daha önce kabloyu kontrol ettim.normal şekilde yerinde bağlı.hiç kullanamadım ki bozulsunyine de ihtimal dahili tabi.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzmanbiyolog -- 15 Ağustos 2011; 22:46:08 >
-
bağlantıları yanlış yapmış olabilirler jumper ayarı yapılmamış olabilir biostan kapalı olabilir.quote:
senin anakartın da ses çipi realtek.yukarıda yazmış olduğum ön panel jack saptamasını engelleyin kısmına girdiğinde böyle bir seçenek olması lazım.ingiliz anahtarı şeklinde ayar butonu var.mutlaka olması lazım.bunu iptal etmen gerekiyor.ben böyle halletmiştim sorunu.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: mehmetsaityilmaz
biostan onboard ses ayarlarından ac97 enable yap.
arkadaşın dediği gibi biosta realtek olarak olarak kayıtlı ac97 yapınca ön panel de aktifleşiyor. -
quote:
elinize sağlık.dün gündüz ki mesajınızı okuyunca realtek ses aletini açtım.jak saptaması olayı aktif di ama ses gelmiyordu.ben o tıkı kaldırdım.sonra ses gelmeye başladı.şimdi o seçeneği işaretleyince aşşağıda ki kulaklık sanallaştırma kutucuğu aktif oluyor.sesi ciddi anlamda iyileştiriyor.tıkı kaldırırsam sanal surround a dönüşüyor kulaklık takınca ses performansı düşüyor.
nasıl yapılacağına dair kendi panelimde görsel dehazırlamıştım hatta :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x571 -- 16 Ağustos 2011; 14:04:46 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: hsayan
quote:
arkadaşın dediği gibi biosta realtek olarak olarak kayıtlı ac97 yapınca ön panel de aktifleşiyor.
yanıt için teşekkürler.bios a girdim hd audio vardı onu ac97 yaptım ama birşey değişmedi.realtek ses aletini kullanarak düzeltebildim.şimdi sorunsuz çalışıyor. -
bir sorunu daha elbirliği ile çözmüş bulunmaktayız. sıradaki.... :))quote:
Orijinalden alıntı: hsayan
quote:
arkadaşın dediği gibi biosta realtek olarak olarak kayıtlı ac97 yapınca ön panel de aktifleşiyor.
yanıt için teşekkürler.bios a girdim hd audio vardı onu ac97 yaptım ama birşey değişmedi.realtek ses aletini kullanarak düzeltebildim.şimdi sorunsuz çalışıyor.
Alıntıları Göster
-
arkadaşlar bende o klasör simgesi yok. ön jak denetimini başka türlü nasıl iptal ederim?quote:
bir sorunu daha elbirliği ile çözmüş bulunmaktayız. sıradaki.... :))
Alıntıları Göster -
klasör simgesi yoksa ingiliz anahtarı şeklinde bi simge olması lazım.oradan yapabilirsin...quote:
Orijinalden alıntı: needtheend
arkadaşlar bende o klasör simgesi yok. ön jak denetimini başka türlü nasıl iptal ederim?
Alıntıları Göster -
maalesef öyle bir simgede bulunmuyor. :(quote:
klasör simgesi yoksa ingiliz anahtarı şeklinde bi simge olması lazım.oradan yapabilirsin...
Alıntıları Göster
-
yardım edebilecek yok mu arkadaşlar?quote:
maalesef öyle bir simgede bulunmuyor. :(
Alıntıları Göster -
quote:
yardım edebilecek yok mu arkadaşlar?
sağ tarafta aygıtın gelişmiş ayarları var ona tıklayıp kurcalayın.olmazsa sürücüyü güncelleyip tekrar deneyin
Benzer içerikler
- hpet nedir
- am5 anakart önerisi
- csm nedir
- anakart cpu ışığı yanıyor
- anakartımı nasıl öğrenirim
- bios güncelleme
- anakart önerisi
- tpm 2.0
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X