Şimdi Ara

[Çözüldü]ÖN panelde ki giriş sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
10.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

asus p5qc var.kasanın ön tarafındaki kulaklık girişinden ses alamıyorum.kasayı açtım kontrol ettim.girişler olması gerektği yerde takılı.sorun nerede olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x571 -- 16 Ağustos 2011; 14:09:06 >

• hocam bide windowstan açmayı denesen hani sağ altta bulunan hoparlör simgesi varya ondan veya asusun kendi programından açabilirsin bende yaşmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzbk -- 7 Ağustos 2011; 19:39:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzbk

hocam bide windowstan açmayı denesen hani sağ altta bulunan hoparlör simgesi varya ondan veya asusun kendi programından açabilirsin bende yaşmıştım

hoparlör in girişine takınca ses geliyor sorun olmuyor.kasanın ön girişine takınca ses gelmiyor.simgeden nereyi tıklamam gerekiyor anlamadım pek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x571

quote:

hocam bide windowstan açmayı denesen hani sağ altta bulunan hoparlör simgesi varya ondan veya asusun kendi programından açabilirsin bende yaşmıştım

hoparlör in girişine takınca ses geliyor sorun olmuyor.kasanın ön girişine takınca ses gelmiyor.simgeden nereyi tıklamam gerekiyor anlamadım pek.

Alıntıları Göster
    kardeş benim çipset via çipsetten çipsete değişiyor ayarlarını bir gözden geçir ordan açmayınca ön panelden nazlanıyor benimkide kurulumdan soınra öyle sorun yapıyor burdan halletmiştim

• quote:

kardeş benim çipset via çipsetten çipsete değişiyor ayarlarını bir gözden geçir ordan açmayınca ön panelden nazlanıyor benimkide kurulumdan soınra öyle sorun yapıyor burdan halletmiştim

Alıntıları Göster
    evet oraları denedim.değişen birşey olmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

Kulaklık girişinin arızalanabileceğini düşündün mü? Kulaklığı takıp çıkatma sonucu ön paneldeki girişler çabuk arızalanabiliyor. Veya önpaneldeki kulaklık girişinden anakarta bağlanan kabloyu kontrol et belki yerinden çıkmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 8 Ağustos 2011; 11:50:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

quote:

Kulaklık girişinin arızalanabileceğini düşündün mü? Kulaklığı takıp çıkatma sonucu ön paneldeki girişler çabuk arızalanabiliyor. Veya önpaneldeki kulaklık girişinden anakarta bağlanan kabloyu kontrol et belki yerinden çıkmış olabilir.

Alıntıları Göster
    ses ayarlarından "ön panel jack saptamasını etkinleştir veya iptal et" gibi bişey göreceksin onu iptal et ses gelir.ben de kulaklık kullanıyorum.bulana kadar uğraşmıştım bayaa bi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzmanbiyolog

ses ayarlarından "ön panel jack saptamasını etkinleştir veya iptal et" gibi bişey göreceksin onu iptal et ses gelir.ben de kulaklık kullanıyorum.bulana kadar uğraşmıştım bayaa bi.

Alıntıları Göster
    biostan onboard ses ayarlarından ac97 enable yap.
  • quote:

quote:

daha önce kabloyu kontrol ettim.normal şekilde yerinde bağlı.hiç kullanamadım ki bozulsun yine de ihtimal dahili tabi.

• quote:

quote:

quote:

daha önce kabloyu kontrol ettim.normal şekilde yerinde bağlı.hiç kullanamadım ki bozulsun yine de ihtimal dahili tabi.

Alıntıları Göster
    senin anakartın da ses çipi realtek.yukarıda yazmış olduğum ön panel jack saptamasını engelleyin kısmına girdiğinde böyle bir seçenek olması lazım.ingiliz anahtarı şeklinde ayar butonu var.mutlaka olması lazım.bunu iptal etmen gerekiyor.ben böyle halletmiştim sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzmanbiyolog -- 15 Ağustos 2011; 22:46:08 >

• quote:

senin anakartın da ses çipi realtek.yukarıda yazmış olduğum ön panel jack saptamasını engelleyin kısmına girdiğinde böyle bir seçenek olması lazım.ingiliz anahtarı şeklinde ayar butonu var.mutlaka olması lazım.bunu iptal etmen gerekiyor.ben böyle halletmiştim sorunu.

Alıntıları Göster
    bağlantıları yanlış yapmış olabilirler jumper ayarı yapılmamış olabilir biostan kapalı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetsaityilmaz

arkadaşın dediği gibi biosta realtek olarak olarak kayıtlı ac97 yapınca ön panel de aktifleşiyor.
  • quote:

elinize sağlık.dün gündüz ki mesajınızı okuyunca realtek ses aletini açtım.jak saptaması olayı aktif di ama ses gelmiyordu.ben o tıkı kaldırdım.sonra ses gelmeye başladı.şimdi o seçeneği işaretleyince aşşağıda ki kulaklık sanallaştırma kutucuğu aktif oluyor.sesi ciddi anlamda iyileştiriyor.tıkı kaldırırsam sanal surround a dönüşüyor kulaklık takınca ses performansı düşüyor.

nasıl yapılacağına dair kendi panelimde görsel dehazırlamıştım hatta :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x571 -- 16 Ağustos 2011; 14:04:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hsayan

quote:

arkadaşın dediği gibi biosta realtek olarak olarak kayıtlı ac97 yapınca ön panel de aktifleşiyor.

yanıt için teşekkürler.bios a girdim hd audio vardı onu ac97 yaptım ama birşey değişmedi.realtek ses aletini kullanarak düzeltebildim.şimdi sorunsuz çalışıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hsayan

quote:

yanıt için teşekkürler.bios a girdim hd audio vardı onu ac97 yaptım ama birşey değişmedi.realtek ses aletini kullanarak düzeltebildim.şimdi sorunsuz çalışıyor.

Alıntıları Göster
    bir sorunu daha elbirliği ile çözmüş bulunmaktayız. sıradaki.... :))

• quote:

bir sorunu daha elbirliği ile çözmüş bulunmaktayız. sıradaki.... :))

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende o klasör simgesi yok. ön jak denetimini başka türlü nasıl iptal ederim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: needtheend

arkadaşlar bende o klasör simgesi yok. ön jak denetimini başka türlü nasıl iptal ederim?

Alıntıları Göster
    klasör simgesi yoksa ingiliz anahtarı şeklinde bi simge olması lazım.oradan yapabilirsin...
  • quote:

klasör simgesi yoksa ingiliz anahtarı şeklinde bi simge olması lazım.oradan yapabilirsin...

Alıntıları Göster
    maalesef öyle bir simgede bulunmuyor. :(

• quote:

maalesef öyle bir simgede bulunmuyor. :(

Alıntıları Göster
    yardım edebilecek yok mu arkadaşlar?
  • quote:

yardım edebilecek yok mu arkadaşlar?

sağ tarafta aygıtın gelişmiş ayarları var ona tıklayıp kurcalayın.olmazsa sürücüyü güncelleyip tekrar deneyin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.