Şimdi Ara

Çözüldü.Net Hesaplama Sorunu . Çıkmazdayım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konuyu fazla uzatmadan size sorunumu anlatmak istiyorum. Ben YGS sınavına hazırlanmaktayım 12 li FEM'in Denemesini aldım fakat bu noktada netlerimi hesaplarken bir sorun çıktı karşıma. Sorun şu ki; Örnek vererek anlatmak istiyorum, türkçe'den 30 doğru yaptım 3 yanlışım var diyelim böyle olunca 30 doğrum 30 net olarak sayılıyor, 4 yanlışım olmadıgından problem yok. Burayı unutmayalım lütfen. Geçiyorum sosyal bilimler kısmına burada tarihten 14 doğru yapıyorum misal 3 yanlışım var burda da 14 doğrum net olarak geçiyor haneme. coğrafyadan 10 doğru 4 yanlış dolayısıyla 4 yanlış bir doğruyu götürüyor ve coğdan 9 net yapmış oluyorum. Felsefeden de full çektiğimi varsayın. Sorunum türkçeden arta kalan 3 yanlış tarihten kalan o 3 yanlış toplamda 6 yanlış yapar bunlar 1 netimide daha siliyormu ? Yani türkçeden 3 yanlıs yaptım diye netim silinmedi ama o yanlış gerekirse sosyal bilimlerden yanlıslarla birleşerek 1 netimi siler mi ? silerse bunu nasıl puanmatikte hesaplıyıcaz ? yani türkçeden mi bi net silicez sosyalden yanlıslarımız fazlaysa coğrafyadan mı silicez tarihten mi felsefeden mi ? bu noktada sizden rica ediyorum ayrınlı anlayabiliceğim ölçüde güzel bir cevap verin lütfen bana. Merakla bekliyorum... Tşk. ederim herkese...Sizden ricam yazının hepsini okumanızdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guest222134453 -- 23 Mart 2011; 13:22:16 >

• 4 te bir net siler degil. Her yanlıs netini 0.25 düsürür. Her derste ayrı hesaplanır. Senin 30 dogrun 3 yanlısın varsa türkceden 29.25 netin var demektir. Diger dersleride böyle hesapla.
  • her yaptığın yanlış için 0.25 sileceksin işte...
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.chaLi

4 te bir net siler degil. Her yanlıs netini 0.25 düsürür. Her derste ayrı hesaplanır. Senin 30 dogrun 3 yanlısın varsa türkceden 29.25 netin var demektir. Diger dersleride böyle hesapla.

Hocam eğer böyle ise çok süper bir durum bu gerçekten acayip sevindim şimdi ya ... Ama bişe sormak istiyorum sosyal bilimlerde de bu hesaplamayı yaparken ben tarih coğ felsefe diye ayrı ayrı mı yapmalıyım ? Birde türkçe de olan 3 yanlışım sosyal bilimlerle birleşip net götürüyor mu yoksa türkçedeki yanlısım türkçeyi tarihteki tarihi coğdak coğu felsefedeki felsefeyi mi bağlıyor ? her birinden toplamda 15 yanlıs olsa bile öyle kalır net met gitmez yani böyle mi durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guest222134453 -- 23 Mart 2011; 13:21:47 >
  • Trahi cog. ve felsefe bir bütün gibi düsüneceksin. Sonucta aynı puanı getiriyor sana. O yüzden ayrım yapmana gerek yok. Türkcedeki 3 yanlısın diger derslere bir etkisi yok. Her dersten kac yanlıs yapmıssan o yanlıslar o dersteki netlerini siler sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 16 Mart 2011; 17:16:35 >
  • Ama işte böyle bir sorun var hocamhttp://www.fem.com.tr/Puanmatik.aspx burada derslerin netlerini ayrı ayrı yazmamız isteniyor. Ondan kafam karışıyor. Tarihten 3 yanlıs yaptık coğrafyadan da 1 işte bu durumda ben neti coğdan mı 0.25 düşreyim tarihten mi :S birde dediğim gibi türkçede ki o 3 yanlıs etkisiz bir şekilde türkçe alanında kalıyor yani dimi. sosyale etkisi fln olmuyor sanırım.

edit: türkçeye açıklık getirmişssiniz saolun hocam. Hatta tüm soruma yanıt vermişssiniz çok tşk. ederim.Fakat işte 3 yanlış tarihten 1 yanlıs da coğdan olunca neti silicek dersi tayin edemiyorum. Yoksa net silmicekmiyim :S tmm şimdi anladım ben ya hocam durum vahim miş :S her yanlıs etkili etksiz değil 0.25 etkili oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guest222134453 -- 16 Mart 2011; 17:22:38 >

• Kafanı takma onu. Tarih, cog. ve felsefe yinede aynı puanı getiriyor. Onlar ancak gercek sınavda standart sapmaya göre farklılık gösterebilir onun dısında ayrım yok. Yoksa tarih cog full felsefe 5 yanlıs yapmakla cog. felsefe full tarih 5 yanlıs yapmak arasında hic bir fark yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 0.25 düşürünce misal 30.75 yazıyorum türkçe net kısmına hesaplamıyor bu sefer sistem. Nerde nasıl hesaplayacaksak. :S Bi önerin var mı hocam bu konuda acaba :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustHunteR

0.25 düşürünce misal 30.75 yazıyorum türkçe net kısmına hesaplamıyor bu sefer sistem. Nerde nasıl hesaplayacaksak. :S Bi önerin var mı hocam bu konuda acaba :S

Orda direk net sormus ama ondalık yazılmıyor bende anlamadım. Bireyin sitesinden falan hesapla bence sen. Normalde dogrunu yanlısını sorsa olurda direk net istemis ama 36.25 falan kabul etmiyor. Bende anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taylant09

başka sistemden hesapla sende

http://www.birey.com/bireyyeni/genel/puan-hesaplama.html

fem'e göre 11-12 puan fazla gösteriyor bu. Güvenilir mi ki hocam ? Şimdi tekrar kontrol ettim de arada fark ciddi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guest222134453 -- 16 Mart 2011; 17:44:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.chaLi

quote:

0.25 düşürünce misal 30.75 yazıyorum türkçe net kısmına hesaplamıyor bu sefer sistem. Nerde nasıl hesaplayacaksak. :S Bi önerin var mı hocam bu konuda acaba :S

Orda direk net sormus ama ondalık yazılmıyor bende anlamadım. Bireyin sitesinden falan hesapla bence sen. Normalde dogrunu yanlısını sorsa olurda direk net istemis ama 36.25 falan kabul etmiyor. Bende anlamadım.

Netleri falan birey güzel hesaplıyorda hocam fem"e göre 10-12 puan fazla gösteriyor. Hangisini baz alıcagımı şaşırdım.
  • Bende de Fem fazla gösteriyor bireye göre.. Bu arada Fem"in sitesinde nokta değil virgül koyacaksınız..
  • bireyden hesaplayın, bi yıl tecrübem var geçen hazırlandığımda yıl boyunca hepsini denedim birey en iyisi
  • quote:

telefondan girdigim icin direk linki yazamayacam. ilk google a giriyorsun ygs puan hesaplama diye aratiyorsun. site ismi ygs.puanhesapla... gibi olana gir o sitede dogru puan cikartiyor. bazi puanmatikler daha fazla hesapliyor onlara aldanma cunku onlar ilk yapilirken daha bir sey bilinmiyordu o yuzden guncel olmayanlar femin sitesindeki gibi gariplikler olabiliyor
  • ygs-puan.hesaplama.net dogru hesapliyor puani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katre.

Bende de Fem fazla gösteriyor bireye göre.. Bu arada Fem"in sitesinde nokta değil virgül koyacaksınız..

Saol hocam =)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.