Şimdi Ara

fix net hız sorunu her şey denendi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 gün önce fix net bağlattım evime.Vdsl 50 mb hız tarfiesine geçmiştim ilk iki gün çatır çatır aldım hızımı.3. günün sabahı hızım birden 2 mb düştü. Kotamı doldurmam imkansız olduğu için direk aradım arıza kaydı oluşturdum hatta garantiye almak için kotasız tarfiye geçtim. Dns ayarlarını değiştirdim, modeme res attım, fabrika ayarlarına geri döndürdüm.Ttnetten geldiler kontrol ettiler kablolarda herhangi bir sıkıntı çıkmadı, alt yapıda da sorun çıkmadı.Son olarak farklı bir modem denedim aynı 2.80 hızı aldım kotasız olmasına rağmen. Sorun nedir acaba sizce ?

• sorun şu 3mbite sabitlenmiş hızın ve bu genel olarak türknette 1mbit kotamın daha 5gb doldu ama adamlar 1mbit veriyor sen gene iyisin 3mbit bu yan firmalar türk telekom alt yapısını kullandığı sürece yan firmalarda onlar ne isterse yapmak zorunda fixnetten ağızın yandı demek sözleşmeyi sonlandır bence hiç uğraşma zarar etti diye türk telekom bizden cıkarıyor acısını zaten dünyanın en yavaş ve en pahalı interneti bizde uploaddan bahsemiyom bile parayı verene hizmet var aslında benim hızın speedtestte türkiye genelinden %80 daha yavaş kullanıyorsun diyor anla yani ben kapattırmakta istiyom bakalım türknetten nasıl krtulacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: biggame

sorun şu 3mbite sabitlenmiş hızın ve bu genel olarak türknette 1mbit kotamın daha 5gb doldu ama adamlar 1mbit veriyor sen gene iyisin 3mbit bu yan firmalar türk telekom alt yapısını kullandığı sürece yan firmalarda onlar ne isterse yapmak zorunda fixnetten ağızın yandı demek sözleşmeyi sonlandır bence hiç uğraşma zarar etti diye türk telekom bizden cıkarıyor acısını zaten dünyanın en yavaş ve en pahalı interneti bizde uploaddan bahsemiyom bile parayı verene hizmet var aslında benim hızın speedtestte türkiye genelinden %80 daha yavaş kullanıyorsun diyor anla yani ben kapattırmakta istiyom bakalım türknetten nasıl krtulacam

Sözleşme yok zaten istediğim an bitirebilirim. Ama bu fixneti kullanan arkadaşlarım ve cafeler var hiç birinde böyle bir sorun yok açıkcası.

• var kardeşim bunlardada sorun var hepsi müşteri peşinde hizmet peşinde deyil
  • Hangi tarifeyi kullanıyorsunuz,akk olmayan bir paket mi?

Birde bu hız testini hep aynı pc ile mi yapıyorsunuz?Mesela speedtest.net googleplay uygulaması ıle bırde telefondan hız testı deneyin.Bazen pc de antivirüs kaynaklı hız kısıtlamaları yaşanabiliyor.

Tüm bunlardan sonra sorun çözülmezse ya sistemde paketiniz akk uygulaması olan bir pakette kalmıştır ve akk takılmışsınızdır veya çok nadir de olsa Telekom kaynaklı şöyle bir sorun olabiliyor.

Mesela ay sonu kotalar sıfırlanmasa bile hız artmaması gibi,sizinde önce akk lı bir paket kullanıp sonra akk sız bir pakete geçmiş iseniz belki yine bu tarz akk ile alakalı telekomun bir yanlışlığı olabilir.
  • 32 Limitsiz paketine geçiş yapın. Sorun düzelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _A_N_I_L_

32 Limitsiz paketine geçiş yapın. Sorun düzelecektir.

zaten 16 mb limitsiz paketindeyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nfsworld

Hangi tarifeyi kullanıyorsunuz,akk olmayan bir paket mi?

Birde bu hız testini hep aynı pc ile mi yapıyorsunuz?Mesela speedtest.net googleplay uygulaması ıle bırde telefondan hız testı deneyin.Bazen pc de antivirüs kaynaklı hız kısıtlamaları yaşanabiliyor.

Tüm bunlardan sonra sorun çözülmezse ya sistemde paketiniz akk uygulaması olan bir pakette kalmıştır ve akk takılmışsınızdır veya çok nadir de olsa Telekom kaynaklı şöyle bir sorun olabiliyor.

Mesela ay sonu kotalar sıfırlanmasa bile hız artmaması gibi,sizinde önce akk lı bir paket kullanıp sonra akk sız bir pakete geçmiş iseniz belki yine bu tarz akk ile alakalı telekomun bir yanlışlığı olabilir.

önce 32 mb 100 gb akk li paketteydim 2 gün sonra hızım düştü dedim kotayı yükselteyim 50 mb 200 gb ye geçtim en sonda bütün yoolları denediktten sonra 16 mb kotasısıza geçtim ama kotasıza geçmeden önce 80 gb dowland vardı akk dolmamıştı yani. Ayrıca 2 tel 2 pc de denedim hız testini aynı

• Çok fazla paket değişikliği yapmışsınız Türk Telekom kotaları ayın başında güncelliyor AKN siz paket o zaman aktif olur. Şuan istesenizde çok fazla geçiş olduğu için ve eski kota kullanıldığından yeni profil özellikleri açılmamış..
  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    farkındayım da sorun şu ilk paketteykende kotam dolmamıştı zaten
  • Ben de Fixnet kullanıyorum. Normalde bir şikayetim yok. Modemden hat değerlerini atabilirmisiniz?

Gerçi ben şu ana kadar pek AKK li paket kullanmadım. Bu Ekim ayı başında 100AKK li pakete geçmiştim ama yine ayın Ekimin 7 sinde yine 16Mbit VDSL ye geçiş yaptım. (16Mbit VDSL desteğini öğrendiğim için geçtim.)
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    SL Bağlantısı: Bağlı
    Veri Gönderme Hızı(Kb/s): 2046
    Veri Alma Hızı(Kb/s): 16383
    Mod: VDSL2
    Gelen Veri Hattı Zayıflaması (dB): 0.0
    Giden Veri Hattı Zayıflaması (dB): 0.0
    Gelen CRC hataları: 0
    Giden CRC hataları: 25

ilk paketim 35 mb 100 gb akk idi.VE bu hızı dibine kadar görmüştüm
  • Modem güzel bağlanmış. Fixnet bu konuda ne diyor Port arızası gibi bişler olabilirmi acaba?

Kablo ilemi yoksa kablosuz mu bağlantı kuruyorsunuz?
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Kabloluda kablosuz aynı maalesef.En son olarak yazılımsa bir sorun olabilir dediler. Tekrar arıza kaydı açıldı dün hız testi yapıp resmini bize atın dediler attım bende.Şimdilik bekliyorum sonucu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: messi93

Kabloluda kablosuz aynı maalesef.En son olarak yazılımsa bir sorun olabilir dediler. Tekrar arıza kaydı açıldı dün hız testi yapıp resmini bize atın dediler attım bende.Şimdilik bekliyorum sonucu.

Hocam boşa uğraşma sorun skapta aynısı benim başıma geldi alsat firmalar istanbul fatih ssg trafik sonlandırma noktasına bağlı sizin hattınız orda bir dolaba bağlı onlar skap diyor onda problem var fixneti arayıp bağlı hattınızın bağlı olduğu skap ın değiştirilmesini isteyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu çözüldü beyler herekese teşekkürler :)
  • Sorunu nasıl çözdüler? Türk Telekom kaynaklı mıymış?
  • benimde başıma gelmişti bu tarz bir şey akn dolmadan hız düşüyordu telekom ile konuşmuştum biz düşürmüyoruz ttnet harici bütün issler hızı düşürme işlemini kendileri yapıyor biz karışmıyoruz demişlerdi. sonra sadece vaeler için böyleymiş al-satları telekom düşürüyor muş vs. dendi kullandığım iss tarafından.

vae lerde de çok çeşitli sorunlar var. al-satlarda da böyle akn dolmadan hız düşmeleri vardı. telekom öyle bir sistem kurmuş ki hep ban hep bana ttnetten başka kullanan olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 20 Aralık 2015; 1:24:42 >
  • şimdi bu skapı fixnet bilmeyecek abone söyleyecek skapı değiştirin diye şu zaman kadar fixnet skapı değiştirmediyse bunlarla hiç bir iş çözülmez vurun tekmeyi o firmaya gitsin.
    kaç abone bilsin skapı????

demek ki goonet de bana aynısını yaptı,
    3 ay sürekli akn dolmadan hızım düştü sonunda vae ye geçmek zorunda kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 20 Aralık 2015; 1:28:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.