Şimdi Ara

(Çözüldü) Gaza Basınca Araç Sağa Çekiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
36.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Motor takozlarında sorun varsa yani sağ tarafa yatma varsa çekme yapar. Motor takozlarını kontrol ettirin.

Denemek icin sağ ön tekeri 33 sol ön tekerin havasını 30 yapın. Çekme azalırsa motor ve amortisör takozlarina baktir. Kamber ve kaster açıları nasil aracin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen kaster ayarı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaster ayari etki eder. Benim lineada da arka teker hafif disa bakiyordu araba saga cekiyordu.

• sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler hocam

• erAn_ kullanıcısına yanıt
    Bazı araçlarda sadece ön değil, arka tekerlere de rot ayarı yapılması gerekiyor ör: Toyota yaris, verso.

Sizin aracınız da da böyle bir durum var mı araştırın derim.

Saygılarımla.

• Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim.

Sorun bugün çözüldü.

Öncelikle şunu söyleyim, ne kadar iş bilmez yetkili servis, ne kadar iş bilmez sanayi esnafı varsa topunun Allah belasını versin.

Bugün sanayideki kendi tamircime gittim, durumu anlattım, sağolsun test sürüşüne çıktı, (önceki usta geçinenler teste çıkma zahmetinde bulunmadı) epey bi gelmedi. Testten sonra arabayı kendi tanıdığı rot ustasına bıraktı. Araba 1 saate yakın gelmedi. 1 saat sonra rot ustası gelip benim ustayı alıp tekrar teste çıktılar. Yine bi 20-30 dk gelmediler. En sonunda benim usta geldi, araba tamam abi dedi.

Şimdi bunu bu kadar detaylı niye anlatıyorum? Önceki usta geçinenler hemen 15 dakikada yalandan yapıp tamam abi diyip 40 lirayı alıp gönderiyorlardı. Bugün yapılan işlem 2 saate yakın sürdü. Diyeceğim şu; tanıdığınız yoksa sanayide çok feci öpülüyorsunuz. Hadi öpülmeye razıyız, sorun da çözülmüyor. Yetkili servislerin bir halttan anlamaması da ayrı bir olay. Tek bildikleri değiştir yağı-filtreleri, ver 500 lira.

Bugün rotçuda aracın lastikleri ve jantları sökülmüş, sanırım jantları lastiğe takarken de yarım tur döndürmüşler falan bulun gibi birşeyler yapıp rotasyonlu bir şekilde takmışlar. Sonra tekrar güzel bir rot ayarı. Şu an çekme falan kalmadı.

O kadar kafam atık ki anlatamam. Servisteki usta görünümlü iş bilmez adam, normal bi durum olabilir dedi ya :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erAn_ -- 3 Şubat 2018; 16:11:0 >

• Benim connectte de(110 ps'lik) sağa çekme sorunu var dı.hele ilk kalkışta resmen sağa atıyordu,hatta bikeresinde kaza bile yapacaktım..Yetkili servis çıktı bir sürdü geldi ,lastiklerin kötü dedi.Neyse yine de bir rot-balans yapıldı.Fakat sorunum devam ediyordu,sanayi ye götürdüm,rot-balans yaptırdım,fakat sorun tam giderilemişti,ustanın bana dediği;Yüksek torklu araçlarda bu oluyor.Ben de artık uğraşmadım.Neyse zamanla aracın performansı düştü,Atmosferik gibi davranmaya başladı,şimdi o agresif sağa çekme olayı yok.
  • metinozcana M kullanıcısına yanıt
    Konuyla olan ilgisini anlamadım hocam.

• Rot ayarı yapmış olabilirler senin aracına ama cihazları kalibre değilse doğru ayar olmayacaktır, bu da rot ayarın olmadı sayılır. Bu yüzden gidenlerin sürekli memnun kaldığı adreslere gitmekte yarar var, cihazın kalibrasyonu olup olmadığını bizim anlamamız zor. O yüzden yapılan işler iyiyse cihazları iyidir deriz. Bir de gittiğiniz yerlerden çıktı alınırsa burda üzerine hangi yerin sıkıntılı olduğunu yorumlama fırsatımız olabilir... Çok geçmiş olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 3 Şubat 2018; 18:56:50 >
  • sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun.

Cihaza araç modelini bile doğru girdiklerine emin değilim çoğunun.

• Slm merhabalar erAn bendede 40 binde 2016 Sandero Stepway 1.5 dizel var aynı sıkıntı benim arabamdada var o ustalara benim arabayıda gösterme imkanımız varmı kardeşim. Saygılarımı sunarım. Tel: 545 690 03 83

• Merhaba Hocam,

Aynı sorun benim araçta da var. Acaba hangi şehirde kime götürdünüz?

Anakra'da yaşıyorum, rot ayarı için bir yere götürdüm, ayarın düzgün dediler, lastik havalarına filan baktılar. ama sonuç aynı.

Ankara içi bunu çözebilecek tanıdığı olan var mıdır?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.