Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ]Aldığım Sistem PUBG'de ultra 2k da 70 fps civarı alıyor normal mi ? 15-20 bin tl'lik pc (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
4.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    O zaman normal degerler gibi gorunuyor. Sicaklikta normal pubgde ultra ayarlarda bende ona yakin aliyorum.

PUBG grafik ayarlarinda Screen Scale bunun 100 olduguna emin ol. Zaten 1440p bu %150 yaparsan 2160p oynuyormusun gibi performans verir. Eger 100 ise ultra ayarlarda ortalama fps normal.

Bu site %100 dogru degil ozellikle cpunun etkisinda amdyi hic ediyor ama genel bilgi icin iyi.
    www.gpucheck.com
    RTX 2080 with i7-8700K benchmarks at Ultra Quality settings - GPUCheck United States / USA
    https://www.gpucheck.com/en-usd/gpu/nvidia-geforce-rtx-2080/intel-core-i7-8700k-3-70ghz/ultra

Burada ultra ayarlarda 86 fps ortalamasi yani sistemde bir sorun yok. Ben bir an max fps 80 diye endise ettim :)

Ek Bilgi: 2080 TI 9900k bile olsa PUBG ultra ayarlarda 2k degil 1080p de bile 144fps alamazsin.

80 fps yeterli ama ultra yerine high oynayip 100 alabilirsin. Rekabetci oyunlarda seni etkiliyorsa biraz ayar dusur. Single playerdada ben 60 fps limitleyip grafikleri tavan yapiyorum mesela :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madonos -- 30 Haziran 2019; 18:45:21 >

• beni niye tagladınız anlamadım arkadaşlar :D

her neyse konuya gelecek olursak pubg aşırı sorunlu bir oyun ayrıca 4 çekirdek ve üstüne scale olmuyor, 4 çekirdek ve sonrasnda sadece stutterlar azalır ki bu iş için de "şu an" 8 thread fazlasıyla yeterlidir

kısacası aldıgınız fps sorunu işlemciyle ilgili olamaz

geriye diğer bir şık kalıyor, 2k ultra deniyorsunuz ve ekran kartından mucizeler bekliyorsunuz. yüksek ekran kartı renderı için 2k gibi bi çözünürlükte grafik ayarlarından feragat etmeniz lazım.

en az bir oyun atıp afterburner istatistikleri açık şekilde video çekmeye çalışın. oturup bakalım kullanımlar ne durumda

---

ben bile i5 8400 ile low-med ayarlarda 120+ fps alıyorum. ama kabalık yerlerde thread yetersizliğinden ötürü 80 90a düşüyordu ki bu bile rahatsız edici bir drop değil

sen aşırı şekilde grafik ayarlarını yükselterek gpu bottlenecki yaratmışsın. cpu ile ilgili bir sorun yoktur. baz frekansta bile çalıştırsan o kadar fps almaman lazım

2080 denen balon karta bir ton para yatırman o kartı dehşet vahşet mucizevi bir kart yapmıyor

hepi topu rtx 2060 ve gtx 1080'den %20-25 güçlü bir kart. öyle nesil atlattıracak, ultra 1440pde 100+ fpsyi her oyunda verebilecek bi kart değil

---

ha diyeceksin ki o kadar para verdim nasıl ultra oynayamam. bu iş böyle. 1440p aşırı talepkar bir çözünürlük. crysis 1'i de 1440p ultra açmaya kalsan onda bile şu gün bile ekran kartın zorlanır.

eğer cidden ultra aşığıysan ve verebileceğin para varsa çare 2080ti alıp overclockun dibine vurmak ancak o şekilde bile şu videolardaki 1060 ile alınan fps değerlerine anca çıkarsın

o ayarları düşürmediğin müddetçe, cık, oluru yok

grafik açacak oyun arıyorsan single player oyunları hedefle, orada da bi 40 50 fps seni karşılasın o zaman oyun dünyasının ne kadar talepkar ve paragöz olduğunu anlarsın. shadow of tomb raider, ac odyssey, metro exodus. bunlarla 2080ti bile 1440p ultrada 60 70 fps çıkartıyor, 4kda 45 50 fps falan.

dönem böyle, parası olup ha bire upgrade yapan ultrada kalıyor, kabullenen ayar düşüyor.

ben burada gördüm, adam sırf 45 fpsden 60 fpsye çıkayım ama ultrada kalayım diye 1080den 2080e geçmeyi savunuyordu. o arkadaş gibi harcayacak paran varsa, sen de yapıştır bi tane 2080ti. ya da 2080 superleri bekle. ne diyeyim bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 30 Haziran 2019; 19:4:22 >

• ben denize gitcektim gitmeden bir foruma bakıyım dedim konuyu görünce tagladım açıklar arkadaş detaylı dedim

ben zaten arkadaşa'da konu basından belli 2080 ti için çok fazla ısrar etmiştim ama maglesef forumdaki arkdaşların gazına geldi ve sonuç ortada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 30 Haziran 2019; 19:9:54 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    aman be hocam bir iki gereksiz ayarı ultradan high'a falan düşürse yine 100+fpsye çıkar o kadar büyütülecek bişey yok

ac odysseyde volumetric clouds diye bi ayar var %30 fps falan kaybettiriyor. ne anlamı var onu ultrada tutmanın ki hepsi ultra gözükmeyince oyun ultra olmuyor mu :) iki üç bulut daha şişik güzel gözüksün diye %30 performansı masada bırakmanın anlamı yok mesela

bu oyunda da vardır öyle ayarlar elbet araştırıp bakması lazım

--

ac odyssey için bi parantez gireyim, netteki cogu videoya güvenmeyin. cogu fake gpu usage çıkarıyor çünkü bu ayarı da ultrada tutuyorlar. mesela i3 8100 + gtx 1080 ile şehre git, her şey ultrada olsun %75 80 usage falan alırsın. o derece. ama fps ne? 40 45 falan.

sadece volumetrici düşürmek bile gpu renderı %30 arttırıyor, zort, gpu usage %50 55 e iniyor, takke iniyor kel gözüküyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 30 Haziran 2019; 19:14:33 >

• tabiki de zaten kdv indirim de aldı arkadaş sistemi fiyatı iyi getirdi ona lafım yok ama keşke kdv indirminde 2080ti alsaydı iyi olurdu fiyatı çok iyi düşmüştü gene iyi işini görür
  • Son olarak tavsiyem rekabetçi oyunlarda ultra ayarlar sana dezavantaj bile sağlar (FPS'den bahsetmiyorum).

Mesela ışık ayarları çok gerçekçi olur. Güneşe baktığında gerçekten gozun kamaşır ama o taraftaki düşmanı görmen zorlasır. Başka bir örnek ise gölge ayarları mükemmel gerçekçi olur ama bu golgede kalan yerleri daha karanlık yapar düşmanı görmen zorlaşır bunuda kapaman lazım. PUBG için dusmanları daha rahat gormek icin ayarları kapa, kıs (fps kazanmak için değil daha iyi düşman görebilmek için), emin ol fps'nde ortalama 120yi bulacaktir. İnternette bu ayarları gösteren videolar kesin vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madonos -- 30 Haziran 2019; 21:7:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: madonos

Son olarak tavsiyem rekabetçi oyunlarda ultra ayarlar sana dezavantaj bile sağlar (FPS'den bahsetmiyorum).

Mesela ışık ayarları çok gerçekçi olur. Güneşe baktığında gerçekten gozun kamaşır ama o taraftaki düşmanı görmen zorlasır. Başka bir örnek ise gölge ayarları mükemmel gerçekçi olur ama bu golgede kalan yerleri daha karanlık yapar düşmanı görmen zorlaşır bunuda kapaman lazım. PUBG için dusmanları daha rahat gormek icin ayarları kapa, kıs (fps kazanmak için değil daha iyi düşman görebilmek için), emin ol fps'nde ortalama 120yi bulacaktir. İnternette bu ayarları gösteren videolar kesin vardır.
    hocam bu dediğinizi yapacağım zaten çoğu yayıncı mithrain 10000days gibi kişiler 2080 ti olmasına rağmen bile low ve 1080p oynuyorlar 150 fps felan alma derdindeler bende şaşırıyorum insan bukdara güçlü sistemde neden lowda oynar ve karakter görüntülemesini bile kapatmışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: madonos

O zaman normal degerler gibi gorunuyor. Sicaklikta normal pubgde ultra ayarlarda bende ona yakin aliyorum.

PUBG grafik ayarlarinda Screen Scale bunun 100 olduguna emin ol. Zaten 1440p bu %150 yaparsan 2160p oynuyormusun gibi performans verir. Eger 100 ise ultra ayarlarda ortalama fps normal.

Bu site %100 dogru degil ozellikle cpunun etkisinda amdyi hic ediyor ama genel bilgi icin iyi.
    https://www.gpucheck.com/en-usd/gpu/nvidia-geforce-rtx-2080/intel-core-i7-8700k-3-70ghz/ultra

Burada ultra ayarlarda 86 fps ortalamasi yani sistemde bir sorun yok. Ben bir an max fps 80 diye endise ettim :)

Ek Bilgi: 2080 TI 9900k bile olsa PUBG ultra ayarlarda 2k degil 1080p de bile 144fps alamazsin.

80 fps yeterli ama ultra yerine high oynayip 100 alabilirsin. Rekabetci oyunlarda seni etkiliyorsa biraz ayar dusur. Single playerdada ben 60 fps limitleyip grafikleri tavan yapiyorum mesela :)
    cevabınız için teşekkürler hocam afterburner sonucunu atacağım oyuna girince

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

beni niye tagladınız anlamadım arkadaşlar :D

her neyse konuya gelecek olursak pubg aşırı sorunlu bir oyun ayrıca 4 çekirdek ve üstüne scale olmuyor, 4 çekirdek ve sonrasnda sadece stutterlar azalır ki bu iş için de "şu an" 8 thread fazlasıyla yeterlidir

kısacası aldıgınız fps sorunu işlemciyle ilgili olamaz

geriye diğer bir şık kalıyor, 2k ultra deniyorsunuz ve ekran kartından mucizeler bekliyorsunuz. yüksek ekran kartı renderı için 2k gibi bi çözünürlükte grafik ayarlarından feragat etmeniz lazım.

en az bir oyun atıp afterburner istatistikleri açık şekilde video çekmeye çalışın. oturup bakalım kullanımlar ne durumda

---

ben bile i5 8400 ile low-med ayarlarda 120+ fps alıyorum. ama kabalık yerlerde thread yetersizliğinden ötürü 80 90a düşüyordu ki bu bile rahatsız edici bir drop değil

sen aşırı şekilde grafik ayarlarını yükselterek gpu bottlenecki yaratmışsın. cpu ile ilgili bir sorun yoktur. baz frekansta bile çalıştırsan o kadar fps almaman lazım

2080 denen balon karta bir ton para yatırman o kartı dehşet vahşet mucizevi bir kart yapmıyor

hepi topu rtx 2060 ve gtx 1080'den %20-25 güçlü bir kart. öyle nesil atlattıracak, ultra 1440pde 100+ fpsyi her oyunda verebilecek bi kart değil

---

ha diyeceksin ki o kadar para verdim nasıl ultra oynayamam. bu iş böyle. 1440p aşırı talepkar bir çözünürlük. crysis 1'i de 1440p ultra açmaya kalsan onda bile şu gün bile ekran kartın zorlanır.

eğer cidden ultra aşığıysan ve verebileceğin para varsa çare 2080ti alıp overclockun dibine vurmak ancak o şekilde bile şu videolardaki 1060 ile alınan fps değerlerine anca çıkarsın

o ayarları düşürmediğin müddetçe, cık, oluru yok

grafik açacak oyun arıyorsan single player oyunları hedefle, orada da bi 40 50 fps seni karşılasın o zaman oyun dünyasının ne kadar talepkar ve paragöz olduğunu anlarsın. shadow of tomb raider, ac odyssey, metro exodus. bunlarla 2080ti bile 1440p ultrada 60 70 fps çıkartıyor, 4kda 45 50 fps falan.

dönem böyle, parası olup ha bire upgrade yapan ultrada kalıyor, kabullenen ayar düşüyor.

ben burada gördüm, adam sırf 45 fpsden 60 fpsye çıkayım ama ultrada kalayım diye 1080den 2080e geçmeyi savunuyordu. o arkadaş gibi harcayacak paran varsa, sen de yapıştır bi tane 2080ti. ya da 2080 superleri bekle. ne diyeyim bilemedim
    cevap için teşekkürler hocam ultrayı düşüreceğim alabilirsem ilerde 2080 ti ile değişim yaparım 2. el olarak yine 0 almadığım için uyguna geldi 2080 yoksa sıfırı 7000 tl civarıydı 4600 e aldım yine uygun garantili 2080 ti denk gelirse alırım ilerde

• madonos kullanıcısına yanıt
    hocam bu dedğiniz screen scale işleme ölçeği sanırım gelişmiş ayarlarda ilk sırada ona baktım 120 deydi şimdi 100 yaptım tekrar deneyeceğim fps yi birde bios update yaptım yeni sürümü çıkmış bendeki geçen senenin miş bilmiyorum fark eder mi ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrsavas02

cevap için teşekkürler hocam ultrayı düşüreceğim alabilirsem ilerde 2080 ti ile değişim yaparım 2. el olarak yine 0 almadığım için uyguna geldi 2080 yoksa sıfırı 7000 tl civarıydı 4600 e aldım yine uygun garantili 2080 ti denk gelirse alırım ilerde

Alıntıları Göster
    2080'den 2080 TI geçmeni tavsiye etmem :) Bende çok düşündüm bunu araştırdım o yüzden söylüyorum. Bir sonraki mimariyi bekle 2080 TI Super yeni mimari ile gelecek deniyor ona bakmak lazım. Bende çok taktım bu ultra fps olayına. Ama şu an rekabetçi oyunlarda zaten bazı ayarları kısıyorsun daha iyi düşman görmek için o zaman 100-120 fps alıyorsun ortalama. Yeni single player oyunlarda da en iyi ayarlrda en az 60 FPS alıyorsun yeterli.

Elinde hiç ekran kartı olmazsa ve indirimde 2080TI bulsan ok ama 2080'den 2080TI'ye geçilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madonos -- 30 Haziran 2019; 22:15:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PCBudur

Dostum high power rampageden uzak dur. Thermaltake Cooler Master Corsair Evga ürünlerini tercih et forumda dolu satan var ille sıfır almana gerek yok powerı. Diğer parçaları bile forumdan toplayabilirsin mağazalara bayılma daha uyguna gelir.
    High powerdan uzak dur????

High power psu kalitesi olarak dünya çapında ilk 5 e oynar sen ciddi misin arkadaşım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum bendede 2080 var monitör olarakta senınkınden düşünüyorum mag271cqr şimdi yorumlara bakınca acaba 1080p yemi donsem dedim :D 144 hz alanmıyor her oyunda gerçi rekabetçi oyunlar dısında bana 60fpsde yetiyor.monitörden memnunmusun gsync aktif etmeyi denedinmi performansı nasıl oldu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alprux

dostum bendede 2080 var monitör olarakta senınkınden düşünüyorum mag271cqr şimdi yorumlara bakınca acaba 1080p yemi donsem dedim :D 144 hz alanmıyor her oyunda gerçi rekabetçi oyunlar dısında bana 60fpsde yetiyor.monitörden memnunmusun gsync aktif etmeyi denedinmi performansı nasıl oldu?
    valla dostum ben monitorden çok memnunum şimdi bu ekrandan küçük olsa şuan laptop gibi gelir gözüme sanırım :) birde curve ve panel sanki ips gibi sağ sol görüntüsü aynı sadece açılışta siyah zemin sanki buğulu gibi ama oda normalde görünmüyor tabi ben çok memnunum 144 hz ve 1ms ve 27 inch daha ne olsun
  • mrsavas02 kullanıcısına yanıt
    Fiyat olarak en uygunlarından özelliklerine göre evet..gsyncyi aktif edip test etme imkanın oldu mu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam Nvidia ayarlarından kapalıymış siz deyince açtım farkı nasıl hissedebilirim? Birde oyun da vsync açık yapınca 120 civarı olan 2k fps direk 78 lere düşüyor oyundakini açmadan direk Nvidia üzerinden açmam hissetmeye yeterli mi?

• mrsavas02 kullanıcısına yanıt
    Technopatyoutube
    FreeSync Monitörde G-Sync Açma Rehberi
    https://youtu.be/60-7UETx7S4

Dostum burda çok detaylıca anlatmış ben daha monitörü almadıgım için yorum yapamıcam,ama bu videoda her sorunun cevabı var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam videoyu izleyip ayarları yaptım oyunda akıcılık bariz şekilde arttı teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.