Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ]8GB RAM kullanılabilir 4GB sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
18.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 8GB olan RAM'im yeni HDD takınca bozulmuştu, eski HDD bozulunca ben de yedekleyip öyle açayım dedim fakat açtığımda bütün uygulamaların hepsi silinmişti. Bu sefer 8 GB olan RAM'im 4 GB kullanılabilir diyor. Sonra BIOS güncelledim, RAM'lerin slotlarını değiştirdim. Bu sefer de toplam 6GB RAM 4 GB kullanılabilir diyor, kafayi sıyırmak üzereyim.

SISTEM:

Asus GTX 660 ti DirectCU II TOP
    Gigabyte Ga-780T D3L Anakart
    4GB 1333 CL9 G.SKILL + 4GB CORSAIR 1333 CL9
    Seagate 500 GB 7200 RPM 16MB + WD 500GB 7200RPM 32MB
    AMD FX 6300 3.5Ghz
    THERMALTAKE SMARTPOWER 80PLUS 530W

Denediklerim;

1-)BIOS güncelledim.
    2-)Slotları değiştirdim teker teker denedim 4 GB gösteriyor.
    3-)Msconfig'deki bellek üst sınır tikini kaldırdım.
    4-)BIOS'da memory remapping onu bulamadım.

[ÇÖZÜLDÜ]8GB RAM kullanılabilir 4GB sorunu [ÇÖZÜLDÜ]8GB RAM kullanılabilir 4GB sorunu [ÇÖZÜLDÜ]8GB RAM kullanılabilir 4GB sorunu [ÇÖZÜLDÜ]8GB RAM kullanılabilir 4GB sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tevez51 -- 13 Mart 2016; 17:33:34 >

• normalde bu hata isletim sisteminden kaynakli oluyor 32 bit versiyonlarinda normal olarak otomatik ram ayiriyor yarisini kullanamiyosun senin pcde 64 bit isin garip yonu baska bir sistem yuklersen sistemin duzelecegini dusunuyorum belki daha kolay yontemi vardir ama sanmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan1x -- 11 Mart 2016; 10:12:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı ram bendede var üzerinde 8 yazıyor
    Ama biosta ve winde 4 gb gösteriyor
    Konu takip

• Pc kapalı ikem ramleri çokart ardından bios pilini bir süre çıkartıp yerine tak. Daha sonra çıkardığın ramleri yerine takarak bilgisayarı aç.

• Konu takip

• msconfig den başlangıçta ram kısıtlaması yaptın mı ona bir bak.

Hani tüm işlemci gücünden faydalanın diyerek kaç CPU varsa onu seç diye zirvaladiklari ekranda ram kısıtlaması da var, orası aktif olabilir.

• işletim sistemin 64 bitmi 64 bit ise 4 GB üstünü görebilirsin yok x86 ise göremezsin diğer konu ise ramlar bazen çakışıyor ve birini görüyor diğerini görmüyor. Aynı marka model ramla dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4GB Ram Takılı, 3GB görüyor
    7 yıl önce açıldı
    4 GB RAM e 8GB RAM eklemek
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dediğim gibi ve resimleride görüyorsunuz 64 bit işletim sistemi buradaki asıl derdim 4+4GB olan ramlerimi toplam 6gb olarak görüyor. Söylediğim gibi gene hdd bozulmuştu bende kurtarma seçeneğine tıkladım ve drivlerların hepsini silmiş bütün uygulamaların hepsini silmiş. resim müzik videolar oyunlar dosyalar. hepsi duruyor ama ne yapabilirim burda ?
  • Tevez51 kullanıcısına yanıt
    dediğim yere baktın mı arkadaşım? oradaki durum nasıl?

• Evet tik yoktu actim kapattim 2 turlude olmuyor. Burda garip olan Toplam 8GB gösteriyordu kullanılabilir 4GB sonra slotları teker teker denedim 4 GB gösteriyor sonra 2 sini taktım toplam 6 gb gösteriyor 2 gb kayboldu anlamadım gitti :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tevez51 -- 11 Mart 2016; 19:54:43 >
  • Tevez51 kullanıcısına yanıt
    4 gb gözükür ama 8 gb kullanır sorun yok yani
  • Aynı sorun eski sistemimde de olmuştu, sorunu kendim çözdüm, anakartın işlemçi pinlerinin 1-2 tanesi yamulduğu için bilgisayarım özelliklerde 8gb ram'i görüyor ancak parantez içinde 6 gb kullanılabilir yazıyordu, ince bir iğneyle pinleri düzeltince sorun düzeldi, yakın zamanda işlemciyi söküp geri taktıysan pinleri yamultmuş olabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 32pvp

4 gb gözükür ama 8 gb kullanır sorun yok yani

bu is nasıl oluyor bi anlatsana.

• Farklı ramleri deneyerek anakartı kontrol et .Elindeki ramleride farklı anakartta dene.

• Öner kullanıcısına yanıt
    bilgisayar 32 bit ise 4 gb gözükür anakartın sitesinden modeline bak orda yazıyor ama sen mesela bi oyuna 6 gb ram verebilirsin genede gigabyte anakartlarda olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 32pvp -- 12 Mart 2016; 12:18:02 >
  • Win 10 64 bit win 7 home pre 64 bit kurdum 2 sindede ayni elimde 2 gb ram vardi taktim 2+4 toplam 4 gb gosterdi 2gb bir yerden yiyor sistem bilgisayari acamamistim bios ayarlarinin hepsini default yaptim. Ondan sonra oldu butun parcalari yeniden taktim kablolar dahil.

• 32pvp 3 kullanıcısına yanıt
    32 bit windows 4 gb üzerini görmez iken 32 bit uygulama 6 gb kullanabilecek öyle mi?
    sana bu bilgiyi kim vermiş ya da neden ogrendiysen git kaynağını araştır.

öyle birsey olmaz. 32 bit uygulama kendisini 3.5 gb üzerine adresleyemez.

• ramlerin herbirini slot yerlerini değiştirerek tek tek deneyebilirmisiniz
  • Yabanci bir siteden konu actim sag olsun moderatorun biri ramleri silgiyle silip slot girislerine basincli hava vurmamı soyledi ve bios ayarlarini load defaultladim duzeldi cok tesekkur ederim arkadaslar :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.