Şimdi Ara

Çözene 1500tl veriyorum 7800x3D + RTX 4080 Super – nvlddmkm.sys DPC latency sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

RAM: Patriot Viper Venom 64 GB (2×32 GB) DDR5-6000 CL30

SSD veya HDD modeliCorsair MP600 Core XT 1 TB Gen4

Ekran kartıGIGABYTE RTX 4080 Super Windforce V2 (576.80 WHQL)

AnakartGIGABYTE B650M D3HP (BIOS F34 – 30 Mayıs 2025)

İşlemciAMD Ryzen 7 7800X3D

• Monitör : ASUS ROG Strix XG27ACS - 180 Hz (DP 1.4)

• PSU : Corsair RM850 Gold

• Kasa : Corsair iCUE 4000D Airflow

LatencyMon Test Videosu için tıklayın.

Sorun Tanımı

• Edge / Chrome / Word / Excel / VLC veya herhangi bir oyunu tam tıkladığım anda LacentyMon ile sistemde beklenmedik bir sorun olduğunu görüyorum.
    • Bu donmaları, takılmaları Ekran kaydına aldığımda donmalar görünmüyor; yalnızca gerçek zamanlı kullanırken hissediliyor.
    • LatencyMon çıktısı:
    • Your system seems to be having difficulty handling real-time audio…
    • nvlddmkm.sys DPC 1100 µs / dxgkrnl.sys ise %0,05 toplam süre
    • ISR tarafında en yüksek 18 µs (HDAudBus.sys)

Denediğim Adımlar

1.BIOS:

• Load Optimized Defaults
    • Global C-State = Disabled
    • Power Supply Idle = Typical Current Idle
    • SVM, fTPM, PSS (Cool’n’Quiet) = Disabled
    • Core Performance Boost = Disabled (test için)

2.Sürücüler / Yazılım:

• DDU ile temiz NVIDIA kurulumu (576.80 & 537.xx)
    • AMD Chipset 5.x en güncel
    • Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlaması = Kapalı
    • NVIDIA Denetim Masası → Power Management Mode = Prefer Maximum Performance
    • Process Lasso ile Bitsum Highest Performance (Core Parking %0)

3.Donanım Çapraz Test

• Kendi RTX 4080 & Patriot RAM’ler abimin sisteminde sorunsuz çalışmakta
    • Abimin GPU & RAM’i benim kasada aynı sorunu verdi
    • SSD yerine HDD’ye temiz Win11 → sonuç değişmedi

4.Diğer

• Güç kablosunu Viko 3’lü priz yerine başka priz ile denedim (etki yok)
    • VRR / Dinamik Yenileme / HAGS / G-Sync kapalı
    • 10+ kez format, temiz kurulum

Beklentim

• Sorun Anakartımda veya PSU da mı olabilir mi?
    • Her tür kökten çözüm önerisine açığım.

Bilgisayarımdaki bu sorun giderildiğinde veya sorunun kaynağı donanımsal bir şey olduğu tespit edildiğinde bunu sağlayan kişiye 1500tl vereceğim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• biosda Advanced kısmında pci 3 pci 4 ve auto seçeneği var onu pci3 yapıp dene

• potti34 P kullanıcısına yanıt
    PCIEX16 Slot Link Speed kısmını mı Gen3 yapmamı öneriyorsunuz?

Çözene 1500tl veriyorum 7800x3D + RTX 4080 Super – nvlddmkm.sys DPC latency sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Berkan96 -- 19 Haziran 2025; 16:33:50 >

• _Berkan96 kullanıcısına yanıt

evet

PCIEX16 Slot Link Speed kısmını mı Gen3 olarak değiştirdim ve kaydedip bilgisayarı açtım fakat LatencyMon'u açıp Word dosyası açtığım an hala şu hatayı almaya devam ediyorum.

Stats kısmını şöyle txt olarak paylaşayım:

Ekran Kartını 4'e Sesi 8'e koydum fakat hala Word dosyası açtığım an sorun devam etmekte.

CPUs:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Berkan96 -- 19 Haziran 2025; 17:6:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

win 10 da durum aynı mı

Hiç Windows 10 kurmadım. 10 kereden fazla Windows 11 Pro yükledim ve temiz kurulumlar yapmaya özen gösterdim her seferinde. Windows 10'un gerçekten bir çözüm olabileceğini söylüyorsanız bu haftasonu deneyebilirim

Hayır hiçbir zaman kendi sitesinden ekran kartı driverini kurmayı denememiştim. Bunu da yarın gün içerisinde DDU ile silip sizin link üzerinden kurulum yapacağım

ddu silerken şöyle yapın

güvenli moda geçip ddu ile nvdia sil

Rehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi | Technopat Sosyal

tekrar başlatmadan önce internetini kapat ve yeniden başlat sonra indirdiğin driveri kur. yeniden başlat interneti tak.

en son bunu kur update yap

Download DirectX End-User Runtime Web Installer from Official Microsoft Download Center

Tamamdır öyle yapacağım.

(Bugün aslında tam bu yöntem ile kurulu nvidia driverimi kaldırıp temiz bir kurulum gerçekleştirmiştim fakat sizin attığımız linkten denemekte de fayda olabilir)

• Şu ana kadar Windowsla alakalı bütün sorunlarımı bu şekilde kurulum yaparak çözdüm deneyip denememek sana kalmış.

Öncelikle uupdump'a git ve Windows 11 22H2'yi seç, en son (4.) sayfadaki en alttaki ilk sürüme tıkla ve dili seç.

Conversion options kısmında "Include updates" seçeneğini KALDIR.

ISO hazır olunca rufusla yazdır.

Kuruluma geçmeden önce sordum sitesinden "Windows Update Blocker" ve Nvidia 551.86 veya 4000de 537.58 daha mı iyi bilmiyorum ikisinden birini usbye koy.

Windowsu kurarken ethernet kablonu çıkar ve kurulumu o şekilde tamamla, kurulumdan sonra Update Blocker ile güncellemeleri kapat ve Nvidia Driverını kur. Bunlar bittikten sonra etherneti tak.

Nvidia driverinda masaüstü boyutunu ayarla kısmında oyunlar ve programlar tarafindan belirlenen ölçeklemeyi geçersiz kılmayı devreye al.

Google'a EmptyStandbyList yaz ve indir, sonrasında

Görev Zamanlayıcı'ya gir > yeni görev oluştur > isim ver > en yüksek ayrıcalıklarla çalıştır > Kullanıcı/Grup Değiştir > gelişmiş > Şimdi Bul > en aşağı in ve SYSTEM'i seç > tamam de pencereyi kapatip ilk pencereye dön > Tetikleyiciler de > Yeni > Görevi şu sıklıkla yenile > 5 dakika seç sonra 5i sil ve 1 yaz > tamam de > Eylemler > yeni > program başlat> gözat > indirdiğin dosyayı seç > tamam de > pencereleri kapat görevler kısmında bu görevi seç ve çalıştır de.

Google'a Global Timer Request yaz ve pcgamingwiki sitesinden ON.reg dosyasını indirip çalıştır.

Google'a powersettingsexplorer yaz ve en üstteki linkten indir > uygulamayı aç > işlemci performans süresi denetim zaman aralığı yanındaki tiki kaldır. Windows'ta Güç planı seç kısmına gel Dengeli seçili olacak şekilde plan ayarlarını değiştirere tıkla > gelişmiş güç ayarlarından işlemci güc yönetimine gel ve işlemci performans süresi denetim aralığını 5000 yap uygula deyip çık

Process lasso ve Timer resolution kullanma, yazdıklarımdan başka hiçbir Windows ayarına dokunma, şuana kadar Windowsla alakalı çözemediğim bütün sorunları bu şekilde kurulum yaparak çözdüm, sürümle alakali olarak windowsun kendi icindeki bazı yerlerde ufak stutterlar normal dikkatini çekerse aklına takılmasın. Sonuç alırsan bilgilendirebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çetooooo kullanıcısına yanıt
    ilginiz için çok teşekkürler, haftasonu deneyeceğim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam bu latency problemi bende de oluyordu oyunlarda atma falan ben nvidia panelinden ayarı performansa alarak çözmüştüm sorunu bir deneyin isterseniz.

• 2 tane sorun var. ramlerinizin çalışması sistemle uyumlu olduğu anlamına gelmiyor. ramler anakart ile uyumsuz. ram hızları ise en fazla 5600mhz de. hani alt hızlara çekerek deneme yapmanızı rica ederim.

• Dkoroglu kullanıcısına yanıt

Bende oyunlarda hiç donma, kasma vs olmuyor. Oyunu alta aldığımda başka bir şeyle uğraşırken aşırı donmalar oluyor.

• Din Djarin kullanıcısına yanıt

EXPO açmadan 4600 ile çalıştırdım ve aynı sonucu alıyorum

• ''Kendi RTX 4080 & Patriot RAM’ler abimin sisteminde sorunsuz çalışmakta
    • Abimin GPU & RAM’i benim kasada aynı sorunu verdi ''

Burda dediklerinize göre ekran kartı - ramleriniz ve psu ile alakalı değil zaten denemişsiniz,

muhtemelen cpu da da sorun yoktur çünkü çok az olasılıkla bozulan bir parça.

deneyebiliyorsanız işlemciyi de başka pc de deneyin isterseniz fakat sorun muhtemelen anakartınızda çünkü kendiniz demişsiniz '' Abimin GPU & RAM’i benim kasada aynı sorunu verdi '' diye.

Hocam siz işlemciyi de denedikten sonra anakartınızı ya servise yollayın ya da değiştirmeye bakın pek yazılımsal sorun gibi durmuyor,

Son olarak bu tarz sorunlarla da fazla çok uğraşırsanız kafayı yersiniz ya da iş miş yapamazsınız bende daha önceleri O.C. ile uğraşırken sistem ara ara sıkıntı çıkarıyordu ''onu mu denesem bunu mu denesem '' diye boş boş zaman öldürüyordum sorunsuz sisteme geçtikten sonra insanın kafası rahatlıyor.

Başka da bir önerim yok umarım sorunu çözersiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.