Şimdi Ara

Sıvı soğutmalı sistemde , CPU over temperature error! hatası alıyorum. [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Özel sıvı soğutma sistemimi dün ilkez çalıştırdım, windowsu kuracaktım bilgisayar açıldıktan birkaç dakika sonra kendini resetliyordu kapanıyordu.

Şöyle bir hata yazısı çıkıyordu: CPU over temperature error!
    F1 e basıp biosa girdim, ama zar zor girdim kendini kapatıyor sürekli.
    Biosda işlemci sıcaklık uyarısı veriyordu.

İşlemcinin sıcaklığı ilk başta 85 dereceydi, hemen 1 -2 dakika içinde 95 derece oldu ve kapandı. Çok moralim bozuldu korkuyorum.
    Neden işlemci böyle sıcak neden soğumuyor ?

Sistemim:
    Asus rampage v extreme
    5820k
    Corsair dominator ddr4 4x8 ram.
    Özel soğutma var.

EDİT: ÇÖZÜLDÜ
    Cpu blokunu yanlış vida ile monte etmişiz, bu yüzden cpu bloku işlemci ile temas etmiyormuş. Cpu blokunu söküp doğru monte ettik ve düzeldi. 95 derecede 30 dereceye indi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 25 Ocak 2016; 22:10:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cpu bloğu iyi oturmamış olabilir ya da arada bir sıcaklığı teması kesen bir parça olabilir iyi kontrol edin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Scofield

Cpu bloğu iyi oturmamış olabilir ya da arada bir sıcaklığı teması kesen bir parça olabilir iyi kontrol edin derim.

Teşekkür ederim. Pazartesi bloku söküp kontrol edicez inş dediğiniz gibi bir problem vardır. İşlemci veya anakart arızalı olur diye çok endişeleniyorum ama uzak ihtimal gibi.

• soğutucu özel demişsinde marka model nedir verirsen montajında gözden kaçırma ihtimali olan bi ayrıntıyı verebiliriz.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Ek evo serisi olması lazım, ismini tam bilmiyorum. Pazartesi söküp tekrar bakıcaz inş. Sorun bloktadır. İşlemci ve anakart arızalı olmasında.

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Ek evo serisi olması lazım, ismini tam bilmiyorum. Pazartesi söküp tekrar bakıcaz inş. Sorun bloktadır. İşlemci ve anakart arızalı olmasında.

bu ise bunların altında bir bant olur işlemciye gelen yerde onu sökmemiş olabilirsiniz.

http://www.vatanbilgisayar.com/cool-master-hyper-212evo-77511555613662011am2-am3am3-fm1-islemci-sogutucu.html

Teşekkür ederim, ondan değil hocam bunlardan.
    https://shop.ekwb.com/water-blocks/cpu-blocks/supremacy-evo
    pazartesi söküp kontrol edicez sonuçları yazarım, inş bloktandır sorun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Sıvı soğutma değil o linkteki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.