Şimdi Ara

Çözemediğim İyi Fizik Soruları bir yardım edin lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çözen bakan tüm arkadaşlara çok çok tşk ederim.

1)

2)

3)

4)

5)

6)

7)

8)

9)

10)

11)

• Hemen kolayından bir tane söyleyeyim. 10. soruda eğer dikkat ettiysen şekil.2 de y gazının sığabildiği alan artmış( yani hacmi artmış ) dolayısıyla yaptığı basınç azalır. X de ise tam tersi olmuş. X gazı sıkışmış dolayısıyla yaptığı basınç artmış.
  • 4. sorudada zaten 1 ve 4ün yanlış olduğunu bulmuşsun. Ama 2 ye doğru demişsin. 3ünde doğru olduğu ortada. Şimdi 2 dede 1. şıkla aynı mantık var. İkisinin sıcaklığını eşit miktarda azaltırsan aL>aK olduğunu sana vermiş yani. Sen sanırım L daha çok genleştiği için o iyice küçülür K da az küçülür dolayısı ile aradaki mesafe artar diye düşünmüşsün. Ama K nın L den uzun olduğunu unutmuşsun. O uzunluğun ne olduğunu bilmeden kesin olarak bişey söyleyemezsin. Olabilir ama kesin değildir.
  • Bayağı özel sorular.
    Hangi kitaptan bu sorular?
  • bireyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferliben

Hemen kolayından bir tane söyleyeyim. 10. soruda eğer dikkat ettiysen şekil.2 de y gazının sığabildiği alan artmış( yani hacmi artmış ) dolayısıyla yaptığı basınç azalır. X de ise tam tersi olmuş. X gazı sıkışmış dolayısıyla yaptığı basınç artmış.

Nasıl karar verdin ki azalıp arttığına.Y nin üzerinde civa yüksekliği azaldığı için basıncı azalır.Ama X için kesin birşey söylenemez bence.Yani mol sıcaklık sabit , basınç hacim ilişkisi yapmak lazım.Ama kapalı kapta hacimlerin değişmemesi lazım.

Py=Px+hciva h azaldı y azaldı.X in artışı y nin azalmasını engellemiyor gibi birşey olacak.Neyse başka yorumları bekleyelim
  • Cevap1) Y dişlisi X'in etrafında dönerken 3r yarıçaplı bir çemberin çevresi kadar yol alır.
    Yol=Ynin çevresi . Tur sayısı
    2pi.3r=2pi.r . x
    x=3

Cevap2) Sorunun saçmalığına doyulmaz ama yorumumu yapayım.

İlk şekilde F kuvvetinin olduğu bölümde sadece aşağı yönlü kuvvet uygularsak tutabiliriz.Yani yukarı yönlü ( ya da sağa sola) kuvvet uygulayamayız .Bu şekilde sol taraftaki dengede 2.önerme eleniyor.Eğer F kuvvetini sağa uygularsak yukarı yönlü uygularız ama P kuvvetinden daha büyük bir kuvvet uygulayacağımızdan burada da 1.önerme gidiyor. 1 olmaz.

2.şekilde uygulama yönü olarak baktığımızda başka bir şekilde P yükünü dengeleyebilecek kuvvet yan kuvvettir.Sağa doğru F kuvvetini uygulayıp ( ya da sağ taraftan yukarı yönlü) P yi dengede tutabiliriz.Kuvvet zaten yükten az.Bu önermelere uyar.

3.şekilde ise ipi makaranın altından geçirip yukarı yönlü uygulanabilir.Kuvvet yükten azdır.Olur.

4.Şekilde de kuvvet yükten az.Ve Kuvvet sağa doğru uygulanıp dengede tutulabilir.Bu da olur.

Cevap Yalnız 1 diye düşünüyorum...

Cevap3) Buna bir yorum yapamadım ben de senin dediğin şıkkı işaretlerdim.En mantıklısı...
    Cevap4)

Senin anlamadığın 2 ve 3 sanırım onları açıklayayım;
    K 'nın boyu ile Lamdasının çarpımını öyle seçeriz ki, Azalması = Deltax + L'nin boyunun azalması kadar olabilir.. Ve boyları eşit olur.

Mesela K'nın boyu 500 olsaydı eğer ve kısalma olayı da 500.0,5 kadar olsaydı =250 birim azalacaktı. 250 metre kalacaktı.
    L' de boyu 300 kadar olsaydı ve kısalması da 300.0,6 = 180 birim azalacaktı ve 120 birim kalacaktı. Sonuçta bakarsak başta deltax 200 iken sonrandan 130 olmuştur.

Diğerlerine de arkadaşlar devam eder. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok açık soru lütfen yardım?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alex dé Souza

quote:

Orijinalden alıntı: Ferliben

Hemen kolayından bir tane söyleyeyim. 10. soruda eğer dikkat ettiysen şekil.2 de y gazının sığabildiği alan artmış( yani hacmi artmış ) dolayısıyla yaptığı basınç azalır. X de ise tam tersi olmuş. X gazı sıkışmış dolayısıyla yaptığı basınç artmış.

Nasıl karar verdin ki azalıp arttığına.Y nin üzerinde civa yüksekliği azaldığı için basıncı azalır.Ama X için kesin birşey söylenemez bence.Yani mol sıcaklık sabit , basınç hacim ilişkisi yapmak lazım.Ama kapalı kapta hacimlerin değişmemesi lazım.

Py=Px+hciva h azaldı y azaldı.X in artışı y nin azalmasını engellemiyor gibi birşey olacak.Neyse başka yorumları bekleyelim

Ah... evet, birinci şekilde ben x'in y den daha az hacmi olduğunu görmedim. O zaman senin dediğin daha mantıklı olur. İlginç bi soru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Minotor -- 18 Kasım 2011; 8:29:10 >

• 1 e bakabildim cevap 3 dizi izliyorum diğerlerine gelince bakarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.