Şimdi Ara

çözemediğim bazı problem soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 1) Bir sınavın sonucunu değerlendirmek için 0,1,2,3,4,5 notları kullanılıyor 20 kişinin katıldığı bu sınavda bu notların hepsi en az bir kez kullanıldığına göre aynı notu alan en çok kaç kişi vardır?(15)

2) Hacmi 3v litre olan bir havuza dakikada a litre su akmaktadır.Havuzun %75 inin kaç dakikada dolacağını gösteren ifade ? (9v/4a)

3) Bir kavak fidanı dikildikten sonra her yıl kendi boyu kadar uzamaktadır. Bir söğüt fidanı ise dikildikten sonra her yıl 100cm uzamaktadır.Başlangıçtaki boyları eşit ve 4.yılın sonunda kavağın boyu söğüdün boyunun 4 katından 200 cm fazla olduğuna göre,fidanlardan birinin başlangıçtaki boyu kaç cm dir? ( 150)

4) A ve B kitaplarından A kitabının sayfa numaralarının toplamı B kitabının sayfa numaralarının toplamından 1155 fazladır. A kitabı B kitabından 10 sayfa fazla olduğuna göre B kitabı kaç sayfadır? ( 110)

5) Şekerin kilogramı A Tl'dan satılmaktadır.Şekerin satış fiyatında bir miktar zam yapıldıktan sonra, A tl ye 20/21 kg şeker alınabilmektedir.Buna göre yapılan zamn oranı yüzde kaçtır? ( 20/7)

6) x kişiye 2x tane ceviz eşit miktarda dağıtılıyor.Eğer 36 ceviz daha olsaydı ilk duruma göre kişi başına 3 ceviz daha fazla düşecekti.Buna göre ilk durumda kaç ceviz vardı?(24)

7) Bir mutfak tüpü dolu iken ağırlığı x kg, 5 gün kullanıldıktan sonra ise y kg gelmektedir.Boş tüpün ağırlığı( 2y-x) kg ve bu tüp her gün eşit miktarda kullanıldığına göre kaç günde tamamı biter? (10)

8) Bir sınıftaki öğrencilerin her biri birbirlerine kendi fotoğraflarını vermiştir.Tüm öğrencilerin elindeki toplam fotoğraf sayısı 650 ise bu sınıfta kaç öğrenci vardır? (26)

Arkadaşlar fem konu özetli sorularıdır 5 test rahattım ama ondan sonra biraz sıktı bir zahmet yardımlarınızı bekliyorum

Nexus 4 Kullanıcıları Kulübü

WXGA 320ppi True HD IPS+ Gorilla Glass 2 Ekran | Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 Çipset | Quad-core 1.5 GHz Krait İşlemci | Adreno 320 GPU | 16GB Depolama |2 GB RAM | Bluetooth v4.0 A2DP, EDR | 8 MP 3264x2448 Piksel, Autofocus, LED Flaş Kamera | Photosphere 360° Gerçek Panaroma | 1080p@30 Fps HD Video Kayıt | 1.3MP Ön Kamera | Wi-Fi a/b/g/n | NFC | HSPA+ | TV - Out MHL | Android v4.2 İşletim Sistemi

• yukarı

WXGA 320ppi True HD IPS+ Gorilla Glass 2 Ekran | Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 Çipset | Quad-core 1.5 GHz Krait İşlemci | Adreno 320 GPU | 16GB Depolama |2 GB RAM | Bluetooth v4.0 A2DP, EDR | 8 MP 3264x2448 Piksel, Autofocus, LED Flaş Kamera | Photosphere 360° Gerçek Panaroma | 1080p@30 Fps HD Video Kayıt | 1.3MP Ön Kamera | Wi-Fi a/b/g/n | NFC | HSPA+ | TV - Out MHL | Android v4.2 İşletim Sistemi
  • Yukarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 8) x(x-1)=650
    x=26 (x öğrenci var. Her öğrencide x-1 fotoğraf olur.)

Orijinalden alıntı: nbaps3

8) x(x-1)=650
    x=26 (x öğrenci var. Her öğrencide x-1 fotoğraf olur.)

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1) İlk dört notu 1'er öğrenci almış olsun. 5 notunu da 15 kişi alır.
    AYT'de Tüm Soruları Çözmek
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.