Şimdi Ara

COWON A2 İNCELEMESİ (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
872
Cevap
1
Favori
56.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: |ExCaLiBuR|

quote:

...Ses açma kapama...

....
    Radyo-müzikçalar arası geçiş?
    Klasör atlama?
    Ses açma kapama derken?(pause u kastettin sanırım)
    Soru işaretli olanları yapamadım...

Ses yükseltme - alçaltma olarak ifade edeyim daha anlaşılır olsun. Pause durdurmak için biliyorsun sesle bir alakası yok.
    Radyo - müzikçalar geçişi EQ tuşuna basarak, klasör atlama da PLAY tuşuna basılı tutarak oluyor.

Düzenleme: İşte tüm liste: ( iAUDIOphile sitesinden MCSmarties den alıntıdır )

quote:

A2 REMOTE CONTROL COMPREHENSIVE USER'S MANUAL
    (The one that Cowon should be bundling with the remote!)

Read, print and be happy!

(Images by Chrispy,http://site.voila.fr/chrispy)

The A2 remote control features 8 buttons:

Left side: +, -, EQ (MODE)
    Front: PLAY/PAUSE, REC/A-B
    Right side: FF, REW, HOLD (slide switch)

The buttons work regardless of the position of the slider on the botton of the A2!
    Hence you can use the remote even if the player itself is locked.

Pushing a button does not cause the current screen to change, except for feedback
    on currently displayed gauges and switching between the screens of various modes
    where applicable (RADIO / MUSIC / DOCUMENTS). If the screen is turned off,
    pushing a button on the remote does NOT cause it to appear again.

The Play/Pause button can be used to accept/dismiss a status message in any mode.

Except for the HOLD switch, the functions of all buttons vary (between 0 and 3)
    depending on the currently active player mode.

Below is a comprehensive list of all the functions of the remote:

Player is turned off:
    ---------------------
    None of the buttons work. You cannot turn on the A2 by using the remote!

HOME screen - no mode active:
    -----------------------------
    +__________ Increase volume
    -__________ Decrease volume
    EQ_________ Inactive
    FF_________ Inactive
    REW________ Inactive
    REC/A-B____ Inactive
    Play/pause_ Play a music file as follows:
    ___________ * the top music file in the "Recent Files" list
    ___________ * if there are no songs in that list, it starts the FIRST song
    _____________ in the LAST top level directory (alphabetically)
    ___________ * the player remains on the home screen

After you hit play, the remote is automatically switched to MUSIC mode
    (while the player buttons always act on the currently displayed screen)

MOVIE mode:
    -----------
    EQ_________ Inactive
    Play/pause_ Pause resp. resume the movie. Keeping it pressed has no effect.
    REC/A-B ___ Inactive
    FF_________ Forward the movie. Keep pressed for faster scanning.
    REW________ Rewind the movie. Keep pressed for faster scanning.

Pushing a button does not cause the OSD to appear.

MUSIC mode:
    -----------

EQ_________ * Change equalizer settings
    _____________ (NOR -> ROC -> JAZ -> CLA -> POP -> VOC -> USR)
    ___________ * (Keeping it pressed) Switch to RADIO screen

Play/pause_ * Pause resp. resume the audio file.
    _____________ Note: if the music is off, the player will shut off
    _____________ automatically after the defined period of inactivity
    _____________ (great way to turn off the A2 from the remote)
    ___________ * (Keeping it pressed) Jump to the alphabetically next directory
    _____________ regardless of shuffle / playlist / repeat settings.

REC/A-B____ * Cycle the A/B loop: Set A -> Set B -> Loop -> Reset
    ___________ * (Keeping it pressed) Switch to DOCUMENT screen but only if it was
    _____________ previously activated. Otherwise, the button remains inactive.

FF_________ * Jump to the next song
    ___________ * (Keeping it pressed) Scan forward within the song

REW________ * Restart the song.
    ___________ * If pushed while timer indicates 0:00, skip to previous song.
    ___________ * (Keeping it pressed) Scan backward within the song

PHOTO mode:
    -----------
    All buttons have the same function as in MUSIC mode.
    There are no dedicated functions for the PHOTO mode
    (which reminds me yet again of how pathetic the A2's photo mode is!!)

DOCUMENT mode:
    --------------

A. for TXT files
    ----------------
    Depends on the selected remote control mode (Settings -> Remote control).
    If the remote is set to "Player" all buttons have the same function as in MUSIC mode.
    If the remote is set to "Text viewer":

+__________ Scroll forward one line at a time
    -__________ Scroll backward one line at a time
    EQ_________ * Inactive
    ___________ * (Keeping it pressed) Switch between MUSIC and RADIO mode
    _____________ but only if one of them was previously activated
    _____________ (the screen stays in DOCUMENT mode). Otherwise inactive.

Play/pause_ Inactive

REC/A-B____ * Inactive
    ___________ * (Keeping it pressed) Switch to the MUSIC resp. RADIO screen
    _____________ but only if it was previously activated. Otherwise inactive.

FF_________ Scroll forward one page at a time
    REW________ Scroll backward one page at a time

B.
    for CSD files

----------------
    Opening a large CSD document while listening to music/radio can
    severely impact the performance of the A2.

Depends again on the selected remote control mode (see above).
    Note: You can have different remote control modes for TXT files and CSD files!
    (for example "Player" for TXT and "Text viewer" for CSD...)

If the remote is set to "Player" all buttons have the same function as in MUSIC mode.
    If the remote is set to "Text viewer":

+__________ Scroll down one screen at a time
    -__________ Scroll up one screen at a time
    EQ_________ * Inactive
    ___________ * (Keeping it pressed) Switch between MUSIC and RADIO mode
    _____________ but only if one of them was previously activated
    _____________ (the screen stays in DOCUMENT mode) Otherwise inactive.

Play/pause_ * Cycle zoom levels (3 levels, depend on the selected "zoom step")
    ___________ * Keeping it pressed has no effect

REC/A-B ___ * Inactive
    ___________ * (Keeping it pressed) Switch to the MUSIC resp. RADIO screen
    _____________ Switching back takes a while and MAY cause the player to crash.

FF_________ * if the zoom level is set to 100%: Scroll forward one whole page at a time
    ___________ * if the zoom level is not 100%: Pan the screen to the right
    _____________ (the amount depends on the selected "move step")

REW________ * if the zoom level is set to 100%: Scroll backward one whole page at a time
    ___________ * if the zoom level is not 100%: Pan the screen to the left
    _____________ (the amount depends on the selected "move step")

BROWSER mode:-------------

DMB mode:---------
    I can't test that mode. If a Korean member of the forum could PM me
    the remote functions in that mode, I'll add them here. Thanks!

RADIO mode:
    -----------

EQ_________ * Inactive
    ___________ * (Keeping it pressed)
    _____________ Switch to MUSIC screen

Play/pause_ * Switch between PRESET and NON PRESET radio mode
    ___________ * Keeping it pressed has no effect.

REC/A-B____ * in PRESET mode: delete current preset
    ___________ * in NON PRESET mode: add current frequency to preset list
    ___________ * (Keeping it pressed) Switch to the DOCUMENT screen

FF_________ * in PRESET mode: switch to next preset
    ___________ * in NON PRESET mode: increase band frequency by .10MHz
    ___________ * (Keeping it pressed, only in NON PRESET mode)
    _____________ Scan band frequencies upwards until a signal is acquired
    _____________ Scan band frequencies downwards until a signal is acquired

RECORD mode:------------

As far as I can tell, all buttons are inactive in all RECORD sub-modes.
    This actually seems very strange to me. Why would the remote
    feature a button called REC if it can never be actually used to record?!

SETUP mode:
    -----------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperturgay -- 24 Ocak 2008; 9:27:17 >

• böyle bie inceleme nasıl kaldırılır ya?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuct up kid

böyle bie inceleme nasıl kaldırılır ya?

Selam ,
    Ne kalkmış anlayamadım?
  • elimde bazı şarkıların sözleri var acaba cowon a2 de bu şarkı sözünü gösterme özelliği var mı varsa nasıl yapabilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: dombilibili

elimde bazı şarkıların sözleri var acaba cowon a2 de bu şarkı sözünü gösterme özelliği var mı varsa nasıl yapabilirim

Kullanmadığım için programını hatırlamıyorum ama böyle bir özellik var.
  • arkadaşlar...benim cowon a2 şarjı bittikten sonra şarja taktım ama açılmadı ..açılınca da X işareti çıkıyor kırmızı renkte..bozuldu mu demektir bu??? ama şarj ışığı yanıyor bu arada..bir bilen yardımcı olabilir mi???
  • Arkadaşlar almadan önce cnet minet bütün donanım inceleme sitelerini okudum (yaklaşık 3-4 ay aradım) ucuzunu takib ettim sonunda geçen yıl archos 504 40gb aldım.ikisini de kullanan var mı bilmiyorum ama archos harika.cowon a2 den üstün tarafları bence daha ağır bastı. gördüğüm en büyük eksiği dokunmatik lcd olmayışı(604 wifi veya 605 alaırsanız o ayrı) ha bide radyo yok.cowon a2 de bi kere stand ve uzaktan kumanda yok; kapı çaldı filmi durdur ama nası? pil öldü değiştir ama nası?
    bırakın efenim bu kore işlerini..almaya niyetliler archos serisi baksın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Saltunel

arkadaşlar...benim cowon a2 şarjı bittikten sonra şarja taktım ama açılmadı ..açılınca da X işareti çıkıyor kırmızı renkte..bozuldu mu demektir bu??? ama şarj ışığı yanıyor bu arada..bir bilen yardımcı olabilir mi???

sorunu çözebildinmi
  • Dur bir kullanıcı yaratayım, gireyim konudaki ürün hakkında kötü şeyler yazayım, millet gaza gelsin bende eğleneyim....
    Saçma sapan yazmışsınız o yüzden araştıran arkadaşların kafası karışmasın diye cevap yazacağım.

1. Standa ihtiyacınız yok.
    2. Cihaz mobil bir cihazdır, uzaktan kumandası olamaması tercih kriteri olamaz sadece aldığı ürünün fanatikliğini yapan tuhaf ruh halindekiler için çok önemli bir kriter olabilir.
    3. Pil değişimi de aynı şekilde bir artıdır, hatta benim için çok önemliydi hareket halinde pil biterse diye yedek pil isterim. Ama tercih kriteri olmamalıdır. Bu mantıkla kimse iPhone almasın lehimli pil kullanıyor diye... Uzun vadede pil değişiminden konuşursak, benim gibi panatel garantili cihazı olanlar pil sorunu yaşayanlara yardım edebilir. Ayrıca merak ediyorum 2 yıl sonra bakalım siz aldığınız 504 pillerini bulabilecekmisiniz... ya da Yurt dışından kaç yüz dolara getirteceksiniz... Cihaz parasına pili alamayınca ne anlamı kalacak bakalım pilin bulunmasının.

Marka fanatikliği yapmayın, Archos da Cowon da güzel cihazlar. Herkes kendi kriterleri doğrultusunda seçimini yapar.
    O iyi bu kötü diye yazılar yazmak saçmalıktır.

• a2 de video izlemek için hangi programı kullanıyorsunuz ben normalde kendi cd sinden çıkan programı kullanıyorum fakat ogm veya mkv formatlarını çevirirken hata veriyor bende total video converter ile divx e çevireyim dedim fakat görmedi videoları unsupported codec hatası verdi o çevirdiklerimi tekrar kendi programıyla çevirmek zorunda kaldım acaba bunun daha kısa bir çözümü yokmu
  • quote:

Orjinalden alıntı: dombilibili

a2 de video izlemek için hangi programı kullanıyorsunuz ben normalde kendi cd sinden çıkan programı kullanıyorum fakat ogm veya mkv formatlarını çevirirken hata veriyor bende total video converter ile divx e çevireyim dedim fakat görmedi videoları unsupported codec hatası verdi o çevirdiklerimi tekrar kendi programıyla çevirmek zorunda kaldım acaba bunun daha kısa bir çözümü yokmu

mkvler için all to avi yi tavsiye ederim.
  • beyler hiç A2 için yeni firmware çıkmıyormu veya yenilik fln yokmu..bu arada A3 için yapılan firmware yi A2 ye yüklersek sizce ne olur fikri olan warmı
  • A3 güncellemesini a2 yükleme fikri çok ilginç ama sonu nasıl bitecek tahmin edebiliyorum.Tabiki desteklemeyecek ve hatta cihazı kitleyecek.Yinede denemesi bedava keyfe keder bir şey...
  • Öncelikle bu başlık altında 14 sayfa boyunca sorunlarını dile getiren ve bu sorunları cevaplayan arkadaşlara çok teşekkürler...Çok geçte olsa bu hafta içerisinde gittigidiyor.com'dan 2.el ancak temiz bir cihaz aldım daha fabrija jelatinleri donanımları üzerinde 8 ay önce amerikadan alınmış.
    Şimdi aldığımdan beri ilk defa şarjı full bitti. Eve gidince sarja takıcam.İnş daha önce problem yaşayan arkadaşlar gibi problem yaşamam. Yani açılmamak gibi bir problem karşılaşmam.
    * ben adaptörüne elektirikçilerde satılan 2,5 ytl değerinde bir çeviri aldım yani bizim prizlere girişi için. İnş bir sorun çıkartmıyordur. Ancak forumda okuduğum süre zarfında böyle kullananda var döüştürücü alarak kullananda olduğunu gördüm.Daha bir problemle karşılaşan olmadı sanırım.
    * Gerçekten kaliteli bir cihaz aldığımı bu forumu okuduktan sonra bir kez daha anladım.Her ne kadar böyle bir ürünün olduğunu geç anlasamda :)
    * Cihazımıza yükleyeceğimiz filmleri divx olarak mı yoksa avi olarak yüklemeyi mi tercih edersiniz?
    * Bu cihaz için daha iyi bir kulaklık almayı planlıyorum. Forumda genelde Creative Ep630 (52,62) - Sennheiser CX300 (96,00 ytl) tavsiye edilmiş. Sizce hangisini almalıyım aradaki fiyat farkı biraz fazla hangisi daha iyidir.
    * Ayrıca slikon şeffaf kılıfı tr'de satan varmı? şuana kadar forumda bulabilen kimse yazmamış...

Şimdiden cevap verecek olan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: ilkerbulgurcuoglu

Öncelikle bu başlık altında 14 sayfa boyunca sorunlarını dile getiren ve bu sorunları cevaplayan arkadaşlara çok teşekkürler...Çok geçte olsa bu hafta içerisinde gittigidiyor.com'dan 2.el ancak temiz bir cihaz aldım daha fabrija jelatinleri donanımları üzerinde 8 ay önce amerikadan alınmış.
    Şimdi aldığımdan beri ilk defa şarjı full bitti. Eve gidince sarja takıcam.İnş daha önce problem yaşayan arkadaşlar gibi problem yaşamam. Yani açılmamak gibi bir problem karşılaşmam.
    * ben adaptörüne elektirikçilerde satılan 2,5 ytl değerinde bir çeviri aldım yani bizim prizlere girişi için. İnş bir sorun çıkartmıyordur. Ancak forumda okuduğum süre zarfında böyle kullananda var döüştürücü alarak kullananda olduğunu gördüm.Daha bir problemle karşılaşan olmadı sanırım.
    * Gerçekten kaliteli bir cihaz aldığımı bu forumu okuduktan sonra bir kez daha anladım.Her ne kadar böyle bir ürünün olduğunu geç anlasamda :)
    * Cihazımıza yükleyeceğimiz filmleri divx olarak mı yoksa avi olarak yüklemeyi mi tercih edersiniz?
    * Bu cihaz için daha iyi bir kulaklık almayı planlıyorum. Forumda genelde Creative Ep630 (52,62) - Sennheiser CX300 (96,00 ytl) tavsiye edilmiş. Sizce hangisini almalıyım aradaki fiyat farkı biraz fazla hangisi daha iyidir.
    * Ayrıca slikon şeffaf kılıfı tr'de satan varmı? şuana kadar forumda bulabilen kimse yazmamış...

Şimdiden cevap verecek olan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

sorularına sırayla yanıt vereyim
    sorun olmaz ilk kez şarjı bitince takınca aslında zaten ilk kez de bitmemiş şarzı 2. el olduğuna göre

bir sorun çıkarmaz çünkü cowon un prizi 110/220v destekli fakat amerikadan başka bir ürün alırsan prizi konusunda dikkatli ol çünkü prizler 110v destekli oluyor türkiyede ise elektrik 220v

divx ile avi aynı şeydir zaten divx lerin formatı avi dir filmleri direk cowon una atıp izleyebilirsin altyazı desteğiyle birlikte

ben cowon la birlikte ep-630 kullanıyorum bu yazda yurtdışından um1 getirtip onla kullanmayı düşünüyorum eğer bu kulaklıklardan birini alcaksan bence ep-630 al aradaki fiyat farkına değmez cx300 ama dinlediğin tarz da müziklerde bas tan çok tiz ve mid ler önemliyse ep-630 önermem

silikon kılıf diye bahsettiğin şeffaf ekran koruyucusu ise panatel getiriyor almıştım onu ben fakat beğenmediğim için kullanmadım eğer ekran için koruyucu istersen ya bir bse almanı yada psp için kaliteli olarak bulunuyor türkiyede onları araştırmanı öneririm eğer bahsettiğin bu değil kılıf ise cowon a2 için öyle bir kılıf yok eğer sormak istediğin bir şey olursa pm den falanda sorabilirsin yeni kullanıcı olduğun için yardıma ihtiyacın olabilir benimde üst düzey bilgim yok sadece kullanıcı olarak deneyimlerim sayesinde bazı bilgilerim vardır anca ama bildiğim birşeyse yardımcı olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dombilibili -- 10 Mayıs 2008; 18:52:41 >

• Arkadaşlar benim cowon a2 de enteresan bir sorun oluştu..!:))
    bilgisayara bağlayınca aleti görüyor ama tıklayınca hdd gibi görüp biçimlendirin yazısı çıkıyor ve içinde ne var ne yok hepsi silinmiş görünüyor yani içi bomboş..Ancak xp bilgisayarlarla biçimlendirme yapılamıyor bildiğim kadarıyla... Peki Neden böyle olduğuna gelelim: Geçenlerde yine cihaz açılırken arıza sinyali verdi(cowon resmi yanında kırmızı renkli X harfii) ve daha evvel de denediğim ve başarılı olan firm update tarzı joistiğe basılı açmaya çalıştım ama defalarca denememe rağmen cihaz hiç açılmadı...ben de en son çare en alttaki resete bastım..sanırsam ki eminim öyle reset ile içinde ne var ne yok hepsi uçtu..şimdi bu anlamda cihaz ölmemiştir ona eminim de nasıl tekrar cowonu kuracağımı merak ediyorum yani bir bilgisayarı kurmak gibi nasıl kuracağım? bana ne yapmamı ve bu yapmam gereken şeyleri nasıl yapmamı anlatabilecek birileri var mı şimdiden çok teşekkür...

• arkadaşlar cowon a2 yi tamire götürdüm tamirci bu cihazın daha evvel açılıp lehim yapıldığını söyleyince şok oldum halbuki sıfır diye gittigidiyordan almıştım bir dükkandan adını yazmayacağım şimdi..onun için sizleri uyarayım amerikadan gelen cihazlar ordan çok ucuza getirilip(ya iade tehşir veya kullanılıp iade ya da içi açılıp tamir görmüş olabilir)burda satılıyor .zaten fiatlara bakılınca bir enteresanlık göze çarpıyor..artık günahları boynuna..
  • quote:

arkadaşlar cowon a2 yi tamire götürdüm tamirci bu cihazın daha evvel açılıp lehim yapıldığını söyleyince şok oldum halbuki sıfır diye gittigidiyordan almıştım bir dükkandan adını yazmayacağım şimdi..onun için sizleri uyarayım amerikadan gelen cihazlar ordan çok ucuza getirilip(ya iade tehşir veya kullanılıp iade ya da içi açılıp tamir görmüş olabilir)burda satılıyor .zaten fiatlara bakılınca bir enteresanlık göze çarpıyor..artık günahları boynuna..

şok olmamak elde değil zaten böyle insanlar yüzünden artık insanlara güvenmek zorlaşmaya başladı bende gittigidiyor dan almıştım ama dükkandan değil de normal satış yapan kullanıcıdan aldım umarım başına böyle birşey gelen insan sayısı azdır bu arada tamir oldumu a2 sorunsuz bir şekilde

• valla o sanal dükkana bir yazı yazmayı düşünüyorum..eğer biraz vicdanları varsa bunu düzeltirler..
    yoksa herkesi uyarıcağım ya gidip direk ebay gibi sitelerden alsınlar hertürlü şeyi göze alarak..ya da birilerine ısmarlatsınlar yurt dışından ya da tabiki türkiyede ki temsilci firmalardan alsınlar yalçınlar bimeks vss gibi...
    şimdi tamirci bakacak inşallah halleder eper olmazssa at çöpe durumuna düşecek maalesef ama belki amerikadakii garantisi devam ediyorsa oraya yollarım önce dükkanla irtibata geçeceğim bana yardımcı olabilirlerse ancak içi açıldıı için olmayabilirler bilemiyorum..!
    eğer olmayacaksa artık 1 bardak su içeriz,
    ve bundna sonra da almam..
    ama ben devamlı uzun yolculuklar yapıyorum yine bir divx göstericine ihtiyacım olucak.. bu anlamda pda telefonları araştırıyorum acaba aynı verimi alabileceğim bir telefon olabilir mi???
  • quote:

valla o sanal dükkana bir yazı yazmayı düşünüyorum..eğer biraz vicdanları varsa bunu düzeltirler..
    yoksa herkesi uyarıcağım ya gidip direk ebay gibi sitelerden alsınlar hertürlü şeyi göze alarak..ya da birilerine ısmarlatsınlar yurt dışından ya da tabiki türkiyede ki temsilci firmalardan alsınlar yalçınlar bimeks vss gibi...
    şimdi tamirci bakacak inşallah halleder eper olmazssa at çöpe durumuna düşecek maalesef ama belki amerikadakii garantisi devam ediyorsa oraya yollarım önce dükkanla irtibata geçeceğim bana yardımcı olabilirlerse ancak içi açıldıı için olmayabilirler bilemiyorum..!
    eğer olmayacaksa artık 1 bardak su içeriz,
    ve bundna sonra da almam..
    ama ben devamlı uzun yolculuklar yapıyorum yine bir divx göstericine ihtiyacım olucak.. bu anlamda pda telefonları araştırıyorum acaba aynı verimi alabileceğim bir telefon olabilir mi???

umarım tamir olur içi açıldığı için garantiye götürme şansı olmaz büyük ihtimal uzun yolcıuluklarda cidden böyle bir cihaz çok yararlı oluyor

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.