Şimdi Ara

COVID19 GERÇEKLERI, ÇOK ÇOK ÖNEMLİ!!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
5
Favori
15.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hastanın entübe durumda olduğundan eminmisiniz?
    zatüre sadece üşütünce olmuyor, zatüre dünyada ölüm nedenleri arasında 4. sırada geliyor. birçok viral enfeksiyon sebepli olabiliyor.

bakın bu salgın psikoloijisi herkesi çok kötü etkiliyor. tamamen sağlıklı insanlar bile acaba nefes almakta zorlanıyormuyum, yoksa koronamıyım, diye strese giriyor. bazıları sadece bu stres sebepli bile hasta olabiliyor.
    birde potansiyel hasta olabilecek insanların ne durumda olduğunu düşünün. aptal bir korona testiyle kovid yaftası yedinizmi sizi birçok ağır ilaç belkide yanlış tedaviler bekliyor.

arkadaşınızın kızkardeşi, korona da olmuş olabilir, başka bir şeyde. geçmiş olsun. fakat bu 80 milyon insanın bu hastalıktan korkması gerektiği anlamına gelmiyor, yapılan korona baskısı hastalığın kendisinden daha fazla can alıyor olabilir.

ülkenin istatistiğine göre kanserden yılda tam 13 kat daha fazla kişi kanserden ölüyor. şuanda birisinin kanserden vefat etmesi, koronadan vefat etmesi olasılığından çok daha fazla. ve istatiski olarak gerçekleşiyorda aynı zamanda bu durum. ama herkes o kadar koronaya odaklanmışki, sanki insanlar sadece koronadan ölüyormuş gibi algılanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akordiyon -- 24 Eylül 2020; 1:14:39 >

• 2 taraflı bakmak lazım Covid19'un abartıldığı gerçeğine kısmen katılsamda, Akciğerlerindeki Virüs yüzünden nefes alıp vermekte zorlanan Hastaların olduğunu unutmamak gerekir.

Covid19 herkeste görülecek gibi bir durum yok, Testleri Pozitif çıkan birisi için dahi yayıcı diyemiyorsun çünkü bulaştırmıyor.
    diğer yandan sadece 1 kişi atıyorum 50 kişiye bulaştırabiliyor bunların 50'si de ağır geçirmiyor çoğu tedaviye bile ihtiyaç duymuyor ama 51. kişi Virüsle baş edemiyor çok çok ağır geçiriyor hastalığı.

Panik,stres, korku olmadan bilinçli olmak lazım kendimiz için değil Millet olarak covid19'u ağır geçirme ihtimali olan o 1 kişi için bazı şeylere katlanıp abartmadan tedbirli olmakta fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Covid19 un endişe verip pandemi ye donusmesinin tek sebebi yeni bir virüs olması. Grip den çok farkı yok.(grip basit bir hastalık değildir. Öldürücüdür.) ama biz önemsemeyiz. Aslında çoğu covid19 a yakalananlar gibi ya semptomsuz ya da ufak semptomlarla atlatırız. Yılda 80000 kişi grip yüzünden ülkemizde hayatını kaybediyor. Bu bilenen giripden ölümler. Peki gripin tetiklediği kalp krizi ya da emboli ve ya zatürreden kaç kişi ölüyor fikri olan var mi ? Kalp yetmezliğinden ölen birine doğal ölüm yazılır. Peki grip den mi öldü acaba diye test yapılır mi ? Çünkü kimse grip olmakdan korkmaz. Gün gelecek corona da böyle olacak. İnsanoğlu aslında öldürebilecek olan hastalıkla yaşamaya alışacak kısacası. Virüslere etkin bir ilaç geliştirmek çok zor. Onca klinik çalışma geçen onlarca yıla rağmen günümüzde hala aids in hepatit C nin etkin bir tedavisi yok.

• BeutaLLethaL B kullanıcısına yanıt
    Testlerin güvenilirliliği tartışılır gerçekten neden önyargılısınız? Benim dedemde belirtiler vardı amcam onu ve babaannemi hastaneye götürdü test yaptırdı ve akciğer filminde biraz lekelenme görüldü dedemde.Ancak test sonuçları açıklandığında bir belirtisi olmayan amcam pozitifken dedem ve babaannem negatif çıktı.Ve buna rağmen ilaç gönderip eve geldiler bunları kullanın ağırlaşırsanız hastaneye götürelim dediler.Sorulduğunda testlerin bazen öyle çıkabildiği söylendi.Bunu çevremde çok duydum.Başta negatif çıkıp 2. Kez yapılan testte pozitif çıkanlar(belirtiler varken) veya kronik hastalığından kaynaklı ateşlenme yaşayan birine Pozitif denip covid belirtisi göstermediğinden arada kalınmasından.Yani pcr testleri aslında çok da güvenilir değil.Önemli olan semptomlar.Tabi ki hafif atlatan vardır ve onlarda bulaştırıcı olabilir ancak negatif çıktı deyip belirtiler varken ortada dolaştırcak kadar güvenli değil.

• Hala devletler bunu kullanıyor diyenler var. Arkadaşım dünya alt üst oldu resmen. Kaç bin tane dev gibi şirket battı bu durumda, kaç tane devletin ekonomisi çökme noktasına geldi. Dünyanın en büyük havayolu iflas etmenin kıyısında 22 bin kişi işten çıkardı. Ama yok devletler algı kasıyor, bazı şirketler bundan kar ediyor.

Her kriz döneminde bazı sektörler kar eder bu normal. Ama büyük buhran da bile böyle bir global çöküş olmadı dünya ekonomisinde. Bunların hepsi basit bir grip yüzünden size göre.

Ölüm oranı yok şundan az yok bundan az geyikleri yapmayın. İsteyen aşı vurulmaz, isteyen maske takmaz ama ben otobüste, uçakta yanımda aşı olmamış, maske takmayan birini istemem.

Bir de şu aşı genellemeniz var ya tam mantık dışı. Sanki dünyadaki tüm aşıları tek bir şirket geliştiriyor ve hepsi aynı etkileri gösterecek. Onlarca farklı aşı var, bazıları birbirine benzer bazıları ise tamamen farklı şekilde geliştiriliyor. Nasıl grip için farklı ilaçlar alabiliyorsan, bu virüs için de istediğin aşıyı seçer kullanırsın.

Son olarak hala grip benzeri diyenler, siz grip geçtikten 3-4 ay sonra hala nefes darlığı çekiyor, hemen yoruluyor musunuz? Ya da komşularınızdan sürekli "gripten oldu, biz ayakta geçirdik ama annem öldü" lafları duyuyor musunuz?

• Bu hastalık gerçek arkadaşlar sakin hafife almayın, temelde grip olsa da normalde gördüğümüz gripten farklı. Güçlü bünye avantaj. Maske, mesafe, temizlik kesinlikle önemli ama izolasyon ile maske takma sürenizi düşürün oksijensiz de kalmayın. Ciddiye alın, dikkatli olun, sadece kendinizi değil başkalarını da tehlikeye atıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akordiyon

dünyada ağır hastalık da var , ölüm de var. bunu çıkıp her gün yeşil tabloyla 80 milyon insana göstererek hiç bir salgın sönümlenmez. Sadece toplumda yersiz panik ve korku meydana getirir. böyle hastalık önleyeceğinize, insanların daha fazla hasta edersiniz.
    ağır bir hastalık geçirmiş olabilirsiniz. Bizde zaten virüs yoktur veya korona yoktur demiyoruz. bir korona salgını olabilir. her yıl belirli çapta salgınlar görülüyor zaten. Bir çok ülkenin istatistiğine bakın, hiçbir yerde medyanın size gösterdiği kadar fazladan ölüm meydana getirmiş, patlamış bir salgın göremezsiniz.
    hiç bir önlem almayan isveçte 0-65 yaş arası geçen sene kaç kişi öldüyse bu sene de aynı sayıda kişi öldü.

spesifik yerlerdeki artışlar olduğu gibi belirli yerlerde azalmış veya değişmemiş durumlar göreceksiniz. kısacası medyanın bu kadar gösterdiği gibi bir salgın olması için elde veri yoktur

sizce neden pireyi deve yapmış olabilirler ?

tv ne gösterdi ? sözde çin kapılara kaynak yaptı, insanları eve hapsetti değilmi ?
    ben bile yeni öğrendimki bu çinlilerin yeni yıl tatili olan 25 ocak öncesi 24 ocakta bunlar karantina ilan edip, 1 aylık yeniyıl tatilleri sonrası ülkeye ve evlerine işlerine geri döndüklerinde sözde karantinaları sona ermiştir. çinde adeta bir köy olan wuhanda bile tatil döünşü karantina sona ermiştir. ve o 11 milyonluk wuhan haricinde çinin hiçbir yerinde doğru düzgün karantina dahi olmadı. marketler açıktı. kapıya kaynak şöyle dursun.
    bu bir aylık süreçte bizim muğlada çinli turistlerin paraşütle atladığını bir yere koyun, bu virüs marta kadar neyi bekledide dünyaya anca martta yayılmaya başladı?

çinlilerin böyle bir pandemiden haberleri dahi yoktur.
    Bir tane daha koyun :D 80 milyona gösterilerek "hiçbir salgın sönümlenmez" demiş, böyle zeka gerilikleri ileride hayatı ciddi derecede tehlikeye sokabilir yakın zamanda psikolog ile görüşmen dileğiyle yazdığın ilk şeyi çürütelim hemen, öncelikle haberleşme ağları TV,Sosyal Medya vs. yerlerden insanlar var olan bir hastalığı/pandemiyi görmez ve panik yapmazsa haberleşme ağlarının olmadığı dönemlerde çıkan hastalıkların hepsini araştırabilirsin tek tek, ölüm sayıları korku verici derecede fazla olurdu :). Ben zaten bu arkadaşın geri kalan cümlelerini okumadım :) başlangıçta yazdığı şey zeka geriliği belirtisi, bu arada hakaret etmiyorum yanlış anlama bu bir hastalık.

Zeka Geriliği:
    www.monomente.com
    Zekâ Geriliği (Mental Retardasyon)
    http://www.monomente.com/tr/icerik/34/zek-geriligi-mental-retardasyon

Zeka nedir:

"Zeka testlerini geliştiren ünlü Amerikalı Wechsler’e göre zeka, bireyin amaçlı bir biçimde hareket edebilme, mantıklı düşünebilme ve çevresine uyum yapabilme yetilerinin tümüne denir. Değişik tanımlamalar özetlenecek olursa, zeka; uyaranları algılama, algılamaları değerlendirme, kavramlaştırma, düşünme, öğrenme, öğrenilen ve deneyimler arasında bağlantı kurma ve bunları sorun çözme ve çevreye uyum amacıyla kullanabilme yetilerini içerir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAktif -- 24 Eylül 2020; 12:12:20 >

• Başlıkta yazılanlara ek olarak dünya düzdür ve bir öküzün boynuzları üzerindedir. Sakın dünyanın kenarına gece yaklaşmayın, uzaya düşersiniz. Belki uzay yoktur, çukur vardır. Onu bilemem. Bilimsel yaklaşımdan kopmayın sakın. Yukarıda yazdıklarıma kaynak internette var, hem de yüzlerce. O yüzden siz siz olun, bilimden uzaklaşmayın.
  • Ben takmıyorum, maskede çip var
  • Turkuaz Prusa kullanıcısına yanıt
    samsunda isen götür beni çıkalım sıkıntı yok
  • CodyTravers kullanıcısına yanıt
    dünya yeni bir düzene geçmeli abi unutma inanmayan çok ama gerçekten dünya nüfusunu planlı bir şekilde azaltmak amaçları
    tespitim kimi ülkelerde gıda ile kimi ülkelerde aşı ile kimi ülkelerde ise eşcinsellik ile bunu bir şekilde azaltmaya çalışıyorlar
    rothschild ve rockefeller aileleri ellerinde ki petrol şirketlerini sattı
    bill gates microsofttan istifa etti bunun gibi bir çok tanınmış isim büyük şirketleri bıraktı
    diğer yandan erbakan hoca hep derdi ki : “Hahamlar heyetinin takdiği yumuşak lokma metodudur. Bu taktik, Türkiye yi işsiz bırakacağız, aç bırakacağız, borca esir edeceğiz, dininden uzaklaştıracağız, böleceğiz. Büyük İsrail’e vilayet yapacağız. 7 maddelik Haim Nahum Doktrini budur. Bu plan, yumuşak lokma metodu ile Türkiye yi yutalımdır. Siyonizm dünya hakimiyetini kurmak için mutlaka Türkiye yi ortadan kaldırma niyetindedir”
    kimileri için komplo teorisi ama izleyip gördüğümüz gibi gerçeğin ta kendisi

• Yine facebook postları okuyup kendini alim zanneden biri gelmiş. Koronavirüs ile grip (influenza) virüsü aynı demiş bir de.. ölüm sayılarını örnek vermiş. Bu kadar karantinaya rağmen covid ölümleri ilk 5e girmiş, o da sayılar doğruysa tabi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sırf Türkiye içinde bile onlarca sağlık çalışanı canından olurken sıradan bir grip virüsü demek ne kadar mantıklı? Grip varken neden ölmediler? Hani ölüm rakamları abartılıyor ya..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    bak kardeşim bu ülkede geçen yılın ilk 8 ayına göre bu senenin ilk 8 ayında "enfeksiyon sebepli" fazladan hiç bir ölüm yok.
    böyle bir ortamda sen halen önlemden carttan curttan bahsediyorsun. bu önlemlerin tek bir tanesi faydalı olsaydı, daha öncede uygulanmış olurdu. bunların her biri insanlarda salgın patladı havasını yaşatmak için uydurulmuş yalanlardır. ülkede enfeksiyon ölüm sayısının değişmediği bir ortamda kimse ne koronadan nede başka bir virüsün yaptığı salgından net olarak bahsedebilir. bu olmadığını göstermese de kesinlikle insanlara algılatıldığı gibi bir salgın yoktur. istediğiniz kadar araştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akordiyon -- 24 Eylül 2020; 12:53:56 >
  • Dün haberlerde paylaşılan bilgi;
    Grip sezonundan çıkmaya başlayan güney yarım kürede grip dahil solunumla bulaşan enfeksiyon hastalıklarında azalma olmuş. Nedeni de maske kullanımı ve hijyen.

Virüsün insan yapımı olduğunu düşünüyorum. Daha dün bir hastamız 1 aydır hastanede yatarken vefat etti. Yaş 50 altında. Yıpranmamış, sigara içmeyen, kronik hastalığı ölmeyen bir can.

Virüs kaygısı ile maske ve hijyene daha çok dikkat edilip hastalık tablosu geriletilse aşıya bile gerek kalmayacak. Kaldı ki grip daha öldürücü dense de aşısının olması insanları rahatlatırken covid için mers ve sars gibi tedavisi yok.

Maske takmanın ve dikkatli olmanın neresi kötü. Yani herşey kandırmaca ise insanlar hastanede yatıp çalışmamak için numara mı yapıyor, numaradan mı ölüyor. Bu hastalık gerçekte algıdan ibaret ise devlet neden okulları açamıyor, turist gelmiyor, hastanelere ziyaretçi kabul edilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 24 Eylül 2020; 12:58:12 >

• tabi linkler ve yazı uzun okumaya üşeniyorsunuz.

zorunlu aşılama başlatılacagını bakan 1 ay önce söyledi. dün yine orta yaş herkesin aşılatılacagını söyledi

anlatamıyorum evet. ama cocuklarınıza ve sizlere zounlu aşı yapılacak. aşısı olmayan ve dışarı çıakcak ne işe gidecek ve topluma karışabilecek.

pandemi diye her seneki grip ölümlerini gösteriyorlar ve hayatında bu şekilde sürekli tvlerde ölüm haberleri almamış insanlar sanıyorlarki ilkkez bu şekilde ölümler oluyor. tekrar diyorum, bakanın videosu da sayılar da ortada. bu ölümler her sene oluyor. extra bir durum yok.

yapılan otopsilerde korona denilen ölümlerin korona olmadığı da çıkıyor. veriler korkunç gösteriliyor.

hersene zaten doktorlar yine ölüyorlar, çünkü onlar insan ve ölümlü. geçmiş senelerdeki doktor ölümlerinden daha fazla bir ölüm olmadı. eskiden grip ve zatüreden ölenleri normal karşılarken bu sene kıyamet kopartılıyor.

benim amacım zorunlu aşılama ile gen yapısı bozulacak nesillerin önüne geçmek. daha önceki aşılarda aynı firmaların hindistan ve aftikada yüzbinlerce kızı kısırlaştırıldığını aratırın lütfen.

aynı şirket daha testi bile olmamış, kabul görmemiş aşıları şuan binlerce kişiye yapmaya BAŞLADI. Yakında zorunlu oalcak ve sizlere de aşı yapıalacak. devletimiz ne yazıkki aşının içeriğini test edip kendi onaylamaya gücü yetmiyor. ne derlerse tamam diyorlar. aşı içeriği bilinmiyor.

daha önceki senelerde de aşılatmaya çalıştılar bizleri de bir sağlık bakanı tv ye cıkıp ben yaptırmam dedi ve aşı furyası bitti.

şimdi grip ölüm sayıları ile aynı giden , extra ölüm olmayan bir durumda herkesin ödü bokuna karışmış ölecegiz paniğinde değil aşı daha kötüsünü yapacagız denilse kabul edilecek hale gelmişiz.

dünyada milyonlarca insan sokaklarda gösteriler yapıyor.

isveç gibi korona önlemi almamış ülkelerde korona yok. ama peru gibi ülkemiz gibi karantina uygulayan ülkelerde korona çok deniliyor. halbuki tekrar diyorum, geçen seneki ölümlerden fazla bir ölüm yok. hatta bakan daha az ölüm var diyor.

genel olarak cahil ve 3. dünya ülkeleri kıyıma gidiyor. sadece avusturalya ve kanada da yaptırımlar ağır. sebepsiz şiddet ve baskı var.

ülke yönetimleri halkı robot gibi olsun , çalışsın az tüketsin evinden çıkmasın şeklinde yönetmek istiyor. köleliğe gidiş var. korona korkusu ile yönetimlerini güçlendiriyorlar.

lütfen aşı konusunda biraz araştırın. ZORUNLU AŞI GELDİĞİNİ BAKAN AÇIKLADI DİYORUM. İSTEMESENİZDE AŞILANACAKSINIZ! EĞER ŞİMDİDEN FARKINDALIK OLUŞMAZSA POLİS ZORUYLA AŞILANACAKSINIZ!!

YAKINDA EV EV JANDARMA VE POLİS DOLAŞMAYA BAŞLAYACAK. EVİNİZDE NE YAPTIĞINIZA DAHİ BAKILACAK. RESMİ YAZIŞMALARI YAPILDI. ÖĞRETMEN TANIDIĞINIZ VARSA SORUN. GÜVENLİK BİRİMLERİYLE BİRLİKTE EVLERİ DOLAŞACAKLAR, KORONA DENETİMLERİ GELİYOR.

AYRICA ÇCOCUKLARINIZI OKULA GÖNDERİRKEN SİZLERE BELGE İMZALATIYORLAR ARTIK. OKULDA COCUKLARA İSTEDİĞİMİZ TIBBI MÜDAHALEYİ YAPACAGIZ, AİLELERE DANIŞILMAYACAK DİYE. AİLELER NEYE İMZA ATTIKLARINI BİLMİYORLAR. KORONA HEPSİNE BAHANE OLARAK SUNULUYOR.

COVID19 GERÇEKLERI, ÇOK ÇOK ÖNEMLİ!!!!

• ByAktif kullanıcısına yanıt
    haberleşme ağının olmadığı dönemde çıkan hastalıkların hepsini sen kendin araştır 50 yıl önceki durum ile bugünkü durumu bu şekilde yüzeysel karşılaştırabilmek senin kadar yüzeysel düşünen birine yakışırdı zaten. bide itiraf ediyosunuz ya ben zaten geri kalanını okumadım diye ..:D..

bin beş yüz kere yazdık ama gene yazalım.. ister önlem al, ister alma.. bu hastalık hiçbir ülkede beklenmedik seviyede bir ölüm artışı yaratmadı..nokta. ama kanser tedavisi olamadığı için, erken teşhis alamadığı için, korku ve stres kaynaklı hastalıklara yakalanarak vefat edenlerin sayının ne kadar olduğunu tahminlemek için örneğin ülkemizde enfeksiyon dışı gerçekleşen ölüm sayısına girip bir bakabilirsin.

zeka geriliğiyle ilgili edindiğin bilgilerden biraz faydalanırsında konuya biraz daha önyargısız yaklaşabilirsin inşallah. biz elimizden geleni yapıyoruz. bu derece önyargı için başka yapabileceğimiz bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akordiyon -- 24 Eylül 2020; 12:52:14 >

• Herkes adam gibi kurallara uysaydı ve hastalık ilerlemeseydi ne panik olurdu ne aşıyla uğraşılırdı.

Ortada aşı yok, aşı olsa üretim yok. Nerede yapıyorlar aşıyı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.