Şimdi Ara

Covid-19 Corona Virüs-Koruyucu Maske Fırsatları (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
13
Favori
20.984
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kapitalist düzenin fırsatçılarına gün doğdu.
    Tüm uzmanların dediği gibi basit maskeler ile profesyonel boyacı maskeleri arasında corona açısından bir fark yok. boşuna kendinize eziyet edip o zor FFP3 maskeden nefes alacam diye gtümüzü yırtmayalım.

Bağışıklığı güçlendirelim.
    elleri yıkayalım.
    sürekli su içelim.
    fazla dışarda takılmayalım.
    diye düşünüyorum....
    İş gereği hep dışardayım ve toplu taşıma kullanmak zorundayım

Kötü yanı bu

Ve evet el yıkamak , kolonya ile ellerimizi temizlemek , tokalaşmamak gerekli

Ama kapitalist düzen diye de maske den uzak durmak maalesef de olmuyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türk insanı müslümanım, milliyetçiyim diye geçinir ama ilk fırsatta vatandaşını ..... için yer arar.
    Dün n11'den maske alacaktım, sepete ekledim 152₺ 50li, başka maskeleri de inceleyeyim dedim, 5dk sonra sepettekine almaya karar verdim, bir de ne göreyim 177₺ yapmış maskeyi. Hemen mesaj attım fırsatcıya. Verdiği cevapları koyuyorum buraya:

Covid-19 Corona Virüs-Koruyucu Maske Fırsatları

Bu arada aynı mağaza aynı ürünü 2.kez daha koymuş 179₺, ne tutturursa. Alayı fırsatçı bunların. Tez zamanda cezalarını bulsunlar.

Bu arada n11de 255₺ ye satılan birebir aynı maskeyi(Acura 50li) bugün eczaneden 100₺ ye aldım.

• Konu hakkında bilgim yok. O yüzden yorum yapamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekdellal -- 27 Şubat 2020; 12:16:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cartok

Adam Singapurdaki bilgilendirmeyi buraya koymuş kullanmayın diyor.
    Oradaki şartları biliyor mu acaba?
    Orada adam nezle oluyor hemen maskeyi takıyor millete bulaştırmayayım diyor.
    Orada maske kültürü var.
    Tüm singapurda nüfus 5 Milyon aynı yüzölçümde İstanbulda 15 milyon.
    Burada metrobüse biniyorsun tıkış tıkış adam yüzüne hapşuruyor.
    Sadece Corono için değil her bulaşıcı hastalık için hasta olanın maske kullanılması lazım.
    Ancak, karşındaki kullanmıyorsa mecbur sağlam olarak kullanman lazım.
    Benim eşim anaokulu öğretmeni, 25 çocukla uğraşıyor.
    Çocuk hasta ateşi var aksırıyor tıksırıyor anneleri babaları hala okula gönderiyor.
    Esas cahillik bu kafalarda.
    3 gün sonra yaygınlaşırsa (Allah korusun) burada dalga geçenlerin hepsi fellik fellik maske arayacak.
    Ne demişler;
    Gölge etme başka ihsan istemem...

Alıntıları Göster
    Oyle olduklari icin bagisikliklari kotu zaten.
    Gonderecek tabi diger cocuklar bagisiklik kazanir 1 gun hasta olur 3-4 de hasta olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Serbest piyasa ister 500 yazar ister 600.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dragon Fighter

Maske işi boş iş. Gereksiz. Maskeden parayı vuranlarda pimpirikli cahil cuhela takıma satıyor maskeelri pardon iteliyor.
    Nokta atisi.

• İgu olarak yazıyorum maskeler bi halta yaramaz. Boşuna bu çakallara para kaptırmayın. Yediklerinize, temizliğinize dikkat edin. Dışarıda elinizi yüzünüze sürmeyin. Eve varınca telefonunuzun ekranını temizleyin, elinizi kolunuzu sabunla yıkayın o kıyafetlerle evde gezmeyin yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpioleo -- 27 Şubat 2020; 12:56:55 >

• istanbul medikalcilerde sordum 3 katlı, ipli 2.75 lira dediler.
  • Değişik bir ülkede yaşıyoruz gerçekten. Yediden yetmişe herkesin herhangi bir konuda sonsuz bilgisi var anasını satayım. Dünyayı etkisi altına alan, devasa ticari hacmi olan ülkelerin sınırını kapattıran bir virüsten bahsediyoruz. Bu başlıkta espri yapan ve bilgi öğrenmek isteyenler dışındaki yorumlar şöyle :
    "Bağışıklık sisteminizi güçlendirin maske fayda etmez."
    "maske korumuyor"
    "Göz'den bile bulaşabilen bir virüsten bahsediyoruz maske mi koruyacak?"
    "ölüm gelince kaçış yok. su içerken bile ölebilirsin."
    "Dün hemşire bir arkadaşla konuşurken virüsün normal maskelerle bile durdurulabilecek kadar büyük olduğu bilgisini aldım. İlla n95 standartına gerek yokmuş dedi."

Ve favorim:
    "Maske işi boş iş. Gereksiz. Maskeden parayı vuranlarda pimpirikli cahil cuhela takıma satıyor maskeelri pardon iteliyor."

Yabancıların deyimiyle Ignorance is bliss , veya bizim deyişimizle Cehalet ne güzel, herşeyi biliyorsun. Kulaktan dolma bilgilere inanmak ve yaymak sadece forumda değil, sözlüklerde ve twitter'da da müthiş artmış bir durum.

Ciddi bir virüs bu. İran'ın virüs yayılımını ne kadar gizlediğini görüyoruz. Çin'in uyguladığı radikal ve katı kurallar da sayıların paylaşılandan ne kadar fazla ve durumun kritik olduğunu gösterdi. Genç yaşta ölüm oranı düşük ancak fazlasıyla bulaşıcı, Yapılan çalışmalarda ve simülasyonlarda dünya genelinde %40-70'ine bulaşabileceği öngörülüyor (
    TheHill
    Harvard scientist: coronavirus pandemic likely will infect 40-70% of world this year
    https://thehill.com/changing-america/well-being/prevention-cures/482794-officials-say-the-cdc-is-preparing-for
    )
    Kabul edelim veya etmeyelim devletler ve bakanlıklar bu konuda şeffaf olamaz, olmayacaklar. Her açıklamanın ticari, ekonomik, siyasi karşılığı oluyor. O yüzden, covid-19 konusunda güvenmek zorunda olduğumuz tek makam dünya sağlık örgütü (WHO). Güvenmek zorunda olduğumuz diyorum çünkü doğruyu söylediklerinin garantisi yok, olmayacak da. Yeni bir virüs tipi olduğu için kendini geliştirmemiş, muayeneye gittiğinde boğazına bile bakmadan reçeteyi yazan doktorların bu konudaki öngörülerine güvenmemek gerekiyor. Kaldı ki hastanedeki hemşire arkadaşın lafına güvenelim. Basit maskeler koruyor olsaydı karantinalardaki sağlık görevlileri komple izole kıyafetler kullanmazlardı.

WHO'nun ocak sonunda yayınladığı makalede (https://www.who.int/publications-detail/infection-prevention-and-control-during-health-care-when-novel-coronavirus-(ncov)-infection-is-suspected-20200125) virüs koruması için NIOSH-certified N95 or EU standard FFP2 maskelerin kullanılması gerektiği belirtilmiş. Yani FFP2 ve FFP3 maskeler virüs temasını "minimize edecek" önlem olarak kullanılabilir, tabi ki FFP3'ün filtreleme özelliği daha iyi olacaktır.

Fahiş fiyatlar çekilmeye başlanmış maskelere, ancak bunun ana distribütörlerden kaynaklandığını sanmıyorum, küçük çakal hırdavatçılar, al-satçıların yaptığı dalavere. Kimya, ağır metal, deri, tekstil vb. sanayilerde ffp2 ve ffp3 maske yoğun olarak kullanılır ve şirketler bu maskeleri bulk olarak kolilerle alırlar. 500 kişilik bir fabrikanın dün 3 liraya aldığı maskeye bugün 30 liraya alacağına asla inanmıyorum. Kendim de sanayide çalışan bir mühendis olduğum için toptan fiyatlarında şu ana kadar büyük bir oynama olmadığını söyleyebilirim. Sanayide çalışan eşinizden dostunuzdan rica etmek veya onlardan 10lu 20li kutular halinde satın almak sizin için uygun olacaktır.

Diğer bir konu, bu maskeler çok kullanımlık değil. günlük kullan at yapmak müthiş masraflı olur zaten ama, maskenin üzerine buff tipi boyunluk takarak hem tarz yapılabilir hem de maskenin gereksiz kirlenmesinin önüne geçersiniz. Maskeleri 2-3 günde bir kullandıktan sonra temizlemek ve çıkardıktan sonra temiz muhafaza etmek gerekiyor.

• fırsatçılık yapıp fiyatları artırmışlar.

Orijinalden alıntı: Kassady

n11 deki gittigidiyordaki şark kurnazlarını zengin etmeyin. Maskenin hiçbir faydası yok bağışıklık sistemi olmadıktan sonra. Maskelerin en kalitelisinin koruyuculuğu 6 saatten sonra %80 azalıyor. Hatta bir süre sonra mikropları tutucu hale geliyor. Bağışıklığınızı sağlam tutun kalabalık yerlerden cafe - avm - otobus- metro vs uzak durun.
    Dediğiniz doğru bir süre sonra virüsü tutmaya başlıyor. bu yüzden ucuzda olsa sağlam çift yada 3 katlı maskeler kullanmak kalabalığa karisacaksak bence çok önemli. Ve bu maskeleri eve sokmadan uygun bir çöpe atmak. Gittigidiyorda en son 100 lü maskeler 200 lira civarına bulunuyordu tanesi 2 lira gibi bir rakama geliyor. Gönül ister çentikli maske al ama bunlar da virüs tutacagindan kullandıktan sonra atmak lazım bu da her gün 20-30 lira maliyet demek bence lüks. En iyisi avmlerden kalabalıktan metroda metrobüsün toplu tasimadan 1-2 ay uzak kalmak. İlla binilecekse iki kat maske şapka bile takarım ben olsam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• virüs iyice yaygınlaşmalı ve özellikle suriyeli, afgan takımını, sonracığıma eşi ölüpte çift emekli maaş alan, otobüslere beleş binip bize yer bırakmayan, çalışanın üstüne yük olan ihtiyar takımını bir an önce hakkın rahmetine kavuşturmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeçhulASKER -- 27 Şubat 2020; 15:18:52 >

• filantedivinita kullanıcısına yanıt
    Sen bu işi fazla ciddiye almışsın dostum. Allah kolaylık versin

• Maske takacaksanız asla sakal olmaması gerekiyormuş ...Düşün artık ne kadar etkili ve güvenli bir şey
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.