Şimdi Ara

Counter jungle'a giren Shaco'yu counterlamak.(Rehber niteliğinde)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dun oynadigim bir mac sonrasi artik onayladigim bir teknigi anlatmak istiyorum, jungle oynarken karsisina iyi oynayan bir shaco gelip zor dakikalar geciren arkadaslar icin yardimci olabilir. Bilindigi uzere shaco, early game de basa bela olabilen bir sampiyon. Konuya gelelim;

    Oncelikle oyuna basladiginiz an sistemli olarak jungle temizleme işlemini unutun. O adam ne yapip edip countera girerek ya camp birakmayacak ya da zayif bir champ ile oynuyorsaniz fb ile sizi alip cikacaktir.
    Oyun baslar baslamaz blue ile baslayacaksaniz supportunuzdan veya purple da basladiysaniz top lanerinizdan dakika 2:00 da kendi red buff inizin yanindaki caliyi wardlamasini rica ediyorsunuz.
    Ardindan buff i normal bir sekilde alip yeni wraith campini smite ile temizliyorsunuz. Ardindan wolfleri alip bi gozunuz mini mapte olacak sekilde ufak ufak gank yollari bakiyorsunuz, yanliz kendi red buffinizin yakininda olmalisiniz. %90 ihtimalle(eger size blue allirken bulasmadiysa) shaco oralarda gozukecektir.gozukmez ise korkmayin, o shacodan zarar gelmez zaten. Herneyse, Top veya mid oyuncunuza soyleyip shacoyu rahat bir sekilde indiriyorsunuz. Yanliz Bunu yaparken hic belli etmeden gidip bir anda 2v1 e dusurmeniz lazim, yoksa q ile cok rahat bi sekilde kacabilir. Daha sonra kendi redimizi alip karsi red i wardliyoruz(trinket ile) gerisi malum, bu arkadas henuz almadigi ilk redini alirken bu sefer oraya bir baskin yapiyoruz. sonra oyundan dusmeye baslayacaktir zaten, dusmese bile earlyde laneleri shaconun guclu ganklarindan alikoymus olacaksiniz. Ayni sistem baska counter jungle a meyilli sampiyonlar icin de gecerli assagi yukari. Sorular olursa yanitlayabilirim, shacoyla cokca macim oldugundan dolayi karsisinda nasil oynanmasi gerektigini de iyi bildigim icin bunu yazma geregi gordum, ki calisan bi teknik.

    Soru;

    *Direk shaconun red'inden baslasak nasil olur?

    -olur, olmasina olur fakat shacoyu bu sekilde dusuremezsiniz, ustune cok riskli. Bu esnada sizin red i alip gank atmaya baslar, bu da early game e hazir bir shaco demektir. Maksat shacoyu oyundan dusurmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M 9 -- 11 Aralık 2013; 13:52:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • denemek lazim olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz göz gezdirdim güzel
  • karşında shaco varsa ya redden başla yada sende onun rede git çünkü o senin redde olucak %90 :D
  • Denemek lazım, teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jax alıyorum herhangi bir taktiğe gerek kalmıyor
  • Güzel teknik işe yarar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin çözüm mü istiyorsun daha kısası var . Shaco'nun red'inden başlayacaksın , çünkü shaco kendi mavisini 3 saniye içinde alarak senin red'e gidecek böyle yaparsan hem shaco seni beklerken vakit kaybedecek hem de o fb hayalleri suya düşecek
  • Iste boyle bi durumda biz onu avliyoruz:) fb bizde oluyor. O calida masum masum beklerken middeki arkadasimiz shaco hamlesini yaptigi an giriyor, durum 2v1 oluyor. Maksat shacoyu dusurmek, yoksa 'bunun gelecegi yok heralde' diyip o redi alip bota gank atar, ardindan mid e gank dener. Yada karsida ise tam tersi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel ama sonlara doğru anlattığın zaten tüm junglerlar için gecerli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DamnHomie kullanıcısına yanıt
    Teoride evet fakat karsi red e gitmeden kendi red buffina dokunmayan tek jungler shaco diyebilirim. Istisnalar disinda tabii.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten her şey lane'ini bırakıp gelmesi gereken top/botta bitiyor.
  • her champın belli bir şekilde ve zaman diliminde etkili olduğu dakikalar vardır shaco için tamamen oyunun başı eziyete çevirir sizi. senin kırmızını çalmasa bile kendi kırmızısını alıp gene size kötü dakikar yaşatıp moralinizi bozabilir. eğer karşınızda shaco var ise en önemli şey moralinizi asla bozmayın shaco en iyi yapdığı şey budur moralinizi bozmak sinirlerinizi hoplatmaktır. westte uzun süre shaco oynadım tr ye geldiğimde sadece shaco oynayarak çok rahat bir şekilde gold eloya geldim. tr de geldiğimde ilk taktik 3 4 kere aynı laneye yardım edip kil ve asis almasına yardım ederek karşı tarafı moralmen düşürüp kendi içlerinde küfürleşmelerini sağlıyorum ve oyunu kazanmak için büyük bir aşama kaydediyorum genelde afk kalırlardı :D.
    2. olarak shaco ile oynarken oyunun ilk 10 15 dakikasını ezbere oynasan bile etkili olabilirsin. sadece bufları al yardım etmeye git sağa sola sürekli lanelerin erkenden oyunu kazanmasını sağla. genelde bu durumda ama benim takımım kule altında savaş yapmaya seçiyorlar ve yavaş yavaş oyunu kaybediyoruz.
    3. shaco karşımızda ise bizim jungle tek başına shaco ile kolay kolay baş edemez burada biraz takım çalışmasına ihtiyaç duyarız. oyunun başında biz maviyi alırken kırmızıyı wardlanması gerekir ki shaconun eskimeyen oyunlarından 1 tanesidir kırmızı çalıp direk yardıma gitmek.
    4. karşımızda shaco var ise mümkün ise jungle oynarken kırmızıdan başlamanızı tavsiye ederim. eğer öyle yaparsanız shaco kırmızı ya gitmesi gank denemesinden de kil veya asis alamazsa shaco karşı kafadan 1 üstünlük kurmuş olursunuz level olarak bunları iyi değerlendirmek gerekir. shaco ne kadar oyunun başın etkili ise bu etkisini azaltmak takım oyunundan geçer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdedikmahmut -- 11 Aralık 2013; 14:07:06 >




  • Tesekkur ederim yorumun icin. destekleyici bir bicimde olmus. Shacoyu kesinlikle takim oyunu ile dusurmek gerekiyor. Dedigim gibi bunu mid veya top laner a belirtmemiz gerekir aksi halde basarisiz olmak icten bile degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M 9 -- 11 Aralık 2013; 14:21:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben warwick alıyorum redime gank atarsa önce redi kesiyorum sonra shacoyu kesiyorum . zaten redden azalmış olan canım shacoyu keserken artmış olcagından dolayı rahat rahat jungleıma devam ediyorum
  • eve al sen counterla ya da shy al bak bakalım gelebiliyo mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.