21 Mayıs'tan İtibaren Devam Eden ve Çözülemeyen Arıza
Herkese merhaba. Mayıs ayı içerisinde TurkNet'e geçiş işlemlerimi tamamladım. Özgür İletişim Paketi yani 100 Mbit kullanıcısıyım sözde. Altyapı FTTH bu arada. İnterneti aktif etmemle birlikte bu zamana dek geçen sürede gün içerisinde bağlantıda sıkça dalgalanmalar yaşadım. İlk günlerde bu durumu normal karşılasam da peşine gelen günlerde bu sıkıntının başımı ağrıtacağını anladım ve 21 Mayıs günü Online İşlemler'den destek kaydı oluşturdum. Açtığım destek kaydında gerekli incelemeler yapılıp sorunun çözülmediğine olumsuz yanıt vermem sonrasında 24 Mayıs günü destek kaydıma gelen yazı şu şekilde: "Merhaba, Sistemde açmış olduğunuz arıza kaydına istinaden hat detaylarını kontrol ettim. Hızınızda sorun olduğunu fark ettim." Bu süreçte son güncellemeyle dahil yaşadığım bağlantı problemi 6 kez saha ekiplerine iletildi. Daha önceki 5 bildirimde destek kaydıma ilişkin mesaj şu şekildedir (6. bildirim henüz sonuçlanmadı):
Telekom Sistem Mesajı
Türk Telekom Sisteminden Gelen Durum Güncellemesi
Arıza Bildirim Tarihi : 21-05-2021 16:10:00
Görev : SAHA ISLAH
Görev Bildirim Zamanı : 22-05-2021 20:21:00
Arıza ID :2021052200085677934
Arıza Durum Açıklama : Arıza kontrolü yapıldı
Ekip Tipi Açıklama : Teknik Saha Ekibi
İş Emri ID : 2021052200205791021
İş Emri Durum Açıklama : Arızanız gerekli kontrol ve işlemler sonucunda çözümlenmiştir
İşlem Sonuç Kodu : ENERJİ SORUNU
İşlem Sonuç Grubu : Müşteri Sorumluluğunda - Giderilemedi
Bu yapılan açıklamadaki sıkıntı şu ki hiçbir destek ekibi tarafından evime gelip bir kontrol ekibi gerçekleştirilmedi. Ayrıca işlem sonuç kodu kısmında yazan enerji sorununu yaşamadım bile. Destek kaydıma evde elektriğimin olmadığına dair bir asılsız ifade bırakılarak sorumluluk sahibinin ben olduğum ve bu sebeple arızanın giderilemediği ancak arıza gerekli kontrol ve işlemler sonucunda çözümlendiği yazıyor.
Genel olarak internet hızı düşüklüğümün yanı sıra saat başında ping'im 1000'lere fırlıyor. Bana verileceği söylenen 100 Mbit hızın en iyi ihtimalle 35 Mbit'ini alabiliyorum o da nadiren.

Pingin fırladığı anlardan bir hız testi sonucu.

Hız testlerimden bazıları.
Elimde 2 Adet Key Bulunmakta
|
Xbox Gamertag: Euthyphron#9427 Steam ID: Euthyphron
|

Son Giriş: 5 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 411
İkinci El Bölümü Mesajları: 22
Konularının görüntülenme sayısı: 6.350 (Bu ay: 83)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 107 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar