Şimdi Ara

Cosmos: Bir Uzay Serüveni (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
11
Favori
6.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlazeR ` myth

    quote:

    Orijinalden alıntı: yusufcan -05-

    quote:

    Orijinalden alıntı: cowboy-12

    National Geographic
    Belgesel dizisi
    Cosmos: Bir Uzay Serüveni
    Yeni bölümler: Pazartesi 22:30


    Arkadaşlar mükemmel, çok kaliteli bir evren belgeselidir. İzlemenizi tavsiye ederim. Her hafta yeni bölümleri var. Haluk Bilginer seslendiriyor

    Evet çok iyi bir belgesel olduğunu biliyorum ama izleme imkanım olmadı.Ama internet'ten toplayacağım.

    Benimde bir tavsiyem olacak Discovery Science'da yayınlanıyor. ''Morgan Freeman ile Evrenin Sırları'' mükemmel bir program kesinlikle tavsiye ediyorum.

    2 sinide takip ediyorum. Süperler. Dünyaya bakış açın değişiyor

    Evet gerçekten bakış açımı değiştirdi .Resmen epifani(duygu) yaşadım.


    Zaten evrimle ilgilenen biriyim beni çok etkiledi bu program.




  • Bir şeyin başlangıcı olması için ortada bir şeyin var olması gerek. Belkide Bir oyunun içindeyiz. Artık öyle oyunlar var ki , gerçek gibi. Yapay zeka denilen olay var. Bilinç kazandırılırsa bizim yarattığımız bir oyundaki karakter nasıl oluştuğunu belki bilmeyecek ama bizim gibi sorgulayabilecek seviyeye gelecektir. Evrim hakkında bir teori
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Behnanbalaban

    abicim evrime bağlanmasında sıkıntı yok ki
    evrim Allah eliyle gerçekleşmiş olabilir çünkü aksi yönde bir bilgiye de sahip değiliz fakat evrimin olması Allah'ın yaratıcılığına noksanlık da getirmez çünkü burdaki yönlendirme yani evrimin anlamlı bir devinim süreci başlı başına bir yaratılıştır ve yarattıktan sonra yarattıklarını terk etmeyip onları sürekli olarak gözetmesidir Allah'ın

    Benim takıldığım nokta ilk bölümde dakka 35te dinozorların neslinin tükenmesini sağlayan o meteorun daha dünya oluşmadan evvel gök taşı iken 2,5 cmlik TESADÜFİ(!) sapması ile bir yörüngeye girip dünyaya çarptığı ve bu çarpma sonucu dinozorların neslinin tükendiğini ve bizim de evrilerek var olduğumuzu iddia etmesidir. O 2,5 cmlik tesadüfen olduğunu söylediği sapma evrimin,var oluşun, insanın tesadüfen ortaya çıkmasına en güzel örnek olduğunu söylemesi beni çıldırttı cidden. Olayı ne bilimsel ne de felsefik olarak yorumlamayıp tamamen münferit bir şekilde başına buyruk yapılmış bir yorum. Ayrıca bilimin konusu da değil.

    Öncelikle bağzı konuları aydınlatalım, bu belgeselde herşey evrime bağlanıyor fakat açıklamalarınıda belgesel kendi içinde barındıyor, insanlık tarihi milyonlarca tanrı yaratmış ve bağzı insanlar bu tanrılarla insanları yönetmek için herkezin içlerine korku salmışlardır, dinleri en ufak sorgularsan yerin cehennemdir vs..vs.. şeklinde ibarelerle doldurmuşlardır, biraz olsun tanrı takıntılarınızdan, ol dedi oldularınızdan uzaklaşarak bu belgeseli izlerseniz, belgeselde anlatılan evrimin sadece canlıları kapsamadığını evrendeki her şeyi kapsadığını anlamış olursunuz.

    Lityum, berilyum, bor, karbon vs..vs.. gibi biribirini takip eden elementlerin tamamı hidrojen-helyum dolu yıldızların çekirdeklerinde birbirlerine dönüştüler, evrimleştiler, evrende ol dedi ol şeklinde kendiliğinden ortaya çıkan bir yapı yok, canlı ve cansız objeler, dönüşüyor, evrimleşiyor yani evrimden bahsetmeden bugün bilimsel bir anlatım tarzı olmaz.

    Evrim allahın yaratıcılığına noksanlık getirmez demişsiniz, bu şekilde imanla bilimi harmanlıyacaksınız öncelikle allaha deliller olması gerekirki, bilim deliller-keşifler üzerinden yürür, bu güne kadar ne zeus, nede ahuramazda nede diğerleri üzerine insanlığın elinde deliller vardır.
    Bu gün evrim teorisini hiçbir din adamı kabul etmez çünkü aralarındaki kavram farkıda büyüktür;

    Dinlere göre insan yaratılmış ve dünyaya gönderilmiştir, bilime göre insan yaratılmamış doğal süreçler sonucu oluşmuştur,
    Dinlere göre kusursuzuz, bilime göre evrimsel süreçlerden kaynaklanan pek çok kusur içeriyoruz,
    Dinlere göre bu Dünya bizler için yaratıldı, bilime göre tam tersi insanlar için yaratılmadı, insandan çok önce farklı canlılar vardı ve yaklaşık 5-6 kitlesel yok oluş yaşandı, kısaca insanı test etmek için yarattığı bir Dünyada tanrı neden canlıları tekrar tekrar yok edip yaratsın (http://evrimagaci.org/makale/71 )

    Yukarıdakiler gibi sayılabilecek daha pekçok farklılıklarda vardır.




  • KanKoKan kullanıcısına yanıt
    Bakın ben bunu söylerken belgesele atıfta bulunmadım yukarıdaki yorumlara atıfta bulundum. Siz tutup benim sözlerimi sanki belgesel için söylediğimi ima etmişsiniz. Öyle bir şey yok.



    Bilim yaratılışın temelinin nedeniyle,nasılıyla ilgilenmez ya da bilinmeyen ve elde rasyonel verisi olmayan konularda da fikir yürütmez. Dediğiniz gibi bilim için zaten bir yaratma durumu da yoktur sadece evrilme vardır. Big bang'den bu yana devam ettiği öne sürülen bir teoridir. Ve eksikleri, cevap veremediği onlarca şey olan bir teoridir her neyse.

    Tekrar söylüyorum felsefenin konusu ile yorum yaparken tutup bunu bilim için bir eleştiri yapıyormuşum gibi algılamayınız.

    Felsefenin ve bilimin yerini bilecek kadar bilgi birikimim olduğunu düşünüyorum. Benim tepkim tesadüf dediği noktaya ve evrimin tesadüfle istinad edilişine. Tesadüfün olmadığını savunuyorum ki bu bilimin konusudur. Felsefenin konusu ise tesadüf yerine bir yaratıcının etkisinin olduğudur ve tekrar belirtiyorum ben bunu belgeselle ilişkilendirmedim, yukarıda bahsi geçtiği için benim gibi Allah'a inanan ve bu durumu yadırgayan arkadaşlar için söyledim.


    Lütfen aydınlatmadan önce aydınlanın sonra gerekirse aydınlatırsınız. Sanki bir mürşid gibi zanna kapılıp sahte ışıklar saçmayınız vesselam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tonaletona -- 6 Haziran 2014; 0:31:17 >




  • cowboy-12 kullanıcısına yanıt
    Çok önceden carl saganın vardı heralde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Richard Feynman

    Çok önceden carl saganın vardı heralde.

    Evet. Bu belgesel o belgeselin devamı niteliğinde. Zaten belgeselde Carl Sagan'ı anıyorlar
  • cowboy-12 kullanıcısına yanıt
    Hımm.Yakın zamanda Bende izlemeye başlarım.Teşekkürler tanıttığın için.
  • Dublajlısını indirecek yer var mı? Buldum Turk Torrentte varmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 15 Mayıs 2014; 22:38:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün başladım ben de gerçekten efsane bir yapım olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Richard Feynman

    Hımm.Yakın zamanda Bende izlemeye başlarım.Teşekkürler tanıttığın için.

    Birşey değil :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlara gerekirse zor kullanarak izletmek lazım. Kafalarını tutup ekrana çevireceksin izle lan diye.
  • Bugünkü bölüm de çok güzeldi. Radyo sinyallerini çok güzel açıkladı. İlk sinyalimizi 1946 yılında gönderdik. Birçok yıldıza sinyallerimiz ulaştı. Bizim televizyon programlarımızı izleyenler bile olabilirmiş. Ama biz daha sinyal bulamadık. Daha galaksimizdeki yıldızların çok küçük bir kısmını dinlemişiz.



    Arkadaşlar diğer galaksileri geçtim, inanıyorum bizim galaksimizde de zeki yaşamlar vardır. Ah çanaklarımızı çevirip bir tuttursak sinyallerini ne güzel olur. Ama işte galaksimizde 100 milyarlarca yıldız var, hangi birindeki gezegene tutacaz çanağı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onur01

    Bugünkü bölüm de çok güzeldi. Radyo sinyallerini çok güzel açıkladı. İlk sinyalimizi 1946 yılında gönderdik. Birçok yıldıza sinyallerimiz ulaştı. Bizim televizyon programlarımızı izleyenler bile olabilirmiş. Ama biz daha sinyal bulamadık. Daha galaksimizdeki yıldızların çok küçük bir kısmını dinlemişiz.



    Arkadaşlar diğer galaksileri geçtim, inanıyorum bizim galaksimizde de zeki yaşamlar vardır. Ah çanaklarımızı çevirip bir tuttursak sinyallerini ne güzel olur. Ama işte galaksimizde 100 milyarlarca yıldız var, hangi birindeki gezegene tutacaz çanağı

    Hangi kanal verdi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi predator93 -- 19 Mayıs 2014; 23:53:34 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • National Geographic HD kanalından izledim. SD kanalda da belgesel yayınlandı. İzlemediysen internete düşer bu bölüm. Veya Nat Geo SD tekrarını veriyor ama SD'den izlemeni tavsiye etmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur01 -- 20 Mayıs 2014; 0:24:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her hafta güncel olarak takip ediyorum 500 bölüm olsa hepsini ardarda izlerim yeminle programı sunan neil abimiz çok şeker biri valla 10 / 10 luk bi belgesel ama sadece 2 bölüm kaldı




  • Nedir bu evrime duyulan rahatsızlık :D

    Elbette bağlayacak evrime. Evrimde big bang gibi bilimsel bir konudur. Evrenin oluşumu bile bir evrimdir. Evrime bağlıyor olması garipsenecek bir durum değil. Evrim karşıtlarının bu belgeseli izlemesi asıl garipsenecek durumdur.
  • Carl Sagan'ın kozmosunun remake'i bu arkadaşlar.


    Billlions and billions of stars
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheBearGrylls

    her hafta güncel olarak takip ediyorum 500 bölüm olsa hepsini ardarda izlerim yeminle programı sunan neil abimiz çok şeker biri valla 10 / 10 luk bi belgesel ama sadece 2 bölüm kaldı

    Aynen
    Acaba devamı var mı, gelecek sene yeni bölümleri olacak mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Behnanbalaban

    abicim evrime bağlanmasında sıkıntı yok ki
    evrim Allah eliyle gerçekleşmiş olabilir çünkü aksi yönde bir bilgiye de sahip değiliz fakat evrimin olması Allah'ın yaratıcılığına noksanlık da getirmez çünkü burdaki yönlendirme yani evrimin anlamlı bir devinim süreci başlı başına bir yaratılıştır ve yarattıktan sonra yarattıklarını terk etmeyip onları sürekli olarak gözetmesidir Allah'ın

    Benim takıldığım nokta ilk bölümde dakka 35te dinozorların neslinin tükenmesini sağlayan o meteorun daha dünya oluşmadan evvel gök taşı iken 2,5 cmlik TESADÜFİ(!) sapması ile bir yörüngeye girip dünyaya çarptığı ve bu çarpma sonucu dinozorların neslinin tükendiğini ve bizim de evrilerek var olduğumuzu iddia etmesidir. O 2,5 cmlik tesadüfen olduğunu söylediği sapma evrimin,var oluşun, insanın tesadüfen ortaya çıkmasına en güzel örnek olduğunu söylemesi beni çıldırttı cidden. Olayı ne bilimsel ne de felsefik olarak yorumlamayıp tamamen münferit bir şekilde başına buyruk yapılmış bir yorum. Ayrıca bilimin konusu da değil.

    o kısım benim de dikkatimi çekti. Ama orda ona bağlamamışlar bence. Sadece bir örnek mesela o kaya 2.5cm farklı bir yerde dursa çok daha farklı olaylar gerçekleşebilirdi demek istemişler. Yani bir varsayım.

    Tesadüf kelimesi bence de yanlış. O kaya orada duracaksa bundan başka bir ihtimal olamazdı. Ta bigbangin başından beri onun ne zaman nerde duracağı ne ile çarpışacağı bellidir. Süreç hep bir sebep sonuç ilişkisi içinde işliyor çünkü. Şöyle şöyle olsaydı böyle olurdu gibi bir mantık saçma. Zamanı geri sar big bangin ilk anına gidip tekrar başlat oluşacak gezegenler yine aynı olacaktır. Ve zamanı geldiğinde aynı gök taşı, aynı yere, aynı anda, yine çarpacaktır. Bu kaçınılmazdır.

    Mesela bir zar attığımızı varsayalım. Tam elimden çıktığı anda dışarıdan müdahale edilmez ise ne geleceği bellidir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    o kısım benim de dikkatimi çekti. Ama orda ona bağlamamışlar bence. Sadece bir örnek mesela o kaya 2.5cm farklı bir yerde dursa çok daha farklı olaylar gerçekleşebilirdi demek istemişler. Yani bir varsayım.

    Tesadüf kelimesi bence de yanlış. O kaya orada duracaksa bundan başka bir ihtimal olamazdı. Ta bigbangin başından beri onun ne zaman nerde duracağı ne ile çarpışacağı bellidir. Süreç hep bir sebep sonuç ilişkisi içinde işliyor çünkü. Şöyle şöyle olsaydı böyle olurdu gibi bir mantık saçma. Zamanı geri sar big bangin ilk anına gidip tekrar başlat oluşacak gezegenler yine aynı olacaktır. Ve zamanı geldiğinde aynı gök taşı, aynı yere, aynı anda, yine çarpacaktır. Bu kaçınılmazdır.

    Mesela bir zar attığımızı varsayalım. Tam elimden çıktığı anda dışarıdan müdahale edilmez ise ne geleceği bellidir.

    Zamanı geri sayıp tekrar başlatırsanız herşeyin aynı olacağı kesinlikle bilimsel olmayan sadece inançlar doğrultusunda yapılmış bir varsayımdır.

    Milyonlarca yıl Dinazorlar nedeniyle memeliler evrimleşemedi anca toprak altında varlıklarını sürdürebildiler, benzer şekilde 60-70 bin yıl önce Afrikada yaşanan kuraklık homosapiens türünü 800-1000 bireye kadar kısıtlı sayıya düşürdü, yani insanlık yok olma noktasına geldi, bu nedenle günümüzde genetik olarak en az çeşitlilik gösteren tür biziz, çoğumuzun dnası birbirine çok benzer, kısaca yok olmakla olmamak arasında gidip geldik, zorlu şartlara uyum sağlamak için beynimizi evrimleştirdik.

    Kısa bir süre sonra yok ettiğimiz bir gezegende bizlerde yok olup gidebiliriz ve evren bunun farkına bile varmaz, milyarlaca yıllık bir serüvende insanlık tarihi nokta gibi kalacak, yani biz canlılar denklemdeki değişkenleriz, şu ana kadar var olmuş türlerin %90'ı yok olmuş durumda, bir amaç uğruna yaratılmış canlılar değil sadece gelip-gitmiş canlılar var, dediğim gibi bizler denklemdeki değişkenleriz, her zaman aynı sonuçlara, aynı türlere varılmaz.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.