Şimdi Ara

Cosmos: Bir Uzay Serüveni (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
11
Favori
6.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1980 yılında Carl Sagan'ın Cosmos'u vardı onu da izlemenizi tavsiye ederim. Zaten izleyen yeni serinin eskisinin izinden gittiğini farkeder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Behnanbalaban

abicim evrime bağlanmasında sıkıntı yok ki
    evrim Allah eliyle gerçekleşmiş olabilir çünkü aksi yönde bir bilgiye de sahip değiliz fakat evrimin olması Allah'ın yaratıcılığına noksanlık da getirmez çünkü burdaki yönlendirme yani evrimin anlamlı bir devinim süreci başlı başına bir yaratılıştır ve yarattıktan sonra yarattıklarını terk etmeyip onları sürekli olarak gözetmesidir Allah'ın

Benim takıldığım nokta ilk bölümde dakka 35te dinozorların neslinin tükenmesini sağlayan o meteorun daha dünya oluşmadan evvel gök taşı iken 2,5 cmlik TESADÜFİ(!) sapması ile bir yörüngeye girip dünyaya çarptığı ve bu çarpma sonucu dinozorların neslinin tükendiğini ve bizim de evrilerek var olduğumuzu iddia etmesidir. O 2,5 cmlik tesadüfen olduğunu söylediği sapma evrimin,var oluşun, insanın tesadüfen ortaya çıkmasına en güzel örnek olduğunu söylemesi beni çıldırttı cidden. Olayı ne bilimsel ne de felsefik olarak yorumlamayıp tamamen münferit bir şekilde başına buyruk yapılmış bir yorum. Ayrıca bilimin konusu da değil.

tamamen sana katılıyorum,canlıların oluşum mekanizmasının çözülmüş olması onun yaratılmamış olması anlamına gelmez,ayrıca bazı yerlerde senin gibi çıldırıyorum,sadece konuyu evrime bağlayıp bilimsel kalsaydı,tanrıya,tesadüfe girmesi benim hoşuma gitmiyor.

• Çok güzel belgesel. Görsel efektleri falan başarılı ama yüzeysel kalmış. İnşallah 2. sezonu da çekilir.
    Geçen şoyle bir caps gördüm.
     Cosmos: Bir Uzay Serüveni

• quote:

Orijinalden alıntı: Behnanbalaban

abicim evrime bağlanmasında sıkıntı yok ki
    evrim Allah eliyle gerçekleşmiş olabilir çünkü aksi yönde bir bilgiye de sahip değiliz fakat evrimin olması Allah'ın yaratıcılığına noksanlık da getirmez çünkü burdaki yönlendirme yani evrimin anlamlı bir devinim süreci başlı başına bir yaratılıştır ve yarattıktan sonra yarattıklarını terk etmeyip onları sürekli olarak gözetmesidir Allah'ın

Benim takıldığım nokta ilk bölümde dakka 35te dinozorların neslinin tükenmesini sağlayan o meteorun daha dünya oluşmadan evvel gök taşı iken 2,5 cmlik TESADÜFİ(!) sapması ile bir yörüngeye girip dünyaya çarptığı ve bu çarpma sonucu dinozorların neslinin tükendiğini ve bizim de evrilerek var olduğumuzu iddia etmesidir. O 2,5 cmlik tesadüfen olduğunu söylediği sapma evrimin,var oluşun, insanın tesadüfen ortaya çıkmasına en güzel örnek olduğunu söylemesi beni çıldırttı cidden. Olayı ne bilimsel ne de felsefik olarak yorumlamayıp tamamen münferit bir şekilde başına buyruk yapılmış bir yorum. Ayrıca bilimin konusu da değil.

Saçma sapan konuşuyorsunuz. Evrim hakkında en ufak bir bilginiz yok. Hatta müslüman olduğunuzu düşünüyorsunuz ancak insanlığın adem ile havva ile dünyaya geldiğini bile bilmiyorsunuz. Hiçbir konu hakkında en ufak bilginiz yok. Saçma sapan yorumlar yapıyorsunuz. O gök taşı dünyaya çarptı, yüzeyde ince bir katman berilyum bıraktı. Bu gün hala var. Gidin araştırın azıcık saçma sapan konuşuyorsunuz. Tamamen tesadüfi olabilir evet. Her şey tesadüftür eğer bir tanrı yoksa tabii ki... Ben olaya kendi inançlarımı dahil etmeden yorum yapıyorum tamamen objektif ve kanıtlanabilir bilgiler ile. O zaman sizde bilim bölümünde kanıtlanmamış hiçbir bilgiyi burada konuşmayın. Evrim var ise tanrı yok kusura da bakmayın. Bu ortada olan bir gerçek. Tanrı var ise aynı islam dininde olduğu gibi adem havva misali dünyaya gönderilmiştir. Tamamen mistik bir şekilde . İnanırsın inanmazsın ancak akla mantığa da uymadığı ortada olan bir şeydir. Ne zaman adem ile havva'nın dünyaya indiği kanıtlanır, o zaman bilim forumlarında tartışma konusu olur ancak elinizde hiç bir veri yokken 100'lerce yıllık evrimi kendi mistik düşüncelerinize göre yıkmaya çalışmanız hiç doğru değil...

Bilimin konusu değil demişsiniz, sizin mistik düşünceleriniz, ilahlarınız tam bilim konusu zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 19 Ağustos 2014; 12:29:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

İşin içine fazladan bir tane bile yabancı madde soksanız veya yerini biraz değiştirseniz sonucu hiç ummadığınız kadar etkilersiniz ama o değişiklik yok. Olamaz da. Bu yüzden sonuç kaçınılmazdır.

Benim bahsettiğim, sizin yukarıdaki yazışmalarınızda her şeyin hesaplı olduğu ve bu hesapların bizim var olmamız için olduğunu söylmenize karşılık yazıldı, supernova patlamalarının, depremlerin, göktaşlarının sadece bizim var olmamız için gerçekleşmiş olması akla-mantığa yakın gelmiyor, ol dedi oldu potansiyeline sahip bir güç için bir Güneş birde Dünya yeterde artardı zaten, biz burdayız çünkü biz gerçekleşmiş olayların sonuçlarıyız, süpernovalar, göktaşı çarpışmaları biz olalım diye gerçekleşmedi, gerçekleşti ve sonuç olarak bizler olduk.

Bi şey soracağım, Hobar'ın "olacak herşey önceden bellidir" sözünü beyin yerine hangi uzuvunuzla anlayıp da "herşey insanların oluşması için gerçekleşti"ye çevirebildiniz? Sadece merak ettim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 19 Ağustos 2014; 12:39:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Golden Brain

quote:

quote:

İşin içine fazladan bir tane bile yabancı madde soksanız veya yerini biraz değiştirseniz sonucu hiç ummadığınız kadar etkilersiniz ama o değişiklik yok. Olamaz da. Bu yüzden sonuç kaçınılmazdır.

Benim bahsettiğim, sizin yukarıdaki yazışmalarınızda her şeyin hesaplı olduğu ve bu hesapların bizim var olmamız için olduğunu söylmenize karşılık yazıldı, supernova patlamalarının, depremlerin, göktaşlarının sadece bizim var olmamız için gerçekleşmiş olması akla-mantığa yakın gelmiyor, ol dedi oldu potansiyeline sahip bir güç için bir Güneş birde Dünya yeterde artardı zaten, biz burdayız çünkü biz gerçekleşmiş olayların sonuçlarıyız, süpernovalar, göktaşı çarpışmaları biz olalım diye gerçekleşmedi, gerçekleşti ve sonuç olarak bizler olduk.

Bi şey soracağım, Hobar'ın "olacak herşey önceden bellidir" sözünü beyin yerine hangi uzuvunuzla anlayıp da "herşey insanların oluşması için gerçekleşti"ye çevirebildiniz? Sadece merak ettim?

Kendinde gerçekten beyin olduğunu iddia ediyorsan daha önceki yazışmalarıda oku anlarsın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Golden Brain

quote:

quote:

Kendinde gerçekten beyin olduğunu iddia ediyorsan daha önceki yazışmalarıda oku anlarsın.

Adam gayet normal bir şekilde kendi düşüncelerini determinizm ile karma yapıp yazmış. Olacak her şey sebep sonuca göre bellidir evet bu bilimsel bir kanundur. Evreni baştan aynı şekilde, her atomu aynı olacak şekilde yeniden patlatsak ben burada size bu yazıyı yazıyor olurdum şuan evet. Bunun inançlarla bağlantısı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 20 Ağustos 2014; 1:45:34 >

• Bu ne la

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son yıllarda hazırlanmış en güzel belgesel serisi.
    Hatta 1. bölümü Fox'ta yayınlanmıştı ancak sanırım tepki çeker korkusuyla 2. bölüme geçemediler
  • Filmizle sitelerinde mevcut her bölümü tabiki Türkçe dublajla.
  • Başladım bugün muhteşem bir belgesel. Sunucu taraflı yorumlar yapıyor bazen, onları süzgeçten geçirince çok yararlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: karpuz luteum

Çok güzel belgesel. Görsel efektleri falan başarılı ama yüzeysel kalmış. İnşallah 2. sezonu da çekilir.
    Geçen şoyle bir caps gördüm.
     Cosmos: Bir Uzay Serüveni

Bu bizim belgeseldeki eleman mı? Eğer o ise adam toplu taşıma kullanıyor helal olsun.

• İlk bölümü heyecanla bekliyordum 4'e kadar baktım sonra takip edemedim evdekilerim dizi merakından dolayı. Digiturk internete bağlı ama geçmiş yayınlar yok. Dıgıturk'ün resmi internet sitesinden Play hesabı olmadan izleyebilir miyim ?

ayrıca 2. sezondan haberler var mı ?
  • 720p
    Hele nezleysem ve yatmam gerekiyorsa karnımda laptop bu belgeseli izliyorum

Ama bilimsel bir belgeselde zırt pırt evrim ne alaka?
    Bilimsel gerçek ?bırakın evrimin teori olmasını deneylerle sınanmamış bir öneri,hipotez bile değil.Sadece öneri
  • 720p indirdim oh mis izlemeye koyulalım şimdi...

edit: harika bi' iş çıkarmışlar tekrar tekrar izlenilir
    yalnız en sonda duygusal konuşmanın ortasında neil degrasse tyson "but I like it big" deyince oraya takıldığım için utandım kendimden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desirr -- 3 Aralık 2014; 4:34:46 >
  • Cosmos: Bir Uzay Serüveni

Evet gayret güzel bir belgesel

• ufkumu ikiye katlayan belgesel. betimlemeleri çok gerçekçi olmuş. (mesela kara delikli bölüm. 4.bölümdü sanırım.)

önüme çıkan herkese tavsiye ediyorum izlemesi için. insanda bilgi açlığı uyandırıyor.

izleme durumum:10/13
    kalite: 720p

• Muhteşem belgesel.Aynı zamanda saçma ortadoğu dinlerinin gerçek olmadığının da kanıtıdır.
  • bunu beğendiyseniz, 2 belgesel daha önereyim, hatta yapımcı da carl sagan'dan etkilenip bu işlere girmiş

wonder of universe
    wonder of solar system

çok faydalı iki belgesel, 6şar bölümden oluşuyordu zannedersem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 24 Aralık 2014; 18:05:13 >
  • Bir kac siteye baktim ama nedense hep 5 dakikalik goruntu vardi. Biri bana belgeselin bu yeni cekilen serisinin linkini atabilir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.