Şimdi Ara

Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
14
Favori
17.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ürünümüz: ilk bakış ve kontrol. Bu arada Inventus'a teşekkürler. Söz verdiği şekilde, sağlam ve gününde ulaştırdı.

Ve ayrıca şöyle güzel bir e-posta atmak sureti ile kalpleri yeniden fethetti;

quote:

Merhaba,

750D siparişiniz için teşekkür ederiz.

750D ürün fiyatında önceden haberimiz olmayan bir düşüş olmuştur.
    Hesabınıza aradaki nakit fark olan 40TL kredi kartınıza iade talimatı
    olarak verilmiştir.

İyi günler dileriz.

Saygılarımızla,

Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi

Kutu içeriği ve boş hali

Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi

Bir sorun görünmüyor. Çizilebilecek ve mekanik olan yüzeyler, plastik şeffa bir madde ile kaplanmış. Paketleme gayet düzgün.

Not : Kasanın en son güncellenmiş hali yazının en alt kısmındadır.

500R vs 750D

Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi

İnanmak zor ama 500R'nin içerisinden çıkanlar :)

Gördüğünüz gibi optik sürücü ve HDD'leri tek tek etikeltledim. SATA portlarınada numara vermek sureti ile yeni kasamızda karışıklık yaşamamak için hepsini eski portlarına tekrar takacağım. Tüm portlar SATA III olmadığı için böyle bir etiketleme yaptım.

Yazının geniş bölümü yarın. Ama şunu söyleyeyim; bu güne kadar hep sıkış tıkış, anca yeten kasalar kullandım. Büyük rahatlıkmış. Bir şey söküp takmak, kablo düzenlemesi yapmak gerçekten lüks değil, rahatlık.

Örneğin tepedeki 2 Akasa fanı tüm montaj bittikten sonra taktım. Hem kablo geçirmesi, hem vida montajı vs. en ufak bir sorun çıkmadı. Ellerim çok rahat çalıştı kasa içerisinde.

----

Bitmeden önceki son adımlar;

Henüz bitmiş değil

http://www.corsair.com/en/obsidian-series-750d-full-tower-atx-case

Inventus Satış Linki

Vatan Bilgisayar Satış Linki

S O N U Ç L A R

Kasanın ufak tefek işleri var, onları tamamlayacağım ve daha iyi fotoğraflarla süsleyeceğim. Ama bu aşamada hazır kullanıyorken fikirlerimizi paylaşalım.

Bir kere gayet kaliteli bir malzeme. Görebildiğim en büyük kusur, kullanılan fanlar. Aşağıda bahsettiğim gibi bir tanesini kaza ile kırdık. Bu kadar kolar kırılmamalıydı. Yaprakların kötü plastik olduğunu düşünüyorum. Sessizler o ayrı.

Fakat elimde yeterince cicili bicili ve yetenekli fan olduğundan ben sorun yapmadım. O fanın yerine (kendisi ön üst idi) Noctu'anın sessiz ve güçlü bir fanını koydum. Resimlerde görebilirsiniz.

Ayrıca şu da dikkat çekti. Fanların önünde filtre ve kapak olduğundan, kasa içerisinden elinizle o esintiyi yeterince hissedmiyorsunuz. Kapak filtre çıkınca epey bir rüzgar var. Ama pratikte durum değişmiyor. Kasanın soğutması güzel.

Ekran kartında da yük altında rahat 5-6 derecelik düşüş var. Genelde bu testte 75 ve üzeri oluyordu. 70 dereceyi geçmedi.

Daha önceki kasa ile yapılmış bir test. Aynı değerler. Üstelik yeni kasada doğal olarak fan hızı daha düşük oluyor ve bununda sese etkisi var

Dün gece Prime95 testi uyguladım yaklaşık 30 dakika, daha önce işlemci ısısı 75'leri geçebiliyordu. Dün 70C görmedi. Hemen hemen ayn fan düzeni vardı.

Bir diğer kusur, ki pratikte sorun yok; HDD kafesleri üstüste konduğunda yeterince birbirini tutmuyor gibi, yani bir boşluk var. Ben de bir titreşim yaratır ve sese dönüşürmü diye korktum ama hiç sorun olmadı. Zaten 4 adet HDD ağırlığı binince bastırmıştır.

Resimlerde görüldüğü gibi birer boşluk vererek yerleştirdim. Bunu da HDD'lerin arka bağlantı güç kabloları rahat otursun diye yaptım.
    Konnektörler belli aralıklarla yerleştirildiği için, HDD'ler çok yakın olursa katlaması zor oluyor. O yüzden çok sayıda kafes olması, benim gibi çok disk kullananlar için iyi bir avantaj.
    Bu yüzden disk sayınız az ise, kafeslerden birini çıkartın.

Ayrıca gördüğünüz gibi SSD gayet güzel montaj oldu. Normalde etiket kısmı içe bakıyor genel montajlarda. Ancak açılı SATA kablosu kullanıdım için, kablo kapağa değmesin diye çevirdim. Düz kablo kullanıyorsanız kafanıza göre. Normalde 3 adet daha SSD yuvası var ama ben montajda elime ayağıma dolaşmasın diye çıkarttım.

Kasa montajı keyifliydi, çünkü kolaydı. O kadar geniş ve o kadar kablo kanalı verilmiş ki, hiç sıkıntı çekmiyorsunuz. Tüm montaj bittikten sonra üst fanları taktım, buna rağmen ellerim gayet rahat çalıştı ve fan kabloları istediğim boşluğa sıkıntı olmadan ulaştırdım.

Fan çözümüme gelince. Anakartımda yeterince fan bağlantısı yok. 1 CPU, 2 kasa, 2 tane de PWR adı verilen bağlantı noktası var. Kasa ve CPU fanlarını bios üzerinden ayarlamak mümkün.
    PWR olanlar ayarsız ve takılan fanı son devrine alıyor. Aşırı ses demek... Bu sebeple daha önceden aldığım AKASA kontrolcüyü kullanmak istedim. Kontrolcü derken, bildiğiniz çoklayıcı kablo :)

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/fan-kontrolcu/akasa-besli-pwm-fan-coklayici-flexa-kablo.html

Şimdi bu ürünü şöyle bağladım, kullanmak isterseniz bilginiz olsun; bios üzerinden işlemci ve kasa bağlantı noktaları standart. Yani ısıya göre aratacak ya da yavaşlayacaklar.

Kablonun moleks bağlantısını yaptıktan sonra bir adet DİŞİ (GİRİŞ) ucu var. 4 pin, onu CPU bağlantı noktasına bağladım. 3 pinli bağlantı noktalarına bağlar iseniz çalışmayacak, illa CPU bağlantısı. Çoklayıcnın bir adet 4Pin (CPU için) ve yeteri sayıda 3 pin çıkışı var.
    CPU'yu 4pin ucuna bağlandıktan sonra, egzos ve yukardaki 2 akasa fanı 3 pin uçlarına bağladım. Yani sistem yüke girdiğinde hepsi aynı oranda artıyor ve iniyor. Buna rağmen eski kasaya göre seste ciddi düşüş var.
    Sebeplerden biri, arka JetFlo için; kasa ile fan arasına Cooler Master Hyper412S içerisinden çıkan ve kullanmadığım (daha doğrusu fazladan çıkan) köşebentli lastikleri kullanmış olmam.
    Hem fanı ızgaradan bir miktar uzaklaştırıp akustik olarak ses çıkmasını engelledi, hem de sarsıntıdan doğacak mekanik sesi.
    Kasadaki 2 fanı değiştiğimiz için sadece alt ön fan kaldı. O da zaten devri düşük ve sessiz olduğu için anakrt üzerinden PWR noktasına bağladım.
    Noctua'yı ise Jet Flo içerisnden çıkan 1600 devir sabitleyici ile kasa fanı bağlantı noktasına bağladım.

Fan yönünden hiç bir sıkıntı yok anlayacağınız. Ve olası fan eklemek istersem, hem anakart üzerinde hem de çoklayıcıda hala yerim var. Elimde bir adet daha mavi JetFlo var ve onuda tabana ekleyeceğim. Çok hızlı çalışmasına gerek yok, biraz esinti yapsa görsel olarakta güzel olacak.

Bir hususu daha yazalım fanlar ile ilgili. Kasanın üst tarafına fan takarken, arkaya gelen sorunsuz deliklere oturuyordu.
    Ama ön tarafa düşeni ilk başta yapamadım (2 fanda 140mm) Sonra ızgaradaki lastiklerin yerini değiştirmek sureti ile onuda rahatlıkla monte ettim.
    İlk anda bunlar deliklere denk gelmiyor gibi düşünebilrsiniz, ama biraz yakında bakınca sorun yok.

Şu pratik bilgiyide ekleyeyim. Eğer bir fanı yeni adlı ve ilk defa monte edecekseniz (vida ile) fanı takacağınız tarafın deliklerini bir vida ile önce açın. Yani bunu kasaya takmadan önce, bir vida ile tüm deliklere vida yuvalarını açın.
    Kasaya monte esnasında yaparsanız hem zorlanırsınız, hem de vidanın ucu bozulursa sökmek sıkıntı olur. Ben her iki fanıda dışarda ayarladım ve bu uğurda 2 vidayı harcadım :)
    Ama kasaya monte ederken yeni vidalar kullandım ve çok rahat girdiği için, vidalarda en ufak bozulma olmadı.

Sonuç itibarı ile fan sesinden yana bir sıkıntım yok. Normalde JetFlo ve Akasa fanlar normalde seslidir. Hele Akasa'nın hafif bir mekanik seside mevcut. Ama her ikiside çok iyi hava çekip üflüyor.

Pencereye gelirsek. Daha önce pencereli bir kasa kullanmadığım için kalitesi hakkında yorum yapamıyorum, ama sıkıntı yok ve görsel olarak son derece iyi. Saydamlığı gayet güzel. T
    ek ufak problem şu olabilir; belki bu kadar büyük olmasına gerek yoktu. En azından HDD yuvaları görünmese bir şey olmazdı, ama dediğim gibi sıkıntı yok.

PSU, Ekran kartı ve 6 fan ile sarsıntı yok. Hoş Corsair AX860i'nin fanı çalışmıyor zaten, yeterince yüke girmesi lazım fanın devreye girmesi için.

PSU bağlantı noktası tam olarak metal yapıda. Ben her ihtimali göze alarak elimde bulunan tek tarafı yapışkanlı lastikleri yine de kullandım. Belki sıkıntı yoktur, ama sök tak olmasın istedim

Elinizde bu tip bir malzeme varsa kullanabilirsiniz. Çok hafif vida delikleri kayıyor ama sorunsuz montaj bitti.

Filtreler gayet iyi. Hele üstteki mıknatısılı olan şık ve kullanışlı. Aşağıda da yazdığım gibi, ön filtreyi kasa çalışırken sökmeyin. Fana çok yakın ve temas ettirebilirsiniz.

Şöyle bir toparlarsak en zayıf tarafı fanlar. Bu fanlar her ne kadar Corsair tarafından üretilip satılan AF serisinden olarak belirtilmişsede pek öyle gelmedi. Gerçi onlarda biliyor, böyle bir kasa alan illa ki janjanlı fanlar kullanacak :)
    O yüzden madem değişecekler, ne gereği var pahalısına demiş olabilirler.
    Ben ara sıra hafif bir zırıltı duyuyorum ama muhtemelen benim kablolardan biri bir yerelere değiyor, onu bulup yok edeceğim. Kasadan kaynaklı değil. Misal şu an hiç ses yok.

Tozlanma meselesine bakacağız. Şöyle 10 gün geçsin bakalım kasanın içi ne alemde. Hemen her tarafı kapalı ve filtreli olduğu için çok girmemesi lazım. Özellikle ön tarafta, filtrenin önünde ayrı bir kapak olduğu için, ızgaralı tasarımlara göre görsel olarak daha temiz kalacaktır.

Bu fiyata kesinlike öneririm. Hazır Inventus fiyatı daha aşağı çekmişken. Montaj kolay, yeterince kablo deliği mevcut, kasa arka kapak ile kasa arasında mesafa geniş (kablolar şişkinlik bile yapsa kurtarıyor) sessiz, sağlam ve şık. Arka tarafta kablo bağları için yeteri miktarda çentik var. Soğutma performansı benim gördüğüm kadarı ile iyi.

Kasa içerisinde ya da dışında sökmek istediğim bir şey olursa, herhangi hiç bir şeyi sökemeden direkt istediğim şeyi çıkartabilirim. Örneğin ön fanları sökmek için başka hiç bir şey sökmenize gerek yok.
    Uzun vida kullanılmış ve direkt ön taraftan söküp,temizleyip, takabilirsiniz (elbette kablo bağlantısı için içini açmak lazım) Ama HDD kafesi vs. hiç bir şey dokunmanıza gerek yok. Bu muhteşem bir rahatlık.
    Yalnız ben Noctua'yı 120mm bağlantısına denk getiremedim. Bu yüzden 140mm uzatma apartalarını kullandım. Yalnız içe doğru kullandığım için vidalar epey gitti. O yüzden o vidalara dikkat, fazla giderse HDD kafeslerine (sadece 1 vida) dayanabilir.

---
    Bunlarıda en kısa zamanda monte edeceğim ve görsel olarak çok daha iyi olacak. Şimdilik bu kadar. Fotoğraflar eklenmeye ve görüş bildirmeye devam edeceğim. Soracağınız bir şey olursa seve seve cevaplarız. Okuyan ve yorum ayapan herkese teşekkürler.

Ön alt fanıda bununla değiştirmeyi düşünüyorum. Hyper 412S ile gelen fanın yerine almış ve kullanmıştım. Sessiz ve güçlü bir fan. Nasılsa görünmeyen bir yerde olduğundan LED vs. gerekli değil.

G Ü N C E L L E M E

Öncelikle kasa içi alt tarafa fan takacağımı söylemiştim. Bunun için JetFlo mavi tercih ettim. Ancak boş taktığımda ızgaraya yakınlığı sebebi ile her ne kadar 1600rpm sessizleştirici kullansamda ses çoktu.

Bu yüzden elimde şöyle bir malzeme vardı. Kullanabilir miyim diye kafa yordum. Taktığım bunun bir küçüğü. Önce yapıştıdım ve içten doşa doğru sivri bir cisimle delerek vida deliklerini açtım.
    Ancak JetFlo'nun vidaları normalden kalın olduğu için, fanı takmadan önce boş vida ile kanal açtım ve dışarı sarkan artıkları tırnağımla kopardım.

Ve kasanın en büyük eksikliklerinden biri alt fan için filtre olmaması. Sorun değil, elimde vardı bir tane. Onuda çift taraflı bant ile (kalite bant - zira çok sıkıntı yaşatır sökerken) altına ekledim.
    Kasanın ayakaları yüksek olduğu için filtrenin altta kalması hiç sorun çıkartmadı.

30 günde bir temizlesek yeter büyük ihtimal

Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi

Ciddi miktarda sarsıntı ve sesi emdi. Gayet güzel oldu diyebilirim. Hala bir miktar sesli ama çok rahatsız ederse 1200rpm'e düşüren aparatı takabilirim.

Bu arada güç kaynağı link aparatını takmayı unutmuşuz onu da ekledik.

Bu arada kasanın 3. fanınıda değiştim. Daha önce CM Storm Scout kasamdan çıkan tepe fanı kullandım (Cooler Master 140mm) Müthiş sessiz. Kasa daha bir sessizleşti.

Şimdi gelelim janjanlı kısma :)

AKASA VEGAS LED - MAVİ ve KIRMIZI

http://www.akortek.com/akasa-vegas-kirmizi-led-60cm-silikonlu-yapiskanli-isik-bandi.html

http://www.teknobiyotik.com/catalogsearch/result/?q=vegas

Öncelikle henüz yerleştirmedim, yapıştırmadım. Tamamen örnek. Eğer kırmızıyı kasanın arka tarafına alırsam, arka egsoz kırmızı fanı tamamen öldürüyor. O yüzden kartıştlık yaptım.

Mavi, kasa arkasına doğru, kırmızı ise kasa önü. Durum değişebilir. Belki kırmızıyı üste alırım. Böyle çok ışıklı bir kasa fotoğrafı çekmek zor, hele anlamıyorsanız. O yüzden kalite için özür, ama en kısa zamanda düzgün çekeceğim.

Göründüğünden çok daha güzel ve kesinlike müthiş bir derinlik verdi. Kırımızı ile mavinin çakışması magenta ya da mor denilen o şahane rengi oluşturdu.

Kasa bunca fana rağmen hala sessiz diyebilirim. Görsel şölen derler ya, aynen öyle oldu :)

Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi

FAN DÜZENİ HAKKINDA SON DEĞERLENDİRME

Bir de çok fan testi yaptım arkadaşlar; yaptığım araştırmalarda ön taraf için kullanılabilecek en iyi fan tipi uzun ve ince yapraklı fanlar. Yani kendi üzerinde gelen ucuz plastikli fanlar :)

Bu fanlar 1200rpm ve sessiz. Ben anakart üzerindeki PWR fan noktalarına bağladım. Bu noktalar takılan fanı son devirde çalıştırıyor. FAN'ın PWM özelliğinin olup olmaması farketmiyor. Son hızı ne ise o. Buna rağmen sessizler. Uzun ve ince kanatın esprisi; baskılı havadan ziyade çok hava vermek. Kalın yapraklı fanlar ise daha çok soğutma için. CPU, radyatör vs. Yani yakın temaslı soğutma için. Hemen her tip fan konfigürasyonu denedim, en iyisi bu. Yani kasayı satın alırsanız, ön fanlar için daha iyisi yoksa değişmeyin. Daha iyisi misal yine Corsair'in şu fanları olabilir. Bu fanların köşebentleri kauçuk, ses ve titreşim emiyor. Ama şu aşamada gerek yok, stok fanlar ses üretmiyor.

Bununda sessiz versiyonunu öneriyorlar. Performans ve sessiz arasındaki fark RMP değerleri

Sessiz 1100rpm - Performans 1650rpm

Kasanın stok fanları 1200rpm (ve unutmayalım stok fanlar 140mm - Henüz Inventus'ta 140mm satılmıyor)

Hani kırılana kadar iş görür.

E K L E M E - ÖN FAN DÜZENLEMESİ VE PERFORMANS

Fan defterini sonunda kapattım :)

Ön fanların ikisinide Noctua NF-A14 FLX modelinden yana kullandım. Müthiş sessizler. Her iki fan 1200 devirde ve ben sessizleştirici kullanmadım ve buna rağmen ses yok. Performans gayet iyi. Ekran kartı 4C birden düştü. Köşeler kauçuklu yapıda ve titreşimi tamamen kesiyorlar.

Ufaktan şöyle bahsetmiştim;

Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi Corsair Obsidian 750D Full Tower kasa ilk kullanıcı incelemesi

Fan üzerindeki kablo kısa, CPU için kullanırsanız gayet güzel bir uzunluk. Katlamak zorunda kalmazsınız. Ama kasa içinse kısa, ama neyseki yanında uzatma kablosu veriyorlar.

http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=52&lng=en&set=1

quote:

Low-Noise Adaptor (L.N.A.)
    Ultra-Low-Noise Adaptor (U.L.N.A.)
    3:4-Pin Adaptor
    30cm Extension Cable
    4 Vibration-Compensators
    4 Fan Screws

6 yıl garantili olduğunu hatırlatmakta fayda var. Evet pahalı, ama budur. 1200 devirde çift çalışan Noctua herhangi tek bir fandan daha sessiz.
    ----

Oraya malumunuz daha önce yine Noctua olan NF-P14 FLX takmıştım. Ancak bu fan her ne kadar iyi olsada, dairesel yapısı ve kasa kalınlığı nedeni gürültüye sebep oluyordu. Bundan kaynaklandığını keşfetmem biraz zaman aldı. 140mm yuvaya takılıyor ancak, ön yuvada milimlik sorunları var. Kasanın başka yerlerinde rahat kullanılır ama ön yuva için uygunsuz.

Noctua fanlarda dikkatimi şu çekiyor; herhangi bir fanın ortasına (hangi devirde olursa olsun) parmağınızla dokunursanız fanı kolaylıkla durdurabilirsiniz. Noctua fanları durdurmazsınız, bayağı güç harcamnız lazım, zira çok güçlüler :)

Şeffaf pencerenin (hem iç hem dış) ve genel kasanın dış yüzeyleri temizlemek içinse şu ürünü öneriyorum.

Hafifçe çevirerek yukardan aşağı (ya da tersi) alırsanız hiç toz bırakmıyor ve çizmiyor. Çok kullanımdan sonra suyun içinde iyice yıkayın, kuruması biraz zaman alıyor. Ben Tchibo'dan almıştım. TV, Monitör, sehpa vs gibi yüzeyler için çok iyi.

NİHAİ SONUÇ :

Gerek performansı-soğutması, gerek sessizliği (ki bu biraz sizin bileşen seçiminize bağlı, fan, ekran kartı, CPU soğutma) gerek iç hacmi-kablo düzeni, gerek malzeme kalitesi ve gerekse uğraştığınızda elde edebileceğiniz muhteşem görselliği ile %100 önerebileceğim bir kasa.
    Verdiğiniz paranın her kuruşunu hakediyor. Bir kasada olması gereken her şey var.

ARTILAR:

*İç hacim
    *Soğutma
    *Kablo düzeni için gereken her şey
    *Sessizlik
    *Şeffaf pencere ve görsellik
    *Sade tasarım
    *Kapalı ön kapak tasarımı ile temiz kullanım
    *Yeterli filtre
    *İhtiyaca göre yeterince fan ekleyebilme
    *Fiyat / Performans
    *HDD ve GÜÇ için kullanılan beyaz ledler donuklaştırılmış ve göz almıyor.
    *CORSAIR olması; yurtdışı teknik destek muhteşem. Tamamen müşteri memnuniyeti ve çözüme odaklı bir anlayış hakim. Sattım bitti değil.

EKSİLER :

*Dahili fan kontrolcü
    *Ledsiz ve çok iyi kalite olmayan stok fanlar

--

Kasa fotoğraflarının nasıl çekleceği konusunda fikri olan varsa yardım alabiliriz. Elimde Canon SD770 var.

http://www.usa.canon.com/cusa/support/consumer/digital_cameras/powershot_sd_series/powershot_sd770_is_silver

Özel Kılıflı Kablo

N O T : Bu tip bir kasa montajı yapacaksanız, mutlaka ayakta çalışabileceğiniz ve kasayı kırıp dökmeden çevirebileceğiniz büyük bir masada çalışın. Sökme - takma esnasında yaklaşık 3-4 saat çalıştım en ufak bir bel ağrısı çekmedim.

Bu da Türk Mod

TEKNİK DESTEK HAKKINDA !!!

Bir de şöyle bir teknik destek haberi vereyim. Aslında bunu incelemeye yanlış anlaşılmasın ya da bir olumsuzluk gibi algılanmasın diye yazmamıştım.

Kasanın pencereli kapağının alt bölümünde çok hafif bir bombe vardı ve orda bir miktar boşluk olmuş. Yani kapağın arka ve ön kısımları tam otururken orta kısımda bir miktar boşluk vardı. Zaman zaman hissedilir miktarda ses yapıyordu. Durum belli olana kadar yazmamaya karar verdim. Ticket açtım ve durumu ilettim. 2. gün farketmiştim. Aradan geçen zaman içinde hiç cevap gelmedi. Dün cevap yazmışlar, orijinal faturanın (adıma kesilmiş olan) bir görüntüsünü yükleyin diye. Ben de fotoğraflayıp açtığım ticket üzerine ekledim. 2 adet eposta geldi.

1.si onay aldığını ve yeni parçanın (yani yan kapağın) gönderileceğini söylüyordu.

2.si ise hatalı parçayı göndermem gerektiği. Tabi iyi bir şekilde paketlemem gerektiği, aksi takdirde doğacak zarardan sorumluluk kabul etmedikleri vs..

Az önce ticket üzerine yeni bir mesaj eklemişler;

Dear Valued Customer,
    Your RMA has been approved. We will be sending you the window side panel. Please disregard the email that tells you to send back the component.

"Parçayı bize göndermeniz gerekiyor yazan epostayı önemsemeyin, biz size yeni pencereli kapağı gönderiyoruz"

Ben de bu kapağı nasıl göndereyim diye kara kara düşünüyordum.

TEKNİK DESTEK BUDUR diyorum !!!

Tabi ben ticket açarken bir önceki kasamında Corsair olduğunu ve güç kaynağı seçimimide Corsair'den yana kullandığımı belirttim :) Belki bir miktar etkisi olmuştur. Parça elime ulaşınca ayrıca bildiririm.

Tercihimi iyi ki Corsair'den yana kullanmışım, pişman ettirmediler

Beri yandan çokta paylaşmak istemedim bu durumu. Zira bizim insanımız bazan ne yazık ki limitine kadar kullanıyor, suistimal edebiliyor. "Ekran kartımı bozsam yenisini verirler mi" diye başlık açıp, hakkı olmayana tenezzül eden çok adam gördük bu forumda. Ama diğer yandan adamların işlerini ne kadar ciddiye aldıklarının ve müşterilerini önemsediklerinin bilinmesinide isterim.

Şunu diyebiliriz; "Corsair marka ürün alıyorsanız korkmayın, desteğiniz var"

Bu tabi müşteri yönü; bir de bunun satıcı/üretici/servis yönü var. Sen bozmuşsun, sen kırmışsın deyip çamura yatan çok firma gördük.

TEKNİK DESTEK ve ÜRÜNÜNE SAHİP ÇIKMA - MÜŞTERİYE ÇÖZÜM ÜRETME

Corsair bu konuda en iyisi. Yukarda bahsetmiştim. 2 önemli eksik ya da problem vardı ve ikisinide yurt dışından çözdüler. Ki biri aslında aksesuar, kasa ile ilgili değil. İlki yan kapak ve bu ürün elime geçti;

Bu arada malum daha önce yazmıştım yan kapak ile ilgili destek istemiştim. Yeni bir yan pencereli kapak gönderdiler. 25'inde Hong Kong'tan yola çıkan ürün, bu gün 28'inde öğleden sonra elime ulaştı. Gayet hızlı bir gönderim. Henüz açmadım ama son derece düzgün ve sağlam paketlenmiş.

Diğerinin hikayesi şöyle;

Güç kaynağı başlığında bahsetmiştim; 24pin özel kılıf kablosunu satın almada problemimiz olmuştu. Distribütör ilgilenmedi, Corsair'in kendi yardım sitesi çözüm üretemedi. Açtığım ticket cevaplanmadı

Bunun üzerine overclock.net üzerinde aktif kullanıcı olan Corsair yetkisiline durumu iletmiştim 2 gün önce. Satın almak istiyorum ama bir yolu yok vs... Şöyle bir cevap yazmıştı;

Hi ,
    Just saw your ticket and I couldn't think of a reason why wouldn't ship out to Turkey. But to be sure, let me work with our customer service and see if this is indeed correct. I'll try to get the cable out without you paying a dime. We'll see how it goes. Thanks

Zaten kendisi açtğım ticket'ı cevaplamış yardım sayfasında

Az önce bir eposta geldi ve;

RMA number <#.......> has been shipped. Your tracking number is ...

Ürünü yollamışlar, para kısmı belli değil. Büyük ihtimal ücretsiz :)

http://www.corsair.com/en-us/individually-sleeved-ax-i-1200i-860i-760i-atx-24pin-generation-2-white

Gerçekten böyle bir desteği hiç bir markada görmedim. Helal olsun.

----

Evet güncelliyorum;

Yemin ederim şaşkınlık içerisindeyim!?!?

Dün ürün Hollanda'dan yola çıktı bu gün ise elimde.!? Üstelik kargo parası bile almadılar. Ürünü bedava gönderdiler. Ben ne diyebilirim böyle güzel bir firmaya :)

Yahu ben elimdeki kargoyu göndermek için adam çağırsam 1 günde gelemiyorlar... Bir yerden alışveriş yapsam 2 gün sürüyor teslimatı..

Diyecek bir şey bulamıyorum. Gerçek müşteri memnuniyeti neymiş anladım. Helal olsun, harbiden ödediğim her kuruş helal olsun. Sonuna kadar hakediyorsunuz. Corsair her daim ilk tercihim olacak. Altın kaplama satsalar Corsair'den başkası yalan :)

Şimdi adamlar para mı kaybetti para mı kazandı? Şu yorumları okuyan herkes mutlaka Corsair'e kayacaktır. Belki onlar için küçük bir meblağ, ufak bir zarar ama benim için anlamı büyük. Darısı bu anlayışı oturtamayan,; "sen bozmuşsun, sen kırmışsın" diyen aibidik gibidik firmaların başına...

Büyüksün CORSAIR, teşekkürler

trktlh arkadaşımızın kasası

Güncelleme - Eylül 2014 - Küçük bir problem ve çözümü

Kasada farkettiğim küçük bir durumu arz edeyim arkadaşlar. Ancak bu kasanın imalatından değil, büyük ihtimal ilk montaj esnasında benim hatamdan olmuş olabilir. Önce etkilerini anlatayım;

Uzun zamandır ekran kartından kaynaklandığını fark ettiğim hafif bir ıslık sesi duyuyordum. Nerdeyse kasanın ilk montaj zamanlarından beridir. Hatta erinmeyip ekran kartını sökmüş ve temizliğini yapmıştım. İmzamdaki 780Ti incelmesine bakarsanız, GeForce referans serisi kartların sökümü nasıl yapılır diye anlatmıştım.

Herneyse, bu temizlikte işe yaramadı. Aslında az çok neden kaynaklandığını tahmin etmekle birlikte, tam sebebi araştırmaya eriniyordum... Bu gün kasamın temizliğini yaparken şu işi çözeyim dedim ve tam tahmin ettiğim şey çıktı. Ekran kartı kasaya takılırken çok hafif geriliyordu. Yani kart vida delikleri yuvalara yarım millim eksik geliyordu. Kasanın vida yuvaları daha gerideydi. Ben de kasanın ön kapağını söktüm (herhangi bir şeyi kırmamak için) ve sağ elimle sağlam dayanak alabileceğim bir noktaya koydum. Sol elimlede ekran kartı yuvasına denk gelen bölüme bastırdım (çok abanmadan) ve bir miktar içeri doğru esnettim. Sonra kartı tekrar taktım ve bir baktım kart vida delikleri kasa yuvasına tam denk geldi.

Enerjiyi ve verdim ve başlattım. Ve evet, ses kesildi. Ve üstelik bu işlemden önce boşta 37-38C olan sıcaklığım 33-34C'ye düştü. Demek ki bu küçücük esneme dahi, kartın herhangi bir yerinde çok ufak bir gerilmeye sebep olup bir şekilde hava kaçmasına (ses üreterek) ve soğutucununda işlemci ile olan tam temasına bir etkisi oluyormuş.

Dediğim gibi bu benim bir hatamdan kaynaklanmış olabilir. İlk montaj esnasında kasayı kablolama için epey evirip çevirdik. Belki bir yerlerini esnetmiş, kastırmış olabilirim. Ancak başınıza böyle bir şey gelirse çözümü bu kadar basit. Sadece önden destek almak sureti ile abanmadan hafifçe içeri bastırın.

En nihayetinde kasadan bunca zaman sonra dahi son derece memnunum ve önermeye devam etmekteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 21 Eylül 2014; 14:41:51 >

• Beklediğim inceleme şimdiden teşekkür ediyorum.Takipteyim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam bende siparişi verdim. İncelemeniz için takipteyim kolay gelsin
  • Merak ediyordum bunu ingilizce izlemekten iyidir takip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EzoBride -- 26 Şubat 2014; 15:51:36 >
  • Hayırlı olsun hocam, takip.

• Hayırlı olsun, sorunsuz kullanın.

İncelemeyi merakla beklemedeyiz.
  • Takip

• hayırlı olsun
  • Hayırlı olsun inceleme bekliyorum konuşmuştuk
  • Hayırlı olsun imzanızdaki sistem çok yakışıcaktır o dev kasaya
  • hayırlı olsun
  • Yeni kasanız hayırlı olsun.Söylemeden geçmek istemiyorum tabi herkesin tercihi-zevki ama bende bu tarz aşırı sade kasaları pek sevmiyorum.Malzeme kalitesi on numara orasını tartışmak bile saygısızlık olur bana göre oyun pclerinin en cezbedici iki parçası var biri ekran kartı diğeri ise kombine görsellik.Görsellikde ilk kasadan kendini belli ediyor.Çoğumuzun kendine göre efsane ürünleri vardır benim bildiğim cm stacker çok tutulmuştu aynı şekilde cm haf-x de bir o kadar popüler bir kasa olmuştu.Haf-x le strike x st arasında gidip gelirken sistem topladığımda önce imzamdaki kasayı almaya karar vermişdim.Önce kullanıcıların olumsuz yorumları beni düşündürsede eksen güzel iş çıkarıp koca kasayı ellerindeki eski modeli yerine yeni serilerinden bana ulaştırmayı başarmışdı.Kargocunun şaşkın ifadesine aldırmayıp kasayı kurcalamaya başladığımda hata ettiğimi ve bu devi nereye sığdıracağımı düşünür olmuşdum.Ama sonradan doğru karar verdiğimi anladım ve son derece memnunum.

Sözün kısası kendi zevkimize uygun olan en iyi ürünü almak gibisi yok iyi günlerde tadını çıkarın.Detaylı paylaşımınızı merakla bekliyorum.

• Teşekkürler arkadaşlar, birini sök diğerini tak derken oldukça yoruldum ve acıktım :) Geniş yazısı yarın olacak ama bitmeye yakın fotosunu paylaşayım;

Ekran kartı 19C o kadar diyeyim yani :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 26 Şubat 2014; 21:28:35 >
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Görüntü muhteşem.En yakın zamanda bende alacağım bu kasadan.Öndeki koruyucu yapışkanı bir süre çıkarmamakta fayda var. :)
  • hayırlı olsun hocam kasa 1.100 tl civarıydı sanırım kasa parasını sonuna kadr hakediyor :)
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler :)

Onları bilerek sökmedim; sizinde aklınızda olsun, montaj bitene dek hiç bir plastiği sökmedim. Sürekli kasanın sağını solunu çevirdiğimiz için olası bir çizilmeye karşı önlem. Şu an hepsi söküldü :)

@gmyo31 yok 900D, bu kasa 489TL'di en son.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 27 Şubat 2014; 2:47:43 >
    Güzel durmuş

Yerde SONY LBT set mi görüyorum :)
  • Hehe evet, emektar ama hala taş gibi çalışan müzik seti
  • Güç kaynağı olmayan bir kasa için çok para ya :)
    Hayırlı olsun, güle güle eskit
    Dvd rw biraz geride kalmış obsidian serisinde böylemi oluyor?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.