Şimdi Ara

Corsair K70 RGB Mekanik Klavye - Red/Brown/Blue - Kullanıcı İncelemesi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
387
Cevap
10
Favori
37.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    Tenkeyless klavye sadece yer açısından değil, bilek sağlığı açısından da çok faydalı. Mouse kullanmı yoğunsa bileğin hareket ettiği mesafeyi kısalttığı için tavsiye ediliyor. Çok güzel harici numerik padler var. Sadece klavyenin sağ tarafının yer aldığı küçük padlerden bahsediyorum bir bakabilirsiniz. Bu arada WASD ve Code Keyboard birebir aynı klavyelerin tenkeyless olmayanını da satıyor. İlgilenenler için.

    Testerları biliyorum ama onda da uzun uzun klavye kullanıyormuş gibi bir simülasyon yapamayacağınız için işe yaramayabilir. Örneğin tester ile Clear switch kullanmaya karar verip, sonrasında Clear'dan çok rahatsız olup başka switch'e geçenler var. Ama tabi işe de yarayabilir. En azından sesini vs anlamak için.

    Şimdilik Clear ile devam o halde, umarım bir gün bir yerde Brown'a denk gelirim de karşılaştırabilirim :)

    Bilgiler için teşekkür ederim.
  • drainBamaged D kullanıcısına yanıt
    Yakınlarda olsanız Blue ve Brown testi için davet ederdim sizi ama arada mesafe olunca yapacak bir şey olmuyor ne yazık ki.

    Ben rica ederim umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi akşamlar diliyorum
  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    Hangi ildesiniz?

    Önemli olan yardımcı olabilmek değil, yardımcı olmaya çalışmak bile yeterli bazen. Güzel sohbet için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RovcaniN


    k95 Platinum sadece Cherry MX Brown ve Cherry Mx Speed ile sunulur. Cherry Mx Speed tıpkı Cherry Mx Red gibi Linear türde bir switchtir ve yine Cherry Mx Red gibi 45 CN ile aktif olur. Aradaki fark aktif olma mesafesinin 2 mm yerine 1.2 mm ve tam basıldığında alması gereken mesafenin eski standart olan 4.0 mm yerine 3.4 mm olmasıdır. Gaming amaçlı ürün grubuna dahil olduğu için Rapidfire serisi ile başlayan Cherry Mx Speed'in kullanımının ardından K95 Platinum RGB ile beraber hem Red hem Speed yerine Cherry Mx Brown dışında Cherry Mx Speed ikinci alternatif olarak tercih edildi.

    Haliyle bu noktadaki seçim marketing odaklı olduğu için tercih bu şekilde sınırlandırıldı. @Nessairen 'den alıntı aynı soruyu sormuştum bu cevabı verdi. yani özetle mx red istiyorsan mx speed onun güncel versiyonu sanırım. ayrıca k95 platinium okmayan modelinde beyaz aydınlatmalı mx red switchli var amazonda. k95 dururken k70 alma bence, mx speed seni memnun edecektir.

    K70 Rapidfire : 637TL (Cherry MX speed) - Amazon
    K70 Lux : 596TL (Cherry MX Red) - Amazon
    K70 Lux TR Layout : 699TL (Emin değilim Türkçe tuş dizilimi yazıyor) - GameEktra
    K95 Platinum Black : 803TL Gunmetal : 907TL (Cherry MX Speed) - Amazon

    Platinum ile Rapidfire arasında G tuşu haricinde pek bir fark yok gibi Platinum adıyla 200TL daha fazla satıyorlar gibime geldi Rapidfire almayı düşünüyorum şahsen Black Friday indirimlerini beklemekte yarar olur mu sence?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5C67CB8A5 -- 29 Eylül 2017; 10:37:4 >




  • Fayda olur tabi, en az 170 lira kar edersiniz. Benim bilgisayarım yok 2 aydır, black friday i bekliyorum Amazon için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K95 Platinum en tepede yer alan ürün olduğu için makro tuşları ve estetik faktörler sebebiyle olması gerekenden biraz daha pahalı elbette. Premium ürünler için alıştığımız bir şey bu, tepe model daima olması gerekenin üzerinde fiyatlandırılır.

    G Keylere ihtiyacınız yoksa ve estetik farklılığı önemsemiyorsanız elbette ki K95 Platinum yerine K70 LUX RGB satın almanız daha yerinde olacak, yaptığınız harcamadan maksimum verim almanızı sağlayacaktır.
  • hocam ürünlere büyük paralar vermeyi seven birisi değilim. k70 alırsan pişman olacaksın ama klavye kötü olduğu için değilk k95 almadığın için. Bir kere klavye alacaksın 100-200 fazla verip %100 memnuniyetle tuşlarına basman daha iyi bence. 2 model arasında malzeme kalitesi farkı bilek koyma yerinden klavyenin kasasına kadar hissediliyor ve g tuşu k70de mevcut değil. corsair bir ürünü pahalı yapıyorsa bildiği vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RovcaniN -- 1 Ekim 2017; 13:2:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RovcaniN

    hocam ürünlere büyük paralar vermeyi seven birisi değilim. k70 alırsan pişman olacaksın ama klavye kötü olduğu için değilk k95 almadığın için. Bir kere klavye alacaksın 100-200 fazla verip %100 memnuniyetle tuşlarına basman daha iyi bence. 2 model arasında malzeme kalitesi farkı bilek koyma yerinden klavyenin kasasına kadar hissediliyor ve g tuşu k70de mevcut değil. corsair bir ürünü pahalı yapıyorsa bildiği vardır.

    Diyelim K95 aldım 2 ay sonra K70 Platinum adıyla daha güzel klavye çıkarsa?




  • onun garantisini veremem ama k70 gold bile çıkarsalar g tuşu olmayacak değeşen şey küçük birkaç kozmetik veya farklı swtich sunarlar. tepe modelinin aynısını zaten yapmazlar.
  • Corsair klavyeleri amazon'da indirime girmiş.
  • K95 Platinum : $179.99
    Kargo : $16.43
    Gümrük vergisi : $35.36
    Toplam : $231.78 (888TL)

    K70 Rapidfire : $134.99
    Kargo : $12.55
    Gümrük vergisi : $26.56
    Toplam : $174.10 (667TL)

    Arasında 220TL fark var

    K95'in K70'den farkları,

    Sol bölümde yer alan tek sıra halindeki 6 G tuşu.
    Profil değişimi, kilit ve parlaklık tuşlarının sağ taraftan sola taşınarak ayrı bir bölüme alınması.
    USB girişine takılacak olan kablo için özel yer.
    Ön kısmında RGB paneli ve Corsair logosunun da RGB destekli olması.
  • Ufak bir hatalı bilgiyi düzeltip bir de ekleme yapayım.

    K70 LUX RGB'de de USB pass through mevcut haliyle bu ikisinde de olan bir özellik. Rapidfire ile beraber Gaming serisinde düzenlemeye gidilince USB portu LUX RGB serisine dahil edildi.

    K95 RGB Platinum bunun yanı sıra klavyenin altında kulaklık ve mouse kablosunu yerleştirmek/gizlemek için X şeklinde bir kanala sahip bunun sonucu olarak daha düzenli kablolamaya sahip olabiliyoruz.

    Corsair K70 RGB Mekanik Klavye - Red/Brown/Blue - Kullanıcı İncelemesi


    Bunlara ek olarak Hardware Playback mevcut K95 RGB Platinum'da.

    Bunun yanı sıra genel bir inceleme düzenlemesi yapıp K95 RGB Platinum için de yorumlarımı ve incelememi ekleyeceğim, 1-2 hafta önce geçiş yaptığım için vakit bulamadım henüz, vakit bulunca yine ilk mesaja gereken bilgileri detaylıca ekleyeceğim.




  • Merhaba...



    K70 lux rgb red switch almayi dusunuyorum fakat rgb ozelligini kullanmak icin yazilim programinin surekli acik olmasi gerektigini duydum bu dogrumu yani kendi icinde hafiza depolamasi yokmu?



    Yani programi kapattigimda veya baska bir pc ye taktigimda otomatik ayni rgb dizilimi aktif olmayacakmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cdavutoglu C kullanıcısına yanıt
    Statik ışıklandırma ve tek renk üzerine profil kaydı cihaz üzerine yapılabilir ve cue olmaksızın kullanılabilir fakat renk değişiminin olduğu noktada klavye üzerindeki hafızaya atıp cue olmaksızın oradan çalıştırmak mümkün olmuyor bu yüzden cue aktif olarak çalışmak zorunda.
  • Hocam Merhaba,

    K70 Brown kullandım. Tuşların çok ses çıkarması dısında bir sıkıntım olmadı. Şuanda Logitech G910 kullanıyorum ve ses olayı rahatszı etmicek kadar iyi. K95 Platiniumda bulunan Speed ile Brown`u ses açısından karşılaştırsak , Speed daha sessiz diyebilir miyiz ?undefined



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZiveR -- 2 Aralık 2017; 2:04:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZiveR kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

    Speed'i yaklaşık olarak 1 hafta kadar kullandım Brown'a geri dönüş yapmadan önce. Aktif olma mesafesi daha kısa olduğu için daha yumuşak kullanım gerektiriyor fakat arada sessizlik anlamında bariz bir fark gözlemlemedim hemen hemen benzeri seviyedeler diyebiliriz. Lakin sizin temel amacınız sessizlik ise o zaman yöneleceğiniz switch türü Mx Silent olmalı ya da 10-15 dolara dampener alıp bu şekilde sessizleştirebilirsiniz.
  • Ben de bugün itibariyle Corsair K70 LUX MxRed modelini aldım 517 TL'ye. Uzun süredir mekanik klavye merak edip bu kadar para vermeye yanaşmıyordum ne işime yarayacak diye ama eski klavyemin sol tarafındaki G tuşlarının mouse'uma dar alan bırakması sebebiyle ve tuşlarının da biraz kalas olup yazı yazarken yorduğu için değiştirmek istedim. Almışken mekanik alayım da içimdeki merak son bulsun dedim. Uzun süredir de Corsair K70 taraftarıydım mekanik klavye konusunda ve sonunda aldım.

    Açıkçası alırken aklımda Red switch en iyisi diye kalmış o yüzden aldım. Aşırı hassas ve en ufak dokunuşta işliyor bu şimdilik beni rahatsız etti ama konu incelemenizde Red switchin daha sessiz ve yazı yazarken daha rahat olmasını belirtmeniz içimi rahatlattı. Alıştıktan sonra bu problem de ortadan kalkar diye düşünüyorum. Keza sol tarafında G tuşları olan klavyeyi ilk aldığımda alışmam 1 ay sürmüştü. Buna da alışırız illa ki.

    Klavyenin kasaya bağlanan 2 tane USB kablosu var bunlardan biri klavyenin arkasındaki USB girişini kullanmak için diye düşünüyorum. Mouse'u oraya bağlarsam bir gecikme söz konusu olur mu? Deneyimleriniz nedir bu konuda? Ayrıca BIOS'u kaç ms'de kullanmamızı tavsiye edersiniz?




  • soulfly1 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, hayırlı olsun yeni klavyeniz.

    1-2-4-8 seçeneğiyle gelir ve elbette ki default olarak gelen 1ms/1000hz seçeneği en iyi seçenektir. USB slotunu o amaçla kullanmadım hiç pek de tavsiye edeceğim bir durum değildir, açıkçası klavye ve mouse her zaman için ana slotlarda önceliğe sahip olmalı. Klavye üzerindeki usb passthrough daha çok wireless headset vb ek ürünlerin kullanımı için ideal bir çözümdür.

    Yorumlarımda da göreceksiniz zaten Red Switch daha sert switch yapılarına alışanlar için bir uyum sürecine ihtiyaç duyar. İlk etapta kuş tüyü koysanız bile tuşun aktif olacakmış gibi bir hissiyat vermesiyle başlayan bu süreç bazen günler bazen de birkaç hafta alabilir.

    Güle güle kullanmanız dileğiyle.




  • Daha önce başlık altında switchlerin çıkardığı ses ile alakalı olarak epeyce soru gelmişti. Corsair RGB Switch Tester ile Cherry Mx RGB Red, Blue, Brown, Silent & Speed switchlerinin ses testi için 2 tane kısa video hazırladım. Bu noktada kararsız olanlara yardımcı olacağını düşünüyorum.






    Corsair K70 RGB Mekanik Klavye - Red/Brown/Blue - Kullanıcı İncelemesi
    Corsair K70 RGB Mekanik Klavye - Red/Brown/Blue - Kullanıcı İncelemesi
    Corsair K70 RGB Mekanik Klavye - Red/Brown/Blue - Kullanıcı İncelemesi
    Corsair K70 RGB Mekanik Klavye - Red/Brown/Blue - Kullanıcı İncelemesi
    Corsair K70 RGB Mekanik Klavye - Red/Brown/Blue - Kullanıcı İncelemesi




  • Corsair Gaming Strafe red alacağım. Önerir misiniz? Sırf rgb farkı için 180 tl fark vermek istemiyorum.
    Fiyatını hakediyor mu ? ilk mekanık klavyem olacak red sw. ile alacağım. Görüşlerinizi bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.