Şimdi Ara

Corsair H110i GT Yuksek İsi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Corsair H110i GT sogutucuyu C70 kasama montaji fanlar uste gelecek sekilde yaptim, diger baglantilari vs dogru sekilde yaptim.
    Fakat bostayken 50 derece, oyuna girdigimde ise 65 dereceyi gordu. Nerede hata yaptim acaba?
    İşlemci İ7 4790K 4.4ghz

Resimdeki gibi montajını yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xX.3B.Xx -- 8 Ekim 2015; 9:02:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Social Club : xX_3B_Xx - Battlelog/Origin : xX_3B_Xx - Steam : xX_3B_Xx - Uplay : xX_3B_Xx

• Sıcaklık değerleri normal

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Agentwho

Sıcaklık değerleri normal

Noctua U12S kullanırken bile 55 dereceyi geçmezdi, neden bu kadar yüksek sıvı soğutmada peki?

Social Club : xX_3B_Xx - Battlelog/Origin : xX_3B_Xx - Steam : xX_3B_Xx - Uplay : xX_3B_Xx
  • Overclock yapmış mıydınız acaba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Agentwho

Overclock yapmış mıydınız acaba

Msi Genie özelliğini açıp 4.0 ghz'den 4.4 ghz'ye çıkarmıştım sadece, Noctua'da 55 derecenin üstünü görmedim hiç bi zaman..

• Yok mu bu soğutucudan kullanan??

• http://www.guru3d.com/articles-pages/corsair-h110i-gt-review,10.html

Kasanin havalandirmasi ortam sicakligi etkendir bu degerlerden yukte cok fazla sayilmaz ama bosta degerin fazla
    Yani Contact yuzeyini tekrar kontrol et

Otomatik oc yaptigin icin islemciye fazla voltaj verilmistir kendin manuel ayarla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 8 Ekim 2015; 11:11:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Montajı yaparken mümkünse hortumu kasanın arkasına doğru değil de önünde doğru almanız daha iyi olacaktır. Ayrıca fanları takarken eğer radyatör kasaya sorunsuzca sığıyor ise radyatörün altına kasanın dışına doğru hava üfleyecek şekilde ayarlamanızda da fayda var. Fanlar radyatörden havayı çekmek yerine radyatöre havayı üflerse daha iyi olur.

Eğer işlemciye düzgün bir şekilde temas ediyorsa ve Corsair link üzerinden su soğutma sistemini Silent konumunda çalıştırmadıysanız ya da pompa / fan devrini çok düşürmediyseniz işlemcinin sıcaklığının yüksek olmaması gerekir.

Hava soğutmada eğer fanlar yüksek devirde çalışıyorduysa düşük devirde kullanılan su soğutmanın daha yüksek sıcaklıklara çıkması normaldir. Bu durumda bakılması gereken sıcaklığın kaç derecye çıkması değil o dereceye ne kadar zamanda ulaşıldığıdır. Hava soğutmada belirli bir sıcaklığa çok çabuk ulaşılabilinirken su soğutmada aynı sıcaklığa ulaşmak daha uzun sürede olacaktır.

Bir de CPU-Z programını kullanarak işlemcinizin kullandığı Voltaj değerlerine bakın. Genelde otomatik yapılan OC ta işlemciye anakart normalde stabil çalışabileceği voltajdan daha fazla voltaj verebilir bu da ısınmanın artmasına neden olabilir.
    Foruma açmış olduğunuz CORSAIR ürünleri ile ilgili SORU/DESTEK konularına gün içerisinde herhangi bir cevap verememem durumumda lütfen konuya ait linki bana özel mesaj atınız. Yoğunluk yüzünden o anda gözümden kaçmış olabilir. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim...

• Agentwho A kullanıcısına yanıt
    ayni işlemciyi kulanıyorum bence normal değil boştaki sıcaklık 55 olması ama ben turbo kapatım 4.0 ghz olarak çalışıyor daha öncede test yapmıştım fakat turbo açık halde max 57 derece geçmemişti bendeki soğutma Xigmatek Balder sd1283 fan deviri resimde görüldüğü gibi arka planda knigt online açıktı ss alırken bilginize

http://i.hizliresim.com/jjyobg.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 27 Ekim 2015; 21:23:32 >

PHANTEKS ECLIPSE G500A DRGB Black Logitech G105 Logıtech Z-5500 5+1 DIJITAL THX SPEAKER Creative Sound Blaster Z

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.