Şimdi Ara

Corsadan vazgeçtim polo mu ibizamiyoksa yeni AVEO mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar bugün akşam babamla uzun uzun araba muhabbeti yaptık kısmetse aralık ayında emekli oluyor

35 yıllık devlet memuru babam artık yoruldum bu satten sonra rahat edim diyor ee haklıda
    b sınıfı benzinli otomatik araç bakıyoruz

ee ben olunca aklıma ilk gelen POLO COMFORTLİNE DSG GELDİ HALİYLE

babamda illa ben yeni corsa istiyorum diyor napıcaz bilmiyorum valla

şimdi opel hakkında benim pek bilgim yok oldum olası hep sevmedim opeli sizlerden yardımm istiyorum

ilk sorum bu plein otomatik vitesi DSG göre nasıl arada ne fark var

Yeni Corsa 5 Kapı 1.2 i Twinport Easytronic Şanzıman Essentia 15" alaşımlı jantlar 32500 tl fiyat almış babam
    Yeni Corsa 5 Kapı 1.4 i Twinport Otomatik Şanzıman Essentia 15" alaşımlı jantlar 35,000 tl fiyat almış babam
    Yeni Corsa 5 Kapı 1.4 i Twinport Otomatik Şanzıman Enjoy 15" alaşımlı jantlar 36,000 tl fiyat almış babam

şimdi bu 1,2 otomatik ile 1,4 otomatik arasında ne fark var birde donanım listesi göremedim ben nerden ulaşırız ona
    şimdiden cevaplar içib teşekkür ediyorum

birde unutmadan ARALIK AYINI BEKLEMEK NE KADAR DOĞRU OLUR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 13 Kasım 2011; 2:28:53 >

• doğan arkadaşım ve ünal bey sanırım fazlasıyla opelle ilgililer onlardan daha çok katkı bekliyorum
  • 1.2 ile 1.4 arasında 200 cc fark var ve şanzıman asla dsgnin d si olamaz 1. viteste sarsıntılıdır ve hantaldır ama sonra biraz açıldığını biliyorum 2. vitesten itibaren benden bu kadar hayırlısı olsun hocam ama poloya okadar verene kadar skoda fabia yada seat ibiza almak daha mantıklı onlarda da dsg var polodan ucuzlar kolay gelsin
  • 1.2 Easytronic tek kavramalı robotize.Ucuzdur az yakar.
    1.4 Tam otomatik vitestir.Daha sorunsuzdur,kullanımı daha rahattır,fakat iyi yakar.

Benim bu sınıftaki tercihim Jazz CVT olurdu.Ama biraz pahalı.
    Yakıt önemli ise 1.2 Easytronic işinizi görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kick down

1.2 ile 1.4 arasında 200 cc fark var ve şanzıman asla dsgnin d si olamaz 1. viteste sarsıntılıdır ve hantaldır ama sonra biraz açıldığını biliyorum 2. vitesten itibaren benden bu kadar hayırlısı olsun hocam ama poloya okadar verene kadar skoda fabia yada seat ibiza almak daha mantıklı onlarda da dsg var polodan ucuzlar kolay gelsin

skoda fabia benzinli otomtik yok malesef sadece fabia r var oda bize gelmez

seat aklımda ama ibiza genç işi bize gelmez

polo zaten aklımda

ama corsa hakkında bilgi almam gerekli bu verdiğin bilgiler yok az arada 200 cc fark olduğunu zaten biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Donanım Listesi >http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/corsa_specsheet_09_2011.pdf

teşekkür ederim saolun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Polo mu ? Yeni İbiza mı ?
    7 yıl önce açıldı
    Getz mi Corsa mı????
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Daha önce de söylenmiş ama Jazz CVT de iyi bir seçim olabilir diyorum ben de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ağaçkakan

Daha önce de söylenmiş ama Jazz CVT de iyi bir seçim olabilir diyorum ben de.

japon fransız arabası bize göre değil her zaman söylerler bende söylüyorum araba alcaksan ALMAN alcaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Donanım Listesi >http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/corsa_specsheet_09_2011.pdf

teşekkür ederim saolun

• quote:

quote:

japon fransız arabası bize göre değil her zaman söylerler bende söylüyorum araba alcaksan ALMAN alcaksın

Bence Piyasanın belki de en konforlu otomatik vitesine sahip otomobilini yabana atmayın ama yine de siz bilirsiniz tabi.
  • Bahsettiginiz araclari almadan once benim de bazi tereddutlerim olmustu. Bunlar motor ve otomatik vites hakkinda idi.

2007 yilindan bu yana easytronic (otomatiklestirilmis manuel) astra kullaniyorum halen de kullanmaktayim. 1.2 Corsada da bu sanziman kullaniliyor. Internette cok sorun cikardigini okudum ancak bana tek bir sorun bile cikarmadi. Lakin bu kadar aptal, sarsintili, kararsiz bir sanziman insani evliyalara yaklastirabiliyor. ozellikle sehir ici trafikte insan cileden cikarabiliyor. Bazen reno vitesiyle arabayi parcalayasiniz gelebilir.

Bu dusuncelerle corsanin tam otomatigine yoneldim. Evet yakit konusunda dusuncesiz. Ancak easytronic ile mukayese edilmeyecek olcude kullanimi rahat. Bu sanziman klasik bir dort ileri otomatik sanziman iste. Dort ileri olmasi tek kotu tarafi. Ozunde iyi sanziman:)

Sunu da soylemeyelim ki bu yari otomatik nanesi kullanicilari pek memnun etmemis olacak ki bircok otomotiv firmasi bunlardan vazgeciyor. Bildigim kadari ile yeni astrada eaasytronic yok. Bu da size bir fikir verebilir.

Motorlar konusunda ise ikisi arasinda atla deve kadar fark yok. Eger tam otomatik sunuluyor olsaydi 1.4 yerine 1.2 corsa tercih edebilirdim.

Sunu onemle belirteyim, tam otomatik 1.4 corsanin yakit tuketimini sehir icinde 9 un altina dusurmek rahmetli micheal jacksonu beyazlastirmak ile bir.

• quote:

quote:

quote:

Bence Piyasanın belki de en konforlu otomatik vitesine sahip otomobilini yabana atmayın ama yine de siz bilirsiniz tabi.

honda cazz herkes met ediyor ama japon aracı oluşu beni kendinden soğutuyor

• birde kafama takılan reno clioda niye EDC yok bence büyük eksiklik
  • güzel araba ama tam otomatikleri çok yakar
  • quote:

Orijinalden alıntı: DX4850

güzel araba ama tam otomatikleri çok yakar
    herkes çok yakar diyor bu 1.4 otomatik corsa için ne kadar yakıyor ya
  • 1.4 şehir içinde 10 a dayanır abi rahat rahat.

Konfor çok dert değilse veya manuel modda kullanırım derse baban 1.2 Easytronic en iyisi olur.

Hem vergi az hem yakıt az hemde şanzıman problem çıkarttığında ucuza hallediliyor.

Ama illa konfor olsun az yaksın dersen polo DSG kalıyor Alman deyince.
  • üstte 1.4 otomatik corsa 9 litre altına zor iniyor demiş..
    bence de aşağısı zor...
    zaten tasarruf aranıyorsa dizel-otomatik bakılmalı...
    alternatif : fiesta 1.4 96ps otomatik baz donanım 37 bin, Titanıum 39 bin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

1.4 şehir içinde 10 a dayanır abi rahat rahat.

Konfor çok dert değilse veya manuel modda kullanırım derse baban 1.2 Easytronic en iyisi olur.

Hem vergi az hem yakıt az hemde şanzıman problem çıkarttığında ucuza hallediliyor.

Ama illa konfor olsun az yaksın dersen polo DSG kalıyor Alman deyince.

1.2 otomatik yarı otomatik 1.4 tam otamatikmi

yani
  • 1.2 motor Easytronic vitesli tavsiye etmem açıkçası. Neden?

Çok sarsıntılı bir vites. 4 yıldır kullanıyoruz. 1. vitesten 2. vitese geçerken sarsıntı oluyor. 3. vitesten sonra araç hızlandığı için sarsıntılar en aza inmiş oluyor ama ne fayda.

Artısı da var tabi bu vitesin. Tam otomatiğe göre hatta düz vitese göre daha az yaktığı da görülmüştür. (2.5 yıl önce 20 liralık benzinle 100 KM gitmiştim Opel Astra ile. O zamanlar benzin ucuzdu tabi.)

1.4 motor tam otomatik daha iyidir. Vites geçişlerinde sarsıntının s'si olmaz. Ancak daha çok yakar. Vites geçişleri hissedilmez.

Her iki motor da LPG ile uyumludur. Sorun çıkartmaz.

Easytronic ile vitesi kendiniz de değiştirebilirsiniz. İstediğiniz devirde vites değiştirmeye olanak sağlıyor. Devir kesiciye kadar gidebilirsiniz. Ama tam otomatikte bunu yapma şansınız yok ve 4 ileri. Alacak olsam tam otomatik alırım orası da ayrı. Yakıt tüketimi önemliyse Easytronic değilse tam otomatik.

1.2 motor vergi açısından daha iyidir. 85 HP olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. 1.4 motor da 100 HP diye hatırlıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.