Bildirim
'Corsa' Genel (2048. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Arkadaşlar lastiğime vida girmiş eve gelince farkettim . Stepneyi taktım ama oda 20 psi'mış 2-3 km o şekilde gitsem benzinliğe kadar sorun olur mu ?
Cahilliğime verin hiç yapmadığım şey oldığundan bilmiyorum :) -
Havasi neredeyse yari yariya az... o yuzden daha buyuk soruna sebebiyet vermemesi icin yavas yavas gidin derim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
terste olsa silecekler orjinale çok benziyor. Kullanımı nasıl ? taktınız mı araca ? -
bugün arıza ışığı yaktı araç. Anahtarlı araba olan simgeden. Isıtma bujisi patlamış. Seriviste 165 tl ye değiştiler tekini.
2. silindirin ki patlamış. Tespit ettiler. Yaptırmazsanız 100tl tespit bedeli dediler.
70 tl işçilik 95 tl parça fiyatı. 4 ünü de değiştirmek istesen aynı işçilikmiş. 4 ünü değişelim dediler ama 1 tanesini değiştirdim iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum.
tek tek değiştirince 660 tl yapıyor, 4 ü birden değişince 450 yapıyor.
İşçiliğide çok basit bir şey aslında.
km 58e yakın. 2011 model. 60 a gelince ısıtma bujisi patlıyormuş genelde. Daha önce fotoğrafını paylaşan olmuştu ihtiyaç olursa eskini aldım beru germany yazıyor. Kutulu şekilde paylaşabilirim. 2 yıl garantili takılan yeni parça.
Tabi kafamda soru işareti kaldı acaba 4 ünüde mi değiştirseydim diye ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 7 Şubat 2018; 17:34:18 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: mob411
terste olsa silecekler orjinale çok benziyor. Kullanımı nasıl ? taktınız mı araca ?
Ters olduğu için takılamıyor maalesef iade ettim. Doğrusunun gelmesini bekliyorum. -
ters olması takılmasına engel olmaması lazım ama demek ki olmuyor ben bosch kullanıyorum onun da takılması zor. Nereden almıştınız silecekleri ?
bu arada kızdırma bujisi çok pahalı ya işçiliği de fazla her zamanki olduğu gibi yetkili serviste. Bir daha bunun için gitmem servise -
Ne kadar istrdiler 😏
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
165 tl öptüler hocam
bosch kızdırma bujileri varmış 30 tl , biz gittik beru ya bayıldık 95 tl .
o paraya bosch taktırıp hepsini değiştittirirdim en azından.
işçilik diye abarttılar 70 tl , 2 vida söküp taktı çok basit , ha bide ince tel gibi uzun bir şey sokup patlağını anladı nasıl yaptı bilmiyorum. Diğerleri söküp durumlarını kontrol etmediler ki zaten patlak olanı değişince lamba söndü.
aslında lamba olarak farklı lamba bekliyordum. Anahtarlı olanı da yaktı. Çekişten düşme yok ise %90 kızdırma bujisi dediler zaten. Kayıt açmayalım isterseniz dediler ama gitmişken yapılsın dedim.
biri daha patlarsa değiştiririm dışarda geri kalan 3 ünü. Öyle düşünüyorum.
arka silecek kolu kırık. Onada süpürgesiz yani sileceksiz kol takım 95 tl dediler yuh dedim. Onun yan sanayisi de iyi olmuyor plastik farkı var. Orjinalini dışarıda bulamadım.
Sanayi den başka araç için baya bi malzeme almam gerek. Onun içinde gidince corsa 'ya göre de bakacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 8 Şubat 2018; 11:18:38 >
-
Daha önce bu konudan bahsetmiştim. Arıza ışığı sonucu gittiğim servisten tek kızdrma bujisi arızası çıktı. Hepsini değiştirelim kısa süre sonra diğerleri de yanar dediler. Ben değiştirtmemiştim. Dedikleri gibi bir iki ay sonra diğerleri de arıza verdi.
Bende bosch car servise gittim. Tümünü değiştirdim. 250civarı verdim sanırım.
Serviste hepsi değişse iyiymiş.
Hazır arıza ışığı sönmüşten n11 den 3 tane beru marka alın özelde değiştirin madem. Tanesi 20-30tl. Üzerinden çıkanlarda gm- beru marka zaten.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
evet hocam okumuştum ama zaman geçti üstünden baya unutmuşum. Bide ilk değişim yapıyorum.
Orjinal beru marka da o fiyatlarda demek bosch gibi. Neden bu parça yetkili serviste çok pahalı ?
bir iki ay sonra yine yakarsa geri kalan 3 ünüde dışarıda değiştirteceğim. Biri beru marka diğerleri bosch marka olsa sorun yaratır mı ?
yada takım olması için beru mu almak gerek ? -
Bosch fiyatı aşırı uçuk olmayınca yenile geç demiştim. Öyle bir şart yok yani.
Diğerlerinin yanmasını beklerseniz arıza ışığı söndürmeye gitmeniz lazım, o bile masraf.
Bujiyi söküp takacak adam sıkma kuvvetini ayarlamayı biliyorsa özele bile gitmeye gerek yok. Herhangi bir usta yapar bence.
Sadece bizim corsaların çok pis yerde bujileri.
Onu çıkma parçacılara bak istnabuldaydın zaten hatırladığım kadarıyla bostancıda, karşıda var baya sahibinden.comdan bakabilirsin.
fiyat ise gerçekten şişirilmiş. 165 i görünce dedim sanayiyle arasında 15tl oynuyor ama açıklamayı okuyunca tekine o parayı ödemişsin valla benim de içim yandı
bostancı sanayide 4 ünü bosch olarak 150tl ye değiştirdim.
yedek parça olarak onlineyedekparça.com opelgm yi öneririm. ne aldıysam orijinal gönderdiler.
onu = arka silecek kolu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 8 Şubat 2018; 11:57:4 > -
hocam aslında pahalı olan servisin işçiliği ve parçadaki karı yoksa hepsi aynı malzeme.
Birde bujileri 5dk de gistirdi gayet kokay yerdeydi.gerci bendeki 1.3 dizel. Ustteki ecotek kapagini cikardi hemen kizdirma bujileri ordaydi.dtj multijet bendeki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 8 Şubat 2018; 12:33:46 > -
1.3 cdti 75bg euro5 benim. Kapağı sökünce tam manifoltun kalıyor. 2 tanesi çok zorlamıştı ustayı.
Bu arada radyo da duydum 5 yaş üstüne baım kampanyası başlamış. 349tl den başlayan fiyatlar diyor.
Benimde 2 bin kaldı 105bin bakımına.
euro 4 ile euro 5 arasında fark var o zaman. bana da mail geldi Deger Motorlu Araçlar Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den ama altta şöyle bir ibare var;
Corsa-D Z13DTJ ve Z13DTH, Antara, Insignia 2.0 motorlar ve Astra A13DTE motor tipleri çin profesyonel bakım fiyatı, KDV dahil 499 TL’dir.
499 ona vereceğime 160tl bosch filtre + 100tl motul 5-30 dexos 2 4lt yağ + 100tl işçilik = 360 a getiriyorum. işçiliği ucuza getirisem o da + kar kalıyor. ama öğrenicem kafayı koydum 10dk iş için 100tl vermek içimi acıtıyor birde özensiz yapıyorlar -
ankaradayım ama orjinal parça bulması sıkıntı. Bugün tr team e konu açtım serhat aksaray opel var ama uzak kargo ile uğraşmak lazım. Bi yer daha geldi bakalım orayı arayacağım.
ustayı aradım bujiler için işçilik 30 tl alırım dedi. Harbiden tek fiyatına diğerlerinide değişirmişiz yazık oldu valla neyse tecbrübe oldu işte.
bendeki de euro 4 z13dtj motor. Ecotech kapağını kaldırdılar ordan iki dk da halletiler. hikaye ya yetkili servis. Bakım için uygun fiyat vermişti ama böyle parçalarda geçiriyorlar. Bi anları bi anlarını tutmuyor anlamıyorum.
hala bakım kampanyası devam ediyor mesaj geldi bana da her ay atıyorlar bu sıra genelde. Profesyonel bakım olarak geçiyor 500 tl tüm filtreler ve yağ içinde.
şu bosch filtrelerden bulamadım bi, daha çok kargo değilde elle almak istiyorum görerek. Bakalım bı sanayide dolaşıcaz artık.
Bujiler için o zaman yanmasını bende beklemeyeyim mi ? yani arıza lambası yanmadan diğer 3 ünü değiştirteyim mi ? diğerleride kesin gider mi patlar mı yani ?
edit: beru marka parçacıya sordum 25 tl dedi. Bu arada eski çıkan bujiler ne oluyor ? daha kullanılmaz değil mi ? patlamamış olanlar ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 8 Şubat 2018; 18:8:36 >
-
Merhabalar,
Opel corsa' yı beğeniyorum ve almak istiyorum fakat günümüz koşullarında fiyatlar bir hayli yüksek. düşük km li corsa lar 40lı rakamlarda dolaşıyor. üstelik baktığım model ise 2012-2013.
iki araba arasında karar vermek istiyorum opel corsa ve renault clio 3. ikiside dizel. corsa sahipleri olarak siz ne önerirsiniz? Bu fiyatlara değer mi? seçim tercihim nasıl olmalı?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X